Νέα Δημοκρατία-ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα με το καλημέρα για ΕΡΤ και ΑΠΕ

Αλληλοκατηγορίες για τις αλλαγές σε ΕΡΤ και ΑΠΕ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Κόντρα με το "καλημέρα" ξέσπασε" μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε η μεταφορά των αρμοδιοτήτων για την ΕΡΤ και το ΑΠΕ στον πρωθυπουργό. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση ως "κομματικό λάφυρο" με τη Νέα Δημοκρατία να απαντάει ότι είναι "κωμική η ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ και ΑΠΕ

"Με σημερινή του, μάλιστα, απόφαση, όλες οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΕΡΤ, ΑΠΕ) μεταφέρονται στο πρόσωπό του, όπως και η ΕΥΠ, για να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τη δημόσια ενημέρωση και την εθνική ασφάλεια ως κομματικά λάφυρα", αναφέρει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. 

Η απάντηση κυβερνητικών πηγών:

"Είναι τουλάχιστον κωμικό να εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ «ανησυχία» για την απειλή κομματικοποίησης της ΕΡΤ και του ΑΠΕ.

Και οι δύο οργανισμοί -τους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση κατήντησε θλιβερά φερέφωνά της- θα επιστρέψουν στον υφυπουργό που είναι αρμόδιος για θέματα Τύπου και Ενημέρωσης, όπως συνέβαινε στις περισσότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.

Όσο για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας και της αντικειμενικότητας των δημόσιων φορέων ενημέρωσης, πολύ σύντομα θα φανούν… επί της οθόνης".

 

Φωτο: Eurokinissi