Follow us

Νέα επίθεση Ανδρουλάκη σε κυβέρνηση: "Η ΝΔ αντί να κοιτάει τον λαό, κοιτάει μόνο την εξουσία"

"Στις 8 Οκτωβρίου στέλνουμε μήνυμα απέναντι στη ΝΔ και μήνυμα ενίσχυσης της δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ" ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Πάτρα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Η ΝΔ αντί να κοιτάει το λαό, κοιτάει μόνο για την εξουσία. Για αυτό λοιπόν στις 8 Οκτωβρίου στέλνουμε μήνυμα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, μήνυμα ενίσχυσης της δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ με τους υποψηφίους που στηρίζουμε σε όλη τη χώρα". Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας απόψε στην Πάτρα, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Σπύρου Σκιαδαρέση, που πραγματοποιήθηκαν στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Απευθυνόμενος προς τους συγκεντρωμένους, τους κάλεσε, "να ενισχύσουμε την προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι νέοι άνθρωποι και η εμπειρία της αυτοδιοίκησης", προσθέτοντας ότι "έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους και είμαστε δίπλα τους και σήμερα εδώ ενωμένοι, διότι μαζί θα νικήσουμε στις 8 Οκτωβρίου, μαζί θα νικήσουμε και στις ερχόμενες ευρωεκλογές".

Διαβάστε Επίσης

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνέχεια της ομιλίας του, "επειδή κάποιοι έρχονται να το παίξουν εναλλακτικοί απέναντι στη ΝΔ, θέλω να τους στείλω ένα μήνυμα και εδώ από την Πάτρα", λέγοντας τα εξής: "Αν νομίζουν ότι θα ρίξουν τον κ. Μητσοτάκη με το Tik Tok είναι γελασμένοι. Τον κ. Μητσοτάκη θα τον ρίξουμε με καθημερινό αγώνα στην κοινωνία, με το λαό για το λαό και δεν έχουμε ανάγκη κανένα ισχυρό συμφέρον να σταθεί δίπλα μας, γιατί δίπλα μας στέκεται ο λαός, ο πολίτης με τις αγωνίες του και με τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον".

"Είμαι σίγουρος", συμπλήρωσε, ότι "η δημοκρατική παράταξη και εδώ από την Αχαΐα των αγώνων, την γενέτειρα του Ανδρέα Παπανδρέου θα στείλει μήνυμα αναγέννησης και ενίσχυσης του κινήματός μας".

Ανδρουλάκης Πάτρα

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε ότι "ο ελληνικός λαός πρέπει να στείλει και άλλα μηνύματα προς τον κ. Μητσοτάκη" και πρόσθεσε:

"Η ΝΔ αποδεικνύει ημέρα με την ημέρα ότι βλάπτει σοβαρά τους δημοκρατικούς θεσμούς και την διαφάνεια στην πατρίδα μας. Αντί να πηγαίνουμε μπροστά, πάμε πίσω. Χθες ένας πολύ ισχυρός επιχειρηματίας αφήνει υπονοούμενα για διαφθορά σε μία υπουργό της ΝΔ και αντί να πάει αυτή στον εισαγγελέα, αλλάζει τις υπουργικές αποφάσεις. Αυτό δεν είναι μία ευρωπαϊκή κανονικότητα. Μία ημέρα πριν ο κ. Μητσοτάκης τα βρίσκει με τον κ. Βελόπουλο κάτω το τραπέζι, έχουν συμφωνία για τα τρία πέμπτα που χρειάζονται για τις αλλαγές στις ανεξάρτητες αρχές και ένα 24ωρο πριν την απόφαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών απέναντι στην ΕΥΠ για την παράνομη υποκλοπή του κινητού μου τηλεφώνου, αλλάζουν μέλη στην Αρχή, για να αλλάξει η πλειοψηφία και να υπονομεύσουν την απόφαση του προστίμου απέναντι στις απαράδεκτες και αυταρχικές προσπάθειες των μυστικών υπηρεσιών εις βάρος πολιτικών προσώπων. Αυτό σε ποια χώρα συμβαίνει, σε ποια ευρωπαϊκή χώρα υπάρχουν τέτοια γεγονότα, τέτοια φαινόμενα";

Σε αυτό το σημείο ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε τους συγκεντρωμένους "να καταψηφίσουμε τα ψηφοδέλτια ΝΔ, τα οποία είναι το μακρύ χέρι του Μάξιμου και του κ. Μητσοτάκη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας".

Διαβάστε Επίσης

αυτοδιοίκηση", όπως είπε, "χρειάζεται αυτοδιοικητικούς που θα υπηρετούν εσάς και όχι αυτοδιοικητικούς που θα προσαρμόζονται στα πελατειακά σχέδια της ΝΔ" και συμπλήρωσε: "Όχι μία αυτοδιοίκηση που είναι ετερόφωτη, μία αυτοδιοίκηση που δεν αντιμετωπίζει σθεναρά τις πολιτικές που κάνουν το ταμείο ανάκαμψης, αντί έναν μηχανισμό που θα ενισχύσει με έργα υποδομής και με έργα κοινωνικής συνοχής τις τοπικές κοινωνίες, έναν πελατειακό μηχανισμό που μοιράζει τα έργα σε ημετέρους χωρίς προτεραιότητες".

Όπως πρόσθεσε, "το είδαμε στην Θεσσαλία με τις φυσικές καταστροφές, που ενώ μετά τον ‘Ιανό' θα έπρεπε να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενιαίας διαχείρισης υδάτων και έργων υποδομής, που θα αντιμετωπίσουν με ασφάλεια ακραία καιρικά φαινόμενα, είδαμε η απάντηση να είναι και από τον περιφερειάρχη και από τη ΝΔ ‘τι μπορούσαμε να κάνουμε, αφού τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν κάθε 400 χρόνια'".

Ανδρουλάκης Πάτρα

"Πότε κάθε 400 χρόνια"; αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ και συνέχισε: "Μετά από τρεις βδομάδες πάλι τα ίδια στη Μαγνησία. Περιφρονούν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού, για αυτό χρειάζεται σαφέστατο μήνυμα καταψήφισης της ΝΔ και των υποψηφίων της στις 8 Οκτωβρίου".

Επίσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι "η παράταξή μας είναι ιστορικά ταυτισμένη με τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, για τις τοπικές κοινωνίες, για τον απλό πολίτη, για την αποκέντρωση, την αυτοδιοίκηση για την περιφερειακή ανάπτυξη", σημειώνοντας ότι "εμείς κάναμε όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να ενισχύσουμε τον θεσμό και να είναι καθημερινά δίπλα στον πολίτη".

Στην συνέχεια, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Εάν δεν υπάρχει Δημοκρατία και όπως είπε ο πρόεδρος αυτή υπονομεύεται από τη ΝΔ και τον κ Μητσοτάκη, εάν δεν λειτουργούν οι θεσμοί, εάν δεν λειτουργούν οι ανεξάρτητες αρχές, εάν δεν υπάρχει διαφάνεια, εάν δεν υπάρχει το χρήμα του ελληνικού λαού να το διαχειρίζεται το κράτος με ορθολογικό τρόπο, αξιοκρατικά και με διαφάνεια, τότε και οι τιμές στην ενέργεια θα ανεβαίνουν για να βοηθούν τους ισχυρούς, τότε και οι τιμές στα σούπερ - μάρκετ θα ανεβαίνουν για να βοηθούν τα καρτέλ, τότε και οι μισθοί θα μένουν στάσιμοι, τότε και η υγεία και η παιδεία θα ιδιωτικοποιούνται, και θα πληρώνει ο ελληνικός λαός για βασικές ανάγκες που το ΠΑΣΟΚ είχε διασφαλίσει".

Γιώργος Παπανδρέου Πάτρα

Όπως πρόσθεσε, "μόνο όταν έχει ισχυρή φωνή ο λαός μπορούμε πραγματικά να διεκδικήσουμε ότι όλα αυτά θα είναι προς όφελός του ελληνικού λαού.

"Για αυτό πιστεύουμε", συνέχισε, "σε μία αυτοδιοίκηση, η οποία πραγματικά θα είναι κοντά στον πολίτη, θα τον εκφράζει και δεν θα είναι εξάρτημα του συγκεντρωτικού - ρουσφετολογικού κράτους της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη"

"Για αυτό", όπως σημείωσε, "θα δώσουμε την απάντηση για την αλλαγή σελίδας στην αυτοδιοίκηση και μετά βεβαίως την αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ 28 Νοε 2023 | 15:59

Πάτρα: Μπαλκόνι κατέρρευσε πάνω σε αυτοκίνητο [εικόνες]

Τμήμα του μπαλκονιού κατέρρευσε από σπίτι στην Πάτρα, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ 28 Νοε 2023 | 15:28

Ανδρουλάκης: Απρεπής η στάση Σούνακ απέναντι στον Μητσοτάκη - Εθνικό θέμα τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Όπως επισήμανε, είναι ένα ζήτημα εθνικό, που υπερβαίνει κόμματα, πρόσωπα, κυβερνήσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 28 Νοε 2023 | 10:46

Οι αναλυτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για ιδιωτικό χρέος, "κόκκινα" δάνεια και πλειστηριασμούς

Τις προτάσεις του για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους, τα κόκκινα δάνεια αλλά και τους πλειστηριασμούς παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

28 Νοε 2023 | 09:04

Πάτρα: Άγριο ξύλο μεταξύ μαθητών έξω από ΕΠΑΛ - Έσπασαν τη μύτη ανήλικου

Νέο σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ ανηλίκων σημειώθηκε έξω από το σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας, στην Πάτρα, στο οποίο στεγάζονται δύο ΕΠΑΛ.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 27 Νοε 2023 | 20:03

Συνάντηση Κασσελάκη - Ανδρουλάκη στο Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" - Έκατσαν δίπλα-δίπλα σε απονομή βραβείων [Εικόνες]

Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετήθηκαν διά χειραψίας και έκατσαν δίπλα-δίπλα, ενώ δεν έλειψαν και τα χαμόγελα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Νοε 2023 | 15:07

Θεσσαλονίκη: Με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Στέλιο Αγγελούδη συναντήθηκε ο Nίκος Ανδρουλάκης

Ο κ.Ανδρουλάκης στο καλωσόρισμα έδωσε διπλές ευχές στον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, ο οποίος σήμερα έχει την ονομαστική του εορτή και τα γενέθλια του.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 26 Νοε 2023 | 11:42

Ανδρουλάκης: Με ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ δεν θα παίζει χωρίς αντίπαλο - Τι είπε για ΣΥΡΙΖΑ και ιδιωτικά ΑΕΙ

"Είμαστε η ουσιαστική αντιπολίτευση, που αντιπαρατίθεται χωρίς μαγικές λύσεις και βερμπαλισμούς", λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ 25 Νοε 2023 | 22:35

Το Hellenic Spirit προσέκρουσε σε δύο πλοία στο λιμάνι της Πάτρας

το Hellenic Spirit κατά τη διαδικασία κατάπλου στο λιμάνι της Πάτρας έπεσε πάνω σε δύο πλοία.

ΘΡΗΝΟΣ 25 Νοε 2023 | 17:18

Πάτρα: Πώς πέθανε το 2,5 μηνών μωρό - Οι πιθανότητες να προσβλήθηκε από μικρόβιο

Ενα μωράκι 2,5 μηνών άφησε την τελευταία του πνοή στην Πάτρα και η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να προσβλήθηκε από μικρόβιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΒΟΡΙΔΗ ΚΑΙ ΤΣΑΚΛΟΓΛΟΥ 25 Νοε 2023 | 14:09

ΠΑΣΟΚ για Βορίδη και Τσακλόγλου: Αλαζονεία και έπαρση, η δεύτερη φύση των υπουργών της ΝΔ

Το ΠΑΣΟΚ κατέκρινε για αλαζονεία και έπαρση τους υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 25 Νοε 2023 | 13:49

Μιλένα Αποστολάκη για Τσακλόγλου: Αποκάλυψε το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης, αλαζονεία και εκτός πραγματικότητας

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη του ΚΤΕ Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ, "η έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα σε συνδυασμό με την αλαζονεία που εξέπεμψε η συγκεκριμένη δήλωση είναι ανεπίτρεπτες".

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΡΙΟΥ 25 Νοε 2023 | 12:07

Τραγωδία στην Πάτρα: Αγοράκι 2,5 ετών άφησε την τελευταία του πνοή - Νοσηλευόταν με εξανθήματα

Στο πένθος βυθίστηκε οικογένεια από την περιοχή της Εγλυκάδας Πατρών μετά τον θάνατο του 2,5 ετών αγοριού της.

ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ 24 Νοε 2023 | 21:29

Αδιανόητο περιστατικό στην Πάτρα: Γυναίκα κατέβηκε από το αμάξι της και ξεκίνησε στα… χαστούκια τον οδηγό πίσω της

Άνοιξε την πόρτα και επιτέθηκε στον οδηγό, εκτοξεύοντας βρισιές εναντίον του και ρίχνοντάς του χαστούκια.