Νέα επίθεση Παπανδρέου εναντίον Ανδρουλάκη με διαρροή- "Αφού δεν κρύβεται, γιατί δεν θέλει το debate;"

Νέα επίθεση του Γιώργου Παπανδρέου μέσω διαρροής στους δημοσιογράφους στον Νίκο Ανδρουλάκη

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ανδρουλάκης παπανδρέου

Νέα επίθεση εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Παπανδρέου μέσω διαρροών του επιτελείου του. Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη- που χαρακτηρίζεται ως το μεγάλο φαβορί για τον β΄γύρο- ότι αποφεύγει το debate, σε αντίθεση με τον ΓΑΠ που έχει αποδεχθεί τις προσκλήσεις όλων των καναλιών και ότι αφού δεν έχει εκλεγεί βουλευτής (είναι ευρωβουλευτής), θα υπάρξει κενό στην ελληνική βουλή, στις συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στους Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Μάλιστα κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι ψεύδεται όταν ισχυρίζεται ότι ούτε ο Ισπανός πρωθυπουργός, ούτε ο Πορτογάλος ήταν βουλευτές όταν επελέγησαν για τη ηγεσία των κομμάτων τους.

Οι κατηγορίες όμως δεν σταματούν εδώ. Ο Γιώργος Παπανδρέου και το περιβάλλον του κατηγορούν ακόμα τον κ. Ανδρουλάκη για μικροκομματικές και ρουσφετολογικές πρακτικές, όταν ήταν γραμματέας του κόμματος επί συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, επαναλαμβάνοντας τα δημοσιεύματα της εποχής, για διορισμούς επικεφαλής νοσοκομείων όχι με βάση τα προσόντα τους, αλλά με τις κομματικές τους διασυνδέσεις. Και μάλιστα με το σύστημα 4-2-1, δηλαδή 4 νεοδημοκράτες, 2 ΠΑΣΟΚ και ένας της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης κατηγορεί τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν έχει σαφή θέση για την αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ και ότι αφήνει να εννοηθεί ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο της συνεργασίας του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με τη ψήφο των εκλογέων

"Γιατί να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής οι πολίτες, αν ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα συνεργαστούμε με κάποιο άλλο κόμμα;" διερωτάται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Διαβάστε Επίσης

Τι γράφει το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου

Γιώργος Παπανδρέου

Βρισκόμαστε 3 ημέρες πριν από τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και κάποια ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης,

1. Μιλάει για αυτόνομη πορεία του Κινήματος Αλλαγής,

α) Αλλά, μιλώντας στο MEGA, αποκάλυψε ότι θέλει να δει τι ποσοστό θα πάρει το Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές, για να δει με ποιον θα συνεργαστεί. Και μάλιστα, σημείωσε ότι, δεν μπορεί να αγνοήσει τη θέληση του λαού. Ποια αυτόνομη πορεία, λοιπόν; Και πως θα ενισχυθεί και θα μεγαλώσει η Πραράταξη, όταν η πορεία της θα εξαρτηθεί από τρίτους παράγοντες, αλλά όχι από τις δικές μας προτεραιότητες και τα δικά μας προοδευτικά ιδεολογικά και πολιτικά προτάγματα; Πώς θα υπερασπιστεί την ανάγκη μιας πορείας προοδευτικής, σε άλλη εντελώς κατεύθυνση από τη συντηρητική που εκφράζουν και υπηρετούν οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ; Και τέλος, γιατί να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής οι πολίτες, αν ξέρουν εκ των προτέρων ότι θα συνεργαστούμε με κάποιο άλλο κόμμα; Γιατί να μην επιλέξουν οι ίδιοι, που εντέλει θέλουν να πάει η ψήφος τους, αντί να αναθέσουν στον Νίκο Ανδρουλάκη να αποφασίσει γι’ αυτούς;

β) Αλλά, αποφεύγει χαρακτηριστικά να μιλήσει και για την ανάγκη προάσπισης της αυτονομίας της πολιτικής και της Παράταξής μας, έναντι συμφερόντων, κατεστημένων, αλλά και κάθε άλλης μορφής εξωθεσμικών κέντρων και παραγόντων που θέλουν να χειραγωγούν πολιτική και πολιτικούς; Γιατί;

γ) Ισχυρίζεται ότι τιμά την παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά, η οποία υπερασπίστηκε την αυτονομία της Παράταξης, και για το λόγο αυτόν, όλοι ανταποκριθήκαμε στην προσπάθεια που έκανε. Αλήθεια, πως ακριβώς τιμά την παρακαταθήκη αυτή; Με το βλέποντας και κάνοντας στις κυβερνητικές συνεργασίες ή με βάση τα αποτελέσματα κάποιων διαπραγματεύσεων χωρίς πολιτικό και ιδεολογικό πρόσημο, αφού όπως λέει, θα λάβει υπόψη του τη θέληση των πολιτών;

2. Θα παραμείνει Ευρωβουλευτής αν εκλεγεί, όπως δηλώνει ο ίδιος. Είναι βεβαίως δικαίωμά του, αλλά,

Νίκος Ανδρουλάκης

α) Δεν έχει δικαίωμα να παραπληροφορεί τους πολίτες ισχυριζόμενος ότι και ο Πρόεδρος του Ισπανικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και νυν Πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, δεν ήταν βουλευτής όταν ανέλαβε επικεφαλής των Ισπανών σοσιαλιστών, όπως δεν ήταν βουλευτής και ο νυν Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Διαβάστε Επίσης

Καμία σχέση με την αλήθεια και τα δύο. Ο πρώτος ήταν βουλευτής και ο δεύτερος, Δήμαρχος Λισαβώνας, που το Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, τον επέλεξε ως υποψήφιο πρωθυπουργό.

β) Το κενό ηγεσίας στη Βουλή μέχρι τις επόμενες εκλογές, είναι κρίσιμος παράγοντας και κάθε άλλο παρά θετικός για την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής και της Παράταξής μας, σε μια περίοδο μεγάλων προβλημάτων για την Ελληνική κοινωνία, τη χώρα, αλλά και υπαρξιακών διλημμάτων για την Παράταξή μας.

Ποιος θα σταθεί απέναντι στους Μητσοτάκη και Τσίπρα;

Ποιος θα δώσει τη μάχη στον κορυφαίο θεσμό της Δημοκρατίας;

Ποιος θα διαμορφώσει με τη συνολική του παρουσία και δράση το στίγμα της Παράταξής μας, με το οποίο θα ζητήσουμε από τον Ελληνικό λαό την ψήφο του, αν όχι ο Πρόεδρος της;

Μια ενδεχόμενη εκλογή του κ. Ανδρουλάκη, πέραν από την απουσία πολιτικής πρότασης, αφού ουδέποτε την έχει παρουσιάσει ή έστω περιγράψει, θα συνοδεύεται και από την ολοκληρωτική απουσία του ιδίου από τη Βουλή, τουλάχιστον έως τις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας, θα μπορούν ανενόχλητοι να επιβάλουν τον καθηλωτικό συντηρητικό διπολισμό, που βολεύει τους λίγους και έχοντες, αλλά καθιστά αβίωτη τη ζωή των πολλών.

3. Δεν έχει απαντήσει ακόμη, γιατί χαρακτηρίζει ανανέωση τις πιο παλαιοκομματικές και πελατειακές πρακτικές που ακολούθησε το 2013, όπως μαρτυρούν τα δημοσιεύματα της εποχής, κατέχοντας κορυφαία κομματική θέση. Η απάντηση ότι ετέθησαν κομματικά ασυμβίβαστα για όσους έχουν καταλάβει δημόσιες θέσεις, δεν απαντά στο ερώτημα. Πολύ περισσότερο γιατί όλοι γνωρίζουν ότι, χρησιμοποίησε τα ασυμβίβαστα για να προβεί σε εκκαθαρίσεις εσωκομματικών του αντιπάλων. Δύο απαράδεκτες πρακτικές στη συσκευασία του ενός.

4. Δηλώνει ότι δεν κρύβεται και ότι, θέλει debate όπως αυτό που έγινε πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών και από το οποίο, πέραν της διαπίστωσης μιας ήρεμη σ συζήτησης δεν έμεινε τίποτα ως μήνυμα.

Αν λοιπόν, δεν κρύβεται, γιατί δεν αποδέχεται την πρόταση για έναν δημόσιο διάλογο που θα δίνει την δυνατότητα για πλήρεις και ουσιαστικές τοποθετήσεις; Ποια είναι η διαφορά; Ότι χρειάζεται περιεχόμενο και συγκεκριμένες προτάσεις;

debate kinal

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν,

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, έχει από την πρώτη στιγμή απαντήσει θετικά στα αιτήματα της ΕΡΤ, του MEGA, του ΑΝΤ1 και του OPEN.

Είναι παρών, και θέλει διάλογο ουσίας, χωρίς υπεκφυγές.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ 2017 21 Ιαν 2022 | 14:36

Αναστασία Σιμητροπούλου: Όταν η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ έπαιξε στο DEAL [Βίντεο]

Η νέα αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Αναστασία Σιμητροπούλου, είχε λάβει μέρος στο γνωστό τηλεπαιχνίδι

ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ 21 Ιαν 2022 | 07:28

H άνοδος του ΠΑΣΟΚ τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ - Στο 4,6% η διαφορά τους - Ποσοστά αυτοδυναμίας για τη ΝΔ από τη Metron Analysis

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου από το κλείσιμο της δημοσκοπικής ψαλίδας με το ΚΙΝΑΛ. Αύξηση του ποσοστού της ΝΔ παρά τις δύο εξωγενείς κρίσεις της πανδημίας και της ενέργειας.

ΑΕΡΑΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ 20 Ιαν 2022 | 16:27

ΚΙΝΑΛ: Όλοι οι άνθρωποι του Νίκου Ανδρουλάκη - Ποια είναι η νεαρή δικηγόρος που αναλαμβάνει αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου

Η γενιά των 40άρηδων αναλαμβάνει τα ηνία του ΚΙΝΑΛ - Όλες οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 20 Ιαν 2022 | 10:23

Ανδρουλάκης: Σειρά επαφών με φορείς για το θέμα της ακρίβειας

Με φόντο την οικονομία και την ακρίβεια ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινά σειρά επαφών με φορείς της αγοράς και ενώσεις των καταναλωτών.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ 20 Ιαν 2022 | 07:12

Ανδρουλάκης για Rafale: Ντροπή να χρησιμοποιούνται για την επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατηγόρησε τη ΝΔ για επικοινωνιακή προπαγάνδα με αφορμή την παραλαβή των έξι πρώτων Rafale.

"ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ" 19 Ιαν 2022 | 13:31

Αιχμές από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ για το σποτάκι με τα Rafale: Μικροκομματική οικειοποίηση με λεφτά των φορολογουμένων

Για μικροπολιτική εκμετάλλευση και κομματική οικειοποίηση κατηγορούν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ, σχετικά με την προβολή της αγοράς των Rafale.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 18 Ιαν 2022 | 11:10

Δημήτρης Μάντζος: Ο 40άρης δικηγόρος που αναλαμβάνει νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Γυναίκα δημοσιογράφος αναπληρώτρια

Εκπρόσωπος Τύπου θα είναι ο 40χρονος δικηγόρος, μέχρι τώρα διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Δημήτρης Μάντζος.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ 17 Ιαν 2022 | 12:12

Δημοσκόπηση: Το ΠΑΣΟΚ "απειλεί" τον ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη- Σε απόσταση αναπνοής στους 3 από τους 4 νομούς

Η δημοσκόπηση της GPO για τις περιφέρειες της Κρήτης δείχνει ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ κυρίως σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΣΟΚ 17 Ιαν 2022 | 12:10

Ανδρουλάκης για θάνατο Αλέκου Φασιανού: Η ζωή του έγινε απόδειξη ότι η τέχνη θα αντηχεί σε όλο τον κόσμο

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει για τον Αλέκο Φασιανό πως ήταν ένας Έλληνας παγκόσμιας ακτινοβολίας.

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 17 Ιαν 2022 | 08:28

Βράβευση Παπανδρέου στην Αγκυρα με τον Ζουλφού Λιβανελί - Το μήνυμα για τα ελληνοτουρκικά

Ο Γ. Παπανδρέου βραβεύτηκε με το Διεθνές Βραβείο Ειρήνης Çankaya, μαζί με τον συνθέτη και συγγραφέα Zulfu Livaneli,για την προσφορά τους στους αγώνες για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΤΣΟΥΝΗ ΣΤΟ FACEBOOK 16 Ιαν 2022 | 15:36

Ανδρέας Τσούνης: Βράζει η κοινωνία για τα φαινόμενα κακοποίησης γυναικών, περιμένω ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, λέει ο σύζυγος της Γεννηματά

"Δεν βράζει μόνο η Θεσσαλονίκη αλλά όλη η ελληνική κοινωνία με αυτά που αποκαλύπτονται και η ΝΔ δεν βλέπω να έχει πάρει κάποια επίσημη θέση", γράφει ο Ανδρέας Τσούνης.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ 13 Ιαν 2022 | 13:15

Ο "ανασχηματισμός" του Νίκου Ανδρουλάκη: Αυτοί είναι οι νέοι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώθηκαν από το Κίνημα Αλλαγής οι Τομείς Πολιτικής Ευθύνης, των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΚΟ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 13 Ιαν 2022 | 08:53

Καρφιά Κατρίνη για την ακρίβεια: Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανυπεράσπιστους τους πολίτες

Τονίζει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα για τη μείωση των τιμών αλλά δεν προχωρά και σε ελέγχους για να αντιμετωπιστούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.