Νέα μετωπική Τσίπρα-Κυριάκου στη Βουλή για υγεία και αριστεία

Νέα μετωπική σύγκρουση κορυφής, η δεύτερη σε λίγες μόλις ημέρες, έλαβε χώρα στη Βουλή.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νέα μετωπική Τσίπρα-Κυριάκου στη Βουλή για υγεία και αριστεία

Νέα μετωπική σύγκρουση κορυφής, η δεύτερη σε λίγες μόλις ημέρες, έλαβε χώρα στη Βουλή. Μετά την παιδεία, σειρά είχε η υγεία, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανεβάζουν ωστόσο τους τόνους αλλά και το πολιτικό «θερμόμετρο» για όλα τα θέματα.

Στην ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε και πάλι να αναδείξει αυτό που θεωρεί διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, σε τομείς που δεν σχετίζονται άμεσα με τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Έτσι μετά την παιδεία, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την για νεοφιλελεύθερη αντίληψη και στο θέμα της υγείας. «Ανάμεσα στη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ υπάρχουν τεράστιες διαφορές. Όσο περνά η περιπέτεια των μνημονίων θα ξεδιπλώνονται. Στο χώρο της υγείας αυτές οι διαφορές θα γίνονται όλο και πιο εμφανείς» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Σε υψηλούς τόνους ήταν και η απάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εχθρεύεται την αριστεία και ότι οδηγεί τη χώρα στο πουθενά. Την ίδια στιγμή, στηλίτευσε την κυβερνητική σιωπή για όσα γίνονται στη Βενεζουέλα, ενώ αναφέρθηκε δηκτικά και στην απουσία του Πάνου Καμμένου από τη συζήτηση.

Τσίπρας: Είσαι σημαιοφόροι του λαϊκισμού της αριστείας

«Ποιο είναι το δικό σας όραμα για την υγεία. Βλέπω εδώ τις μεταγραφές σας (σσ. Αναφέρθηκε στους κκ. Φωτήλα και Οικονόμου που είναι τομεάρχες υγείας) [...] Είστε το κόμμα που υπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της παιδείας, της υγείας, κλπ. Εμείς έχουμε άλλη αντίληψη. Δεν μπορεί ο αρχηγός σας να έρχεται και να κάνει αναφορές στους πολίτες της δυτικής Αττικής. Τι μπορείτε να πείτε εσείς για αυτούς τους ανθρώπους που στα χρόνια της κρίσης είδαν τα εισοδήματά τους να εκμηδενίζονται και το πάρτι στο χώρο της υγείας να συνεχίζεται. Έρχεστε και λέτε ότι η λύση είναι να διοχετεύσουμε τους ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές;» σημείωσε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Το ίδιο συνέβη πριν από δύο μέρες στη συζήτηση για την παιδεία. Έχετε υιοθετήσει τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη της κ. Διαμαντοπούλου. Και γίνεστε σημαιοφόροι του λαϊκισμού για την αριστεία. Εσείς που κλείσατε σχολεία, που καταντήσατε τα δημόσια πανεπιστήμια να λειτουργούν με φωτοτυπίες. Για μας βοήθεια στην αριστεία δεν είναι ποιος θα κρατάει τη σημαία -όλοι έχουν δικαίωμα να κρατούν τη σημαία- αλλά είναι τα σχολεία να ανοίγουν στην ώρα τους, να ανοίγουμε βιβλιοθήκες και όχι να τις κλείνουμε».

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε στην οικοδόμηση του success story υπογραμμίζοντας ότι υλοποιείται «σε ένα πλαίσιο πολύ μεγάλων δυσκολιών, ένα στρατηγικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Στην οικονομία επιστρέψαμε με επιτυχία στις διεθνείς αγορές, είμαστε σε τροχιά οριστικής λήξης της περιόδου των μνημονίων. Το τέλος αυτής της περιόδου δεν είναι απλά ένα ορόσημο, μια ημερομηνία. Η νέα εποχή πρέπει να χτιστεί. Οργανικό κομμάτι της νέας εποχής είναι η επαναθεμελίωση του κοινωνικού κράτους».

Έγινε μεγάλη συζήτηση για την αξιοπιστία της χώρας. Πολλοί την συνέδεαν με τη βούληση των κυβερνήσεων να υπακούν στους δανειστές. Το πρόσχημα ήταν οι μεταρρυθμίσεις, άλλες αναγκαίες άλλες αχρείαστες. Σήμερα εγώ θα σας καταθέσω άλλη άποψη. Το κύρος της χώρας όχι μόνο δεν ήταν συνάρτηση της πολιτικής βούλησης, αλλά απεδείχθη ότι συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Την περίοδο 2010-2014 υπήρξε το μεγαλύτερο έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας. Όταν από το βήμα ακούστηκε ότι “μαζί τα φάγαμε”, ότι είναι “ευλογία τα μνημόνια”. Η αξιοπιστία είναι συνάρτηση της δυνατότητας να υπερασπίζεται κανείς την αξιοπρέπεια των πολιτών, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και των αποτελεσμάτων στο επίπεδο της καθημερινότητας των πολιτών. Και αν οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από αγαθά. Η καθολική πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι θεμελιώδης αρχή της Ελλάδας που οραματιζόμαστε. Δώσαμε βάρος στην προσπάθεια να φέρουμε πιο κοντά το όραμα της δικαιοσύνης και της ισότητας. Άλλο να μοιράζεις με δικαιοσύνη τους πόρους που έχεις και άλλο να συνεχίζεις το πάρτι εις βάρος ων πολλών».

«Στην υγεία, θέλουμε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας για όλους του πολίτες, καλύπτοντας μια διαχρονική έλλειψη. Ένα κενό που οι κυβερνήσεις της κρίσης χρησιμοποίησαν ως ευκαιρία για να διευκολυνθούν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της υγείας. Έτσι οργανώθηκε και συντηρήθηκε ένα καθεστώς μη τεκμηριωμένης ιατρικής πρακτικής, συναλλαγής με ισχυρά συμφέροντα των προμηθειών υγείας και φαρμάκου, ανοχής και συγκάλυψης των φαινόμενων σπατάλης, διαφθοράς και εκμετάλλευσης των ασθενών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Αντί για κορώνες θα σας πρότεινα να ζητήσετε μια συγγνώμη από όλους αυτούς που έχασαν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ισότιμες υπηρεσίες στο τομέα της υγείας. Και τους εξευτελίζατε. Σήμερα αυτοί έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης με αξιοπρέπεια».

Και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε σε μια ιστορική συγκυρία για τη χώρα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ανάκαμψη δεν μετριέται μόνο στους δείκτες αλλά στην καθημερινότητα των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ώστε η ευημερία των αριθμών να συνδυαστεί με την ευημερία των ανθρώπων. Η Εθνική αντιπροσωπεία καλείται σήμερα να ψηφίσει μια εμβληματικού χαρακτήρα μεταρρύθμιση στην υγεία. Και είναι σημαντικό οι συζητήσεις στην Ολομέλεια να μην γίνονται είδηση όταν έρχονται μέτρα αλλά και όταν έρχονται μεταρρυθμίσεις με σαφές πρόσημα και σαφή την ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων. Θα κλείσω λέγοντας ότι είμαστε 2 φορές περήφανοι. Γιατί το κάνουμε πράξη σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και επιτροπείας».

Κυριάκος: Πάτε τη χώρα στο πουθενά

Κατακόρυφα ανέβασε τους τόνους ο Πρόεδρος της ΝΔ για το ζήτημα της κλήρωσης των σημαιοφόρων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ότι έχει ανοίξει μέτωπο με την αριστεία. « Η κυβέρνηση συνεχίζει να ασχημονεί και να προσβάλει την ελληνική κοινωνία. Τίποτα δεν μάθατε από την συζήτηση που κάναμε για την παιδεία. Δεν πατε την χώρα πίσω την πάτε στο πουθενά εκεί που η προσπάθεια δεν επιβραβεύεται. Σας ενοχλούν οι καλοί μαθητές. Έχετε ανοίξει μέτωπο με την αριστεία. Δεν έχετε όραμα και αναστολές για την χώρα και αυτό εκδηλώνετε σε κάθε κατεύθυνση.»

Παράλληλα αναρωτήθηκε για την απουσία των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου από την συζήτηση των κρίσιμων νομοσχεδίων, καθώς οι βουλευτές του κυβερνητικού εταίρου είχαν στο παρελθόν αντιδράσει σε τέτοιου είδους αποφάσεις. «Οι ΑΝΕΛ τι λένε για όλα αυτά; που είναι ο Πάνος Καμμένος; Βάζει την καρέκλα του πάνω από όλα;»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα διαδραματίζονται στην Βενεζουέλα από το καθεστώς Μαδούρο και κατηγόρησε την κυβέρνηση που δεν αποδοκιμάζει την δικτατορία που επιχειρείται να επιβληθεί. «Γιατί δεν σχολιάζετε όλα όσα γίνονται στην Βενεζουέλα; Γιατί δεν καταδικάζετε, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα όσα γίνονται στη Βενεζουέλα; Πραξικόπημα, δεν λέγεται, αυτό που επιχειρεί ο Μαδούρο; Μην φοβάστε. Θα τα μάθουμε όλα στην Εξεταστική που θα κάνουμε για να μας πείτε όλα όσα έγιναν το 2015 αλλά και το 2014 και το 2013».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για την υγεία τόνισε πως στόχος της κυβέρνηση είναι η δημιουργία ενός νέου πελατειακού κράτους. «Το σημερινό νομοθέτημα δεν πατάει σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις που είχαν γίνει κατά το παρελθόν στον τομέα της υγείας για ευνόητους λόγους. Για άλλη μία φορά ενεργείται χωρίς καμία απολύτως αίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης χωρίς καμία κοστολόγηση. Προσθέτετε βάρη τα οποία σήμερα η χώρα μας δεν μπορεί να σηκώσει με μοναδική σκοπιμότητα να δημιουργήστε πολιτικές πελατείες. Πολλές νέες προσλήψεις σε αχρείαστες δομές. Ο διχασμός δεν αποτελεί λύση και οι πελατειακές λογικές έχουν πεθάνει. Έχουμε όλοι κοινό συμφέρον να βγούμε από την κρίση. Η λογική του νομοσχεδίου είναι εντελώς ξεπερασμένη.»

Ο Πρόεδρος της ΝΔ παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα «φάμπρικα». «Υπάλληλοι που θέλετε να μετατρέψετε σε ομήρους του ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς λόγους. Για να εκβιάσετε την ψήφο τους. Δημιουργείτε χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο νέες δομές στην υγεία που πολύ αμφιβάλλω ότι θα βελτιώσουν τις παρεχόμενες στους πολίτες υπηρεσίες. 239 νέες δομές σε 65 αστικά κέντρα τα οποία όμως καλύπτουν μόλις το 65% του πληθυσμού της χώρας και χωρίς καμία έρευνα για τις πραγματικές ανάγκες. Μιλάτε σήμερα για 3000 προσλήψεις αλλά δεν μιλάτε για ακόμη 4000 τουλάχιστον προσλήψεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στα κέντρα υγείας που θα δημιουργήσετε».

Παράλληλα κατηγόρησε τον Παύλο Πολάκη ότι καταργεί τις αυστηρές ποινές που είχε θεσπίσει η ΝΔ σε εκείνους που έκλεβαν το κράτος μέσω του ΕΟΠΥΥ.

«Καρφιά» από τη Φώφη

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έπρεπε να είναι ένα ζήτημα που όχι απλώς δεν έπρεπε να διχάζει αλλά να ενώνει» ανέφερε στην ομιλία της στη επί της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Υγεία στην Ολομέλεια, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, σημειώνοντας ότι «η παρακαταθήκη μας είναι όσα έκανε ο Γιώργος Γεννηματάς με τη δημιουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Η κ. Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι « καλύπτει την περίοδο 2004-2009» οπότε σύμφωνα με την ίδια «το Εθνικό Σύστημα Υγείας εγκαταλείφθηκε και η σπατάλη στο φάρμακο έφτασε σε δυσθεώρητα ύψη». Στη συνέχεια κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και σήμερα οι κομματικές παρεμβάσεις γίνονται καθεστώς και η αδιαφάνεια κυριαρχεί».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισήμανε ότι στόχος του κόμματός της είναι «να σταματήσει η διάλυση και η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» και κατήγγειλε ότι με όσα πράττει η κυβέρνηση στον χώρο της Υγείας «θίγονται πρώτα τα χαμηλά στρώματα». Επίσης, ζήτησε από τους βουλευτές όλων των κομμάτων «να πάρουν θέση στην πρωτοβουλία που θα αναλάβει η Δημοκρατική Συμπαράταξη για τη δημιουργία νόμου που θα διασφαλίζει τις συντάξεις χηρίας. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι το ΕΣΥ, μετά από 35 χρόνια λειτουργίας του και μετά την κακοποίηση που υπέστη αυτά τα χρόνια, χρειάζεται αναγέννηση και ανασυγκρότηση: «Χρειαζόμαστε ένα νέο δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας που εξασφαλίζει πρόσβαση σε όλους τους πολίτες. Ένα σύστημα βιώσιμο, λειτουργικό και αποτελεσματικό».

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες δομές, διακυρρήσει ότι θα δημιουργήσει άλλες, χωρίς μελέτες και πόρους, προφανώς για να κάνει προσλήψεις συμβασιούχων. «Συμβασιούχους που θα αφήσετε πίσω για την επόμενη κυβέρνηση που θα πρέπει να βρει χρήματα όταν θα λήξουν οι συμβάσεις τους» είπε με δεικτικό τρόπο, κάνοντας λόγο για «παιχνίδια εις βάρος ανθρώπων και της υγείας και δη με κοινοτικούς πόρους».

«Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει σχεδιασμούς επί χάρτου τα κέντρα υγείας δεινοπαθούν», ανέφερε η κ. Γεννηματά. Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση πρόσθεσε ότι κλείνει τα μάτια στα μεγάλα προβλήματα και παίζει πελατειακά και πολιτικά παιχνίδια εις βάρος πολιτών. «Κάνετε τον ΕΟΠΥΥ λογιστή της κυβέρνησης» είπε η κ. Γεννηματά, σημειώνοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιδιώκει τη δημιουργία ενός δημόσιου συστήματος υγείας, που δεν θα πληρώνει ο ασφαλισμένος, αλλά ο ΕΟΠΥΥ. Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι το κόμμα της δεν θα συναινέσει στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «καθώς δεν βοηθά τους πολίτες και τα προβλήματά τους».

«Θα καταψηφίσουμε με σεβασμό στους πολίτες που ταλαιπωρούνται, με τη δέσμευσά μας ότι θα είναι προτεραιότητά μας ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, για το οποίο θα συμβάλλουμε στη δημιουργία του», τόνισε. Τέλος, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα του συστήσω γυαλιά. Όμως, σε μία κοινωνία που η νεολαία δεν χαμογελά, δεν μπορεί να μιλάει για χαμογελαστά πρόσωπα».Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 25 Σεπ 2020 | 15:11

Ξαναχτύπησε η Ζαννέτ Τσίπρα μετά την επίθεση σε Τσακαλώτο: "Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, δικές μου οι απόψεις"

Σε νέα ανάρτησή η Ζαννέτ Τσίπρα τονίζει ότι "δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, οι απόψεις μου εκφράζουν εμένα αποκλειστικά".

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΞΑΝΘΟ 25 Σεπ 2020 | 13:05

Επίσκεψη Τσίπρα στον Ευαγγελισμό: "Η κυβέρνηση δείχνει εγκληματική αμέλεια στο ΕΣΥ" [εικόνες - βίντεο]

Toν φόβο ότι "με την εγκληματική αμέλεια που δείχνει η κυβέρνηση το ΕΣΥ πολύ γρήγορα θα επιβαρυνθεί" εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Ευαγγελισμό

25 Σεπ 2020 | 11:40

Και όμως, ο Ευκλείδης έχει δίκιο

Το βαθύ πολιτικό αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ δεν λύνεται με ύβρεις σε αντιπάλους ή διώξεις εσωκομματικών επικριτών.

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ 25 Σεπ 2020 | 10:51

Ζαχαριάδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει πολιτικό νεκροταφείο, αλλά ο καθένας να εκπέμπει το σωστό στίγμα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις. Δεν θα γίνουμε νεκροταφείο, δηλώνει ο Κ. Ζαχαριάδης.

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 25 Σεπ 2020 | 10:12

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Αλέξης έχει νεύρα - "Πρόεδρος είμαι εγώ", φώναξε στον Τσακαλώτο - Στο "πειθαρχικό" όσοι του κάνουν κριτική

Σε δίνη εσωστρέφειας βυθίζεται εκ νέου ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αιχμές Τσακαλώτου και την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα στην κριτική που δέχεται. Ολοι εναντίον όλων.

ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΕΤΡΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ "ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ" 24 Σεπ 2020 | 20:24

"Αναβρασμός" στον ΣΥΡΙΖΑ: Προειδοποίηση Τσίπρα σε Τσακαλώτο για την επόμενη... φορά - "Θα υπάρχουν κυρώσεις"

Eπιτροπή "δεοντολογίας" που θα αναλάβει να "συνετίζει" τα στελέχη που κινούνται εκτός γραμμής πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας

ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 24 Σεπ 2020 | 18:58

Στους δρόμους 100 νέα λεωφορεία από τη μεθεπόμενη βδομάδα - Άλλα 400 έως το τέλος του χρόνου

Λόγω της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι προσεχώς μπαίνουν σε κίνηση άλλα 100 λεωφορεία – Θα γίνουν 500 μέχρι το τέλος του χρόνου

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ 24 Σεπ 2020 | 18:40

Ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός: Lockdown σημαίνει ανεργία και μεγάλη ύφεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο μεγάλος στόχος είναι να αποφευχθεί το lockdown, που κοστίζει πολύ στην οικονομία της χώρας

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ Η ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ 24 Σεπ 2020 | 18:30

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Στόλτενμπεργκ: Στο "μενού" η αποκλιμάκωση στην Ανατ. Μεσόγειο μέσω ΝΑΤΟ

Με τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλντενμπεργκ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Βασικό θέμα η αποκλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο

ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 24 Σεπ 2020 | 17:30

Μητσοτάκης για κορονοϊό: Το δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή καραντίνα - Η μάσκα είναι το εμβόλιο μέχρι το εμβόλιο [Βίντεο]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα, καθώς δεν πρέπει να πάμε σε νέο lockdown

ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 24 Σεπ 2020 | 15:20

Στο πατρικό σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Χανιά ο Μάικ Πομπέο

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μ. Πομπέο δέχθηκε πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, να του κάνει το τραπέζι στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι Χανίων.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ 24 Σεπ 2020 | 14:47

Καρφιά της αδελφής Τσίπρα Ζαννέτ, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ- "Οποιος έχει πρόβλημα παραιτείται…"

Την παρέμβαση της Ζαννέτ Τσίπρα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε πολιτευτής της ΝΔ

ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 24 Σεπ 2020 | 12:48

Κορονοϊός: Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6 το απόγευμα - Ανησυχία για την Αττική

Ο πρωθυπουργός θα περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί, δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα ή lockdown.