Νέα σενάρια για Κουβέλη Πρόεδρο Δημοκρατίας και αντιδράσεις

Επανέρχεται μέσω δημοσιευμάτων το σενάριο ανάδειξης του Φ.Κουβέλη στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκαλώντας όμως και αντιδράσεις.

nea-senaria-gia-koubeli-proedro-dimokratias-kai-antidraseis
SHARE THIS
0
SHARES

Τις πρώτες αντιδράσεις στο "Καραμανλικό στρατόπεδο" προκαλεί δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής" σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θεωρεί τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη ως την προσφορότερη επιλογή για το ύπατο αξίωμα της χώρας, άποψη που συμμερίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, "η πρόταση υποψηφιότητας του κ. Κουβέλη συνιστά, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού, την κατάληξη μιας ευρύτερης στρατηγικής που περιλαμβάνει: την απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο, τη συμφωνία της διευθέτησης του ελληνικού χρέους και την αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής μέσω των φοροελαφρύνσεων και της ανάπτυξης. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η εξασφάλιση αυτών των κατευθύνσεων κατά την επικείμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα θα σηματοδοτήσει την καθοριστική στροφή για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ως εκ τούτου ο κ. Κουβέλης δεν θα έχει λόγους να αρνηθεί την πρόταση".

Σχολιάζοντας μέσω twitter αυτό το δημοσίευμα ο Ευάγγελος Αντώναρος, κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και εκ των συνομιλητών του πρώην πρωθυπουργού, αναφέρει:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook