Advertisement

Follow us

Νέες αποχωρήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ: 25 μέλη των Οργανώσεων Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας φεύγουν από το κόμμα

"Το κόμμα που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη του προέδρου του", αναφέρουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΣΥΡΙΖΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποίησαν 25 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία των Οργανώσεων Μελών Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας, αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.

Διαβάστε Επίσης

"Το κόμμα που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη του προέδρου του και της νέας ηγετικής ομάδας περί αυτόν. Οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουν αποστασιοποιηθεί, έχουν απογοητευθεί γιατί η αριστερά φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί, ότι πάει να γίνει πολύ όμοια με την δεξιά", αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους.

"Θέλουμε μια Αριστερά, που δεν θα ποινικοποιεί την άλλη άποψη ως "εσωτερικό εχθρό" , ως "πέμπτη φάλαγγα", ως "υπονομευτές" και άλλα φληναφήματα. Γιατί, ένα κόμμα της Αριστεράς, χωρίς διάλογο, κριτική και αυτοκριτική, δεν είναι Αριστερά! Ένα κόμμα που μπορεί ο "αρχηγός" του να υποστηρίζει πότε το ένα και πότε το αντίθετό του με περισσή ευκολία χάνει την αξιοπιστία του και γίνεται περίγελος. Μια τέτοια αριστερά, χωρίς προγραμματική και προοδευτική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία της ΝΔ του Μητσοτάκη", σημειώνουν.

"Στηρίζουμε τους βουλευτές που αποχώρησαν συγκροτώντας κοινοβουλευτική ομάδα με πρόταγμα τις προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος όπως αυτές ψηφίστηκαν από το 3ο Συνέδριο. Έτσι προστατεύεται η δημοκρατική αντιπροσώπευση. Φεύγουμε από το κόμμα που αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε ανιδιοτελώς, κοιτώντας μπροστά, όχι πίσω! Σεβόμαστε και εκτιμούμε όσους συντρόφους επέλεξαν να μείνουν. Θα συναντηθούμε σίγουρα στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη" αναφέρουν.

Η πλήρης επιστολή που έστειλαν προς τον Συντονιστή της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Νομού Πέλλας:

"Μετά τις εξελίξεις στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (στις 11 -12 Νοεμβρίου 2023) και την εμπρηστική- διχαστική ομιλία του νεοεκλεγέντος προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, με αναφορές σε εσωτερικούς εχθρούς κλπ, ακολούθησαν κύματα αποχωρήσεων μελών και στελεχών από τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ , μέσα κι έξω από τη Χώρα.

Στο Νομό Πέλλας και στην περιοχή Έδεσσας, Βεγορίτιδας και Σκύδρας, έχουν ήδη αποχωρήσει με ανακοινώσεις, δηλώσεις, αναρτήσεις στο Facebook ή επιστολές στα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών, πολλά μέλη του κόμματος. Αποχωρούν με λύπη καθώς βλέπουν το κόμμα, μέσα από το οποίο εκπροσωπούνταν πολιτικά και ιδεολογικά μέχρι τώρα, να μην τους εκφράζει πια.

Με την παρούσα επιστολή, που υπογράφουμε μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στις Ο.Μ. Έδεσσας – Βεγορίτιδας και Σκύδρας, ανακοινώνουμε την απόφασή μας να αποχωρήσουμε από το κόμμα.

Το κόμμα που υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση μεταλλάσσεται, εκφυλίζεται και απαξιώνεται με ευθύνη του προέδρου του και της νέας ηγετικής ομάδας περί αυτόν. Οι πολίτες, οι ψηφοφόροι, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, έχουν αποστασιοποιηθεί, έχουν απογοητευθεί γιατί η αριστερά φαίνεται να μην έχει αντιληφθεί, ότι πάει να γίνει πολύ όμοια με την δεξιά.

Θέλουμε μια Αριστερά, που δεν θα ποινικοποιεί την άλλη άποψη ως "εσωτερικό εχθρό" , ως "πέμπτη φάλαγγα", ως "υπονομευτές" και άλλα φληναφήματα. Γιατί, ένα κόμμα της Αριστεράς, χωρίς διάλογο, κριτική και αυτοκριτική, δεν είναι Αριστερά! Ένα κόμμα που μπορεί ο "αρχηγός" του να υποστηρίζει πότε το ένα και πότε το αντίθετό του με περισσή ευκολία χάνει την αξιοπιστία του και γίνεται περίγελος. Μια τέτοια αριστερά, χωρίς προγραμματική και προοδευτική αντιπολίτευση δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ηγεμονία της ΝΔ του Μητσοτάκη.

Στηρίζουμε τους βουλευτές που αποχώρησαν συγκροτώντας κοινοβουλευτική ομάδα με πρόταγμα τις προεκλογικές προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος όπως αυτές ψηφίστηκαν από το 3ο Συνέδριο. Έτσι προστατεύεται η δημοκρατική αντιπροσώπευση.

Φεύγουμε από το κόμμα που αγαπήσαμε και υπηρετήσαμε ανιδιοτελώς, κοιτώντας μπροστά, όχι πίσω! Σεβόμαστε και εκτιμούμε όσους συντρόφους επέλεξαν να μείνουν. Θα συναντηθούμε σίγουρα στους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη.

Τώρα που η Δεξιά και η Ακροδεξιά επεκτείνουν την επιρροή τους στην Ευρώπη, η Αριστερά στη Χώρα μας, πρέπει να ανασυγκροτηθεί και να είναι πληθυντική.

Ένας ιστορικός κύκλος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ως εκπροσώπου της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς έκλεισε. Ανοίγει ένας άλλος κύκλος της Ανανεωτικής και Ριζοσπαστικής Αριστεράς, που πρέπει να πρωταγωνιστήσουν οι νέοι που σήμερα απέχουν και σιωπούν.

Οι υπογράφοντες την ανοιχτή επιστολή:

ΓΑΓΚΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής της ΝΕ Πέλλας

ΓΑΓΚΛΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Πρώην Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας

ΓΑΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,

ΔΑΝΤΣΗ ΕΥΗ, Μέλος ΝΕ Πέλλας και πρώην υποψήφια Βουλεύτρια.

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Πρώην Συντονιστής ΟΜ Σκύδρας

ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΓΝΑΤΗΣ, Μέλος Ν.Ε. Πέλλας

ΚΑΡΤΑΛΗ ΕΛΕΝΗ, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας

ΚΙΚΙΛΙΓΚΑΣ ΜΑΚΗΣ

ΚΛΕΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αναπληρωτής Συντονιστής ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας

ΜΙΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΝΑΚΗΣ

ΠΛΑΚΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

ΠΟΥΠΤΣΗΣ ΤΑΣΟΣ

ΡΩΣΣΙΔΟΥ – ΠΟΥΦΛΗ ΕΥΗ, Πρώην Συντονίστρια ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας

ΡΩΣΣΙΔΟΥ ΟΛΓΑ

ΣΚΕΠΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΟΥΛΤΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ, Μέλος Συντονιστικού ΟΜ Έδεσσας – Βεγορίτιδας

ΤΖΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, Μέλος Συνδικαλιστικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ

ΤΣΙΓΚΟΓΛΟΥ ΜΑΝΟΛΗΣ

ΤΣΙΤΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 29 Φεβ 2024 | 13:37

Μαρινάκης κατά ΣΥΡΙΖΑ: Τυμβωρυχία το πανό για τα Τέμπη στα γραφεία της Κουμουνδούρου- "Ντράπηκα, είναι προσβολή"

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως πρόκειται για προσβολή και πως "δεν μπορεί να κάνουμε πολιτική και καμπάνιες πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα".

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ "ΡΑΠΙΣΜΑ" 29 Φεβ 2024 | 10:30

ΣΥΡΙΖΑ: Πέφτουν οι τόνοι μαζί με τα ποσοστά του κόμματος - Το δείπνο Κασσελάκη με Γεροβασίλη

Χθες το βράδυ Κασσελάκης και Γεροβασίλη δείπνησαν μαζί, σε μια απόπειρα να πέσουν οι τόνοι.

"ΓΕΦΥΡΕΣ" 28 Φεβ 2024 | 23:52

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τα φιλιά, Κασσελάκης και Γεροβασίλη δείπνησαν μαζί σε εστιατόριο της Αθήνας

Είναι εμφανές πως οι δύο πλευρές προσπαθούν να έρθουν κοντά και να επικοινωνήσουν καθώς η κλεψύδρα αδειάζει μέχρι τις ευρωεκλογές.

ΣΥΡΙΖΑ 28 Φεβ 2024 | 18:07

Επίθεση Κασσελάκη σε Μητσοτάκη για τα Τέμπη: "Σεβάσου τον πόνο των οικογενειών, μην τους προκαλείς"

"Εγώ έχω δεσμευτεί ότι δε θα κάνω βήμα πίσω. Θα είμαι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων μέχρι το τέλος. Μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη" ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ; 28 Φεβ 2024 | 13:19

Στέφανος Κασσελάκης - Όλγα Γεροβασίλη μαζί στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ: Χειραψία, φιλί και χαμόγελα

Όλγα Γεροβασίλη και Στέφανος Κασσελάκης χαιρετήθηκαν χαμογελαστοί και φιλήθηκαν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ 28 Φεβ 2024 | 13:18

Το γιγαντιαίο μαύρο πανό για την τραγωδία στα Τέμπη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Κουμουνδούρου- Και σήμα στο πέτο του Κασσελάκη

Ένα μαύρο γιγαντιαίο πανό για την τραγωδία στα Τέμπη με το σύνθημα "πάρε με όταν φτάσεις", έχει αναρτηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ 28 Φεβ 2024 | 12:36

Τραγωδία στα Τέμπη: Στη συγκέντρωση ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Χάρης Δούκας με τη σύντροφό του [εικόνες]

Στέφανος Κασσελάκης και Χάρης Δούκας, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ για την τραγωδία στα Τέμπη

ΣΥΡΙΖΑ 28 Φεβ 2024 | 10:21

Κασσελάκης για Τέμπη: Μια υπόσχεση στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους - Δεν πρέπει και δε θα ξεχαστούν

Σε ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως θα είναι δίπλα στον αγώνα των οικογενειών τους για δικαιοσύνη.

ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΒΑΡΑ 28 Φεβ 2024 | 08:09

Παπαχελάς: Ο Κασσελάκης παίζει την επιβίωσή του στις ευρωεκλογές - Δεν θα ξέγραφα τον Αλέξη Τσίπρα τόσο εύκολα

Στο διακύβευμα των ευρωεκλογών αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Παπαχελάς. Τι είπε για Τουρκία, Μεταπολίτευση και Ντόναλντ Τραμπ.

ΣΥΡΙΖΑ 27 Φεβ 2024 | 22:41

Ιφιγένεια Μουμτζή, ο κρυφός "άσος" του Κασσελάκη: Προεδρική μέχρι το κόκαλο και ανιψιά του αρθρογράφου Σάκη Μουμτζή

Αν και ο θείος της ασκεί κατά καιρούς πολύ αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, η 25χρονη Ιφιγένεια εκφώνησε έναν πύρινο λόγο στο Συνέδριο, δηλώνοντας "με τον Κασσελάκη χωρίς δεύτερη σκέψη"

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ 27 Φεβ 2024 | 21:04

Τα αλλάζει όλα στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης μετά το συνέδριο - Ποια στελέχη "ξηλώνει", ποια κρατάει

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναβαθμίζονται, τα στελέχη που "ξηλώνονται" και τα "new entry" - Αποφασισμένος για αλλαγές ο Κασσελάκης.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 27 Φεβ 2024 | 20:09

Ο Κασσελάκης υπέγραψε το ψήφισμα για τα Τέμπη: "Θα καταργήσουμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών" - Μαύρο πανό στον ΣΥΡΙΖΑ

"Έχω υποσχεθεί στις οικογένειες των θυμάτων ότι θα είμαι πάντοτε στο πλευρό τους" υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ 27 Φεβ 2024 | 19:33

Γιώργος Βέλτσος: Ο Κασσελάκης κήδεψε τον ΣΥΡΙΖΑ - Βλέπω πολύ θετικά το πείραμα με τη Νέα Αριστερά

Ο Γιώργος Βέλτσος μίλησε για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά και την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.