Νέες εξελίξεις στο Ποτάμι προκαλούν οι δεσμεύσεις Τσίπρα

Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί πριν την συνέντευξη του πρωθυπουργού είχε δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι.

Νέες εξελίξεις στο Ποτάμι προκαλούν οι δεσμεύσεις Τσίπρα

Νέες εξελίξεις στο Ποτάμι προκαλούν οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για το τι πρόκειται να κάνει σε περίπτωση που απώλεσει την στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου.

Η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί πριν την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα είχε δημιουργήσει δεύτερες σκέψεις στο Ποτάμι αναφορικά με τη στάση που θα κρατούσε στην Συμφωνία των Πρεσπών αν ο Πάνος Καμμένος ήρε την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρούσε να εγκλωβίσει τους βουλευτές που θα έλεγαν «ναι» στην Συμφωνία ως οιονεί υποστηριχτές της κυβέρνησης.

Οι προβληματισμοί αυτοί διατυπώθηκαν και κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού που συνεδρίασε χθες. Εάν και δεν υπήρξε τελική απόφαση κοινή συνισταμένη των απόψεων που διατυπώθηκαν (Γιώργος Μαυρωτάς, Σπύρος Λυκούδης κ.α) είναι ότι δεν μπορεί να έλθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή, αν δεν λυθεί νωρίτερα το ζήτημα της δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης, στην περίπτωση που θα αποχωρήσουν ή έχουν αποχωρήσει οι ΑΝΕΛ.

Ως εκ τούτου –κατέληξε το Ποτάμι- ο Πρωθυπουργός έχει να επιλέξει μεταξύ δύο επιλογών ή να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στην συνέχεια να πάει σε εκλογές.

Η Σεβαστουπόλεως έκρινε ότι οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Στενοί συνεργάτες του Σταύρου Θεοδωράκη υπογράμμιζαν ότι στην περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση, τότε αποτελεί μονόδρομο η κατάθεση πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης. Αν και διευκρίνιζαν ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν την κυβέρνηση πρόσθεταν ότι ανοίγει έτσι ο δρόμος για τη στήριξη της Συμφωνίας για τα Σκόπια.

Ο Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξη του στο πρώτο πρόγραμμα χαρακτήρισε αυτονόητες τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητη η δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης πριν την κύρωση της συμφωνίας. Εξέφρασε όμως την άποψη ότι η χώρα έχει μπει αναμφισβήτητα σε πολιτική κρίση και καταλήγοντας σημείωσε «νομίζω ότι η βασική διέξοδος είναι η προσφυγή στις κάλπες».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μέμφθηκε όμως παράλληλα και όσους αφήνουν αιχμές με ανυπόστατες κατηγορίες περί αποστατών και αργυρώνητων για όσους στηρίξουν την κυβέρνηση.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι είναι σε θετική κατεύθυνση. «Η στάση μου είναι θετική» είπε, διευκρινίζοντας βέβαια ότι θα εξαρτήσει τη στάση και τη ψήφο του ανάλογα με το γενικότερο πολιτικό κλίμα. Εξήγησε «Αν δηλαδή οι πολιτικές εξελίξεις δημιουργούν ατμόσφαιρα που δεν σηκώνει τέτοιου τύπου μεγάλες εθνικές πρωτοβουλίες γιατί δεν υπάρχει στην πολιτική ζωή σταθερότητα και ομαλή πορεία, προφανώς θα επηρεαστεί η άποψή μου. Είναι σαφές. Δεν μπορώ να αγνοήσω το πολιτικό κλίμα, αλίμονο. Εδώ δεν το αγνοεί ο Πρωθυπουργός. Χτες ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν μπορώ να την φέρω, εάν δεν ξέρω αν έχω κυβέρνηση».

Γεγονός είναι ότι δεν έχουν όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού τις ίδιες θέσεις για αυτό και η Σεβαστοπούλεως δεν πρόκειται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Αναλυτικότερα:

Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης λένε «όχι» σε ψήφο εμπιστοσύνης στην περίπτωση αποχώρησης του Πάνου Καμμένου, αλλά κρίνουν θετικά την Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Σπύρος Δανέλλης βρίσκεται σταθερά κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τάσσεται υπέρ της ψήφου εμπιστοσύνης, αλλά και υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Όχι» σε όλα λένε ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και ο Γιώργος Αμυράς. Ο τελευταίος μάλιστα εκφράζει την άποψη ότι και η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών ενέχει ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Φωτογραφία: INTIMENEWS


ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 06 Ιουν 2020 | 13:35

Τσίπρας στην Καθημερινή: Ο κ. Μητσοτάκης έφερε την ύφεση πριν τον κορονοϊό - Η διαπλοκή πλέον είναι αγριότερη

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε οικονομία που "έτρεχε" με 2,8% ανάπτυξη και τον Δεκέμβριο "η ανάπτυξη είχε πέσει στο 1%.

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ 06 Ιουν 2020 | 11:23

Πέτσας: Η Δημοκρατία μας έχει ανάγκη σοβαρής αντιπολίτευσης

Έδωσε απάντηση στην Κουμουνδούρου για την τουριστική καμπάνια.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ" 05 Ιουν 2020 | 19:02

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Ξεφεύγει πολύ η ΝΔ - Στο 23,3% η διαφορά με ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνών κόμμα και πρωθυπουργός διευρύνουν το χάσμα που τους χωρίζει από αντιπολίτευση και τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς

«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» 05 Ιουν 2020 | 14:34

Στο Πάρκο Σχινιά ο Αλέξης Τσίπρας: "Περιβαλλοντοκτόνο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης" [Εικόνες]

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης και ξεναγήθηκε στο Πάρκο.

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΜΠΕΤΤΥ) ΣΚΟΥΦΑ 05 Ιουν 2020 | 07:50

Η απίθανη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει συνωμοσία πίσω απο την εκμάθηση αγγλικών στα νηπιαγωγεία

Δηλώνει στο βιογραφικό της ότι διατηρεί δικτύωση και συμμετοχή σε τοπικές συλλογικότητες της Κατερίνης (όπως Κοινωνική Κουζίνα Αλληλεγγύης Κατερίνης).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 04 Ιουν 2020 | 23:39

Τσίπρας από Ρόδο: Το υπουργείο Τουρισμού δεν είναι υπουργείο που μπορεί να το παίρνει όποιος περισσεύει

"Πολύ φοβάμαι ότι η καθυστερημένη ανταπόκριση θα μας οδηγήσει σε μια εικόνα αποκαρδιωτική τους επόμενους μήνες"

ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΣΤΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ 04 Ιουν 2020 | 19:30

Προανακριτική: Κατ΄ αντιπαράσταση εξέταση με Σαμαρά ζητά ο Παπαγγελόπουλος

Κατέθεσε και τη δική του λίστα μαρτύρων που περιλαμβάνει 13 άτομα μεταξύ αυτών των πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη

Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 04 Ιουν 2020 | 18:04

"Βολές" Πέτσα σε ΣΥΡΙΖΑ: Σπεκουλάρει ανεύθυνα - Εύχεται να βγει η Ελλάδα "πρωταθλήτρια στην ύφεση"

"Ο Μάρτιος, μήνας στον οποίο έγινε έκρηξη της πανδημίας, δεν ήταν τόσο κακός για την οικονομία όσο χαιρέκακα προεξοφλούσε ο ΣΥΡΙΖΑ"

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΕΣ 14 ΧΩΡΕΣ 04 Ιουν 2020 | 16:27

Κεραμέως σε ΣΥΡΙΖΑ για τα αγγλικά στα νηπιαγωγεία: Ημαρτον με τις θεωρίες συνωμοσίας

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ Σκούφα υποστήριξε ότι γίνεται κατόπιν εντολής αμερικανικών σχολών

04 Ιουν 2020 | 15:32

ΝΔ: Ο Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι μένει ίδιος κι απαράλλακτος

"Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με καταστηματάρχες τους οποίους επιβάρυνε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του με 18 νέους φόρους", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία

04 Ιουν 2020 | 13:11

Η αβάσταχτη μπουρδολογία της Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Η κ. Σκούφα ανακάλυψε σκοτεινό σχέδιο για τον αφελληνισμό των Ελλήνων νηπίων.

ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΣΚΟΥΦΑ 04 Ιουν 2020 | 12:37

Νέα θεωρία από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Με τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο εξυπηρετείτε αμερικανικά συμφέροντα

Λέει μάλιστα ότι με τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο "καρατομούν την προσωπικότητα των παιδιών".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ 04 Ιουν 2020 | 11:38

Τσίπρας από Ρόδο: "Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος του Χάρβαρντ για να καταλάβεις..." [βίντεο-εικόνες]

Περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρόδο - Τι είπε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τον τουρισμό.