Νέες προκλήσεις Ακάρ για Αν. Μεσόγειο και «γαλάζια πατρίδα»

Η Τουρκία θα συνεχίσει "με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο", δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας.

nees-prokliseis-akar-gia-an-mesogeio-kai-galazia-patrida
SHARE THIS
0
SHARES

Η Τουρκία θα συνεχίσει "με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο", δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ μιλώντας σε τελετή αποφοίτησης στρατιωτικής ακαδημίας στην Άγκυρα. 

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας είπε ότι “στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο το αξιόλογο έθνος μας συνεχίζει με αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια στις απειλές και τους κινδύνους που εκτοξεύονται κατά της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας μας”. 
 
Ανέφερε ότι “με τη δύναμη που αντλούν από την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τις προσευχές του λαού θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα 780 χιλιάδες χλμ εδαφών της πατρίδας, τα 462 χιλιάδες χλμ γαλάζιας πατρίδας και την ασφάλεια των ουρανών, τη γαλήνη και ευημερία των πολιτών, μέρα και νύχτα, καλοκαίρι και χειμώνα, στα βουνά και τις ανηφόρες, εντός και εκτός συνόρων μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης".

Υπενθυμίζεται ότι η Άγκυρα έχει εκδόσει NAVTEX με την οποία δεσμεύει περιοχή στα νότια του Καστελόριζου εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας για ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ανήμερα των εθνικών εκλογών

Η περιοχή ξεκινά από τα νότια του Καστελόριζου και φτάνει αρκετά μίλια δυτικά προς τη Ρόδο.

Πιο συγκεκριμένα με τη NAVTEX 0763/19 που εξέδωσε ο σταθμός της Αττάλειας, η Τουρκία δεσμεύει για τις 7 Ιουλίου, την εν λόγω περιοχή από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι. Με την ίδια NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει την ίδια περιοχή και για τις 9 Ιουλίου από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 12:00 το μεσημέρι

 
Πηγή: ΚΥΠΕ, Σιγμα


Φωτο: EPA

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook