Νέο βίντεο Τσίπρα για εργασιακά δικαιώματα και μείωση ανεργίας

Νέο βίντεο για τα μέτρα «στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων» αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο YouTube.

SHARE THIS
0
SHARES

fvtΝέο βίντεο για τα μέτρα «στήριξης των εργασιακών δικαιωμάτων» αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο YouTube. Το βίντεο κλείνει με τον πρωθυπουργό να ακούγεται να λέει «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

«Καταφέραμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 8 μονάδες, από το 26% στο 18,6% και σταθερά μειώνεται κατά 2% κάθε χρόνο. Στο ίδιο διάστημα αυξήσαμε την απασχόληση κατά 376.766 σταθερές θέσεις.

Τα τρία τελευταία χρόνια, μέσω των Ενεργητικών Πολιτικών Απασχόλησης, έχουν ωφεληθεί 220.000 άνεργοι, ενώ έχουν δαπανηθεί 1,1 δισ. ευρώ και έχουν ήδη ανακοινωθεί 11 νέα προγράμματα που απευθύνονται σε 88.500 ωφελούμενους, συνολικού προϋπολογισμού 632.500.000 ευρώ.

Η συνολική αναβάθμιση τόσο του ΟΑΕΔ όσο και του ΣΕΠΕ, συμβάλλουν στη στοχευμένη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση πολιτικών καταπολέμησης της ανεργίας αλλά και της αδήλωτης και της υποδηλωμένης εργασίας. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διεξαχθεί 206.987 έλεγχοι και έχουν καταβληθεί 45.488.900 ευρώ δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, μέσω του έργου της επιθεώρησης εργασίας.

H στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης».

φωτο eurokinissi

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook