Νέο δίλημμα Τσίπρα: ζήτημα εθνικής, πατριωτικής επιβίωσης

Ομιλία Τσίπρα στις Αχαρνές με νέο εκλογικό δίλημμα και επίθεση σε Βενιζέλο: «Οσο περισσότερο βγαίνει στην τηλεόραση τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά μας»

neo-dilimma-tsipra-zitima-ethnikis-patriwtikis-epibiwsis
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ένα νέο, εκλογικό δίλημμα έθεσε στους ψηφοφόρους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μισό μήνα πριν την πρώτη εκλογική Κυριακή: δεχόμενος ότι κάποιοι πολίτες δεν έχουν πειστεί είτε ακόμη και διαφωνούν με όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να τον ψηφίσουν. Γιατί είναι, όπως υποστήριξε, «ζήτημα εθνικής, πατριωτικής επιβίωσης, δεν είναι ζήτημα αριστεράς και δεξιάς».

 Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο

«Το έφεραν μεταφρασμένο»

Κεντρικός άξονας της ομιλίας, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε συγκέντρωση στις Αχαρνές (από κοινού με την υποψήφια περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου) ήταν η κριτική του στην κυβέρνηση για το νέο μεσοπρόθεσμο: «Σήμερα, παραμονή πρωτομαγιάς, αποφάσισε η κυβέρνηση, υπακούοντας πιστά στις εντολές της τρόικας και των συμφερόντων να καταθέσει το νέο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα στη Βουλή. Της το έδωσαν έτοιμο. Το αποδέχτηκε πλήρως. Το μετέφρασαν στα ελληνικά και το κατέθεσαν με εξπρές διαδικασίες στη Βουλή», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Έχουν χάσει πια οι λέξεις το νόημά τους. Η χυδαία προπαγάνδα βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια τις επόμενες τρεις δεκαετίες τουλάχιστον. Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο. Που περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Και είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές».

Με την αποψινή του ομιλία εξάλλου ο Αλ. Τσίπρας προσέδωσε μεγαλύτερη σημασία στην έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέλοντας έτσι να κερδίσει το χαμένο έδαφος. Είπε λοιπόν: «Έχουμε και εκεί να δώσουμε μεγάλες μάχες. Δεν έχουμε να κάνουμε με εκλογές δεύτερης κατηγορίας. Κάθε θεσμός που είναι κοντά, δίπλα στον άνθρωπο, είναι για εμάς κεντρική πολιτική σκηνή».

«Βγάζετε τον Βενιζέλο στην tv»

Οσο περισσότερο βγαίνει στην τηλεόραση ο κ. Βενιζέλος, τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Αίσθηση προκάλεσε ακόμη η επίθεση που εξαπέλυσε στο ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του:  «το τελευταίο τους... ανδραγάθημα είναι ότι δίνουν σε ένα κόμμα που δεν κατεβαίνει στις εκλογές με το όνομά του, τέσσερις φορές μεγαλύτερη επιχορήγηση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ στάθηκε και πάλι στα δάνεια του ΠΑΣΟΚ, που θα επιχειρήσει να μην ξεχρεώσει, όπως υποστήριξε, αλλάζοντας όνομα και ΑΦΜ.

Ενώ και για τον τηλεοπτικό χρόνο, προέτρεψε να... ευνοηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «όσο περισσότερο βγαίνει στην τηλεόραση ο κ. Βενιζέλος, τόσο ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ». Άσκησε, τέλος, κριτική στον Γ. Στουρνάρα για τη σημερινή αποστροφή του περί «ιερών και οσίων».


 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook