Νέο email στέλνει η Αθήνα στην Τρόικα

Νέο email αποστέλλει η Αθήνα στην Τρόικα, την ώρα που κύκλοι της ευρωζώνης βλέπουν παράταση σε πρώτη φάση τουλάχιστον του Μνημονίου

neo-email-stelnei-i-athina-stin-troika
SHARE THIS
0
SHARES

Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα δια αλληλογραφίας θα συνεχιστεί. Αντι για τηλεδιασκεψη, το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να αποστείλει στους εκπροσώπους των δανειστών νέο e-mail με επιπλέον στοιχεία.

Είχε προηγηθεί τα ξημερώματα το απαντητικό emai της Τρόικας στο email της ελληνικής πλευράς με τις προτάσεις της για γεφυρωθεί το «δημοσιονομικό» χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, κάτι που μέχρι στιγμή δεν έχει επιτευχθεί.

Η απόφαση για την αποστολή νέου email ελήφθη σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι με τη νέα επιστολή επιδιώκουν να ενισχύσουν την επιχειρηματολογία τους για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων.

Για ενδεχόμενο συμφωνίας για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος έως την προσεχή Δευτέρα κάνουν λόγο πηγές της Ευρωζώνης χωρίς, ωστόσο, να αποκλείουν παράταση-σε πρώτη φάση- του υφιστάμενου προγράμματος. Οι ίδιοι κύκλοι επεσήμαναν ότι  η εφαρμογή των αποφάσεων δεν εξαρτάται από τους εκλογικούς κύκλους.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook