Νέο project από την Αμφικτιονία Αρχαίων Πόλεων του Ηλ.Ψινάκη

Νέα σημαντικά βήματα για τον θεσμό της σύγχρονης διεθνούς Αμφικτιονίας υπό την επίβλεψη του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη σε συνεργασία με την πολιτεία.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Νέο project από την Αμφικτιονία  Αρχαίων Πόλεων του Ηλ.Ψινάκη

Νέα σημαντικά βήματα για τον θεσμό της σύγχρονης διεθνούς Αμφικτιονίας υπό την επίβλεψη του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη σε συνεργασία με την πολιτεία.

Στις 11 Νοεμβρίου θα γίνει το πρώτο Ιδρυτικό Συνέδριο Ελληνικών και Κινεζικών Πόλεων στο Ζάππειο Μέγαρο μεταξύ της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων και της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας με την αρωγή του Κινέζου Πρέσβη στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Το ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Μαραθώνα και Πρόεδρος της Αμφικτιονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων κ. Ηλίας Ψηνάκης σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiaoli Zou, τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιο Δημόπουλο.

Νέο project από την Αμφικτιονία  Αρχαίων Πόλεων του Ηλ.Ψινάκη

Νέο project από την Αμφικτιονία  Αρχαίων Πόλεων του Ηλ.Ψινάκη - εικόνα 2

Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Xiaoli Zou αρχικά συνεχάρη τον κ. Ηλία Ψηνάκη για την σκληρή δουλειά και την προσπάθεια που καταβάλλει για την επιτυχία αυτού του σημαντικού εγχειρήματος.

Νέο project από την Αμφικτιονία  Αρχαίων Πόλεων του Ηλ.Ψινάκη - εικόνα 3

Στη συνέχεια, τόνισε πως στόχος του Συνεδρίου είναι η συγκρότηση ενός πολυεπίπεδου πλαισίου συνεργασίας, με τη συμμετοχή τοπικών αρχών, επιχειρηματικών οντοτήτων, πολιτιστικών και εκπαιδευτικών φορέων. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι κάθε μορφής ανταλλαγές και συνέργειες ανάμεσα στις δύο χώρες, με συγκεκριμένα οφέλη αλλά και θα ενθαρρυνθούν νέες ευκαιρίες σύσφιγξης των διμερών σχέσεων στον κοινωνικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι με βάση τον Κινεζικό Λαϊκό Σύνδεσμο Φιλίας με τις χώρες του εξωτερικού, συνδιοργανωτή του Συνεδρίου, θα συμμετέχουν στις εργασίες του περισσότεροι από 70 εκπρόσωποι 14 πόλεων της Κίνας, συμπεριλαμβανομένου του Πεκίνου και της Σαγκάης, καθιστώντας το πιο σημαντικό εγχείρημα σε επίπεδο τοπικών ανταλλαγών από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δυο χωρών.

Νέο project από την Αμφικτιονία  Αρχαίων Πόλεων του Ηλ.Ψινάκη - εικόνα 4

Ο κ. Ηλίας Ψηνάκης, συντονιστής αλλά και ψυχή της πρωτοβουλίας, επεσήμανε ότι πάνω από 100 εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες από την Κίνα θα συναντηθούν με 160 ‘Έλληνες δημάρχους και επιχειρηματίες των δήμων που θα εκπροσωπηθούν στο ιδρυτικό Συνέδριο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η πρωτοβουλία αυτή στηρίζεται από τον Πρόεδρο της Κίνας κ. Si, τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ψηνάκης, «κάνουμε πράξη το όραμα του Προέδρου Si, να ανοίξει και πάλι ο δρόμος του μεταξιού, που θα ενώνει δύο αρχαίους πολιτισμούς με όχημα την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, την τεχνολογία, την επικοινωνία».

Νέο project από την Αμφικτιονία  Αρχαίων Πόλεων του Ηλ.Ψινάκη - εικόνα 5

Ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλής εξήρε τον ρόλο και την προσπάθεια του Δημάρχου Μαραθώνα, υπογραμμίζοντας ότι «Κάποιοι την είδαν διστακτικά, κάποιοι χαμογέλασαν. Τελικά αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο άνθρωπος όταν πιστεύει κάτι, το πιστεύει βαθιά στην ψυχή του, δεν υπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες, αλλά αυτό που λέει, μπορεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Και πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι μετά από ένα χρόνο αυτή η πρωτοβουλία έλαβε σάρκα και οστά και στην Ελλάδα, αλλά άνοιξε φτερά, χρειαζόταν πολύ δυνατά φτερά για να φτάσει σε μια χώρα που όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει σήμερα Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, στην Άπω Ανατολή».

Τέλος, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αθανάσιος Δημόπουλος καλωσόρισε την πρωτοβουλία και ευχήθηκε να συμβάλλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της και στο τομέα της εκπαίδευσης και της έρευνας, στη σύσφιξη και την περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνοκινεζικών σχέσεων προς όφελος ιδιαιτέρως της πατρίδας μας.

Στο συνέδριο του Ζαππείου στις 11 Νοεμβρίου είναι προσκεκλημένοι οι πολιτικοί αρχηγοί, εκπρόσωποι κομμάτων, οι πρέσβεις όλων των χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα, ακαδημαϊκοί, πρυτάνεις, εκπρόσωποι των φορέων της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της χώρας μας.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 19 Οκτ 2021 | 21:50

Συνάντηση Παπανδρέου - Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη: Στόχος "η ειρηνική συνύπαρξη και η καλή γειτονία"

Τι συζήτησε ο Γιώργος Παπανδρέου με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 19 Οκτ 2021 | 21:31

Κεραμέως: Οχυρωμένα τα πανεπιστήμια - "Το 74,79% των φοιτητών έχει εμβολιαστεί ή έχει νοσήσει"

Σύμφωνα με την κα. Κεραμέως το ποσοστό εμβολιασμού ανεβαίνει ακόμη περισσότερο στους καθηγητές των πανεπιστημίων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ 19 Οκτ 2021 | 20:52

Εκνευρισμός στην Τουρκία για την Τριμερή Ελλάδας, Κύπρου, Αιγύπτου - "Καμία προσπάθεια δεν θα πετύχει χωρίς εμάς"

Προκαλεί η Τουρκία στέλνοντας μήνυμα στην Αίγυπτο: "Δεν έχει αντιληφθεί την σωστή πλευρά με την οποία πρέπει να συνεργαστεί στην Αν. Μεσόγειο".

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ALPHA 19 Οκτ 2021 | 20:26

Τσίπρας: Χάνεται "ένα χωριό" κάθε βδομάδα και η κυβέρνηση έχει "σφυρίξει" τη λήξη της πανδημίας

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "παρακάμπτει τους επιστήμονες" και "εκπέμπει μήνυμα και κλίμα χαλαρότητας" για τους εμβολιασμένους.

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 19 Οκτ 2021 | 17:53

Βασίλης Λεβέντης: Νοσηλεύεται με κορονοϊό για 25η ημέρα - Η πορεία της υγείας του- Γιατί παραμένει στη ΜΕΘ

Παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του "Ευαγγελισμού" ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης

ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Οκτ 2021 | 16:01

Το μεγάλο "ευχαριστώ" της Ντόρας Μπακογιάννη για το κύμα συμπαράστασης: "Τα μηνύματά σας μου δίνουν δύναμη"

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη της για το κύμα συμπαράστασης μετά την συγκλονιστική αποκάλυψή της ότι νοσεί με καρκίνο

ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 19 Οκτ 2021 | 14:41

"Είμαι κι εγώ ένας από τους 500 με πολλαπλό μυέλωμα": Το μήνυμα του Δημήτρη Γάκη (ΣΥΡΙΖΑ) στη Ντόρα Μπακογιάννη

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Γάκης, αποκαλύπτει ότι είναι και ο ίδιος ένας ακόμη από τους 500 ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα. "Θα βγούμε νικητές" λέει στη Ντόρα Μπακογιάννη.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ 19 Οκτ 2021 | 14:32

Ρωγμές στο κτίριο της Βουλής: Ο Τασούλα καθησυχάζει για το υπόγειο γκαράζ - "Κάθε έργο που έχει γίνει, έχει ενισχύσει τη στατικότητα"

"Κανένα θέμα, ούτε οποιοσδήποτε συναγερμός υπάρχει σχετικά με την στατικότητα του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων", ανέφερε ο Κωνσταντίνος Τασούλας

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ 19 Οκτ 2021 | 14:01

ΝΔ: 6 καυτά ερωτήματα στον Τσίπρα μετά την ποινική δίωξη κατά του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου

Η ΝΔ απευθύνει στον Αλ. Τσίπρα ερωτήματα γύρω από τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Β. Ματθαιόπουλο.

ΕΙΡΩΝΕΙΕΣ... 19 Οκτ 2021 | 13:52

"Κακία" Χαντζόπουλου για την υποψηφιότητα Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ- Στρώνουν κόκκινο χαλί οι γελοιογράφοι

Με ένα αιχμηρό σκίτσο σχολίασε ο γελοιογράφος της Καθημερινής Δημήτρης Χαντζόπουλος την υποψηφιότητα Παπανδρέου

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ 19 Οκτ 2021 | 13:31

Ερευνα από την Οικονομική Εισαγγελία για τη "λίστα Πέτσα" μετά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

Οι καταγγελίες για τη "λίστα Πέτσα" έφτασαν στην Οικονομική Ειασγγελία.

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ 19 Οκτ 2021 | 13:12

Μπατζελή: Στηρίζω Παπανδρέου - Θα ανακοινώσει σύντομα την υποψηφιότητά του

Στην αποκάλυψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πιθανότατα θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, προέβη η Κατερίνα Μπατζελή.

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 19 Οκτ 2021 | 13:05

Μητσοτάκης, αλ Σίσι και Αναστασιάδης στην Τριμερή: Η Τουρκία συνιστά απειλή για την Αν. Μεσόγειο

Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος απευθύνουν μήνυμα προς την Τουρκία να απέχει από προκλήσεις και μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο.