Νίκος Ρωμανός: Πολιτική «χυδαιότητα» η επίθεση της κυβέρνησης για το 7ήμερο

Για «εξαγορά» της ψήφου των πολιτών με αφορμή τις παροχές της κυβέρνησης κάνει λόγο με συνέντευξη του στο TΟC ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην β' Αθήνας

Νίκος Ρωμανός: Πολιτική «χυδαιότητα» η επίθεση της κυβέρνησης για το 7ήμερο

Για «εξαγορά» της ψήφου των πολιτών με αφορμή τις παροχές της κυβέρνησης κάνει λόγο με συνέντευξη του στο «TheToc» ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Νίκος Ρωμανός. «Την απάντησή του, όμως, ο κ. Τσίπρας θα την πάρει στις 26 Μαϊου και θα είναι ηχηρή, ό,τι και αν υποσχεθεί για τον χρόνο που υπερβαίνει τη λήξη της θητείας του». Παράλληλα χαρακτηρίζει «πολιτική χυδαιότητα» την επίθεση που εξαπέλυσε το Μαξίμου στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το ζήτημα της 7ήμερης εργασίας.

«Οι άνθρωποι που απορρύθμισαν την αγορά εργασίας, που έκαναν πλειοψηφικές τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και που με τον νόμο Κατρούγκαλου τιμωρούν την εργασία και την επιτυχία, έρχονται να κουνήσουν το δάχτυλο». Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Νίκος Ρωμανός υποστηρίζει πως το ύφος και το ήθος του Αλέξη Τσίπρα είναι ταυτόσημο με εκείνο Παύλου Πολάκη. Επίσης κατηγορεί το Μαξίμου πως φέρει την ευθύνη για το τοξικό κλίμα που επικρατεί καθώς όπως τονίζει «Η κυβέρνηση, όμως, είναι αυτή που ορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όταν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας προκαλεί, θα παίρνει και τις ανάλογες απαντήσεις».

Έχει προκληθεί μια μεγάλη συζήτηση για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστηρίζει την επταήμερη εργασία, αλλά υπάρχουν και άλλα παραδείγματα, όπως π.χ. η κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων. Είναι, τελικά, η ΝΔ υπέρ της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας και του κοινωνικού κράτους;

Εδώ έχουμε ένα κλασικό παράδειγμα πολιτικής χυδαιότητας, από ανθρώπους που κάθε μέρα, πρωί-βράδυ, καταγγέλλουν τα fake news και μετά τα χρησιμοποιούν, επειδή τους βολεύει. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ποτέ δεν έχει πει ότι θα καταργήσει το 8ωρο. Ποτέ δεν έχει πει ότι θα καταργήσει το δώρο Χριστουγέννων, αντίθετα, είχε καταγγείλει την επιδοματική λογική της κυβέρνησης που με «χριστουγεννιάτικα δωράκια», αναφερόμενος στο κοινωνικό μέρισμα, θέλει να κρατά τους πολίτες ομήρους. Και τώρα, τα υπόγεια του Μαξίμου ανακάλυψαν καινούργιο «κοίτασμα» με την «επταήμερη εργασία». Ε, πάει πολύ! Οι άνθρωποι που απορρύθμισαν την αγορά εργασίας, που έκαναν πλειοψηφικές τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και που με τον νόμο Κατρούγκαλου τιμωρούν την εργασία και την επιτυχία, έρχονται να κουνήσουν το δάχτυλο. Είναι, δε, και τρομεροί υποκριτές: ο κ. Τσίπρας καμάρωνε για το εργασιακό μοντέλο της Παπαστράτος με την επταήμερη εργασία και τις κυλιόμενες βάρδιες, το υπουργείο Εργασίας το 2018 χειροκροτούσε τη νέα επιχειρησιακή σύμβαση της εταιρείας και τώρα τους φταίει ο κ. Μητσοτάκης που αναφέρεται σε αυτή ακριβώς τη σύμβαση ως win-winπαράδειγμα, για επιχείρηση και εργαζομένους. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ότι χάνει και προσπαθεί να αποτρέψει την ήττα του με όποιο μέσο μπορεί. Και, επειδή τα συμβατικά μέσα, ακόμα και η άκρατη παροχολογία, δεν δουλεύουν, το ρίχνουν στη λάσπη, με τη λογική του ανεμιστήρα: όλο και κάπου θα «κάτσει».

Οι προεκλογικές παροχές που εξήγγειλε η κυβέρνηση μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό κλίμα που επικρατεί;

Νομίζω ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι με ανακοινώσεις της τελευταίας στιγμής ο κ. Τσίπρας πάει να εξαγοράσει την ψήφο τους και δεν θα «τσιμπήσουν». O κ. Τσίπρας έχει πάρει 10 και τους επιστρέφει το 1 και περιμένει να τον χειροκροτήσουν γι’ αυτό. Ποιος έκοψε το ΕΚΑΣ, κ. Σταθόπουλε, και εμφανίζεται τώρα ως Άγιος Βασίλης για τους συνταξιούχους; Πού ήταν ο ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στην ενέργεια, όταν ανέλαβε ο κ. Τσίπρας το 2015; Ναι, ακριβώς, εκεί όπου τα επιστρέφει τώρα, γιατί χάσαμε χρόνο και οι πολίτες και πολύ χρήμα με τους τρομακτικούς πειραματισμούς του Α’ εξαμήνου του 2015. Πόσο έκοψε τις νέες συντάξεις με τον νόμο Κατρούγκαλου η κυβέρνηση και πόσοι εκατοντάδες χιλιάδες περιμένουν την έκδοση της σύνταξής τους, την ώρα που η κυβέρνηση παριστάνει ότι μοιράζει μια κολοβή «13ησύνταξη»;

Να είμαστε, βεβαίως, ξεκάθαροι: κάθε μέτρο που ελαφρύνει τους πολίτες, εμείς θα το στηρίξουμε. Άλλωστε, τα περισσότερα μέτρα από αυτά που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας προέρχονται από το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο έσπευσε να αντιγράψει άτσαλα, προεκλογικά. Την απάντησή του, όμως, ο κ. Τσίπρας θα την πάρει στις 26 Μαϊου και θα είναι ηχηρή, ό,τι και αν υποσχεθεί για τον χρόνο που υπερβαίνει τη λήξη της θητείας του.

Πως σχολιάζετε την κοινοβουλευτική αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη;

Είχαμε πει εγκαίρως ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Πολάκης είναι το ίδιο πράγμα. Ο Αλέξης Τσίπρας μας δικαιώνει μέρα με τη μέρα. Η εμφάνισή του στη Βουλή είναι η αποθέωση του Πολακισμού. Δεν είναι μόνο ότι επέλεξε να διασώσει τον υπουργό του και να μην φέρει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντας μια πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Είναι η πλήρης τους ταύτιση και ως προς το ύφος και ως προς το ήθος της εξουσίας. Σε τι διαφέρει, δηλαδή, ο Τσίπρας από τον Πολάκη, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός λέει από το βήμα της Βουλής ότι η ΝΔ μεταφέρει τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αυτόν τον αξιοθαύμαστο μαχητή της ζωής, «σαν γλάστρα δεξιά και αριστερά»; Πέραν αυτού, όμως, υπάρχει και μια ευρύτερη παρατήρηση: ο κ. Τσίπρας είναι σε αποδρομή και διαχειρίζεται την ήττα του. Όλο αυτό του προκαλεί τεράστιο εκνευρισμό, με αποτέλεσμα να χάνει την ψυχραιμία του. Δεν είναι, άλλωστε, λίγο να αποκαλύπτεται ότι 25 μέρες μετά το Μάτι έκανε αμέριμνος διακοπές σε ένα πολυτελές γιοτ. Και, προσέξτε: δεν είναι το πρόβλημα ότι έκανε διακοπές σε ένα γιοτ, αλλά ότι το έκρυψε, γιατί, προφανώς, θα ερχόταν σε αντίθεση με το προφίλ του «τιμωρού των ελίτ» που φαντασιώνεται για τον εαυτό του ο κ. Τσίπρας

Η πόλωση και η σκανδαλολογία πιστεύετε πως βλάπτει την πολιτική ζωή του τόπου;

Σε ιδανικές συνθήκες, όλοι θα θέλαμε να συζητούμε υπό διαφορετικούς όρους. Η κυβέρνηση, όμως, είναι αυτή που ορίζει το ύφος της πολιτικής αντιπαράθεσης. Όταν, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας προκαλεί, θα παίρνει και τις ανάλογες απαντήσεις. Αλλά, πάει πολύ να κάνει κανείς τον κήνσορα της ηθικής και να είναι ο ίδιος βαθιά ανήθικος. Και με αυτό έρχομαι στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας. Δεν έχουμε να κάνουμε με σκανδαλολογία, αλλά με σκάνδαλα. Ο Πετσίτης π.χ. είναι σκάνδαλο. Ο απότομος πλουτισμός ενός ανθρώπου, τα νταραβέρια με επιχειρηματίες φιλικούς στην κυβέρνηση και ο ρόλος μεσάζοντα είναι σκανδαλώδεις. Και μπορεί, επίσης, η υπόθεση των διακοπών του κ. Τσίπρα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου να μην είναι σκάνδαλο με την έννοια της δοσοληψίας, αλλά έχει μια βαθιά ηθική διάσταση. Γιατί, πάει πολύ να μας κάνει ο κ. Τσίπρας μάθημα «για τους πολλούς» και τις ελίτ και ο ίδιος, εν κρυπτώ, να κάνει μεγάλη ζωή, με πούρα Αβάνας και ψαροντούφεκο από γιοτ στο Ιόνιο. Αρκετά με το κούνημα του δαχτύλου!

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εκτιμάτε πως θα κρίνει την ημερομηνία των εκλογών και την επόμενη κυβέρνηση;

Έχω πει εδώ και καιρό ότι ο κ. Τσίπρας θα πάει σε εκλογές τον Οκτώβριο, γιατί θα εξαντλήσει και το τελευταίο δευτερόλεπτο στην εξουσία. Είναι σαφές, όμως, ότι μια καθαρή ήττα του κ. Τσίπρα και μια παράλληλη, καθαρή νίκη της ΝΔ, δεν θα αφήνει καμία αμφιβολία για τη μεγάλη νίκη που θα ακολουθήσει στις εθνικές εκλογές. Και γι’ αυτό οι πολίτες δεν πρέπει να ψηφίσουν με χαλαρότητα, αλλά σαν να ήταν στις 26 Μαϊου εθνικές εκλογές. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, δε, ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης του λαού στις εκλογές. Αν χάσει, λοιπόν, δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να παραδεχθεί ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη του λαού, να πάει στο Ζάππειο και να προκηρύξει εκλογές, για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα.

Είστε ένα νέο πρόσωπο στην πολιτική σκηνή. Αρκετοί στην ηλικία σας αποστρέφονται την πολιτική. Τι ήταν εκείνο που σας οδήγησε να στραφείτε σε αυτό τον χώρο και να διεκδικήσετε την ψήφο του ελληνικού λαού;

Μπήκα στην πολιτική, χωρίς να έχω μακρά πολιτική διαδρομή από πίσω μου. Ήμουν και είμαι ένας κανονικός άνθρωπος. Σπούδασα, δουλεύω από 22 χρονών, δραστηριοποιούμαι στην πραγματική οικονομία και από τη δουλειά μου ζω την οικογένειά μου. Ξέρω τι σημαίνει να ξυπνάς πολύ νωρίς το πρωί, να κοιμάσαι πολύ αργά το βράδυ και να έχεις άγχος, για το αν είσαι συνεπής στις υποχρεώσεις σου. Η άνοδος αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία, όμως, και η υπερφορολόγηση μέχρι τελευταίας ρανίδος της μεσαίας τάξης, της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, ήταν η αφορμή για να σηκωθώ κι εγώ από τον καναπέ μου. Η ΝΔ ήταν η μόνη ρεαλιστική επιλογή. Διεκδικώ, λοιπόν, την ψήφο των συμπολιτών μου στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών, γιατί ξέρω τα προβλήματά τους. Την υπερφορολόγηση, την επίθεση στο διαθέσιμο εισόδημα, αλλά ακόμα και τα προβλήματα ασφάλειας στις γειτονιές μας. Τα προβλήματα των ανθρώπων από την Κηφισιά ως τη Νέα Ιωνία είναι και δικά μου προβλήματα, δικές μου ανησυχίες.

Σας προβληματίζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα ψηφίσουν οι 17αρηδες;

Καθόλου. Ουτως ή άλλως, και οι 17άρηδες να μην ψήφιζαν, θα ψήφιζαν για πρώτη φορά εκατοντάδες χιλιάδες νέοι συμπολίτες μας που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου το 2015. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να φοβόμαστε τους νέους και, μάλιστα, η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που αρθρώνει τόσο συγκροτημένο λόγο ως προς το γιατί πρέπει οι νέοι άνθρωποι να μείνουν στη χώρα και τι πρέπει να κάνει η πολιτεία για να τους ενθαρρύνει να μην φύγουν. Οι νέοι, λοιπόν, οι «πρωτάρηδες» της κάλπης, πρέπει να δουν αυτές τις εκλογές σοβαρά. Πραγματικά, τους αφορούν. Και, βεβαίως, δεν «είναι όλοι ίδιοι», όπως το ακούω να λέγεται. Δεν είναι ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μιλά για την ανάγκη ενίσχυσης της Δημόσιας Παιδείας, για τη στήριξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και για τη δημιουργία 120.000 θέων εργασίας κατ’ έτος στη χώρα μας με τον κ. Τσίπρα που έχει διαλύσει τα σχολεία και τα πανεπιστήμια με τους απαράδεκτους και ιδεοληπτικούς πειραματισμούς του κ. Γαβρόγλου και έχει στραγγίξει τις επιχειρήσεις σε τέτοιο βαθμό, ώστε δεν έχουν κίνητρο να προσλαμβάνουν νέους, καταρτισμένους ανθρώπους.

Η άνοδος της ακροδεξιά στην Ευρώπη σας ανησυχεί; Εκτιμάτε πως μπορεί να συμβεί και στη χώρα μας;

Δυστυχώς, στη χώρα μας συνέβη αρκετά νωρίς με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Και, δυστυχώς, όπως λέτε, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, υπάρχει άνοδος και ακροδεξιών και λαϊκιστικών κομμάτων που προσφέρουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα. Οι πολίτες, όμως, πρέπει να καταλάβουν ότι το πραγματικό ανάχωμα στην άνοδο της Ακροδεξιάς είναι τα Κεντροδεξιά κόμματα, όπως η ΝΔ. Κόμματα που και τις πατριωτικές ευαισθησίες των πολιτών λαμβάνουν υπ’ όψιν, αλλά και έχουν ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, για να αντιμετωπίσουν τις γενεσιουργούς αιτίες τις ανόδου της Ακροδεξιάς, όπως π.χ. η ανεργία, η αυτοματοποίηση της εργασίας ή η μετανάστευση. Εύκολες απαντήσεις θα μπορούσαμε και εμείς να δίνουμε και να υπεραπλουστεύουμε τα πράγματα. Αλλά, η πικρή εμπειρία μας έχει δείξει ότι, όπου δοκιμάζονται οι Δεξιοί και Αριστεροί λαϊκιστές, τα πράγματα γίνονται χειρότερα απ’ ό,τι ήταν.

Φωτο: Eurokinissi

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΟΧΗ 25 Νοε 2021 | 15:51

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν τραβάει" στις δημοσκοπήσεις- Δεν πείθει

Ο εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βαλτώσει δημοσκοπικά

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΣΟΒΟ ΤΟΥ... 2019 22 Νοε 2021 | 10:42

ΝΔ: Η Ραλλία Χρηστίδου να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τα fake news κατά του πρωθυπουργού

Τα fake news της Ραλλίας Χρηστίδου για τον πρωθυπουργό, η οργισμένη αντίδραση της Ν.Δ και το φιάσκο με τη φωτογραφία του 2019 που η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ "κατέβασε" από το Τwitter.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 21 Νοε 2021 | 14:06

Δημοσκόπηση Marc: Διψήφια διαφορά υπέρ της ΝΔ - Μικρό προβάδισμα Λοβέρδου & Ανδρουλάκη στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Στην παράσταση νίκης υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα του Ανδρέα Λοβέρδου με 37,8%, ενώ στην δημοτικότητα των υποψηφίων, οι ερωτηθέντες ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ δείχνουν προτίμηση στον Νίκο Ανδρουλάκη.

ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 20 Νοε 2021 | 13:59

Σκέρτσος μετά τον σάλο για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς: Βιαστική διατύπωση - Τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ παραπληροφορούν

Όπως έγραψε ο κ. Σκέρτσος σε ανάρτησή του, "ο πιεστικός τηλεοπτικός χρόνος πολλές φορές οδηγεί σε βιαστικές διατυπώσεις που αδικούν το σκεπτικό πίσω από μια τοποθέτηση".

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19 Νοε 2021 | 10:44

Η απάντηση της ΝΔ στις καταγγελίες Παπανδρέου: Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από έναν πρώην πρωθυπουργό

Η ΝΔ αναφέρει ότι είναι πάγια τακτική του κόμματος να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων. Καλεί τον Γ. Παπανδρέου να ασχοληθεί με το να πείσει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι αξίζει την ψήφο τους.

ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 09 Νοε 2021 | 19:36

Οργή ΚΙΝΑΛ για δημοσκοπήσεις: Μας εμφανίζουν ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ

Οργισμένη αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ για τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΣΑΜΠΟΤΕΡ" 09 Νοε 2021 | 13:49

Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας λειτουργεί ως πλανόδιος μεταπράτης του ανθρώπινου πόνου- Είναι υγειονομικός σαμποτέρ

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΝΔ 09 Νοε 2021 | 12:23

Μητσοτάκης στους βουλευτές της ΝΔ: Δεν θα υπάρξει ξανά lockdown, δεν θα κλειστούν μέσα οι εμβολιασμένοι

Η ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ 02 Νοε 2021 | 15:53

Δημοσκόπηση GPO: 11 μονάδες μπροστά η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ - Κυριαρχία Μητσοτάκη - Δένδιας ο δημοφιλέστερος υπουργός

Προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ, με 35,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 24,5% στην πρόθεση ψήφου.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ 01 Δεκ 2021 | 07:22

Υποχρεωτικός εμβολιασμός άνω των 60: Το παρασκήνιο της απόφασης και τα τηλεφωνήματα Μητσοτάκη με τις Βρυξέλλες

Η κρίσιμη σύσκεψη της Δευτέρας και η επικοινωνία Μητσοτάκη με τις Βρυξέλλες. Το δρόμο της υποχρεωτικότητας ακολουθούν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 30 Νοε 2021 | 07:22

Μετάλλαξη Ομικρον: Στάση αναμονής από κυβέρνηση και ειδικούς - Σενάριο για rapid τεστ σε όλους ενόψει Χριστουγέννων

Ο πρωθυπουργός κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 11 το πρωί αναμένεται να αναφερθεί στις εξελίξεις για την πανδημία και τους εμβολιασμούς.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 29 Νοε 2021 | 07:22

Μετάλλαξη Ομικρον: Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές - Οι εκτιμήσεις για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα

Στην κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν σε όλους τους τόνους πως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένα νέο μέτρο στο τραπέζι.

ΣΗΜΑΝΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 28 Νοε 2021 | 07:46

Μετάλλαξη Όμικρον: Μπήκε και στην Ευρώπη και σκορπά ανησυχία ενόψει Χριστουγέννων - Προβληματισμός στην Αθήνα

Η έντονη ανησυχία που επικρατεί για τη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού έχει προκαλέσει προβληματισμό ενόψει των Χριστουγέννων - Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι παρακολουθούν τις εξελίξεις