Novartis - Μάρτυρας "καίει" Παπαγγελόπουλο: Με πιεζε για τον Αλαφούζο

Την αφόρητη πίεση που δέχονταν και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί εκτός από την Ελένη Ράικου, από τον Δ. Παπαγγελόπουλο φέρεται να επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Αθανασίου.

Την αφόρητη πίεση που δέχονταν και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί, εκτός από την Ελένη Ράικου, από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φέρεται να επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Αθανασίου ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δέχονταν απειλές  από τον πρώην αναπληρωτή υπουργός καθώς όπως είπε ο «Ρασπούτιν» του είχε πει ότι μετά την υπουργοποίηση του επί ΣΥΡΙΖΑ είχε πρώτη φορά τόσο μεγάλη εξουσία. Ωστόσο όπως είπε την εξουσία αυτή δεν την χρησιμοποιούσε για ενισχύσει την δικαστική έρευνα.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενδιαφέρονταν κυρίως για υποθέσεις με καναλάρχες. Με πίεζε, είπε στους βουλευτές, για τον Αλαφούζο, ενώ για τον Βγενόπουλο έφτασε στο σημείο να με απειλεί ότι θα βγει στα κανάλια και θα πει ότι τα έχουμε αρπάξει αν δεν τελείωνε γρήγορα ο έλεγχος.

Ο μάρτυρας είπε ότι όταν πρόβαλε αντιστάσεις ρωτώντας αν υπάρχουν στοιχεία, ο Παπαγγελόπουλος απάντησε αρνητικά λέγοντας όμως ότι είναι βέβαιος ότι τα έχουν αρπάξει. Επίσης επιχείρησε να ενοχοποιήσει και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο ζητώντας από τον εισαγγελέα να φτιάξει κάτι εναντίον του.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας ενημέρωσε τους βουλευτές ότι με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ήταν γνωστοί και οικογενειακοί φίλοι από την δεκαετία του 1980.

Έτσι, πήρε την πρωτοβουλία όταν εκείνος διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να ζητήσει τη βοήθεια του παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει ένα εντελώς δυσάρεστο και αντιδικονομικό περιστατικό από την πλευρά του.

Ως υπηρεσιακός υπουργός της Βασιλικής Θάνου τον Αύγουστο του 2015 διαβίβασε μια επιστολή του Φιλιππάκη (εκδότης εφημερίδας Δημοκρατίας) που έλεγε ότι οι Μυωνής, Παπασταύρου, κλπ  είχαν συστήσει μια εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι αντί ο Παπαγγελόπουλος να  διαβιβάσει την επιστολή σε εκείνον που ερευνούσε την υπόθεση, την διαβίβασε στον προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών κ.Ζαγοραίο και εκείνος τη χρέωσε στην Ελένη Τουλουπάκη χωρίς να ενημερωθεί εκείνος.  Η τελευταία  με βοηθούς μετέβησαν στο Παρίσι με απόλυτη μυστικότητα. Οι εισαγγελείς έπραξαν σε συνεννόηση με μέλος της εκτελεστικής εξουσίας και όχι της δικαστικής αν και ήταν εκείνος που ερευνούσε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας αναφέρθηκε και στις σχέσεις που είχε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με την Ελένη Τουλουπάκη . Φέρεται να είπε ότι όταν εκείνη αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας νοσηλεύθηκε σε σουίτα ιδιωτικού νοσοκομείου και του εξομολογήθηκε ότι για τα οικονομικά της νοσηλείας ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα όπως είπε στους βουλευτές Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος είχαν συχνότατη επικοινωνία και εκείνη τον αποκαλούσε «Παπ» για συντομία.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας αναφέρθηκε διεξοδικά και στην υπόθεση με την τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι από το 2016 ο Παπαγγελόπουλος τον καλούσε συχνά στο τηλέφωνο για να τον ρωτήσει πως προχωρά η υπόθεση της τράπεζας και να του επαναλάβει να μην λησμονήσω να τον ενημερώσω για το πόρισμα.

Όταν στα τέλη του 2016 οι συνάδελφοι του κ. Αθανασίου υπέβαλαν το πόρισμα εκείνος τον κάλεσε και του ζήτησε να κρατήσω τις υποθέσεις και να μην ασκήσω διώξεις στον Σάλλα και σε άλλα τραπεζικά στελέχη.

Το επιχείρημα του ήταν ότι θα όριζαν αντικαταστάτη του Σάλλα και έπρεπε όπως είπε να είναι Έλληνας για το καλό του έθνους καθώς υπήρχε ένα ξένο φάντς που ενδιαφέρεται και αν δημοσιοποιούνταν οι διώξεις θα ορίζονταν ξένος στην Πειραιώς.

Ο κ. Αθανασίου φέρεται να κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να παρανομήσει και ενημέρωσε τον Παπαγγελόπουλο ότι πρέπει να μελετήσει πρώτα το πόρισμα.

Ολοκλήρωσε τις μελέτες τον Απρίλιο του 2016 και παρήγγειλε διώξεις χωρίς να τον ενημερώσει. 

Ο Παπαγγελόπουλος τον πήρε τηλέφωνο φανερά θυμωμένος και ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους που δεν τον ενημέρωσε πρώτο.

Όταν ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας του είπε ότι ενημέρωσε εκείνους που έπρεπε, απάντησε ότι του δημιούργησε πρόβλημα και ότι τα πράγματα τώρα είναι άσχημα για αυτόν. 

Τότε ο Παναγιώτης Αθανασίου φέρεται να τους απάντησε και εσένα τι σε νοιάζει; Υπουργός κατά της διαφθοράς δεν είσαι; 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασίου έδωσε αρκετές πληροφορίες για το ταξίδι της κυρίας Τουλουπάκη στο Παρίσι που έγινε πριν τις εκλογές του 2015.

Φέρεται να υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστειλε την κυρία Τουλουπάκη αντ αυτού επειδή όπως είπε εκείνος λειτουργούσε θεσμικά και δεν θα πήγαινε διότι ο στόχος του ταξιδιού ήταν η επαφή με έναν υπόδικο τον Φαλτσιανί (βλ λίστα Λαγκάρντ).

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αποκάλυψε ότι μεταξύ εκείνων που ταξίδεψαν ήταν και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, συμμετοχή που προκάλεσε την έκπληξη του. Φέρεται επίσης να είπε ότι κανείς δεν γνώριζε για το ταξίδι και το έμαθαν όλοι από δημοσιεύματα. Το ταξίδι έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2015. Έσπευσαν να πάνε εκεί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Υπήρχε μια βιασύνη. Και μετά το 2016 ξαναέπιασαν την υπόθεση.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 26 Φεβ 2020 | 15:07

"Καταπέλτης" ο Μυωνής: Παραδικαστική συμμορία ειχε φτιάξει ο Παπαγγελόπουλος- Τι απαντά ο πρώην υπουργός

Ένα καλοστημένο παρακρατικό μηχανισμό που ήλεγχε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και στον οποίο συμμετείχαν δικαστές, εκδότες και δημοσιογράφοι κατήγγειλε ο Σάμπυ Μιωνή κατά την κατάθεση του ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής.

26 Φεβ 2020 | 14:58

Παπαδάκου κατά Μυωνή: "Ψέματα, φαντασιώσεις και ψευδή στοιχεία"

Ο επιχειρηματίας Sabby Mionis ψεύδεται και ενώπιον της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, καταθέτοντας για άλλη μια φορά ψέματα, φαντασιώσεις, και ψευδή στοιχεία, αναφέρει η Παπαδάκου.

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ 26 Φεβ 2020 | 14:33

Παπαγγελόπουλος για Μιωνή: Ναι τον συνάντησα, αλλά δεν τον εκβίασα

"Ο κ. Μιωνή μας παρακάλεσε να τον βοηθήσουμε στις δικαστικές του υποθέσεις επειδή θεωρούσε ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη ήταν αντισημιτική" λέει ο Παπαγγελόπουλος.

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ 26 Φεβ 2020 | 11:43

Η άγρια κόντρα Μιωνή με την Γιάννα Παπαδάκου- Της έκανε κατάσχεση στα έπιπλα

Το δικαστήριο αποφάσισε οτι η Γιάννα Παπαδάκου έπρεπε να καταβάλει στον Σάμπυ Μιωνή 130.000 ευρώ

ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ, ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ, ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ 26 Φεβ 2020 | 11:12

"Βόμβες" Μιωνή: Συμμορία με αρχηγό Παπαγγελόπουλο - Με εκβίαζε στο Μαξίμου, μπροστά στο Νίκο Παππά

Το εκβιαστικό μέσο τους, εξήγησε,  ήταν να του ζητηθεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό από τον κ.Παπαγγελόπουλο για να κλείσει υποθέσεις.

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ 26 Φεβ 2020 | 07:24

Novartis: Έρχονται νέες "βόμβες" από Μιωνή για τον ρόλο Παπαγγελόπουλου

Σήμερα η εξέταση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή. Καταγγελίες του επιχειρηματία ότι ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απαίτησε οικονομικά ανταλλάγματα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΟ 25 Φεβ 2020 | 22:43

Κεγκέρογλου σε "Κελέση": Η Τουλουπάκη αποκάλυψε την ταυτότητά σου

"Η κ. Τουλουπάκη που σας διαβεβαίωσε όμως ότι θα σας προστατεύσει, έχει αποκαλύψει την ταυτότητά σας"

25 Φεβ 2020 | 20:10

"Σκληρή γραμμή" από την Κελέση: Γιατί δεν απάντησε σε ερωτήματα της προανακριτικής - Οι διάλογοι

Σκληρή γραμμή έναντι της προανακριτικής επιτροπής κράτησε σύμφωνα με πληροφορίες η "Αικατερίνη Κελέση".

ΥΠΟΘΕΣΗ NOVARTIS 25 Φεβ 2020 | 17:53

Μετά τον Σαράφη, η σειρά της Κελέση στη ΓΑΔΑ: Κατάθεση χωρίς εικόνα, μόνο με ήχο

Στην ΓΑΔΑ έφτασε στις 6 το απόγευμα η "Αικατερίνη Κελέση" προκειμένου να εξεταστεί ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης

NOVARTIS 25 Φεβ 2020 | 12:16

Νέα ένταση στην προανακριτική: Η Τουλουπάκη κρύβει έγγραφα από τους βουλευτές

H κ. Τουλουπάκη αρνήθηκε να αποστείλει συγκεκριμένα σημαντικότατα έγγραφα που σχετίζονταν με την αλληλογραφία που είχε με το FBI.

ΠΩΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΔΑ 25 Φεβ 2020 | 07:28

Με "φωνή ρομπότ" κατέθεσε ο "Μάξιμος Σαράφης" - Πότε είχε ξαναγίνει

Ήρθε σε επαφή μόνο με τον διοικητή του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων και τους "χειριστές" του.