Novartis - Μάρτυρας "καίει" Παπαγγελόπουλο: Με πιεζε για τον Αλαφούζο

Την αφόρητη πίεση που δέχονταν και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί εκτός από την Ελένη Ράικου, από τον Δ. Παπαγγελόπουλο φέρεται να επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Αθανασίου.

Novartis - Μάρτυρας "καίει" Παπαγγελόπουλο: Με πιεζε για τον Αλαφούζο

Την αφόρητη πίεση που δέχονταν και άλλοι δικαστικοί λειτουργοί, εκτός από την Ελένη Ράικου, από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φέρεται να επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Αθανασίου ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι δέχονταν απειλές από τον πρώην αναπληρωτή υπουργός καθώς όπως είπε ο «Ρασπούτιν» του είχε πει ότι μετά την υπουργοποίηση του επί ΣΥΡΙΖΑ είχε πρώτη φορά τόσο μεγάλη εξουσία. Ωστόσο όπως είπε την εξουσία αυτή δεν την χρησιμοποιούσε για ενισχύσει την δικαστική έρευνα.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενδιαφέρονταν κυρίως για υποθέσεις με καναλάρχες. Με πίεζε, είπε στους βουλευτές, για τον Αλαφούζο, ενώ για τον Βγενόπουλο έφτασε στο σημείο να με απειλεί ότι θα βγει στα κανάλια και θα πει ότι τα έχουμε αρπάξει αν δεν τελείωνε γρήγορα ο έλεγχος.

Ο μάρτυρας είπε ότι όταν πρόβαλε αντιστάσεις ρωτώντας αν υπάρχουν στοιχεία, ο Παπαγγελόπουλος απάντησε αρνητικά λέγοντας όμως ότι είναι βέβαιος ότι τα έχουν αρπάξει. Επίσης επιχείρησε να ενοχοποιήσει και τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο ζητώντας από τον εισαγγελέα να φτιάξει κάτι εναντίον του.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας ενημέρωσε τους βουλευτές ότι με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ήταν γνωστοί και οικογενειακοί φίλοι από την δεκαετία του 1980.

Έτσι, πήρε την πρωτοβουλία όταν εκείνος διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης να ζητήσει τη βοήθεια του παρά το γεγονός ότι είχε υπάρξει ένα εντελώς δυσάρεστο και αντιδικονομικό περιστατικό από την πλευρά του.

Ως υπηρεσιακός υπουργός της Βασιλικής Θάνου τον Αύγουστο του 2015 διαβίβασε μια επιστολή του Φιλιππάκη (εκδότης εφημερίδας Δημοκρατίας) που έλεγε ότι οι Μυωνής, Παπασταύρου, κλπ είχαν συστήσει μια εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι αντί ο Παπαγγελόπουλος να διαβιβάσει την επιστολή σε εκείνον που ερευνούσε την υπόθεση, την διαβίβασε στον προϊστάμενο εισαγγελίας πρωτοδικών κ.Ζαγοραίο και εκείνος τη χρέωσε στην Ελένη Τουλουπάκη χωρίς να ενημερωθεί εκείνος. Η τελευταία με βοηθούς μετέβησαν στο Παρίσι με απόλυτη μυστικότητα. Οι εισαγγελείς έπραξαν σε συνεννόηση με μέλος της εκτελεστικής εξουσίας και όχι της δικαστικής αν και ήταν εκείνος που ερευνούσε την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας αναφέρθηκε και στις σχέσεις που είχε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με την Ελένη Τουλουπάκη . Φέρεται να είπε ότι όταν εκείνη αντιμετώπισε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας νοσηλεύθηκε σε σουίτα ιδιωτικού νοσοκομείου και του εξομολογήθηκε ότι για τα οικονομικά της νοσηλείας ενδιαφέρθηκε προσωπικά ο Παπαγγελόπουλος. Μάλιστα όπως είπε στους βουλευτές Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος είχαν συχνότατη επικοινωνία και εκείνη τον αποκαλούσε «Παπ» για συντομία.

Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας αναφέρθηκε διεξοδικά και στην υπόθεση με την τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είπε ότι από το 2016 ο Παπαγγελόπουλος τον καλούσε συχνά στο τηλέφωνο για να τον ρωτήσει πως προχωρά η υπόθεση της τράπεζας και να του επαναλάβει να μην λησμονήσω να τον ενημερώσω για το πόρισμα.

Όταν στα τέλη του 2016 οι συνάδελφοι του κ. Αθανασίου υπέβαλαν το πόρισμα εκείνος τον κάλεσε και του ζήτησε να κρατήσω τις υποθέσεις και να μην ασκήσω διώξεις στον Σάλλα και σε άλλα τραπεζικά στελέχη.

Το επιχείρημα του ήταν ότι θα όριζαν αντικαταστάτη του Σάλλα και έπρεπε όπως είπε να είναι Έλληνας για το καλό του έθνους καθώς υπήρχε ένα ξένο φάντς που ενδιαφέρεται και αν δημοσιοποιούνταν οι διώξεις θα ορίζονταν ξένος στην Πειραιώς.

Ο κ. Αθανασίου φέρεται να κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να παρανομήσει και ενημέρωσε τον Παπαγγελόπουλο ότι πρέπει να μελετήσει πρώτα το πόρισμα.

Ολοκλήρωσε τις μελέτες τον Απρίλιο του 2016 και παρήγγειλε διώξεις χωρίς να τον ενημερώσει.

Ο Παπαγγελόπουλος τον πήρε τηλέφωνο φανερά θυμωμένος και ζήτησε εξηγήσεις για τους λόγους που δεν τον ενημέρωσε πρώτο.

Όταν ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας του είπε ότι ενημέρωσε εκείνους που έπρεπε, απάντησε ότι του δημιούργησε πρόβλημα και ότι τα πράγματα τώρα είναι άσχημα για αυτόν.

Τότε ο Παναγιώτης Αθανασίου φέρεται να τους απάντησε και εσένα τι σε νοιάζει; Υπουργός κατά της διαφθοράς δεν είσαι;

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αθανασίου έδωσε αρκετές πληροφορίες για το ταξίδι της κυρίας Τουλουπάκη στο Παρίσι που έγινε πριν τις εκλογές του 2015.

Φέρεται να υποστήριξε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστειλε την κυρία Τουλουπάκη αντ αυτού επειδή όπως είπε εκείνος λειτουργούσε θεσμικά και δεν θα πήγαινε διότι ο στόχος του ταξιδιού ήταν η επαφή με έναν υπόδικο τον Φαλτσιανί (βλ λίστα Λαγκάρντ).

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αποκάλυψε ότι μεταξύ εκείνων που ταξίδεψαν ήταν και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, συμμετοχή που προκάλεσε την έκπληξη του. Φέρεται επίσης να είπε ότι κανείς δεν γνώριζε για το ταξίδι και το έμαθαν όλοι από δημοσιεύματα. Το ταξίδι έγινε το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2015. Έσπευσαν να πάνε εκεί μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Υπήρχε μια βιασύνη. Και μετά το 2016 ξαναέπιασαν την υπόθεση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο Β. ΠΛΙΩΤΑΣ 29 Ιουν 2020 | 19:20

Υπό την Εισαγγελία Εφετών η έρευνα για τις ηχογραφημένες συνομιλίες που κατέθεσε ο Σ. Μιωνής

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τον κ. Μωραϊτάκη να έχει ο ίδιος την εποπτεία των εισαγγελικών ερευνών

Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ 29 Ιουν 2020 | 11:36

Σταύρος Παπασταύρου: Αλλη μία απάτη του ΣΥΡΙΖΑ το δήθεν έμβασμα για τον Σαμαρά

Ηρθε η ώρα του παρακρατικού μηχανισμού που με στοχοποίησε λέει

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ 29 Ιουν 2020 | 09:17

Novartis - Οι ΗΠΑ προσφέρουν άσυλο στους τρεις Έλληνες προστατευόμενους μάρτυρες

Θα παράσχουν πολιτικό άσυλο προκειμένου οι μάρτυρες να αποφύγουν πολυετείς δικαστικούς αγώνες.

ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΒΟΛΕΣ 28 Ιουν 2020 | 16:55

Τσοβόλας: Ο Σαμαράς παρανόμως αρνήθηκε να προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis

"Κατά τρόπο αντιδημοκρατικό και προσβλητικό για τους θεσμούς, αποφεύγοντας τη βάσανο των ερωτήσεων των μελών της Επιτροπής, προσέφυγε σε μονόλογο με συνέντευξη", τόνισε.

ΖΗΤΑ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ 28 Ιουν 2020 | 11:40

ΚΙΝΑΛ για NOVARTIS: Σκάνδαλο φαρμακευτικής δαπάνης και σκευωρία κατά των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ

"Η επιμονή σε μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες, το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να εκθέτουν περαιτέρω τους σκευωρούς", επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

"ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΗΞΕΡΕ ΟΛΑ" 28 Ιουν 2020 | 09:56

Άδωνις για ηχητικό: Ο Σαμαράς διέγραψε αμέσως τον Μπαλτάκο, ο Τσίπρας γιατί κρατάει τον Παππά;

"Ο Παπαγγελόπουλος του υποσχόταν ότι δια της Τουλουπάκη θα κλείσει εμάς φυλακή, γι’ αυτό τον κράτησε" ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ 27 Ιουν 2020 | 16:17

Τσιάρας για συνομιλίες Παππά - Μιωνή: Πρόκειται για εξόχως πολιτικό θέμα αν αποδειχθούν όσα ακούγονται

"Aν όλα αυτά αποδειχθούν, υπάρχει μεγάλο ζήτημα. Πρόκειται για εξόχως πολιτικό θέμα" τόνισε ο υπουργός.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 27 Ιουν 2020 | 14:15

Γεννηματά: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν τελικά μόνο "αυταπάτες" αλλά και απάτες

"Η κυβέρνηση τους λειτουργούσε ως "μαγαζί" με παράλληλα "παραμάγαζα" του σκοτεινού και βαθέως κράτους της Δεξιάς", υποστηρίζει.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 27 Ιουν 2020 | 11:50

Τσίπρας για Novartis: Στις ΗΠΑ είναι σκάνδαλο και στην Ελλάδα είναι σκευωρία;

"Δεν μπορούν να κρύβονται μόνο πίσω από το αυτονόητο πλέον αίτημα της Ελλάδας για αποζημίωση από τη Novartis. Ούτε πίσω από τις ανοησίες περί σκευωρίας", δήλωσε.

"ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΜΟΥ" 27 Ιουν 2020 | 11:11

Εισαγγελέας Ζαγοραίος για τους διαλόγους φωτιά: Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά

Ανακοίνωση του τέως Προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου για δημοσίευμα που αναφέρεται στο πρόσωπο του.

ΚΑΡΦΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 27 Ιουν 2020 | 10:40

Σαμαράς για Novartis: Κανένα παραδικαστικό δεν λειτουργεί χωρίς να το ξέρει ο επικεφαλής

"Από την αρχή της άθλιας αυτής υπόθεσης κατανόμασα τη συμμορία και τους είπα ότι "θα τους πάω μέχρι τέλους". Τότε ειρωνεύονταν. Τώρα κατέρρευσαν", τόνισε.

ΒΟΛΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ 27 Ιουν 2020 | 09:26

Πέτσας: Ο Τσίπρας πρέπει να απαντήσει αν γνώριζε, είναι θέμα δημοκρατίας

"Είναι στην καρδιά της δημοκρατίας να βγει και να πει δημοσίως να πει αν γνώριζε κι όχι με θέατρο όπως προχθές με τον κ. Παππά", ανέφερε.

ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ 26 Ιουν 2020 | 20:50

Δημοσκόπηση "βόμβα": Το 54,7% λέει ότι ο Τσίπρας γνώριζε για τον Παππά - "Η τότε κυβέρνηση παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη"

Για το το 53,7% υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ - Το κλίμα μετά το σκάνδαλο με το usb του Σάμπυ Μιωνή