Ντιμιτρόφ: Να μοιραστούμε...την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας

"Δύο ευρωπαϊκές χώρες στον 21ο αιώνα, που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή Μακεδονία, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να μοιραστούν μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά".

ntimitrof-na-moirastoumetin-politistiki-klironomia-tis-makedonias
SHARE THIS
0
SHARES

Σε μία δήλωση που προκαλεί - τουλάχιστον - απορία, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ, ζήτησε Ελλάδα και Σκόπια να μοιραστούν την “πολιτιστική κληρονομιά” της Μακεδονίας!

Ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε εμμέσως περισσότερη "διακριτικότητα" σχετικά με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι πρέπει να ενημερώνονται οι πολίτες, αλλά κάποια πράγματα δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται.

"Όσο πιο ξεκάθαροι είμαστε με τον κόσμο, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να βρούμε κοινή γλώσσα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Κάνω διαρκώς αυτή την έκκληση όχι μόνο σε εμάς, αλλά και στην άλλη πλευρά, ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτή τη διαδικασία", δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

"Να μοιραστούμε την πολιτιστική κληρονομιά"

Αίσθηση προκάλεσε η προτροπή του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ "να μοιραστούν" η Ελλάδα και η χώρα του την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας, χωρίς να εξηγεί τί σημαίνει αυτό πρακτικά:

"Κάνουμε τα πάντα για έναν αξιοπρεπή συμβιβασμό και για τις δύο πλευρές. Δεν είναι τα πάντα στα χέρια μας. Δύο ευρωπαϊκές χώρες στον 21ο αιώνα, που μοιράζονται τη γεωγραφική περιοχή Μακεδονία, πρέπει να βρουν έναν τρόπο να μοιραστούν και μια τέτοια πολιτιστική κληρονομιά, ακόμη κι αν ο όρος σημαίνει διαφορετικά πράγματα», είπε.

Ο Νίκολα Ντιμιτρόφ δεν έδωσε νέες πληροφορίες σχετικά με το πότε θα ταξιδέψει ο Νίκος Κοτζιάς στα Σκόπια, προκειμένου να συζητηθεί το προσχέδιο του συμφώνου που προετοιμάζεται. Παράλληλα, είπε πως το θέμα της ονομασίας θα είναι στην κορυφή της ατζέντας την ερχόμενη Τρίτη, στη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις Γουές Μίτσελ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook