Ντόκος: Δεν είχαμε μεγάλα αποτελέσματα από την επίσκεψη Τσίπρα στη Ρωσία

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Ελλη Στάη

SHARE THIS
0
SHARES

Για τον απολογισμό του ταξιδιού του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία μίλησε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN και την Ελλη Στάη

Τονίζοντας πως οι σχέσεις των δύο χωρών πέρασαν χαμηλό βαρομετρικό είπε πως αν κάποιος κρατήσει μεγάλο καλάθι θα απογοητευτεί, αν κρατήσει μικρό καλάθι θα είναι ευχαριστημένος. Μεγάλα αποτελέσματα δεν είχαμε από την επίσκεψη, επισήμανε. 

Μάλιστα όσον αφορά το ζήτημα της ενέργειας το οποίο χαρακτήρισε μέγα ζητούμενο, ξεκαθάρισε πως δεν εξαρτάται από την Ελλάδα. 

«Η ενέργεια που είναι το μεγάλο ζητούμενο δεν εξαρτάται από την Ελλάδα», ήταν η φράση του κου Ντόκου. 

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κος Ντόκος σχολίασε πως «η Ρωσία δεν έχει πρόβλημα με την ουσία της Συμφωνίας, ωστόσο το γεγονός ότι θα ενταχθεί η χώρα στο ΝΑΤΟ, σημαίνει πως ξεφεύγει από την επιρροή της. 

Σχετικά με την Τουρκία ξεκαθάρισε πως η προσέγγιση Ρωσίας με την Τουρκία είναι κάτι που πρέπει να πάρουμε απόφαση.

«Η Ρωσία έχει πολύ στενές σχέσεις με την Τουρκία και αυτό πρέπει να το πάρουμε απόφαση», σχολίασε.

Αμφισβήτησε δε το ενδεχόμενο για να ενδυναμώσει η Ελλάδα τη θέση της με τη Ρωσία αν αποκτήσει ρόλο γέφυρας με την Ευρώπη, λέγοντας πως «προφανώς μπορούμε να συμβάλλουμε, αλλά η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει κεντρικό ρόλο μόνο συμπληρωματικό, υπάρχει η Γερμανία, άλλες μεγάλες χώρες...».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook