Follow us

Ντόρα Μπακογιάννη: Προσοχή - Θα υπάρξει αστάθεια αν η ΝΔ χάσει μία μονάδα και μπουν δύο ακόμη κόμματα στη Βουλή

"Καλούμε τους ψηφοφόρους μας να επανέλθουν πιο δυναμικά στις κάλπες", σημείωσε η Ντόρα Μπακογιάννη για τις εκλογές 2023

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

"Η προσπάθειά μας είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι δυο κόμματα να μπουν στη Βουλή και μια μονάδα να πέσει η ΝΔ, θα έχουμε αστάθεια" είπε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας για την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις δεύτερες εκλογές 2023 στις 25 Ιουνίου, στον ραδιοφωνικό σταθμό "Παραπολιτικά 90,1" και την εκπομπή "Μπρα ντε φερ" με τον Δημήτρη Τάκη και τη Χριστίνα Κοραή.

Διαβάστε Επίσης

Ντόρα Μπακογιάννη: Καλούμε τους ψηφοφόρους μας να επανέλθουν πιο δυναμικά στις κάλπες - Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα

"Θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γι' αυτό καλούμε τους ψηφοφόρους μας να επανέλθουν πιο δυναμικά στις κάλπες τώρα, διότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα" σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη.

Όπως ανέφερε η υποψήφια βουλευτής ΝΔ Χανίων, αίσθησή της είναι ότι η αντιπολίτευση συνεχίζει στην ίδια λογική και "όταν επαναλαμβάνεις, η πιθανότητα να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι μηδαμινές".

Μιλώντας για τη νίκη Ρετζέπ Ερντογάν στην Τουρκία, η κυρία Μπακογιάννη ανέφερε πως "οι Tούρκοι είχαν να επιλέξουν από τη μία έναν ηγέτη ο οποίος τους μίλησε στο συναίσθημα και έδινε την αίσθηση της στιβαρότητας και από την άλλη έναν συνδυασμό επτά ηγετών"

Δύση θα πρέπει να προσαρμοστεί στα πέντε χρόνια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Τούρκος πρόεδρος να βρει έναν τρόπο να ισορροπήσεις τις σχέσεις του με τη Δύση".

Εκτίμησε πως ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να αποφύγει την ένταξη της Τουρκίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ τόνισε πως η ΝΔ θα κάνει τον ίδιο αγώνα που έκανε όλο αυτό το διάστημα.


Αναλυτικά οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη

Για τα στοιχήματα που κέρδισε από τον κ. Σκουρλέτη και τον κ. Πολάκη: Τα στοιχήματα μπαίνουν αλλά έχω την εντύπωση ότι ο μεν κ. Σκουρλέτης σκέφτηκε τη δίαιτα μου και απέφυγε τα σοκολατάκια, ο δε κ. Πολάκης δεν το αντέχει.

Με αφορμή τη λίστα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που θα βγαίνουν στα ΜΜΕ: Είναι εντυπωσιακό πως ένα κόμμα αποφασίζει, 20 μέρες πριν από τις εκλογές, να αποσύρει όλα του τα στελέχη από τις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και να εμφανίσει μόνο μια πολύ σφιχτή επιλογή, μικρή επιλογή στελεχών για να υποστηρίξουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σαν να παραδέχεται ότι τελικώς τις θέσει του ΣΥΡΙΖΑ τις ξέρουν 20 άνθρωποι και όλοι οι υπόλοιποι είναι στον κόσμο τους. Αστεία πράγματα είναι αυτά.

Για τη σύσταση του ΕΣΡ για την εμφάνιση των υποψηφίων βουλευτών: Είναι παντελώς παράλογο αυτό. Εγώ έχω κάνει εκλογές με λίστα όπου όλα τα στελέχη βγαίνανε. Η λογική ήταν ότι κάποια προβεβλημένα στελέχη τα οποία βγαίνανε συνεχώς στη τηλεόραση ήταν άνιση η μεταχείριση τους απέναντι στα καινούργια στελέχη τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα πρόσβασης στα τηλεοπτικά μέσα, αυτό δεν μπορεί να ισχύει αυτή τη στιγμή για τον απλούστατο λόγο ότι ούτως ή άλλως όποιο ψηφοδέλτιο και να ρίξεις έχει ήδη εκλεγεί ή δεν έχει εκλεγεί ο βουλευτής γιατί είναι με λίστα άρα στερείται λογικής. Υπάρχει ένα θέμα στο οποίο συμφωνούν όλα τα κόμματα ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το καλό, επ’ αυτού συμφωνούν όλα τα κόμματα.

Με αφορμή την εκλογή του Ερντογάν: Οι Τούρκοι είχαν να επιλέξουν από τη μια μεριά έναν ηγέτη ο οποίος τους μίλησε στο συναίσθημα και έδινε την αίσθηση της στιβαρότητας και της προοπτικής, και από την άλλη μεριά τον πιο αδύναμο από τους επτά ηγέτες και επτά ηγέτες οι οποίοι δεν συμφωνούσαν σε απολύτως τίποτα μεταξύ τους. Δεν είναι χαζός ο λαός κατάλαβε ότι θα έμπλεκε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο σε καινούργια δεδομένα τα οποία ήταν τελείως αχαρτογράφητα νερά και τελικώς το φοβήθηκε. Συν το ότι έχουμε ένα πάρα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο, το 25% το οποίο καταγράφεται πλέον σε όλα τα κόμματα, του ακραίου τουρκικού εθνικισμού. Αυτός καταγράφεται και στο κόμμα του Ερντογάν και στο κόμμα της αντιπολίτευσης για αυτό είδατε τις τελευταίες μέρες έναν ανταγωνισμό δηλώσεων ποιος είναι πιο εθνικιστής από τον άλλο. Αυτό το ακροατήριο και ο Ερντογάν το διαμόρφωσε και βεβαίως υπήρχε εκ προοιμίου στην κατηγορία των κεμαλικών. Δηλαδή κάθε φορά που λέγανε "ποιος έκανε την Τουρκία μεγάλη", "ο Κεμάλ". "Ποιος μεγάλωσε την Τουρκία με την έννοια της Κύπρου", "ο Ετζεβιτ" άρα εσύ κ.Ερντογάν τι έκανες ; τίποτα Είχαμε έναν ανταγωνισμό μεταξύ των εθνικιστών που ο ένας ήταν χειρότερος από τον άλλο.

Η Δύση πρέπει να προσαρμοστεί σε πέντε χρόνια Ερντογάν ως αντίληψη και από την άλλη μεριά ο Ερντογάν πρέπει να βρει έναν τρόπο να ισορροπήσει τις σχέσεις του με τη Δύση, με την Ευρώπη και την Αμερική, διότι οικονομικά εξαρτάται 100% πλέον από αυτούς. Δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα η τουρκική οικονομία να αναταχθεί εάν δεν βρει ένα modus vivendi με τη Δύση. Αυτό τους δημιουργεί ένα μεγάλο πρόβλημα γιατί πρέπει να βάλει δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Θα έχουμε μια εικόνα περί τον Οκτώβριο πιο καθαρή. Στο μεταξύ ελπίζω ότι θα κρατηθεί αυτό το μορατόριουμ το οποίο έχει επιτευχθεί με εμάς και θα έχουμε μια ηρεμία. Δεν νομίζω ότι το πρώτο του θέμα θα είναι η Ελλάδα, το πρώτο του θέμα θα είναι η τουρκική οικονομία που είναι το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα μπει η Τουρκία εκ νέου στο ΔΝΤ: Θα προσπαθήσει να το αποφύγει με όλες του τις δυνάμεις αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να το αποφύγει.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι θα κερδίσουν την Κρήτη και στις δεύτερες εκλογές: Ο αγώνας ξεκινάει σήμερα και τελειώνει 25 Ιουνίου. Θα προχωρήσουμε και θα κάνουμε τον ίδιο αγώνα που κάναμε όλο αυτό τον καιρό. Αν εξαιρέσουμε ότι εγώ τουλάχιστον θα πρέπει να επισκεφτώ και δύο άλλες περιοχές της χώρας αλλά κατά τα άλλα θα είμαστε στην Κρήτη ξανά με τις προτάσεις μας, ξανά με τα προγράμματά μας, ξανά με τη θετική προσέγγιση την οποία έχουμε. Η αίσθησή μου είναι ότι δεν θα έχουμε τίποτα κολοσσιαίες αλλαγές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Μικρά πράγματα.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι είναι νωρίς να συμβεί αυτό που λεει το ΠΑΣΟΚ, να περάσει στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: Ναι αυτή είναι η αίσθησή μου. Η αίσθησή μου είναι ότι η αντιπολίτευση συνεχίζει με την ίδια λογική και όταν επαναλαμβάνεις την ίδια λογική οι πιθανότητες να έχεις διαφορετικά αποτελέσματα είναι μηδαμινές. Η δική μου αίσθηση είναι ότι δεν υπήρχε η επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με την κοινωνία. Δηλαδή παρουσιάζανε μια κοινωνία η οποία δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο κόσμος είχε πολύ συγκεκριμένα προβλήματα, τα προβλήματα αυτά δεν τα κουβέντιαζε κανένας μαζί τους αν εξαιρέσετε τη ΝΔ. Η προσέγγιση ήταν "καταστρεφόμαστε τελείως" ναι αλλά καταστρεφόμαστε τελείως με τα Χανιά να έχουν πρόβλημα σε συγκεκριμένους τομείς και από την άλλη μεριά ένα μπουμ τουρισμού, ένα λάδι που πουλιότανε 5,4 € η υψηλότερη τιμή που είχε φτάσει ποτέ. Τους ανθρώπους τους απασχολούσε το αύριο, στο αύριο δεν υπήρχαν απαντήσεις γιατί η εκκίνηση για το αύριο είναι η πραγματικότητα η σημερινή δεν είναι αυτή την οποία παρουσιάζεις η πραγματικότητα του ’15 οπότε η επικοινωνία ήταν ανύπαρκτη.

Αναφορικά με το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι "θέλουμε να βάλουμε φρένο στην παντοδυναμία της ΝΔ": Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα η Ελλάδα κυβερνήθηκε από αυτοδύναμες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης στη μεγάλης της πλειοψηφία είτε αυτοδύναμες του ΠΑΣΟΚ είτε αυτοδύναμες της ΝΔ. Δεν βρέθηκε κανένας να αμφισβητήσει τον Α. Παπανδρέου όταν πήρε 48% και να τον ονομάσει παντοδύναμο και ανεξέλεγκτο. Αυτά είναι μπούρδες. Αντί να κοιτάξουν πως θα κάνουν σωστή και αποτελεσματική αντιπολίτευση για να μας κάνουν και εμάς καλύτερους γιατί μια καλή αντιπολίτευση κάνει την κυβέρνηση καλύτερη. Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη δημοκρατία με ισορροπίες.

Η προσπάθειά μας είναι να εξηγήσουμε στους πολίτες ότι δυο κόμματα να μπουν στη Βουλή και μια μονάδα να πέσει η ΝΔ θα έχουμε αστάθεια. Είτε θα έχουμε μια κυβέρνηση του 151 που είναι ένας εφιάλτης το έχω ζήσει, ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει, το έζησα και με τον Κ. Μητσοτάκη και με τον Κ. Καραμανλή το έχω ζήσει το έργο δύο φορές. Άρα αυτή είναι μια κυβέρνηση αστάθειας και μη παραγωγική και αυτό θέλει πολύ μεγάλη προσοχή για αυτό καλούμε τους ψηφοφόρους μας να επανέλθουν πιο δυναμικά στις κάλπες τώρα διότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα. Έκαναν την επιλογή τους, ήταν θετική η επιλογή τους, δεν υπάρχουν πολλές εκλογές όπου δεν μαυρίζει ο κόσμος αλλά υπερψηφίζει. Είναι από τις λίγες εκλογές αυτό που είδαμε και μάλιστα σε συνοικίες λαϊκές με κόσμο ο οποίος είναι του μόχθους και μεροκάματου ο οποίος βλέπει τώρα την προοπτική μπροστά του. Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη έταξε τα λιγότερα από όλα τα υπόλοιπα κόμματα έχει την αξιοπιστία της παραγωγής έργου άρα ο κόσμος λέει "αυτά που μου λεει σήμερα αυτά θα κάνει κιόλας". Ενώ όταν ακούει από την άλλη μεριά "εγώ θα σου κάνω και γεφύρια και ποτάμια και παιδιά και τα λοιπά" αμέσως κουμπώνεται και λεει "μου λεει ξανά με ένα νόμο μ’ ένα άρθρο". Αυτή είναι η πολύ μεγάλη διαφορά της ελληνικής κοινωνίας σήμερα.

Αναφορικά με το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι μια "βολική" αντιπολίτευση για την κυβέρνηση: Νομοτελειακά θα φαγωθούνε μεταξύ τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα φαγωθούνε μεταξύ τους αλλά το πρόβλημα αυτή τη στιγμή της Ελλάδας δεν είναι ποιος θα είναι αντιπολίτευση, είναι να βεβαιωθεί ότι θα έχει κυβέρνηση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 29 Σεπ 2023 | 07:31

Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων: Δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση - Στάση αναμονής για Κασσελάκη

Οι πρώτες μετρήσεις που έγιναν καταγράφουν μεν τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία των πολιτών για την ετοιμότητα της κρατικής μηχανής, ωστόσο δεν γυρνούν την πλάτη στη ΝΔ.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ 28 Σεπ 2023 | 20:08

Αlco: Χειρότερη εικόνα ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη, μπροστά με 17% διαφορά η ΝΔ - Απογοήτευση για την κυβέρνηση

Δυσαρεστημένοι από τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στην κακοκαιρία οι πολίτες - Επιφυλακτικοί για το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 28 Σεπ 2023 | 07:41

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στα εγκεφαλικά - Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για 17 ειδικές μονάδες φροντίδας

Οι μονάδες προβλέπεται να αναπτυχούν σε 4 νοσοκομεία στην Αθήνα, 2 στη Θεσσαλονίκη, σε 6 πανεπιστημιακά νοσοκομεία όπως στα Ιωάννινα και στην Πάτρα.

27 Σεπ 2023 | 20:21
"ΤΙΜΟΥΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ" 26 Σεπ 2023 | 14:46
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 26 Σεπ 2023 | 10:12

Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Ρωμανός

Τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ο Νίκος Ρωμανός.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ 22 Σεπ 2023 | 07:33

Ηταν μέλος της ΝΔ ο Στέφανος Κασσελάκης; - Τα καρφιά Φίλη και τι απαντούν οι "γαλάζιοι"

Γαλάζια στελέχη από… ακούσματα του παρελθόντος, υποστηρίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν φίλα προσκείμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο αναγνώριζε μεταρρυθμιστικό προφίλ.

ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Σεπ 2023 | 07:28

Η διαφορετική ΔΕΘ του Μητσοτάκη: Έμφαση σε Πολιτική Προστασία, καταστροφές και αποζημιώσεις - Μικρό καλάθι παροχών

Οι καταστροφές στον Θεσσαλικό κάμπο αλλάζουν το ύφος της ΔΕΘ, η οποία δεν θα έχει επ’ουδενί πανηγυρικό χαρακτήρα. Μόνο οι υπουργοί των παραγωγικών υπουργείων θα συνοδεύσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 14 Σεπ 2023 | 20:39

Ντόρα Μπακογιάννη για ελληνοτουρκικά: Υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας. Το έχουμε διαπιστώσει μήνες τώρα, μετά τους σεισμούς

Ποιοι παράγοντες έχουν αλλάξει σε σύγκριση με το παρελθόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία; Ποιος είναι ο οδικός χάρτης της επόμενης περιόδου και πόσο σημαντική είναι η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης;

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΠΑΚΗ 12 Σεπ 2023 | 12:49

ΣΥΡΙΖΑ για πλημμύρες: Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την κυβέρνηση, απέτυχε σε όλα τα επίπεδα

"Η κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε σε όλα τα επίπεδα που έχουν να κάνουν με την επάρκεια και την ανθεκτικότητα της Πολιτείας", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

07 Σεπ 2023 | 15:54

Κακοκαιρίας Daniel - ΝΔ: Πρωτοβουλία για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες

Η Νέα Δημοκρατία και η ΟΝΝΕΔ προχωρούν άμεσα στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 05 Σεπ 2023 | 13:49

Ράπισμα του ΕΛΚ στην Αλβανία για την υπόθεση Μπελέρη - Υιοθετήθηκε το ψήφισμα της ΝΔ

Το ΕΛΚ καλεί την Αλβανία να σεβαστεί τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών του Μαΐου και να σεβαστεί το τεκμήριο αθωότητας οποιουδήποτε κατηγορουμένου.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ 05 Σεπ 2023 | 10:29

Μπακογιάννη για Κασσελάκη: Η υποψηφιότητά του προκάλεσε πανικό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "παλιακός"

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε χαρακτηριστικά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης "προκάλεσε πανικό γιατί είναι παλιακός ο ΣΥΡΙΖΑ".