Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης απαντά με ανάρτησή του στις επικρίσεις που δέχτηκε μετά τις δηλώσεις του για τον δήμο Χαλανδρίου, οι οποίες ερμηνεύθηκαν από αρκετούς ως "εκβιασμός". Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, σε σχόλιο του Κώστα Γιαννακίδη, αναφέρει μεταξύ άλλων πως ο υπουργός "υπαινίχθηκε ότι αν επανεκλεγεί ο δήμαρχος θα χαθούν πόροι από το ΕΣΠΑ. Απαράδεκτο".
Υπενθυμίζεται ότι ο νυν δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ανήκει στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
Από τη δική του πλευρά, ο κ. Γεωργιάδης κάνει λόγο για "πρόδηλη διαστρέβλωση" της δήλωσής του, σημειώνοντας:
"Το Χαλάνδρι αν κερδίσει ο κ. Ρούσσος θα χάσει και άλλες πολλές ευκαιρίες και θα μείνει πίσω και όφειλα να ενημερώσω τους πολίτες του για αυτό".
Η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:
Στην αρχή θεώρησα ότι είναι λάθος να απαντήσω σε μία τόσο πρόδηλη διαστρέβλωση της δηλώσεώς μου για την απώλεια των πόρων σε περίπτωση επανεκλογής του κ. Ρούσου στο Χαλάνδρι. Την θεώρησα μία σκόπιμη απεγνωσμένη απόπειρα των πολιτικών μας αντιπάλων, αλλά όταν αυτό υιοθετείται από μία σοβαρή εφημερίδα όπως @tanea δεν γίνεται να σιωπώ.
Λοιπόν κανείς δεν είπε ούτε εγώ ότι θα κόψουμε εμείς Πόρους διότι ο Δήμαρχος δεν είναι από την παράταξη μας, αυτό που είπα είναι ότι 4 χρόνια αρμόδιος Υπουργός του ΠΔΕ και του ΕΣΠΑ δεν τον συνάντησα ούτε μία φορά. Δεν μου ζήτησε να τον συναντήσω και δεν θα είχα καμμία αντίρρηση να τον συναντήσω, αυτός δεν το ήθελε, και άρα δεν πήρε τίποτε επιπλέον όχι διότι δεν τον συμπαθώ αλλά διότι δεν μας συμπαθεί. Και η ανακοίνωση του δεν λέει απολύτως τίποτε, για όσους γνωρίζουν, αφού αθροίζει πόρους και έργα δρομολογημένα προ πολλού καιρού από διάφορους φορείς παρουσιάζοντας τα ως δικά του έργα, έργα που άλλοι δήμοι τα έχουν πραγματοποιήσει εδώ και χρόνια.
Το Χαλάνδρι αν κερδίσει ο κ. Ρούσσος θα χάσει και άλλες πολλές ευκαιρίες και θα μείνει πίσω και όφειλα να ενημερώσω τους πολίτες του για αυτό. Όσοι σε αυτήν την πραγματικότητα διέγνωσαν δικό μου πολιτικό εκβιασμό είναι απλά κακοπροαίρετοι και θα παρακαλούσα την καλή εφημερίδα να επανορθώσει αφού δει ξανά το βίντεο με τον δήλωση μου. Άλλωστε οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι κατάλαβαν τί εννοούσα και για αυτό δεν έκαναν και κανένα σχόλιο εκείνη την στιγμή.
Στην αρχή θεώρησα ότι είναι λάθος να απαντήσω σε μία τόσο πρόδηλη διαστρέβλωση της δηλώσεώς μου για την απώλεια των Πόρων σε περίπτωση επανεκλογής του κ. Ρούσου στο Χαλάνδρι. Την θεώρησα μία σκόπιμη απεγνωσμένη απόπειρα των πολιτικών μας αντιπάλων, αλλά όταν αυτό υιοθετείται από… pic.twitter.com/K6vbPWC5f5
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 13, 2023
Το όλο ζήτημα ανέκυψε όταν ο υπουργός Εργασίας προχώρησε σε μία δήλωση στο Action24, όπου αναφερόταν ξεκάθαρα στον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο, ο οποίος πέρασε στον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ζητώντας από τους πολίτες νέα τετραετία, απέναντι στην υποψήφια που υποστηρίζεται από τη ΝΔ.
"Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με αυτόν τον Δήμαρχο. Ως βουλευτής Βορείου Τομέα έχω ευθύνη να πω στους συμπολίτες μου την αλήθεια. Η στήριξη του κ. Χάρη Ρώμα στην κα Κρίστη Αγαπητού δίνει μία ευκαιρία στο Χαλάνδρι να γυρίσει σελίδα και να διασωθεί από την παρακμή. Πρέπει να κάνουμε αγώνα αυτές τις λίγες μέρες που απομένουν να πετύχουμε την μεγάλη ανατροπή εκεί. Για το καλό του Χαλανδρίου η κα Αγαπητού πρέπει να εκλεγεί Δήμαρχος την Κυριακή".
Δεν είναι δυνατόν ο Δήμος Χαλανδρίου να κυβερνάται από την Ανταρσύα δια του κ. Ρούσσου. Όχι για λόγους ιδεολογικούς μόνον αλλά καθαρά για το καλό του Δήμου. Ο Δήμος αυτός θα χάσει όλες τις ευκαιρίες του νέου ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης εάν για τα επόμενα 5 χρόνια μείνει με… pic.twitter.com/myttXV7DYY
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 11, 2023
Μιλώντας στο Attica και την εκπομπή Restart, ο Σίμος Ρούσσος απάντησε στην δήλωση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη.
"Θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στο Χαλάνδρι αυτή τη στιγμή έχουμε 25 ευρωπαϊκά προγράμματα σε εκτέλεση, ότι εκτελούμε φέτος έναν προϋπολογισμό 43 εκατ. ευρώ του τεχνικού μας προγράμματος των οποίων το 70% είναι εξωτερικοί πόροι, ότι παραλάβαμε 31/12/ 2022 μια λογιστική κατάσταση του Δήμου Χαλανδρίου 12,9 εκατ. ευρώ υπόλοιπο Ταμείου – ενώ είχαμε παραλάβει 8,1 εκατ. ευρώ στις 31/12/2013".
"Άρα η σωστή διαχείριση που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, η αξιοποίηση όλων των οικονομικών εργαλείων και από όλες τις πηγές χρηματοδότησης που μπορούσαμε να βρούμε, μας δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι όλα θα γίνουν σωστά. Νομίζω ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει άλλες ευθύνες να αντιμετωπίσει και καλό θα ήταν -γενικά τα κόμματα- να μην ανακατεύονται τόσο πολύ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση" πρόσθεσε.
Για να σημειώσει:
"Ίσως εμείς λαθεμένα κατηγορούσαμε την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Πατούλη, ίσως άλλος να ήταν ο εγκέφαλος αυτής της καθυστέρησης".
Σημειώνεται ότι "μάχη" άναψε μετά τις πρώτες δηλώσεις του υπουργού Εργασίας και στα social media με αρκετούς χρήστες να τις κατακρίνουν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr