Follow us

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει γάμο ομόφυλων ζευγαριών - "Την επόμενη φορά σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα"

Ο Αλέξης Τσίπρας παίρνει θέση υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
τσιπρας

Στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στο γάμο υπογράφει και ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

"Την προηγούμενη φορά φέραμε το σύμφωνο συμβίωσης και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Την επόμενη, σειρά έχει ο γάμος για όλα τα άτομα. Σήμερα, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, αμφιφοβίας, τρανσφοβίας, ιντερφοβίας, υπογράφω στην καμπάνια #πεςτοναι για την ισότητα στον γάμο. Τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Όχι αφορμή για ευχετήρια αλλά για πράξεις".

Μητσοτάκης: Θα είμαι δίπλα στον έφηβο που δέχεται bullying επειδή είναι gay

"Πριν από 17 χρόνια η 17η Μαΐου ορίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας, που γιορτάζεται σε όλες τις σύγχρονες δημοκρατίες. Όχι ως μία μόδα της εποχής. Αλλά ως στιγμή γενναίας παραδοχής", ανέφερε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας Τρανσφοβίας.

"Παραδοχής ότι, για δεκαετίες, εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο υπήρξαν -ή και εξακολουθούν να είναι- θύματα προκαταλήψεων. Διακρίσεων, βίας, διωγμών, ακόμα και δολοφονικών επιθέσεων. Ενώ άλλοι οδηγήθηκαν στη δυστυχία, την απομόνωση, ακόμα και στην αυτοκτονία", τονίζει ο πρωθυπουργός.

Και επισημαίνει: "Ως πατέρας, απευθύνομαι, σήμερα, στους γονείς των ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιών. Για να τους ζητήσω το προφανές: να μη σταματήσουν ποτέ να τα αγαπούν και να τα στηρίζουν. Αλλά και ως πρωθυπουργός δεσμεύομαι ότι δεν θα αφήσω κανέναν μόνο του σ' αυτόν τον αγώνα ελευθερίας και ισότητας. Θα είμαι δίπλα στον έφηβο που δέχεται bullying στο σχολείο επειδή είναι gay. Θα είμαι δίπλα στο διεμφυλικό άτομο που δεν βρίσκει δουλειά λόγω της ταυτότητας φύλου του. Θα είμαι δίπλα και στη γυναίκα που στιγματίζεται ως λεσβία.

Οι αδικίες και το μίσος, που δυστυχώς ακόμη και στις ημέρες μας υφίστανται αυτοί οι συμπολίτες μας, πρέπει επιτέλους να εξαλειφθούν. Γι' αυτό και η Πολιτεία προχωρεί γρήγορα στην εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Ισότητας. Η κατάργηση της απαγόρευσης αιμοδοσίας από ομοφυλόφιλους, η συμμετοχή των διεμφυλικών στα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ και η απαγόρευση των λεγόμενων θεραπειών μεταστροφής είναι μόνο μερικές από τις πολιτικές που ήδη υλοποιούνται.

Ξέρω ότι πολλά μένουν ακόμα να γίνουν. Η σύγχρονη Ελλάδα, όμως, έχει τη θέληση, την ωριμότητα, την καρδιά και την ψυχή να καλύψει το χαμένο έδαφος. Και αν κάτι πρέπει κρατήσουμε από αυτήν την ημέρα είναι η εικόνα μιας δίκαιης κοινωνίας όπου ο καθένας και η καθεμιά μπορούν ελεύθερα να είναι ο εαυτός τους. Ευτυχισμένοι γι' αυτό, και αλληλέγγυοι μεταξύ τους. Γιατί, ελεύθερη χώρα είναι η χώρα που έχει ελεύθερους πολίτες", καταλήγει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε Επίσης

ΕΕ: Πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε χώρες στις οποίες η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας και της αμφιφοβίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιβεβαιώνει ότι είναι απόλυτα προσηλωμένη στον σεβασμό, την προστασία και την πραγμάτωση της πλήρους και ισότιμης απόλαυσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων, των τρανς και ίντερσεξ ατόμων (ΛΟΑΤΚΙ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση: "Σε ολόκληρο τον κόσμο, πάνω από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε χώρες στις οποίες η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη, ενώ σε 11 δικαιοδοσίες η νομοθεσία εξακολουθεί να προβλέπει τη θανατική ποινή για συναινετικές σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Τα τελευταία 10 χρόνια έχουμε δει δείγματα προόδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, οι διακρίσεις και ο αποκλεισμός λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου εξακολουθούν να υφίστανται, καθώς διαπιστώνουμε μια ανησυχητική οπισθοδρόμηση όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. Τα επίπεδα βίας κατά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων είναι εξίσου ανησυχητικά, παρά το γεγονός ότι πολλά κρούσματα δεν καταγγέλλονται.

Οι ένοπλες συγκρούσεις και οι ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης θέτουν τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ σε ιδιαίτερο κίνδυνο. Η απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας έχει φέρει στο προσκήνιο τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Έχουν υπάρξει αναφορές για διεμφυλικά άτομα στα οποία δεν επιτράπηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ έχουν καταγραφεί περιστατικά βίας κατά ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Οφείλουμε να πραγματοποιήσουμε περισσότερες προσπάθειες προκειμένου να τους προσφέρουμε στήριξη, προστασία και ασφαλείς χώρους.

Τα νέα άτομα ιδίως αντιμετωπίζουν την απόρριψη από τις οικογένειές τους, την αστεγία καθώς και την παρενόχληση τόσο στο διαδίκτυο, όσο και εκτός διαδικτύου λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου τους. Το 2022 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας: οι νέοι άνθρωποι πρέπει να γίνονται αποδεκτοί και να χαίρουν εκτίμησης έτσι όπως είναι. Πρέπει να πραγματοποιήσουμε προσπάθειες ώστε να οικοδομήσουμε ειρηνικές κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς, όπου κάθε ανθρώπινο ον θα μπορεί να ευδοκιμεί και να αισθάνεται ασφαλές.

Η ΕΕ βρίσκεται στο πλευρό όλων των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ και δεν θα κάνει συμβιβασμούς επ' αυτού. Θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τη φωνή μας υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων. Θα καταπολεμήσουμε τις διακρίσεις, τη βία και τη ρητορική μίσους λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου – τόσο σε περιόδους ειρήνης όσο και σε περιόδους συγκρούσεων. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την προώθηση νομικών, πολιτικών και οικονομικών μέτρων κατά των διακρίσεων σε στενή συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών.

Η ισότητα, ο σεβασμός της αξιοπρέπειας και ο σεβασμός της πολυμορφίας αποτελούν κεντρικές αξίες για την Ένωσή μας. Κάθε άτομο θα πρέπει να είναι ελεύθερο να είναι αυτό που είναι, και να αγαπά χωρίς φόβο όποιο άτομο επιλέγει".

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΒΕΒΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 25 Ιουν 2022 | 12:00

Τσίπρας σε γραμμή Καραμανλή: Τέλος το πάρτι για τους δέκα νταβατζήδες - Μόνο με πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ η προοδευτική κυβέρνηση

"Ποτέ δεν ήμασταν τόσο έτοιμοι", λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι "μόνο με καθαρή πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση. Και μάλιστα από τις πρώτες εκλογές".

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ 24 Ιουν 2022 | 18:53

Σκληρή κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ : "13 εκατ. ευρώ δάνεια έχουν οι γαλάζιοι βουλευτές" - "Ούτε μεμπτό είναι, ούτε παράνομο"

Πόλεμος ανακοινώσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μετά τη δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες και την τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΣΠΟΝΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ 24 Ιουν 2022 | 13:59

Ο Άδωνις στο Σύνταγμα: Αγόρασε κουλούρι, έβγαλε σέλφι και ειρωνεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ - "Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε"

Για να αγοράσει ένα κουλούρι πήγε στο Σύνταγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 24 Ιουν 2022 | 13:12

Οδηγίες Τσίπρα στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές: Να βγαίνετε στα ΜΜΕ και να κάνετε περιοδείες

Σύμφωνα με όσα διαρρέονται, βασικό θέμα της συνάντησης του κ. Τσίπρα με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η στρατηγική του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές.

ΑΠΟ 15 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 24 Ιουν 2022 | 12:23

Βουλή: Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του νόμου περί πόθεν έσχες - Ζητά αποδεικτικά για δάνεια και ακίνητα

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε από 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζεται επιβεβλημένη η επέκταση των υποχρεώσεων υποβολής αρχικής ή ετήσιας δήλωσης "πόθεν έσχες".

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 24 Ιουν 2022 | 11:51

Γεωργιάδης: Ως το τέλος του 2022 το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τράπεζες

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως το τέλος του 2022 θα είναι έτοιμο το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τις τράπεζες.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 24 Ιουν 2022 | 11:46

Βορίδης: Αυτοδύναμη η ΝΔ στις δεύτερες εκλογές - Καμία τύχη η πρόταση Τσίπρα για διακυβέρνηση με Βαρουφάκη και ΚΚΕ

Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης εκτίμησε ότι στις δεύτερες εκλογές θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ και πως δεν θα έχει καμία τύχη η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 24 Ιουν 2022 | 11:21

Ο Τσίπρας λέει όχι στην επέκταση ΝΑΤΟ και αμφισβητεί τις κυρώσεις της ΕΕ στη Ρωσία

Όχι σε επέκταση του ΝΑΤΟ, πρωτοβουλίες για τερματισμό πολέμου στην Ουκρανία και αμφισβήτηση των κυρώσεων της ΕΕ σε Ρωσία περιλάμβαναν οι δηλώσεις Τσίπρα στην προσύνοδο Κορυφής των ευρωσοσιαλιστών στις Βρυξέλλες.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ 24 Ιουν 2022 | 09:36

Τζανακόπουλος: Το αόρατο χέρι της αγοράς έπαθε συντριπτικό κάταγμα

"Σύμμαχος μας εδώ η παγκόσμια αντικειμενική χρεοκοπία του φιλελεύθερου οικονομικού παραδείγματος και του αόρατου χεριού της αγοράς που απ’ ότι φαίνεται έπαθε συντριπτικό κάταγμα" αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 23 Ιουν 2022 | 15:31

Κυβέρνηση: Το κείμενο των συμπερασμάτων για την Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής, καλύπτει τις ελληνικές θέσεις

Σχετικά με τις προσδοκίες της κυβέρνησης από την παρούσα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τη στάση των ευρωπαίων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ 23 Ιουν 2022 | 14:27

Έφη Αχτσιόγλου για τη σεξιστική επίθεση στα social media: Ο σεξισμός είναι βαθιά εμπεδωμένος στην ελληνική κοινωνία

"Ο σεξισμός δεν εκφράζεται μόνο διά μέσω social media, είναι στην καθημερινότητα. Παντού" τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ 23 Ιουν 2022 | 12:34

Κωνσταντινόπουλος: Αν οι πολίτες αξιολογήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ

Οι πολίτες θυμούνται τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και είδαν τη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και γνωρίζουν το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

23 Ιουν 2022 | 10:35

Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η δήλωση πόθεν έσχες του 2021 του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και της συντρόφου του, Περιστέρας Μπαζιάνα.