X

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ψηφίσει Τασούλα για ΠτΔ, αλλά "δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον Κώστα Καραμανλή"

"Είναι εξίσου σαφές πως η διαφωνία μου με την πρόσφατη στάση του προέδρου της Βουλής σε κορυφαία ζητήματα ισχύει στο ακέραιο" είπε ο Αντώνης Σαμαράς για τον Κωνσταντίνο Τασούλα

Γράφει: TheToc team

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ο πρώην πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, δήλωσε τα εξής:

"Είχα υποστηρίξει δημόσια πως, σε αυτή την πολιτική συγκυρία γεγονότων και καταστάσεων, έπρεπε να επιλεγεί υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον κεντροδεξιό χώρο. Είχα, μάλιστα, προτείνει τον Κώστα Καραμανλή.

Με αυτό το πολιτικό σκεπτικό θα ψηφίσω τον Κώστα Τασούλα. Είναι αυτονόητο ότι δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δύο προσώπων, και είναι εξίσου σαφές πως η διαφωνία μου με την πρόσφατη στάση του προέδρου της Βουλής σε κορυφαία ζητήματα ισχύει στο ακέραιο".

Η στάση του Αντώνη Σαμαρά αναμενόταν με ενδιαφέρον, καθώς κανείς δεν έβαζε το χέρι του στη φωτιά ότι θα στηρίξει ή όχι την επιλογή Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κ. Τασούλα.

Μάλιστα, πολλοί θυμόντουσαν και την αντίδραση Τασούλα τότε για την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, όταν μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο πρόεδρος της Βουλής τού είχε απαντήσει κάνοντας λόγο για μία "αχρείαστη κινδυνολογία και τοξικότητα", κάτι που είχε ενοχλήσει τον πρώην πρωθυπουργό.

Φαίνεται πως ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δεν ξεχνά ότι ο κ. Τασούλας ήταν ο πρώτος που του απάντησε, χρησιμοποιώντας μάλιστα τη φράση "Ψηφίζω ακριβώς γιατί είμαι συντηρητικός". Γι' αυτό και αναφέρεται σε αυτό στη δήλωσή του.

Διαβάστε Επίσης