Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω

Στο δρόμο προς τις κάλπες ο Βασίλης Λεβέντης έχει καταφέρει να συναρπάσει τα social media και τα πλήθη. Αλήθεια πως θα κυβερνήσει; Ο λόγος του ανήκει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω

Ενα tweet έφτασε για να ξεσηκώσει (για άλλη μια φορά) μέγα σάλο γύρω από το όνομά του: «Στις 25 Σεπτέμβρη ερχόμαστε σε ρήξη με το νοσηρό παρελθόν ψηφίζουμε Ένωση Κεντρώων»,

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω

Εντάξει, ένα tweet λάθος έκανε ο Πρόεδρος και έπεσαν πάνω του να τον καρατομήσουν. Χρειάστηκαν αρκετούστικες ώρες αλλά τελικά «κατέβηκε» η ανάρτηση και «ανέβηκε» άλλη με τη σωστή ημερομηνία των εκλογών:

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 2

Ο άνθρωπος που του πήρε 30 χρόνια για να βγει από το έρεβος των τελευταίων θέσεων των πολιτικών κομμάτων και να φέρει την Ενωση Κεντρώων στην επιφάνεια της πολιτικής σκηνής, είναι πλέον βέβαιος ότι: Η Βουλή θα έχει έναν Λεβέντη.

«Είκοσι πέντε χρόνια με είχαν ξεγραμμένο, τώρα ήρθε η ώρα της δικαίωσης», έχει δηλώσει ο Βασίλης Λεβέντης (γιατί περί αυτού ο λόγος), σε συνέντευξή του ήδη από τα μέσα Αυγούστου. Ο Πρόεδρος που ανέβασε τα ποσοστά του στις τελευταίες εκλογές, εκτιμά ότι το κόμμα του θα πάρει πάνω από 5% στις κάλπες που θα στηθούν και θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη.

Είτε αυτό συμβεί, είτε όχι, ο Πρόεδρος φρόντισε να αιφνιδιάσει στην προεκλογική του εκστρατεία. ΄Οχι, δεν ήταν φάρσα η προεκλογική αφίσα της Ενωσης Κεντρώων που έκανε πάταγο στα social media: «Σε τόσες εκλογές πιάστηκες μ@λ@κ@ς. Αυτή τη φορά φρόντισε να φανείς Λεβέντης».

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 3

Η ... άτακτη Αννούλα: Ενα επεισόδιο που δεν ξεχνιέται

Κι όχι, δεν ήταν φάρσα το απολαυστικό βίντεο της εκπομπής «Πολιτικός Μαραθώνιος» που γυρίστηκε τον Απρίλιο του 2013 (ολόκληρη ποτέ δεν είδε το φως της δημοσιότητας) και σάρωσε στα social media με πρωταγωνίστρια την περίφημη Αννούλα που έκανε ...σαμποτάζ στον Λεβέντη. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έγραφε την χαρακτηριστική εκπομπή του με καλεσμένο τον Γιάννη Βερώνη, τον διέκοψε μουσική ρέιβ. Πως να μην εκνευριστεί ο Πρόεδρος; Σηκώθηκε από τη θέση του και πήγε να ζητήσει εξηγήσεις από το κοντρόλ για να λάβει την απάντηση ότι «κάτι πείραζε η Αννούλα».

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 4

Αλήθεια, πως θα κυβερνήσει ο Βασίλης Λεβέντης;

Ένας πολιτικός σχηματισμός, ως εκ τούτου, που βασίζεται κατά κύριο λόγο στο one man show του πολιτικού του αρχηγού, χωρίς ιδιαίτερες πληροφορίες για τα στελέχη του ή τις ιδεολογικές του καταβολές ετοιμάζεται να περάσει (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) την μεγάλη πόρτα του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Πως θα κυβερνήσει, αλήθεια, ο Πρόεδρός του;

Ο Βασίλης Λεβέντης που δηλώνει διαθέσιμος να συγκυβερνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα και να τον βοηθήσει να κάνει μεταρρυθμίσεις έχει δηλώσει μεταξύ άλλων στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στο θέατρο «Περοκέ» καταχειροκρατούμενος από τους φανατικούς οπαδούς του:

  • «Στην Ένωση Κεντρώων συνοδεύουμε την διαμαρτυρία με προτάσεις σοβαρές και υπεύθυνες. Πρέπει να δώσουμε την μάχη της ανάπτυξης, κυρίως στην περιφέρεια. Να ξαναφέρουμε τους νέους μας που έφυγαν στο εξωτερικό και άλλους που έχουν φύγει χρόνια και ονειρεύονται να επιστρέψουν σε μια μεγάλη και σοβαρή πατρίδα».
  • «Ζητάμε για τους νέους, μικρή ή και μηδαμινή φορολόγηση και μικρά η μηδαμινά ασφάλιστρα για τα πρώτα 5 χρόνια της εργασίας τους».
  • «Θέλουμε να μείνουμε στο Ευρώ, να μείνουμε στην Ευρώπη, να γίνουμε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος. Δεν θέλουμε όμως να είμαστε υποτελείς των δανειστών. Θέλουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα με πλεονάσματα, περήφανη που να είναι όρθια».

Σε ομιλία του στο Βελλίδιο Θεσσαλονίκης ο Βασίλης Λεβέντης έχει πει:

  • «Δεν συνεργάζομαι με αυτούς που σαράντα χρόνια ταλαιπώρησαν σε τέτοιο βαθμό και βασάνισαν την Ελλάδα».
  • «Δε θα συνεργαστώ, ούτε θα δεχτώ να συναντηθώ καν μαζί τους. Εγώ θα τους αποστείλω τις μεταρρυθμίσεις της Ε.Κ. , τις εννιά, που τις έχουμε σε ένα ταπεινό χαρτάκι και είναι δική τους απόφαση εάν θα θελήσουν να συμμορφωθούν ζητώντας συγνώμη για τα αίσχη που έχουν διαπράξει, είναι δική τους απόφαση εάν θα παραμείνουν αδιάλλακτοι, οδηγώντας τη χώρα εις την καταστροφή. Εγώ το 10-12% που θα δώσει η Ελλάδα θα το κάνω 30-40% στις επόμενες εκλογές». Στόχος του είναι η Ε.Κ. να είναι τρίτη δύναμη πανελληνίως.
  • Ανέφερε, ότι με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνει (απόλυση αργόμισθων από το δημόσιο, κατάργηση πολυθεσιών, κατάργηση διπλών και τριπλών συντάξεων, ανώτατη σύνταξη μέχρι 1500 ευρώ, αφαίρεση των προνομίων της ελίτ, κ.α.) σε δύο μήνες «η χώρα θα επιστρέψει σε μια φυσιολογική ζωή» και το 2017 θα έχει επιστρέψει στις αγορές και θα έχει «τελειώσει» με το μνημόνιο.

Ψήφος εμπιστοσύνης

«Χάριν της πατρίδος δίνω ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη και στο ... διάολο» έχει επίσης δηλώσει σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο ίδιος έχει διευκρινίσει τέλος πως «θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτά που πιστεύει, χωρίς να ζητήσει υπουργεία» και έχειι συνεχίσει λέγοντας πως «θα συνεργαστώ με οποιονδήποτε για να μη γίνουν εκλογές».

«Είμαι περήφανος που αυτά τα 30 χρόνια, είχαν αυτή την όμορφη κατάληξη. Θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι το βράδυ της Κυριακής». Για τον Βασίλη Λεβέντη το βράδυ της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου θα είναι ένα βράδυ ευτυχίας. Για τους υπολοίπους Ελληνες;

Στιγμιότυπα από την προεκλογική εκστρατεία του Βασίλη Λεβέντη

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 5

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 6

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 7

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 8

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 9

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 10

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 11

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 12

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 13

Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 14
Ο Βασίλης Λεβέντης με τα δικά του λόγια: Έτσι θα κυβερνήσω - εικόνα 15

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 19 Ιαν 2021 | 20:02

Δένδιας για διερευνητικές επαφές με Τουρκία: Mε διάλογο λύνονται τα προβλήματα, όχι με απειλές πολέμου

"Για την επανάληψη αλλά και για τη συνέχιση των διερευνητικών, απαιτείται η βεβαιωμένη σταθερή αποκλιμάκωση", υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ 93.179 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 19 Ιαν 2021 | 19:37

Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για την πορεία του εμβολιασμού: Πιθανή η ανακοίνωση της επόμενης ηλικιακής ομάδας

Τακτική σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πορεία υλοποίησης του εμβολιασμού κατά του κορoνοϊού.

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 19 Ιαν 2021 | 18:13

Λευτέρης Αυγενάκης: Πιστεύω την Μπεκατώρου - Είναι κυρία με Κ κεφαλαίο [βίντεο]

Ο κ. Αυγενάκης κάλεσε κάθε αθλητή και αθλήτρια να προβεί σε καταγγελία εάν έχει υποστεί οποιουδήποτε είδους βίας.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ 19 Ιαν 2021 | 18:00

IATA για "πιστοποιητικό εμβολιασμού" Μητσοτάκη: Θα σώσει θέσεις εργασίας και την οικονομία, θα ξανασυνδέσει οικογένειες

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) προέτρεψε την ΕΕ να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Μητσοτάκη για ένα κοινό ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 19 Ιαν 2021 | 17:22

Τσίπρας στους πρυτάνεις ΑΕΙ: Προκλητική πριμοδότηση των ιδιωτικών κολεγίων έναντι των δημοσίων πανεπιστημίων

Στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ προβλέπεται η πρόσληψη 1.000 επιπλέον αστυνομικών αλλά δεν προβλέπεται η πρόσληψη καθηγητών αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 19 Ιαν 2021 | 14:43

Καυστική η Μπακογιάννη για Μάας: Να μας εξηγήσει γιατί έμεινε μουγγός στις προκλήσεις Τσαβούσογλου

Επίθεση της Ντόρας Μπακογιάννη στον Χάικο Μάας για τη μη παρέμβασή του στις προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ 19 Ιαν 2021 | 13:06

Μητσοτάκης στο ΥΠΕΣ: Αλλάζει ο εκλογικός νόμος στις αυτοδιοικητικές εκλογές - Τέλος η απλή αναλογική

" Θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των Δημοτών ", ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 19 Ιαν 2021 | 12:28

Προαναγγελία Δένδια για επέκταση χωρικών υδάτων στην Κρήτη: Θα αφορά και το ανατολικό της τμήμα

"Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί εδώ και μήνες για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη. Και βεβαίως η Κρήτη περιλαμβάνει και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης", ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

ΕΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΤΟ 0,8% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 19 Ιαν 2021 | 12:10

Γεραπετρίτης: Περιμένουμε 4,5 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca ως τον Απρίλιο

Όπως είπε ο κ. Γεραπετρίτης, προς το παρόν έχει εμβολιαστεί το 0.8% του πληθυσμού στη χώρα, ενώ το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και άλλα εμβολιαστικά κέντρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ 19 Ιαν 2021 | 12:09

Γεννηματά: Είμαστε δίπλα στη Ζέφη Δημαδάμα και ζητάμε να πέσει φως και στην καταγγελία της

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με την Ζέφη Δημαδάμα και της εξέφρασε τη συμπαράσταση της.

ΣΕ ΙΜΒΡΟ, ΤΕΝΕΔΟ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 19 Ιαν 2021 | 10:55

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας

Να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας σε Ίμβρο, Τένεδο και Κωνσταντινούπολη κάλεσε την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ 19 Ιαν 2021 | 10:11

Βορίδης: Πολύ πιθανό νέο lockdown αν χρειαστεί – Τον Φεβρουάριο ο νέος εκλογικός νόμος για τους ΟΤΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μίλησε για προσεκτική διαδικασία ανοίγματος που λαμβάνει υπόψη της τι συμβαίνει επιδημιολογικά με εβδομαδιαία αποτίμηση των δεδομένων.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 19 Ιαν 2021 | 09:51

Αδειάζει Πολάκη ο Τσακαλώτος στο Capital: Δεν γονατίσαμε εμείς τη μεσαία τάξη - Η ΝΔ δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο [βίντεο]

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απορρίπτει τις μομφές ότι η νέα εσωκομματική τάση "ομπρέλα" - Τι λέει για την κούρσα της διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ.