Ο Βενιζέλος, το “προοδευτικό κέντρο”, η Φώφη και η Κεντροαριστέρα

Για την Κεντροαριστέρα και το “προοδευτικό κέντρο” τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή που παραχώρησε.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ο Βενιζέλος, το “προοδευτικό κέντρο”, η Φώφη και η Κεντροαριστέρα

Για την Κεντροαριστέρα και το “προοδευτικό κέντρο” τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή που παραχώρησε στον ρ/φ ΣΚΑΙ.

«Η Κεντροαριστερά, ξέρετε, ως αυτοτοποθέτηση διαμορφώνει μία Κεντροδεξιά. Στην πραγματικότητα διαιρεί και ακυρώνει έναν πολύ σημαντικό χώρο που είναι ο χώρος του προοδευτικού Κέντρου, ο οποίος στην ελληνική ιστορία ήταν πάντα προοδευτικός χώρος, ο χώρος των μεγάλων αλλαγών, ο χώρος του εκσυγχρονισμού, ο χώρος της εθνικής διεύρυνσης και όχι ο χώρος της σμίκρυνσης.»

«Από το 2015, στην ομιλία μου την αποχαιρετιστήρια στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είχα προτείνει το ΠΑΣΟΚ να πάρει γενναιόδωρες πρωτοβουλίες για έναν μεγάλο φορέα του προοδευτικού Κέντρου και αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα, δεν είναι μία δική μου επινόηση τωρινή, δεν είναι μία καινούρια πρόταση. Άρα, είναι πολύ σημαντικό για το χώρο αυτό της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης, να μην αφήσει τη συντηρητική παράταξη να εισχωρήσει βαθιά στο χώρο του Κέντρου» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αυτοπεριορίζεται στην Κεντροαριστερά, κατά τρόπο ο οποίος είναι ανεξήγητος κατά τη γνώμη μου, γιατί αυτό αντιβαίνει και στις αποφάσεις του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ του 2015. Βεβαίως και η Κεντροαριστερά, αλλά αν αφήνουμε το εύρος του προοδευτικού Κέντρου, στην πραγματικότητα επιτρέπουμε στη Νέα Δημοκρατία να επεκτείνει τα δικά της όρια. Και ξέρετε ότι υπό το επιχείρημα, «ελάτε να συσπειρωθούμε, να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να υποστεί συντριπτική ήττα αυτή η κυβέρνηση», είναι πολλοί που λένε, πρέπει να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία. Άρα υπάρχει μία υπολανθάνουσα σκέψη, ότι, εντάξει, ας γίνει η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση, να μείνουμε εμείς στην Αντιπολίτευση, να μην έχουμε φθορά, να μην έχουμε βάρη και τα βρίσκουμε και με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα μίας νέας Κεντροαριστεράς. Είναι η θεωρία ας πούμε του κ. Μουζέλη, ότι η προοπτική που έχει το ΠΑΣΟΚ…»

«Εγώ είπα την άποψή μου ολοκληρωμένη στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δεν είδα να προκαλείται καμία συζήτηση, ουδείς μου απάντησε σοβαρά, ουδείς μου είπε, τι γίνεται με αυτά που λες, δεν τους ενδιαφέρει στην πραγματικότητα το τι λες, στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται κάποιοι να μην δημιουργείς με τη συμπεριφορά σου προβλήματα πρακτικά. Αλλά εμένα με ενδιαφέρει πάρα πολύ το στίγμα, με ενδιαφέρει η στρατηγική, με ενδιαφέρει το πού πηγαίνει η χώρα, με ενδιαφέρει το ποιος θα υπαγορεύσει την ατζέντα της επόμενης ημέρας. Δεν θα περιμένω εγώ να δικαιωθώ από τη Νέα Δημοκρατία, όταν λέω εγώ, εννοώ εμείς της δημοκρατικής παράταξης που δώσαμε τον αγώνα με συνέχεια και συνέπεια από το 2010 έως σήμερα, γιατί, θα μου επιτρέψετε να πω ότι έχουμε τη μεγαλύτερη διάρκεια και τη μεγαλύτερη συνέχεια και συνέπεια σε αυτή την προσπάθεια. Ούτε χαρίζω την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη Νέα Δημοκρατία, ήταν και δική μας κυβέρνηση και ήταν και δική μας ή δική μας κυρίως η στρατηγική, και ήταν, από την άποψη αυτή, εξαίρετη η συνεργασία που είχαμε με τον Αντώνη το Σαμαρά, ο οποίος αντελήφθη απολύτως πού βρισκόμαστε και γιατί πρέπει να εφαρμοστεί αυτή η πολιτική την οποία είχαμε ξεκινήσει. Είχε παρεμβληθεί και η Κυβέρνηση Παπαδήμου άλλωστε που ήταν επί ημερών Γιώργου Παπανδρέου, κυβέρνηση συνεργασίας ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας και Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού.»

«Και δεν έχει σχέση ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε θα αποκτήσει ποτέ με την Κεντροαριστερά, είναι ένα κόμμα το οποίο ξεκίνησε από ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα και κατέληξε να είναι συνιστώσα μίας εθνικολαϊκιστικής συμμαχίας, δήθεν αντιμνημονιακής η οποία βλάπτει τη χώρα»


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11 Σεπ 2020 | 12:59

Γεννηματά: Να δώσει τώρα ο Μητσοτάκης την έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία που μας έκρυψε

"Απαιτούμε ο κ. Μητσοτάκης να δώσει τώρα στα πολιτικά κόμματα, την έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία που μας απέκρυψε, ακολουθώντας επικίνδυνη μυστική διπλωματία", τόνισε η κ. Γεννηματά.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 10 Σεπ 2020 | 11:24

Ανεβάζει τους τόνους η Γεννηματά: Που το πάει ο κ. Μητσοτάκης με τη μυστική διπλωματία; Ως εδώ και μη παρέκει

"Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί επικίνδυνη μυστική διπλωματία. Δεν έχει λευκή επιταγή. Να δοθεί στα κόμματα η "έγγραφη συμφωνία" για διάλογο με την Τουρκία", είπε η κ. Γεννηματά.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 07 Σεπ 2020 | 22:38

Δευτερολογία Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε κάποιο παιδί επειδή δεν φορά μάσκα

Είναι δύσκολο να υποχρεωθεί ένα μικρό παιδί να φορά συνέχεια τη μάσκα, είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ 04 Σεπ 2020 | 09:34

ΠΑΣΟΚ: Καρέ- Καρέ η εκδήλωση της 3ης Σεπτέμβρη στο Ζάππειο - Οι παρουσίες και οι ...απουσίες

Η φετινή εκδήλωση ήταν, λόγω της συνεχιζόμενης έξαρσης της υγειονομικής κρίσης, αφιερωμένη στην εμβληματική μεταρρύθμιση του ΕΣΥ από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

ΛΙΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 01 Σεπ 2020 | 10:54

46 χρόνια ΠΑΣΟΚ: Αφιερωμένη στο ΕΣΥ η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη

3η Σεπτέμβρη - Πολιτική εκδήλωση για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ 28 Αυγ 2020 | 13:26

Γεννηματά: Ψηφίσαμε τις συμφωνίες ΑΟΖ γιατί είναι αδιανόητο να διασπάμε το εσωτερικό μέτωπο

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για τη χώρα, χωρίς μικροκομματικούς υπολογισμούς, δήλωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 27 Αυγ 2020 | 14:07

Συζήτηση πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για τις συνέπειες της πανδημίας ζητά η Φώφη Γεννηματά

Για τα προβλήματα που δημιουργεί η έξαρση της πανδημίας στην δημόσια υγεία, την οικονομία, στους εργαζόμενους και για την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 26 Αυγ 2020 | 19:16

Το σχόλιο Βενιζέλου για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στο Ιόνιο: Δεν συνιστά αντιδιαστολή προς το Αιγαίο

Η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων θα πρέπει να εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 20 Αυγ 2020 | 12:02

Η επιμονή Βενιζέλου για τα υποβρύχια που...έγερναν, δίνει σήμερα υπεροχή της Ελλάδας στο Αιγαίο

Το άρθρο του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου για τα υποβρύχια που έγερναν και τώρα δίνουν αβαντάζ στην Ελλάδα στο Αιγαίο

ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ 18 Σεπ 2020 | 13:13

Ο κορονοϊός χτυπάει "κόκκινο" στην Αττική και ο Κουμουτσάκος πήγε σε εκκλησία και κοινώνησε

Την ώρα που ο πρωθυπουργός προαναγγέλλει νέα μέτρα, ο κ. Κουμουτσάκος λαμβάνει τη Θεία Κοινωνία, ενώ φαίνεται να αποδέχεται το γεγονός ότι οι ιερείς μπροστά του δεν φορούν ούτε καν μάσκα.

"ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ" 18 Σεπ 2020 | 12:04

Το ΥΠΕΞ αδειάζει την εφημερίδα που βρίζει με πρωτοσέλιδο τον Ερντογάν στα τουρκικά

"Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται", τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

ΓΕΕΘΑ 18 Σεπ 2020 | 11:47

Άσκηση THRACIAN VIPER 2020: Στον ουρανό της Βουλγαρίας τα "ελληνικά φτερά" [εικόνες]

Η συμμετοχή των ελληνικών αεροσκαφών σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ.