Την δημιουργία ενός φορέα που θα κατέβει στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε ο Δημήτρης Βίτσας, εις εκ των στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ξεκαθάρισε, κατά τη γνώμη του, η δημιουργία του νέου κόμματος έχει "κλειδώσει".
Ο κ. Βίτσας βέβαια δεν στάθηκε μόνο εκεί, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετέχει και το ΜέΡΑ25, στελέχη δηλαδή που ως επί τω πλείστον ανήκαν στον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το 2015.
"Ποιοι θα συμμετάσχουν σε αυτό τον νέο φορέα; Τα στελέχη της Ομπρέλας που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έφυγαν το 2015", απάντησε χαρακτηριστικά.
Απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Πλεύση Ελευθερίας, καθώς όπως είπε "η συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου θα είναι δύσκολη, έχει πάει πολύ προς τα δεξιά".
Ερωτηθείς αν θα ήθελε να είναι ο Διονύσης Τεμπονέρας επικεφαλής του νέου φορέα, είπε πως δεν θα το ήθελε.
Βίτσας: Η Αχτσιόγλου θα δει σύντομα πως δεν υπάρχουν περιθώρια στον ΣΥΡΙΖΑ
"Η Έφη Αχτσιόγλου θα διαπιστώσει σύντομα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια συζήτησης μέσα στο κόμμα", δήλωσε ο Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας το χάος στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την καυτή διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας και αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ (13.11.23), ο Δημήτρης Βίτσας τόνισε πως "δεν θα ξεμπερδέψουν εύκολα όσοι αντιτίθενται στις θέσεις της Αριστεράς" και υπογράμμισε ότι θα μπορούσε να συζητήσει με το κόμμα του Γιάννη Βαρουφάκη ΜέΡΑ25.