
"Ο Κασσελάκης θα μπορούσε να μετατρέψει το κόμμα σε κάτι άλλο, αλλά ήταν τόσο νάρκισσος και εγωιστής που δεν άκουγε κανένα". Αυτό τόνισε ο εκλογικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης, μιλώντας στο Action24.
Ο Ανδρέας Δρυμιώτης αναφερόμενος στις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, μίλησε για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και αν υπάρχει η πιθανότητα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην πέσει στο 5-6% σε περίπτωση αλλαγής αρχηγού.
"Όχι", απάντησε ξεκάθαρα ο Ανδρέας Δρυμιώτης, "Την ευθύνη της εικόνας του ΣΥΡΙΖΑ την έχει 100% ο Κασσελάκης, ήταν ένας νέος Βαρουφάκης".
Για να συνεχίσει:
"Η αρρώστια της Αριστεράς πολλαπλασιάζεται με το να διαιρείται. Έχουμε Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά, ΚΚΕ εσωτερικού, ΚΚΕ εξωτερικού, ΚΚΕ Μ-Λ, ΚΚΕ Λ-Μ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ".
"Τώρα έχουμε Νέα Αριστερά", προσθέτει. "Η Νέα Αριστερά εκπροσωπεί το παλιό ΣΥΡΙΖΑ", λέει ο κ. Δρυμιώτης.
Πρώτη Πολιτική Γραμματεία χωρίς Κασσελάκη: Το σκέφτονται για υποψηφιότητα Φάμελλος, Δούρου, Ν. Παππάς και Αρβανίτης
Η χαρά του "ό,τι θυμούνται, χαίρονται" είναι αυτές οι πρώτες ημέρες μετά την έκπτωση Κασσελάκη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.
*Ο Κασσελάκης θα τα μαζέψει και θα επιστρέψει στην Αμερική, μα τι λέτε! δεν πρόκειται να διαλέξει τον αναχωρητισμό, τον πιέζουν να κάνει δικό του κόμμα. Όχι, "σε εμάς είπαν οι -πολύ- στενοί του πως θα επιδιώξει να ξαναπάρει τον ΣΥΡΙΖΑ και θα βάλει υποψηφιότητα".
Ο Κασσελάκης στην πραγματικότητα είναι άφαντος μετά το γερό κάζο που του επιφύλαξε η Κεντρική Επιτροπή για το οποίο μάλλον έπεσε από τα σύννεφα, αν κρίνει κανείς από την οργίλη αντίδρασή του μετά το αποτέλεσμα αλλά και την πρωτοφανή σιωπή του. Ούτε μια ανάρτηση, ούτε ένα βιντεάκι στο τικ τοκ. Είναι βέβαιον πως όταν συνέλθει θα ενημερώσει "αδιαμεσολάβητα" για τις προθέσεις του.
* Οι οπαδοί του πάντως- εντός και εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας- βρίσκονται εν εξάλλω : Εκτροπή, πραξικόπημα, τον έφαγε η γραφειοκρατία, ένα απονομιμοποιημένο Όργανο και άλλα σχετικά. Για την ακρίβεια των πραγμάτων: Η Κεντρική Επιτροπή που "έριξε" τον Στ. Κασσελάκη είναι αιρετή. Ψηφίστηκε από τη βάση του ΣΥΡΙΖΑ ( που μονίμως επικαλείται ο κ. Κασσελάκης) και "αποπαρασιτώθηκε" αρκούντως μάλιστα, όταν έφυγε η Ομπρέλα και οι 6+6.
* Ο Αλέξης Τσίπρας περιμένει σε μια γωνία να πάρει το κόμμα. Ο Τσίπρας έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν αυτός ήταν στο 17.8%. Να επιστρέψει για να τον αναλάβει σε μονοψήφιο ποσοστό και με αλλοιωμένη πλήρως τη βάση του, ακούγεται κάπως σόλοικο. Σημειωτέον, ότι στην τελευταία του παρέμβαση, μιλώντας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου του , ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε πεντακάθαρα για την ανάγκη ένωσης της Κεντροαριστεράς και για προοδευτική συμμαχία με κυβερνητική προοπτική.
Σύντομα πάντως να τοποθετηθεί ο ίδιος, δεν πρόκειται.
* Ύστερα έρχονται τα ακόμη πιο ωραία και ευφάνταστα: Δέχεται "πιέσεις" η μια να θέσει υποψηφιότητα , ο άλλος να βγάλει το κόμμα από τον "βούρκο" και λοιπά χαριτωμένα που - σε αυτή τη φάση τουλάχιστον- κάποια - λίγα- ίσως έχουν βάση και άλλα αντανακλούν απλώς τις επιθυμίες αυτών από όπου διαρρέουν. Εμφανίζονται και ονόματα ως πιθανοί υποψήφιοι σε κούρσα διαδοχής , ακόμα ακόμα και μόνο για να "καούν", όπως ευστόχως, επεσήμανε στο Capital.gr, παροικών στα πέριξ της Κουμουνδούρου. Δεδομένα αυτή τη στιγμή, ενδιαφερόμενοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι Παύλος Πολάκης, Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος. Από κει και πέρα, η ονοματολογία βρίσκεται σε μεγάλη ... έξαρση: Σωκράτης Φάμελλος ( ο οποίος πράγματι το σκέφτεται σοβαρά), Κώστας Αρβανίτης, Ρένα Δούρου, Ν. Παππάς κ.α. Ευλόγως, ακούγεται το όνομα της Όλγας Γεροβασίλη, ( φυσική ηγέτις των "87") αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα επιλέξει να βγει μπροστά , μετά από όσα συνέβησαν στο πρόσφατο συνέδριο του Φεβρουαρίου και τον τρόπο που την άδειασαν ( με στόχο να στηρίξουν τον Κασσελάκη), οι Σ. Φάμελλος και Ν. Παππάς.
Σήμερα το απόγευμα (ώρα 4) συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τη νέα της πλειοψηφία: Οι "87" έχουν αναλάβει πλέον τα "ηνία" του κόμματος.
Εκεί θα αποφασιστούν καταρχάς αλλαγές σε πρόσωπα, θώκους και την ...απο-κασσελακοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν ήδη υποβάλει τις παραιτήσεις τους οι Μπ. Παπαδάκης- Ευγενία Κουντούρη ( επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Προέδρου και του ΣΥΡΙΖΑ, αντιστοίχως) και ο Μανώλης Καπνισάκης, διευθυντής του γραφείου και εξ απορρήτων του.
Η Πολιτική Γραμματεία είναι επιφορτισμένη με την κατάστρωση του Οδικού Χάρτη για το συνέδριο της νέας εσωκομματικής εκλογής. Εντός 15ημέρου θα πρέπει να έχει συνομολογήσει στους χρόνους, ώστε να εισηγηθεί σε νέα σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής, τις ημερομηνίες.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr