Follow us

Ο Φίλης άρχισε αντάρτικο κατά Κασσελάκη - Αυγέρη: Κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση Τσίπρα

Την πρώτη της απάντηση ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε η Δώρα Αυγέρη στον Νίκο Φίλη με αφορμή τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, σε Κασσελάκη και Τσίπρα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ΑΥΓΕΡΗ ΦΙΛΗΣ

Την πρώτη της απάντηση ως εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε η Δώρα Αυγέρη στον Νίκο Φίλη, με αφορμή τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Παιδείας, στον Αλέξη Τσίπρα και τον Στέφανο Κασσελάκη.

"Ο Νίκος Φίλης κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Τσίπρα στην οποία συμμετείχε – να θυμίσω ότι ήταν υπουργός Παιδείας – και εξακολουθεί να κάνει αντιπολίτευση στον πρώην πρωθυπουργό και στον ΣΥΡΙΖΑ", είπε η Δώρα Αυγέρη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Και πρόσθεσε: "Εγώ δεν είμαι ούτε παιδονόμος, ούτε λογοκριτής, ούτε συμμετέχω σε όργανα του κόμματος που αναλαμβάνουν αυτή την διαδικασία. Ο πρόεδρος λέει ότι η Αριστερά είναι η συντροφικότητα, η συλλογικότητα ο σεβασμός των δημοκρατικών αποφάσεων και το να αφουγκράζεσαι την κοινωνία και νομίζω ότι ο αγαπητός σύντροφος Νίκος Φίλης δεν έχει ακούσει τι πραγματικά είπε ο κόσμος και δεν έχει αναλύσει ακριβώς γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε".

Πυρά Φίλη κατά Κασσελάκη και Τσίπρα

Νωρίτερα σήμερα, ο Νίκος Φίλης στράφηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη, σημειών0ντας για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως "δεν είναι φαινόμενο ενός μήνα. Είναι το φαινόμενο της μεταπολιτικής, το θέαμα και όχι η ουσία, κάτι σαν Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία ή ακόμη χειρότερα είδα τον λόγο, την εκφορά του λόγου του κ. Κασσελάκη και έχει ύφος Τραμπ, όχι ουσία, αλλά ύφος ίδιο με το Τραμπ, ότι "δεν με νοιάζει τι λένε οι άλλοι, είμαστε "εγώ και ο λαός”".

Συμπλήρωσε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης "είπε ότι θέλει να φτιάξει τη δημοκρατική παράταξη. Το λένε όλοι αυτό. Ξεχνάει να μιλήσει για την Αριστερά και όταν το κάνει, το κάνει με το ζόρι. Αν από ένα κόμμα μιας ευρύχωρης Αριστεράς όπως ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ πάμε σε μια δημοκρατική παράταξη χωρίς όρια, αυτή είναι κακή πορεία για το κόμμα".

Λάβρος κατά του Στέφανου Κασσελάκη είπε ακόμη "πήγαν 150.000 άνθρωποι να ψηφίσουν; Και; Αυτό δίνει νικηφόρα πορεία; Ο Παπανδρέου πήρε 1 εκατομμύριο ψήφους και μετά έχασε. Ο Αλέξης Τσίπρας το ίδιο, ψηφίστηκε από τα μέλη και μετά χάσαμε δύο φορές. Να σπάσει η αντίληψη ότι υπάρχει σωτήρας. Πουθενά δεν υπάρχει σωτήρας. Έγινε και με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν κοντά στον Τσίπρα, υπήρχε η αντίληψη ότι φθάνουμε σε "μεσσιανισμό".

Ακολούθως, ο Νίκος Φίλης "πυροβόλησε" τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως "το ότι δεν παρενέβη ο Τσίπρας να διαψεύσει τα ψέματα και τις συκοφαντίες περί υπονόμευσης του, με προβληματίζει".

"Είμαι ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, με βρήκε ο κ. Κασσελάκης που ήρθε πριν από έναν μήνα που ήρθε, σκοπεύω να δώσω την μάχη στο συνέδριο του κόμματος. Πρέπει να γίνει το Νοέμβριο, όπως το έχουμε πει. Έγιναν επικίνδυνα βήματα: χωρίς να ενημερωθούν τα όργανα του κόμματος, μάθαμε από την τηλεόραση ότι άλλαξε ο Γραμματέας της ΚΟ και ο Εκπρόσωπος Τύπου".

Διαβάστε Επίσης

Επιπλέον, για τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως "ευθυνόμαστε όλοι για την ήττα, ο καθένας στο μέτρο του. Καθοριστική ήταν η συμβολή Τσίπρα στην πτώση του κόμματος, όπως και στην άνοδο του, δεν παραγνωρίζω τίποτα. Υπήρξε επιλογή διάλυσης της ταυτότητας του κόμματος από τον Τσίπρα, επιλογή του Τσίπρα ήταν να υπάρξει αμφισβήτηση της εμπιστοσύνης από την κοινωνία".

Καρφιά Ραγκούση και Καλπάκη

Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Ραγκούσης άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ενημερώθηκε για την αντικατάσταση του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι "κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας".

"Προσπερνώ το γεγονός ότι μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα, στις 2 Ιουλίου του 2023 ψηφίσθηκε ομόφωνα στην Πολιτική Γραμματεία να παραμείνει Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και ότι στις 3 Ιουλίου ψηφίσθηκε ομόφωνα και από την Κ.Ο", έγραψε συγκεκριμένα ο Γιάννης Ραγκούσης και συνέχισε:

"Ωστόσο δεν προσπερνώ το γεγονός ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος έμαθε από τα ΜΜΕ την εκπαραθύρωσή του από τα καθήκοντα του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ότι κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του, ούτε για λόγους στοιχειώδους εσωκομματικής ευγένειας".

Με ανάρτησή του και ο Στέργιος Καλπάκης, ανέφερε πως ενημερώθηκε από ιστοσελίδες για την αντικατάστασή του από τη Δώρα Αυγέρη, στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Παππάς: Ας μην εκτοξεύουμε δηλητηριώδη βέλη απέναντι στη νεοεκλεγείσα ηγεσία

Την δική του εκτίμηση σχετικά με τις πρωινές δηλώσεις του Νίκου Φίλη περί "δυσανεξίας του Στέφανου Κασσελάκη στην Αριστερά" έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτής του νέου προέδρου του κόμματος, Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως δεν μπορεί να διανοηθεί ότι ο Νίκος Φίλης εργαλειοποιεί την λέξη Αριστερά και υπερασπίστηκε τον κ. Κασσελάκη, λέγοντας πως πριν τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει και για την πατριωτική Αριστερά, και την δημοκρατική και την κυβερνώσα Αριστερά.

"Δεν ισχύει αυτό. Ο Κασσελάκης έχει μιλήσει για την πατριωτική Αριστερά και την δημοκρατική και την κυβερνώσα Αριστερά επανειλημμένα. Αυτό νομίζω ότι δεν είναι κάτι το οποίο έχει βάση και ούτε θέλω να σκεφτώ ότι ο Νίκος Φίλης εργαλειοποιεί αυτή την τόσο πολύτιμη λέξη για να συνεχιστεί μία αντιπαράθεση η οποία αποτυπώθηκε και στην εκλογή που πέρασε", είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

"Έχουμε διαφωνίες μεταξύ μας, είναι προφανές, αποτυπώθηκαν και στο προηγούμενο συνέδριό μας. Μάθαμε να πορευόμαστε με αυτές, παρόλο που υπήρξε καθαρή πλειοψηφία υπέρ του μετασχηματισμού και νομίζω ότι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Ούτε δηλητηριώδη βέλη χρειάζονται. Δεν είναι κακό το να ανταλλάσσουμε πολιτικές απόψεις. Ούτε απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί όμως μπορούν να βοηθήσουν την πορεία μας προς τα μπρος. Δεν περιμένει κάτι τέτοιο η κοινωνία, η κοινωνία έχει πάρα πολλά προβλήματα. Είδε με ενδιαφέρον τη διαδικασία αλλαγής ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και το τελευταίο που έχουμε να κάνουμε εμείς είναι να την απογοητεύσουμε" προσέθεσε ο κ. Παππάς.

Ερωτηθείς για δηλώσεις στελεχών που στηρίζουν τον νέο Πρόεδρο και οι οποίες λένε ότι, σε όποιος δεν θέλει ας κάτσει στην άκρη, ο κ. Παππάς, τόνισε "προφανώς τα κόμματα είναι ενώσεις πολιτών που με ελεύθερη βούληση συσπειρώνονται και υπηρετούν κάποιο πολιτικό σκοπό. Αλλά δηλώσεις οι οποίες παραπέμπουν σε πιθανότητες διάσπασης να αποχωρήσουν με βρίσκουν να διαφωνώ σθεναρά και δεν πρέπει να γίνονται".

"Δεν χρειάζεται ούτε να εκτοξεύουμε δηλητηριώδη βέλη απέναντι στη νεοεκλεγείσα ηγεσία, ούτε να απαντά η άλλη πλευρά, όποιος θέλει ας πάει σπίτι του. Μπορούμε να διαφυλάξουμε την ενότητα και τη σαφή μας κατεύθυνση. Δεν την καταλαβαίνω την ένταση δύο εικοσιτετράωρα μετά την τόσο σημαντική εκλογή. Ποιος την χρειάζεται πραγματικά; Αποφασιστικά, ενωτικά, συγκροτημένα θα υπηρετήσουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις. Δεν είναι τώρα η ώρα να εκτοξεύουμε απειλές ο ένας προς τον άλλον. Προς Θεού", είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 09 Δεκ 2023 | 23:19

Απάντηση Τσακαλώτου σε Κασσελάκη για το "αυλικούς τραπεζών": "Αποδεικνύεται ότι δεν είσαι, μόνο αν μείνεις στον ΣΥΡΙΖΑ;"

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντησε με… αιχμές στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 17:04

"Σήκωσε το γάντι" ο Θεοχαρόπουλος και απάντησε σε Κασσελάκη: "Ούτε αυλικοί των Τραπεζών υπήρχαν, ούτε πέμπτη φάλαγγα"

"Οι αποχωρήσεις ήταν λάθος. Δεν είναι δυνατόν να μην βάζουν τα θέματα ούτε στην Κ.Ε. ούτε στο Συνέδριο και να αποχωρούν" ανέφερε επίσης ο κ. Θεοχαρόπουλος.

ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 15:29

O Ραγκούσης "αδειάζει" Κασσελάκη: Το καράβι πλέει προς το "παγόβουνο" - Δεν συμφωνώ με υπεραισιόδοξες προσεγγίσεις

"Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το "παγόβουνο""

ΝΕΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ 09 Δεκ 2023 | 14:55

ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς τέλος οι αποχωρήσεις, φεύγουν 51 συνδικαλιστές - "Ο Κασσελάκης διαλύει το κόμμα, πορεύεται αντιδημοκρατικά"

"Ο Στέφανος Κασσελάκης διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα"

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ 09 Δεκ 2023 | 13:49

Σκληρή επίθεση Κασσελάκη σε Τσακαλώτο - Χαρίτση: Δεν υπάρχουν πια στον ΣΥΡΙΖΑ αυλικοί των Τραπεζών

Ο επικεφαλής της Κουμουνδούρου επιτέθηκε και στον Γιώργο Γεραπετρίτη για "την υπόκλιση μπροστά στον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν"

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 09 Δεκ 2023 | 12:22

Αναβρασμός στο "Κόκκινο": Φεύγει μόνη της η δημοσιογράφος που ήθελαν να απολύσουν για τη φωτογραφία Κασσελάκη με τη Φάρλι

"Θα μιλήσω σε σας, πολύ σύντομα μετά από δύο πολύ άσχημες νύχτες. Το μοναδικό κόμμα μου είναι η Αριστερά, το σπίτι και η οικογένειά μου ήταν το Κόκκινο"

09 Δεκ 2023 | 10:29

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή - Αποφασίζει τον οδικό χάρτη έως το συνέδριο

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση, την παραίτησή του από το όργανο ανακοίνωσε ο Γιάννης Δραγασάκης.

09 Δεκ 2023 | 09:22

Δημοσκόπηση GPO: Στο 2,5% η Νέα Αριστερά, κάτω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ - Κυριαρχία ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ

Η πρώτη δημοσκόπηση στην οποία καταγράφεται και η Νέα Αριστερά των "11" που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

ΦΥΛΛΟΡΡΟΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ 08 Δεκ 2023 | 15:00

"Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα" στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτείται από την ΚΕ ο Δραγασάκης, αποχωρεί και ο Βαρεμένος

Δεν έχουν τέλος οι αποχωρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ - Απλό μέλος ο Γιάννης Δραγασάκης - Φεύγει ο Βαρεμένος.

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 08 Δεκ 2023 | 11:21

Επεισόδια στου Ρέντη: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τον τραυματία αστυνομικό στο νοσοκομείο

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν και έλαβαν ενημέρωση από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του νεαρού αστυνομικού.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 08 Δεκ 2023 | 11:20

Κασσελάκης για τα επεισόδια στου Ρέντη: Η σημαία της ασφάλειας που διαφήμιζε η κυβέρνηση έχει υποσταλεί εδώ και καιρό

"Όταν η γηπεδική βία φτάνει μέχρι έναν αγώνα βόλεϊ, τότε σημαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά ανεξέλεγκτες διαστάσεις", αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 08 Δεκ 2023 | 10:31

Ανω κάτω το ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ: Κραυγές για απολύσεις "αντιφρονούντων" - Τι συνέβη με γνωστή δημοσιογράφο

Με απόλυση από το ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" κινδύνευσε η γνωστή δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη, λόγω ανάρτησής της για τον Στέφανο Κασσελάκη και τη... Φάρλι.

ΣΥΡΙΖΑ 07 Δεκ 2023 | 21:24

Κασσελάκης για επίσκεψη Ερντογάν: "Ζητάμε διευκρινίσεις ότι η Διακήρυξη που υπεγράφη κατοχυρώνει τα συμφέροντά μας"

"Σε αντίθεση με τη συνέντευξη Τύπου του 2017 με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο Τούρκος Πρόεδρος είχε αναφερθεί σε μουσουλμανική μειονότητα, σήμερα μίλησε για ‘τουρκική'", ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.