Ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει ότι το αιχμηρό σχόλιό του για τους υπουργούς που δεν παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για τα 52α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας δεν είχε συγκεκριμένο αποδέκτη τον Νίκο Δένδια.
Μιλώντας στο OPEN, το πρωί της Τετάρτης (7/10), ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας απουσίαζε λόγω επίσημων υποχρεώσεων, καθώς συμμετείχε σε σημαντική σύνοδο στη Βενετία.
"Ο κ. Δένδιας είχε υπουργικά καθήκοντα, ήταν σε σημαντική σύνοδο στη Βενετία. Εγώ έγραψα γι' αυτούς που δεν ήταν. Γιατί κάθε φορά θα πρέπει εγώ να στοχοποιώ τον Δένδια; Επειδή άκουσα, δε, ότι είμαι απουσιολόγος, ήμουν καλός μαθητής μαθητής αλλά όχι απουσιολόγος".
Σε ερώτηση σχετικά με το αν η συγκεκριμένη αντιπαράθεση συνδέεται με τις επόμενες εκλογές και τον ανταγωνισμό για τον σταυρό προτίμησης, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: "Τι κόντρα να έχω με τον Νίκο Δένδια; Εκείνος πολιτεύεται στη νότια Αθήνα και εγώ στη βόρεια".
Παράλληλα, επιχείρησε να υποβαθμίσει οποιαδήποτε ένταση μεταξύ τους, λέγοντας: "Μου είναι πολύ συμπαθής, κύριος είναι, είναι ευθυτενής. Το σχόλιό μου ήταν γενικό πως όταν κάνουμε γενέθλια καλό όλοι να είμαστε εκεί".
Η αναφορά του Άδωνι Γεωργιάδη στον Κώστα Καραμανλή
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ρωτήθηκε και για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.
"Στηρίζει απολύτως τη ΝΔ, είναι ΝΔ, όλοι στη ΝΔ είμαστε καραμανλικοί", ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.
Σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε θετικά στη συνεργασία που είχε μαζί του στο παρελθόν, αποφεύγοντας να σχολιάσει πιθανά μελλοντικά πολιτικά σενάρια.
"Αισθάνομαι υπερηφάνεια γιατί συμμετείχα στην κυβέρνησή του, χαίρομαι ότι στα βίντεο της ΝΔ υπήρχαν αναφορές στην κυβέρνηση Σαμαρά. Τα ενδεχόμενα δεν έχουν νόημα να τα συζητάμε πριν γίνουν γεγονότα. Στην ελληνική δημοκρατία την ελευθερία του λόγου την έχουμε όλοι", είπε.
Επίθεση Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
Στη συνέχεια, ο Άδωνις Γεωργιάδης κλήθηκε να σχολιάσει την φράση του Αλέξη Τσίπρα περί "Μαριών Αντουανέτων" στη Νέα Δημοκρατία.
Ο υπουργός απάντησε με αιχμηρό τρόπο, συνδέοντας την αναφορά με την υπόθεση της κατοικίας του πρώην πρωθυπουργού στο Σούνιο, ενώ έθεσε εκ νέου ζήτημα σχετικά με τη Βενεζουέλα.
"Αυτό το σκέφτηκε όταν βούτηξε στη βίλα στο Σούνιο με 500 ευρώ ενοίκιο τον μήνα; Όποιος δημοσιογράφος βλέπει τον Τσίπρα και δεν ξεκινάει με ερώτηση για τη Βενεζουέλα, δεν υπηρετεί το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Είναι δυνατόν να έχει βγει αξιωματούχος ξένου κράτους και να έχει πει ότι πήρε βαλίτσα με χρήματα και να μην έχουν δοθεί απαντήσεις;".
Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης για ακρίβεια και κριτική Ανδρουλάκη
Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε, τέλος, και για τις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη σχετικά με την ακρίβεια και την οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.
Με αφορμή τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι τα χρήματα των πολιτών εξαντλούνται μέχρι τα μέσα του μήνα, ο υπουργός έκανε αναφορά και σε δήλωση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελίας Λιακούλη.
"Αν ο κ. Ανδρουλάκης λέει ότι τελειώνουν τα χρήματα στις 15 του μήνα, έχει οξεία διαφωνία με τη βουλευτή του την κ. Λιακούλη που είπε ότι τα χρήματα τελειώνουν στις 10 του μήνα", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Αναφερόμενος ειδικότερα στην αύξηση των τιμών των καυσίμων, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι πρόκειται για διεθνές πρόβλημα και απέρριψε την απόδοση της ευθύνης στην ελληνική κυβέρνηση.
"Είναι ακραίως λαϊκισμός να χρεώνει κανείς στην κυβέρνηση Μητσοτάκη την άνοδο των τιμών στα καύσιμα. Μιλάμε για μια παγκόσμια κρίση που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Γιατί μας κατηγορούν; Ότι δε σταματήσαμε τον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα;", τόνισε.