Ο γερμανικός Τύπος για την επίσκεψη Σαμαρά

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο αποτιμά ο γερμανικός Τύπος με δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις αλλά και στα σημερινά φύλλα.

o-germanikos-tupos-gia-tin-episkepsi-samara
SHARE THIS
0
SHARES

Τα αποτελέσματα της συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο αποτιμά ο γερμανικός Τύπος με δημοσιεύματα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις αλλά και στα σημερινά φύλα. «Η Ελλάδα θέλει να αντέξει χωρίς βοήθεια» είναι ο τίτλος του Spiegel, που σημειώνει ότι η καγκελάριος «επαίνεσε τις μεταρρυθμίσεις του πρωθυποργού Σαμαρά, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δεν είναι απαραίτητο νέο πακέτο βοήθειας».

Η οικονομική εφημερίδα Finanzen σχολιάζει: «Η καγκελάριος Μέρκελ χτύπησε επιδεικτικά στην πλάτη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, παρότι λειτουργεί υπό την πίεση της εσωτερικής πολιτικής. Στη συνάντησή τους, η Μέρκελ μίλησε για πολύ θετικά μηνύματα προς την κατεύθυνση της αναβίωσης της ελληνικής οικονομίας».

«Ο Σαμαράς έχει βαρεθεί», γράφει η Sueddeutsche Zeitung εξηγώντας πως η ελληνική κυβέρνηση «δεν χρειάζεται νέα δάνεια στήριξης» αλλά και «θέλει να ξεφορτωθεί όσο γρηγορότερα γίνεται το ΔΝΤ». «Η αγανάκτησή του είναι απέναντι σε όλη την τρόικα, δηλαδή και τους ελεγκτές της Κομισιόν και της ΕΚΤ, αλλά δεν το είπε τόσο δυνατά στην επίσκεψή του στη Γερμανία» σχολιάζει η εφημερίδα. 

«Η Ελλάδα θέλει να σταθεί μόνη της στα πόδια της» γράφει το Tagesspiegel, σχολιάζοντας ότι Η Αθήνα θεωρεί ότι υπάρχει ευκαιρία να «ξεφορτωθεί την ανεπιθύμητη εποπτεία της τρόικας» και δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο.

«Η Μέρκελ επαινεί την πορεία μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ανάκαμψη στον ορίζοντα» γράφει το Focus.

Η Die Zeit τονίζει τις «θετικές εξελίξεις» στην ελληνική οικονομία και στην πρόοδο που συντελείται στο πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

Tι γράφουν τα αμερικανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Μέρκελ - Σαμαρά 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook