X

Ο Γιώργος Τσίπρας προσπαθεί να μαζέψει την γκάφα Κασσελάκη: Χρειαζόταν ένα μαξιλάρι - Για το ύψος γίνεται η συζήτηση

Ο Γιώργος Τσίπρας θεωρεί ότι η δήλωση Κασσελάκη για το "μαξιλάρι" των 37 δις δεν στρέφεται κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Γράφει: TheToc team

"Πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από αυτό το "μαξιλάρι” του κ. Τσακαλώτου". Η δήλωση αυτή του Στέφανου Κασσελάκη προκάλεσε από χθες νέο εμφύλιο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο νέος πρόεδρος δεν τα έβαλε απλώς με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που αποχώρησε, αλλά με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Σήμερα, ο Γιώργος Τσίπρας, διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας προσπάθησε να μαζέψει την "γκάφα" του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως "το μαξιλάρι ήταν αναγκαίο για να γίνει μια εξαιρετικά επιτυχής ρύθμιση του χρέους, που μας έδωσε ένα καθαρό διάδρομο μέχρι το 2032. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα. Το δεύτερο είναι ότι ήμασταν η πρώτη κυβέρνηση στη μεταπολίτευση που για μια επόμενη κυβέρνηση, όχι εμάς, αφήσαμε γεμάτα ταμεία. Και το τρίτο ότι προφανώς προηγήθηκε μια χρηστή διαχείριση και αυτό ισχύει στο ακέραιο".

Πρόσθεσε ωστόσο, θέλοντας να ισορροπήσει την κατάσταση, ότι δεν είναι λάθος ο Στέφανος Κασσελάκης. "Χρειαζόταν προφανώς ένα μαξιλάρι. Για το ύψος γίνεται η συζήτηση", είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο Γιώργος Τσίπρας.

Όσο για το αν η δήλωση Κασσελάκη στρέφεται κατά του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τσίπρας απάντησε: "Όχι σε καμία περίπτωση. Καταρχάς μην μπλέκουμε τον Αλέξη Τσίπρα σε καμία των περιπτώσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει ο ίδιος προσωπικά συγγνώμη για ό,τι αφορά ορισμένες πολιτικές που αφορούσαν τη μεσαία τάξη. Και αν μιλάμε για πολιτικές που αφορούν τη μεσαία τάξη, μάλλον σχετίζεται και το μαξιλάρι. Ο ίδιος Αλέξης Τσίπρας, υπερασπιζόμενος το μαξιλάρι, έχει αναφερθεί στο γεγονός ότι υπάρχει διχογνωμία γύρω από το ύψος".

Διαβάστε Επίσης

"Υπάρχει χώρος για όλους"

Για το αν είναι δρομολογημένο να φύγει η Έφη Αχτσιόγλου και η ομάδα της από το κόμμα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως στον ΣΥΡΙΖΑ "υπάρχει χώρος για όλους". Πρόσθεσε ακόμη πως: "Η μειοψηφία των συντρόφων που δυστυχώς αποχώρησαν, οι ίδιοι επέλεξαν και εγκλωβίστηκαν τελικά σε μια πορεία που ήταν το "τα τινάζουμε όλα στον αέρα”".

Σχετικά με το τι σημαίνει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο κ. Τσίπρας είπε πως δίνεται μεγαλύτερο πολιτικό "βάρος" στο θέμα από τα ρεπορτάζ στα Μέσα από όσο χρειάζεται και πως δεν γνωρίζει τι συζήτησαν.

Μιλώντας για το Συνέδριο του κόμματος είπε πως αυτό θα γίνει κανονικά. "Το Συνέδριο θα γίνει κανονικά για να δούμε την ενότητά μας", ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πως "το 2015, να σας θυμίσω, είχε φύγει ένα 30% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής και αντίστοιχα κάτω μέχρι τη βάση. Τώρα είναι πολύ μικρότεροι αριθμοί, είναι κάτω από 15%".

Τέλος, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως είναι βέβαιος ότι και μέσα στους επόμενους μήνες, δημοσκοπικά θα φανεί μια ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ. "Έχουν λήξει πια τα εσωκομματικά. Δεν είναι αυτό που πλέον πρέπει να μας απασχολεί", εξήγησε.