
Η Κομισιόν είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέγιεβα, τονίζοντας πως έχει ολοκληρωθεί η λίστα αναγκών της ελληνικής κυβέρνησης στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έγινε με προτροπή του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.
Οπως τόνισε η Μίνα Αντρέγιεβα o Γιούνκερ είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να ετοιμάσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
Η Κομισιόν βοήθησε σε τη διάρκεια του σχεδιασμού, μέχρι να ολοκληρωθεί ο αποσαφηνισμός των αναγκών σε βοήθεια της Ελλάδας.
Η Επιτροπή είναι έτοιμη συνεπώς να βοηθήσει για την αποφυγή μιας ανθρωπιστικής κρίσης ενισχύοντας τις υποδομές φιλοξενίας, την διαχείριση των συνόρων, την μετεγκατάσταση και επιστροφή των μεταναστών και τώρα εξετάζονται οι μελλοντικές ανάγκες της Ελλάδας σε καταλύματα για τους μετανάστες, ανθρώπινο δυναμικό και ενίσχυση μέσω υλικής υποστήριξης.
Αξίζει να σημειώσουμε πως η WSJ με δημοσίευμά της την Παρασκευή αποκάλυψε ότι σύμφωνα με πηγές στις Βρυξέλλες, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πρόσφερε στον Αλέξη Τσίπρα 500 εκατ. ευρώ σε κοινοτικά κονδύλια για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr