Κυριάκος Μητσοτάκης: Eνημερώνει τη Βουλή για τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση της πανδημίας

Συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών αύριο στη Βουλή για την πανδημία

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Μητσοτακης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 10:30, θα ενημερώσει τη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού, για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

"Θα υπάρξει , όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ανοιχτά και όχι πίσω από κλειστές πόρτες", πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Περιμένουμε -πέρα από την όποια κριτική- συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το συλλογικό καλό", κατέληξε.

Όσον αφορά την πανδημία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι "αυτή τη στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας είναι πολύ καλύτερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η πανδημία, ωστόσο, είναι ένα δυναμικό φαινόμενο και οι αποφάσεις για την αντιμετώπισή της δεν μπορεί παρά να αναπροσαρμόζονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα".

Τόνισε ότι "η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων.

Δεν βάζει σε καμιά ζυγαριά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά δεν αγνοεί τις ανάγκες του κόσμου της εργασίας και της επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα του εμπορίου, που έχει μπροστά του την περίοδο εκπτώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφάσεις για το επόμενο διάστημα θα λαμβάνονται -μετά από τις εισηγήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων- και θα ανακοινώνονται κάθε Παρασκευή από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας".

Όπως είπε "Αυτό θα γίνει και αύριο". Και συνέχισε: "Σε κάθε περίπτωση -λαμβάνοντας υπόψη και τα διαδραματιζόμενα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες- συνεχίζουμε την άμυνα απέναντι στην πανδημία και ταυτόχρονα εντείνουμε την αντεπίθεση, εφαρμόζοντας το σχέδιο "Ελευθερία" για τον εμβολιασμό.

Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό Κράτος στον τομέα της υγείας και τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια.

Έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 146 Νοσοκομεία και σε πολλά από αυτά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου".

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τα στοιχεία και προχωρά βήμα-βήμα σε αποφάσεις, με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών επιστημόνων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: "Μέχρι χθες, είχαν εμβολιαστεί 65.005 άτομα, δηλαδή το 0,6% του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και θα επιταχυνθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων, ώστε η συλλογική ανοσία να έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι. Χθες παραλήφθηκαν οι πρώτες 8.000 δόσεις του εμβολίου Moderna".

Πρόσθεσε επίσης ότι "Παράλληλα, αυξάνονται οι δόσεις από την Pfizer και αναμένεται να προστεθούν τα εμβόλια από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson.

Στο μεταξύ έχει τεθεί σε εφαρμογή από την περασμένη Δευτέρα η πλατφόρμα για τα ραντεβού των συμπολιτών μας ηλικίας 85 και άνω ετών και ήδη έχουν πάρει σχετικό μήνυμα δεκάδες χιλιάδες και έχουν επιβεβαιωθεί 110.000 ραντεβού που θα ξεκινήσουν από τις 16 Ιανουαρίου. Πολίτες που θέλουν να αλλάξουν το ραντεβού μπορούν να το κάνουν έως και 72 ώρες πριν την αρχικώς προγραμματισμένη ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι μετά το δεύτερο εμβόλιο θα χορηγείται στους εμβολιασμένους πιστοποιητικό εμβολιασμού. Και αυτό -όπως εισηγείται ο πρωθυπουργός με επιστολές του προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους Αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε.- είναι σημαντικό να καθιερωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι -όπως τονίζει- ένας τρόπος για να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή επανέναρξη της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των Κρατών-Μελών αλλά και σε τρίτες χώρες, μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που ισχύουν αυτή τη στιγμή", επεσήμανε ο κ. Ταραντίλης.

Σημαντικό, καινοτόμο, μεταρρυθμιστικό το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της εικόνας των Πανεπιστημίων

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο επισημαίνοντας ότι "δόθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 20 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της λειτουργίας και της εικόνας των Πανεπιστημίων μας. Πρόκειται για ένα σημαντικό, καινοτόμο, μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει δύο μείζονος σημασίας δέσμες ρυθμίσεων.

Η πρώτη αφορά ρυθμίσεις που οριοθετούν τη σχέση των φοιτητών με το πανεπιστήμιο, τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τη διάρκεια φοίτησης.

Η δεύτερη δέσμη αφορά ρυθμίσεις για τη βελτίωση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ελευθερίας για διδάσκοντες και διδασκόμενους. Θεσπίζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο πρόληψης και αποτροπής πράξεων βίας και ανομίας στο Πανεπιστήμιο και αναβαθμίζει τη λειτουργία και την εικόνα των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων μας. Συνιστά -με μια φράση- μια εμβληματική μεταρρύθμιση που αντιμετωπίζει χρόνιες παθογένειες και ανοίγει στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματά μας τον δρόμο για την κορυφή που αξίζουν και μπορούν να κατακτήσουν χάρη στο εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό τους".

Η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Αναφορικά με την Οικονομία, ο κ. Ταραντίλης τόνισε ότι "η κυβέρνηση συνεχίζει τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, το πρόγραμμα "Συν-Εργασία", το πρόγραμμα "Γέφυρα", τις αναστολές φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, την καταβολή από το Κράτος μεγάλου τμήματος του κόστους των ενοικίων και, βέβαια, τους διαδοχικούς κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής"

Πρόσθεσε επίσης πως "με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, θα χορηγηθούν σημαντικές διευκολύνσεις για την πληρωμή αξιογράφων (επιταγών, συναλλαγματικών, γραμματίων σε διαταγή).

Στη νέα ρύθμιση θα εντάσσονται επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή, οι οποίες εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά τουλάχιστον 40% για την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καθώς και νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020, με μοναδική προϋπόθεση να εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ".

Κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι: "αύριο, Παρασκευή, ο πρωθυπουργός -κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής- θα ενημερώσει την εθνική αντιπροσωπεία και μέσω αυτής τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας και την πορεία του εμβολιασμού. Θα υπάρξει -όπως γίνεται από την πρώτη στιγμή- συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ανοιχτά κι όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Περιμένουμε -πέρα από την όποια κριτική- συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για το συλλογικό καλό", κατέληξε ο κ. Ταραντίλης.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα σήμερα σε σχέση με τις 14 Δεκεμβρίου όταν άνοιξε η αγορά με τη μέθοδο "click away"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών για την ανταπόκριση των εμβολίων στη μετάλλαξη του κορονοϊού, απάντησε πως αυτό που ξέρουμε είναι η ανακοίνωση της Pfizer ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα μπορεί να ανταποκριθεί το εμβόλιό της σε τέτοιου τύπου μεταλλάξεις.

Σχετικά με την πανδημία και αν θα ανοίξουν και πως τα σχολεία και το λιανεμπόριο δέχθηκε πολλές ερωτήσεις. Ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση συλλέγει τα δεδομένα, τα δίνει στους ειδικούς και εκείνοι εισηγούνται. Επισήμανε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σήμερα σε σύγκριση με εκείνα στις 14.12.2020 όταν άνοιξε η αγορά με τη μέθοδο click away, είναι καλύτερα. "Θα τα δώσουμε στην Επιτροπή, θα τα αναλύσει και θα εισηγηθεί", συνέχισε σημειώνοντας ότι ένας μήνας lockdown στοιχίζει περίπου 3 δισ. ευρώ και ίσως περισσότερα.

Μετά από ερώτηση αν υπάρχει έξαρση των κρουσμάτων σε βιομηχανικές ζώνες, είπε ότι δεν έχει προκύψει επισήμως τέτοιος συσχετισμός.

"Η κυβέρνηση δεν θα πει ποτέ "ή οικονομία ή παιδεία" είπε μετά από παρεμφερή ερώτηση, αναφέροντας ότι ιδανικό θα ήταν να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα και ιδανικά όλα. Επ' αυτού επανέλαβε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι καλύτερα σε σχέση με τις 14 Δεκεμβρίου και ειδικά για το λιανεμπόριο ανέφερε ότι "οι ειδικοί θα μπορούσαν σίγουρα να εξετάσουν το click away".

Ερωτηθείς αν ο σχεδιασμός είναι ίδιος για περιοχές με βαρύ επιδημιολογικό φορτίο και αν αποκλείεται να ληφθεί ξανά απόφαση στο μέλλον για να κλείσουν τομείς που ανοίγουν, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δίνει στην επιτροπή τα δεδομένα και εκείνη εισηγείται. "Μην έχουμε αυταπάτες. Δεν θα ζήσουμε μηδενικά κρούσματα όπως στο παρελθόν. Θέλουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση να μην ξεφύγει και με ασφάλεια να ανοίγουμε οικονομία και παιδεία", υπογράμμισε.

Επιπρόσθετα δήλωσε ότι αποτελεί εικόνα ντροπής ο ξυλοδαρμός του σταθμάρχη του Μετρό στην Ομόνοια, διαβεβαίωσε ότι οι δράστες θα συλληφθούν και ανακοίνωσε ότι τα μέτρα επιτήρησης θα αυξηθούν.

Για την πορεία των εμβολιασμών

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην πορεία του εμβολιαστικού σχεδιασμού. Είπε ότι η όλη διαδικασία πηγαίνει πάρα πολύ καλά και πως σε λίγες περιπτώσεις υπήρξαν θέματα, καθώς δεν ήταν σωστή η εισαγωγή δεδομένων όπως του ταχυδρομικού κώδικα στο σύστημα.

"Η γενική εικόνα είναι πολύ καλή. Αυτή τη στιγμή έχουμε δύο εμβόλια τα οποία χαρακτηρίζονται από πολύ δύσκολες διαδικασίες συντήρησης. Αυτό μας κάνει να μην μπορούμε να επισκεφτούμε σπίτια, κάτι που θα εξεταστεί στη συνέχεια όταν αδειοδοτηθούν και άλλα εμβόλια με πιο απλές διαδικασίες συντήρησης", απάντησε σχετικά με τους υπερήλικες που δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Σχετικά με την πρόταση του πρωθυπουργού για το πιστοποιητικό εμβολιασμού είπε ότι έχει μόνο θετικό αντίκτυπο και θα κάνει πιο απλές τις διαδικασίες και τα γραφειοκρατικά και σε κόστος, ενώ συνδέεται με τον τουρισμό. "Θα βοηθήσει πολύ στην άνοδο του τουρισμού ενόψει του καλοκαιριού", συμπλήρωσε.

Όσον αφορά την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση σχετικά με την πατέντα των εμβολίων είπε: "Είναι σημαντικό να τρέξουμε τον ρυθμό για τον εμβολιασμό. Βιαζόμαστε για να βγούμε από αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση. Αυτή τη στιγμή τέτοια ιδέα δεν είναι άμεσα εφαρμόσιμη".

Για το ενδεχόμενο λειτουργίας μαζικών χώρων με πιστοποιητικό εμβολιασμού απάντησε ότι "δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή" ενώ ειδικά για το χώρο του Πολιτισμού είπε ότι έχουν δοθεί 100 εκ ευρώ για δράσεις και πρόσθεσε: "Να είναι σίγουροι ότι ο Πολιτισμός θα στηριχθεί από την κυβέρνηση της ΝΔ".

Ο κ. Ταραντίλης είπε επίσης ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν 150 σημεία με 282 εμβολιαστικά κέντρα και σε αυτά θα προστεθούν άλλα 144 από τις 20 του μήνα ενώ σε επόμενη ερώτηση για το τι ανοίγει και πότε, επανέλαβε τη διαδικασία και υπογράμμισε: "Το πάμε βδομάδα - βδομάδα και από Δευτέρα σε Δευτέρα θα ξέρουμε τι ανοίγει".

Για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, ο κ. Ταραντίλης ανέφερε ότι η κυβέρνηση στήριξε το 2020 με 24 δισ. ευρώ, δηλαδή με το 14,5% του ΑΕΠ, την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση ενώ για το 2021 το αντίστοιχο ποσό είναι 7,5 δισ. Υπογράμμισε ότι είναι από τα υψηλότερα ποσά στην ΕΕ ενώ είπε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση την επιστρεπτέα προκαταβολή 5 που είναι επίκαιρο.

Αναφερόμενος στην επανέναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία ο κ. Ταραντίλης δήλωσε ότι ξεκινούν με συγκεκριμένο πλαίσιο, ότι δεν έχουμε ερευνητική δραστηριότητα σε περιοχή που καλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα και ότι θα συζητήσουμε για το θέμα των θαλασσίων ζωνών.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση φοβάται ότι η Τουρκία προσέρχεται στις διερευνητικές προσχηματικά, απάντησε ότι έχουμε πάντα ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση. "Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θέλει ομαλοποίηση όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά στο πλαίσιο και των ευρωτουρκικών σχέσεων. Πιστεύω ότι θα υπάρξει καλό κλίμα και θα τεθούν με ειλικρίνεια τα ζητήματα", σημείωσε. Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι τελείως συγκεκριμένο το πλαίσιο των διερευνητικών επαφών και η μοναδική συζήτηση αφορά τις θαλάσσιες ζώνες.

Ερωτηθείς αν η Τουρκία έχει αποδεχθεί ότι η ατζέντα είναι περιορισμένη, απάντησε πως πρόκειται για θέση που η γειτονική χώρα την ξέρει και εμείς τη διατυπώνουμε πάντα.

Σε ότι αφορά την επέκταση των χωρικών μας υδάτων και νότια της Κρήτης, δήλωσε πως αποτελεί κυριαρχικό μας δικαίωμα το οποίο θα εφαρμόσουμε στον κατάλληλο διπλωματικό και πολιτικό χρόνο.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο που αφορά τα πανεπιστήμια, έκανε λόγο για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα για τον ίδιο. "Έχω αναδειχθεί από το δημόσιο πανεπιστήμιο, το έχω ζήσει ως φοιτητής και ως καθηγητής. Είναι εμβληματικό νομοσχέδιο γιατί θέτει πλέον όλα τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν για να μην πηγαίνει προς τα κάτω το ελληνικό πανεπιστήμιο που με τα φαινόμενα βίας δυσκολεύεται να εξελιχθεί", τόνισε και πρόσθεσε: "Το ελληνικό πανεπιστήμιο έχει εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό αλλά όλα αυτά τα φαινόμενα δεν το αφήνουν να κάνει κάποια βασικά πράγματα. Δεν μπορούν να γίνουν συνέδρια πολλές φορές ή δραστηριότητες που συνδέουν το πανεπιστήμιο με την αγορά εργασίας. Πρόσφατα είχαμε φαινόμενα βίας απέναντι στις πρυτανικές αρχές, σε καθηγητές και φοιτητές. Πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα. Ήρθε η στιγμή".

Ο κ. Ταραντίλης ρωτήθηκε αν η ΝΔ προτίθεται να αξιοποιήσει πρόσωπα που εντάσσονται πολιτικά στον ευρύτερο χώρο του κέντρου. "Η ΝΔ είναι κεντροδεξιά παράταξη και θα προσελκύει στελέχη από όλο το φάσμα του κεντροδεξιού χώρου", απάντησε.

Τέλος σε ερώτηση γιατί η Ελλάδα καταθέτει αυτή τη χρονική στιγμή αίτημα για την επιστροφή 1.450 πολιτών τρίτων χωρών στην Τουρκία, τόνισε ότι "για να μπορείς να διατυπώνεις τέτοιο αίτημα για τόσα πολλά πρόσωπα σημαίνει ότι οι διαδικασίες ασύλου γίνονται γρήγορα και όπως πρέπει".

Ανέφερε επίσης ότι το 2020 είχαμε 87% μείωση των μεταναστευτικών ροών στα νησιά και 62% στον Έβρο. "Κάτι λέει αυτό", τόνισε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 18 Ιαν 2021 | 17:39

Κορονοϊός: 320 νέα κρούσματα σήμερα - 19 θάνατοι και 322 διασωληνωμένοι

Σήμερα Δευτέρα 21/01 τα νέα κρούσματα είναι 320, οι θάνατοι 19 και οι διασωληνωμένοι 322 - Η κατάσταση όπως φαίνεται αποσυμφορείται

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 18 Ιαν 2021 | 17:01

Συγκίνηση: Αντί για στεφάνια κηδείας για τον φίλο τους, μάζεψαν χρήματα για αναπνευστήρες, στολές και μόνιτορ για τις ΜΕΘ

Αντί για στεφάνια κηδείας για τον φίλο του Γιάννη Σταματίου που πέθανε από κορονοϊό, μάζεψαν χρήματα για να ενισχύσουν τις ΜΕΘ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ FOCUS BARI. 18 Ιαν 2021 | 16:57

Έρευνα: Όλοι οι Έλληνες είναι πλέον χρήστες internet - Πώς χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα

Η διείσδυση του internet στις ηλικιακές ομάδες 16-74 χρόνων στην χώρα μας φθάνει το 92% σύμφωνα με Πανελλήνια Έρευνα της Focus Bari.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 18 Ιαν 2021 | 16:01

Κοντοζαμάνης: Θα γίνονται έξι αντί για πέντε εμβόλια για τον κορονοϊό ανά φιαλίδιο της Pfizer - Με τη χρήση ειδικής σύριγγας

Από κάθε φιαλίδιο της Pfizer θα γίνονται έξι εμβόλια και όχι πέντε που ίσχυε μέχρι σήμερα ανακοίνωσε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης

ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΙ 18 Ιαν 2021 | 15:39

Γυμνάσια και Λύκεια: Στόχος να ανοίξουν την 1η Φεβρουαρίου- Θα κριθεί τις επόμενες 10 ημέρες από τα κρούσματα

Το πώς θα κινηθούν τα κρούσματα τις επόμενες ημέρες θα κρίνει και το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 18 Ιαν 2021 | 15:12

Μητσοτάκης: Μέσα στο 2021 €5,5 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης - Το εμβόλιο είναι ανώδυνο, χωρίς την παραμικρή παρενέργεια

Σε έναν απολογισμό του μέχρι στιγμής κυβερνητικού έργου αλλά και στους επόμενους στόχους της κυβέρνησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 18 Ιαν 2021 | 14:44

Σακελλαροπούλου στη Μπεκατώρου στο Προεδρικό: Η Σοφία έσπασε τη σιωπή για όσους γνωρίζουν και δεν μιλούν [εικόνες]

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε τη Σοφία Μπεκατώρου στο Προεδρικό Μέγαρο

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 18 Ιαν 2021 | 14:22

Καμπανάκι ΠΟΥ για τη διανομή των εμβολίων για τον κορονοϊό: Μοιράστε πιο δίκαια τις δόσεις

Είμαστε στο χείλος μιας "καταστροφικής ηθικής αποτυχίας" αναφέρει ο ΠΟΥ για το θέμα της διανομής των εμβολίων για τον κορονοϊό

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΜΟΝΟ 46 ΠΟΛΙΤΕΣ 18 Ιαν 2021 | 13:53

Κορονοϊός: Οι 85χρονοι αψήφησαν το χιόνι- Εμβολιάστηκε το 95% όσων είχαν κλείσει ραντεβού

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 3.777 πολίτες είχαν επιβεβαιώσει το ραντεβού τους για το Σάββατο, εκ των οποίων προσήλθαν οι 3.585, ποσοστό που αγγίζει το 95%.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ 18 Ιαν 2021 | 13:25

Κορονοϊός: Η Βρετανία εμβολιάζει 140 ανθρώπους το λεπτό- Πλησιάζουν τα 4 εκατομμύρια οι εμβολιασθέντες

Αγώνας δρόμου για τον εμβολιασμό των πολιτών για τον κορονοϊό στη Βρετανία

ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ 18 Ιαν 2021 | 13:08

Κορονοϊός- Επιτροπή εμβολιασμού: Όσοι νοσήσαν μπορούν να περιμένουν ως και 90 ημέρες για να εμβολιαστούν

Η επιτροπή εμβολιασμού ενημερώνει πως όσοι ασθένησαν με κορονοϊό μπορούν,. εάν θέλουν, να περιμένουν ως και 90 ημέρες πριν κάνουν το εμβόλιο.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ 18 Ιαν 2021 | 13:03

Κορονοϊός: Περισσότεροι εξωνοσοκομειακοί θάνατοι σε μέρη που χτυπήθηκαν περισσότερο από την πανδημία

Η μελέτη αποκαλύπτει ότι οι εξωνοσοκομειακοί θάνατοι ακολουθούν τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων του κορονοϊού.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΣΤ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ 18 Ιαν 2021 | 13:02

Πάτρα: Μεγάλη διασπορά κορονοϊού σε παθολογική του "Αγίου Ανδρέα" - Καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

Το γεγονός είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 44χρονης μητέρας η οποία εισήχθη στην κλινική με λευχαιμία και στη συνέχεια διαγνώστηκε με κορωνοϊό.