Ο Μεϊμαράκης «δείχνει» Βορίδη οι βολές όμως πάνε στον Κυριάκο

Ανω κάτω πάλι η ΝΔ μετά τις βολές Μεϊμαράκη που υποτίθεται ότι είχαν στόχο την παρελθοντολογία Βορίδη αλλά κατέληξαν στην καρδιά της πολιτικής του Μητσοτάκη.

Ο Μεϊμαράκης «δείχνει» Βορίδη οι βολές όμως πάνε στον Κυριάκο

Λίγη ώρα αφότου ο Πάνος Καμμένος του είχε απονείμει τα «εύσημα» γιατί επί προεδρίας του η ΝΔ ασκούσε «καλύτερη αντιπολίτευση» ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης βγήκε στο ξέφωτο και πυροβόλησε κατά ριπάς προς το κόμμα και τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υψηλόβαθμες πηγές της ΝΔ υποβάθμισαν σκοπίμως την «εχθροπραξία» διαρρέοντας ότι ο ίδιος ο Μεϊμαράκης διευκρίνισε σε επικοινωνία μαζί τους ,ότι όσα είπε αφορούσαν τον Μάκη Βορίδη και όχι τον Κυριάκο.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρώην προέδρου της ΝΔ με τον εκπρόσωπο του κόμματος Βασίλη Κικίλια

Αλλά ουδείς πείστηκε.

Κι αυτό γιατί μπορεί το ένα σκέλος της τοποθέτησης Μεϊμαράκη να αφορούσε το παρελθόν και την άποψη Βορίδη ότι κακώς η ΝΔ ψήφισε το τρίτο μνημόνιο ,το άλλο σκέλος όμως αφορούσε σαφώς το σήμερα και την απόλυτη θέση του Μητσοτάκη « δεν ψηφίζουμε τα μέτρα, είναι ευθύνη του Τσίπρα να τα ψηφίσει.

« Πρέπει να καταλάβουμε ότι το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την απαραίτητη πλειοψηφία για να περάσει τα μέτρα. Εάν δεν ψήφιζε και η Νέα Δημοκρατία τότε, η οποία το αποφάσισε ομόφωνα, η χώρα θα έφευγε από την Ευρώπη» ανέφερε όντως ο κ. Μεϊμαράκης για το χθες δικαιολογώντας την στήριξη που παρείχε τότε η ΝΔ.Και ευλόγως θύμισε πως τότε το 2015 η ΝΔ πήρε ομόφωνα την απόφαση για την στάση που θα τηρούσε στην ψηφοφορία και μάλιστα ο Κ. Χατζηδάκης ήταν ο εισηγητής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. Μπορεί το 2015 η ΝΔ να είχε άλλη απόφαση πάρει αν είχε ο Τσίπρας την κοινοβουλευτική πλειοψηφία...

Ομως συνέχισε λέγοντας « Τώρα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι "μάγκες" του δεν ψηφίζουν, είναι τζάμπα.»

Κι ο Μητσοτάκης αν έρθει την ίδια πολιτική θα εφαρμόσει

Αυτή δεν ήταν ούτε η μόνη αλλά ούτε και η πιο επιθετική αποστροφή προς την ηγεσία της ΝΔ. Ο κ. Μεϊμαράκης προβάλλοντας με ένταση την δική του προσήλωση στην «συνεννόηση» ακύρωσε την «καρδιά» της ρητορικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: δηλαδή ότι ως κυβέρνηση θα ακολουθήσει άλλη πολιτική.

Σε δυο αποστροφές του σημείωσε ότι δεν υπάρχει διαφορά στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Εσείς πιστεύετε ότι έχει διαφορά η πολιτική Τσίπρα από την πολιτική Σαμαρά ή η πολιτική Μητσοτάκη αν έρθει;

«Εσείς πιστεύετε ότι έχει διαφορά η πολιτική Τσίπρα από την πολιτική Σαμαρά ή η πολιτική Μητσοτάκη αν έρθει;» διερωτήθηκε ενώ για την υπό διαμόρφωση συμφωνία είπε « Αυτή θα εφαρμόσουμε και εμείς άμα τα υπογράψει κιόλας( σσ τα μέτρα).

Ο κ. Μεϊμαράκης επιχείρησε να εξηγήσει τη θέση του για την εθνική συνεννόηση λέγοντας « ...αφού έχεις να διαχειριστείς μια περίοδο φτώχειας, κατάθλιψης, δυστυχίας, και βγαίνει ο Τσίπρας και τον θέλουμε και οι ξένοι και είναι να πάρουμε και κάποια μέτρα και το σκέφτονται να τα πάρουνε, άστονε…, αφού έριξε ο Γιωργάκης τον Κώστα και έριξε ο Σαμαράς τον Παπαδήμο και έριξε ο Τσίπρας τον Σαμαρά και πάει λέγοντας, και τι γίνεται τώρα;».

Η light κριτική στον Τσίπρα για την ομάδα διαπραγμάτευσης

Η μοναδική κριτική που άσκησε στον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ αφορούσε μόνο την άρνησή του μετά τις εκλογές να προχωρήσει στη δημιουργία εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.

Αφού κάνεις εκλογές τις ξαναπαίρνεις και αφού έχεις μια αντιπολίτευση που σου λέει εδώ είμαστε, και αφού κολλάς με τον Πάνο, τι παρά φύση θα ήταν να κάνεις μια ομάδα διαπραγμάτευσης

« Καταλαβαίνω γιατί έκανε εκλογές. Δεν μπορούσε. Αφού κάνεις εκλογές τις ξαναπαίρνεις και αφού έχεις μια αντιπολίτευση που σου λέει εδώ είμαστε, και αφού κολλάς με τον Πάνο, τι παρά φύση θα ήταν να κάνεις μια ομάδα διαπραγμάτευσης; Και σήμερα θα είχαμε τελειώσει, πράγμα που έγινε σε όλες τις χώρες. Και εδώ δεν τελειώνει αυτό, θέλουν να πάνε στο 22, 23, δηλαδή μας ταπεινώνουν. Σου λένε όποιος και να έρθει το 2020 αυτά θα εφαρμόσετε. Άρα λοιπόν,…η γνώμη είναι ότι ήταν σωστή η τακτική του, ήταν εθνικά σωστή….»

O κ. Μεϊμαράκης επέμεινε «για μένα είναι βασική αρχή, η πολιτική συνεννόηση. Την υπηρέτησε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τον Παύλο Μπακογιάννη. Αυτή τη στιγμή φταίει και ο Τσίπρας που δεν υπάρχει πολιτική συνεννόηση διότι έπρεπε να έχει αναλάβει τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες γι΄αυτό».

Η χρονική στιγμή και η ουσία της παρέμβασης Μεϊμαράκη δημιουργούν ερωτήματα για την στόχευσή της ενώ ρίχνουν νερό στο μύλο της πολιτικής θεωρίας για την ευμενή στάση των Καραμανλικών έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται και αφετηρία για αντίστοιχες παρεμβάσεις και άλλων στελεχών της ΝΔ που θεωρούν ότι δεν μπορεί η ΝΔ να τηρήσει απόλυτη γραμμή μη συναίνεσης.

Παρεμβάσεις που θα γίνουν δημόσιες όταν σε λίγες μέρες θα λήξει και το «φόβητρο» της λίστας καθώς εκπνέει η σχετική συνταγματική προθεσμία.

Μ.Βορίδης: Αν το 2015 ήταν 2017 θα ρίχναμε την κυβέρνηση και συμφωνεί και ο Μεϊμαράκης

Και ο Μάκης Βορίδης έριξε νερό στη φωτιά που παραλίγο να ανάψει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Σε συνέντευξή του το βράδυ της Πέμπτης εκτίμησε πως ο κ. Μεϊμαράκης δεν αμφισβήτησε κεντρικές επιλογές και την στρατηγική της ΝΔ με όσα είπε.

«Το μείζον είναι το 2017 και όχι το 2015 - που μπορούμε να κάνουμε συζήτηση για την ιστορία - όπου η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα, ακόμα και αν η κυβέρνηση χάσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία» είπε ο κ. Βορίδης και έσπευσε να διερμηνεύσει τον κ. Μεϊμαράκη λέγοντας« «τώρα θα ρίχναμε την κυβέρνηση, καθώς θα οδηγούσε σε αυτό που ζητάμε εδώ και καιρό, τις εκλογές. Και σε αυτό συμφωνεί ο κ. Μεϊμαράκης».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ 07 Ιουλ 2020 | 12:54

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης Ν.Δ - Ο απολογισμός σε 42 σελίδες [βίντεο]

"Λίγοι θα περίμεναν πως μέσα από πρωτοφανείς περιπέτειες θα χτίζαμε και πάλι την εθνική μας αυτοπεποίθηση" αναφέρει ο πρωθυπουργός.

«ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 07 Ιουλ 2020 | 12:12

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αποπομπή Παππά, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δίνει εξηγήσεις ο Τσίπρας

"Ο κ. Τσίπρας δεν δίνει επαρκείς εξηγήσεις για το στενότερο συνεργάτη του" είπε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ 07 Ιουλ 2020 | 11:17

Μητσοτάκης για πρόωρες εκλογές: Θα ήταν πολιτικά ανέντιμο - Για ανασχηματισμό: "Δεν είναι της στιγμής, θα το μάθετε από μένα"

Ο πρωθυπουργός είπε για τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν: "Η επικοινωνία είχε διακοπεί, αλλά όχι με δίκη μου υπαιτιότητα".

ΕΝΑΣ ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 07 Ιουλ 2020 | 10:13

Handelsblatt: Οι Έλληνες βάζουν καλό βαθμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη έναν χρόνο μετά την εκλογή του

"Μέχρι στιγμής ο 52χρονος έχει ανταποκριθεί στις προκλήσεις" αναφέρει η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt.

06 Ιουλ 2020 | 19:47

Μητσοτάκης για τους τρεις νέους σταθμούς μετρό: "Το είπαμε, το κάναμε, προτιμούμε να μιλάνε τα έργα μας"

Ομιλία απηύθυνε ο πρωθυπουργός σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια στον νέο σταθμό "Νίκαια"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ 06 Ιουλ 2020 | 17:37

Σπύρος Παπαδόπουλος: Αποκάλυψη - Γιατί τηλεφώνησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 10 το βράδυ

Ο ηθοποιός και παρουσιαστής μίλησε για τον λόγο που μίλησε στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό - Δεν ήταν για το τηλεοπτικό σποτ "Μένουμε Σπίτι"

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 06 Ιουλ 2020 | 13:38

Πέτσας για τον ένα χρόνο κυβέρνησης ΝΔ: "Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα"

"Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά" είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΑΙ 60.000 ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ 06 Ιουλ 2020 | 07:13

Ανοίγουν οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό στη Δυτική Αθήνα παρουσία του πρωθυπουργού

Ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί στον νέο σταθμό του Μετρό "Νίκαια" με τον πρωθυπουργό να απευθύνει ομιλία.

05 Ιουλ 2020 | 11:38

Μητσοτάκης στους FT: Η Ελλάδα δεν θα δεχθεί όρους για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ο πρωθυπουργός, σημειώνει πως "οι Ελληνες έχουν πλέον ωριμάσει και επιθυμούν να προωθήσουν τις δικές τους μεταρρυθμίσεις".

16 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΘΑΥΜΑ" ΤΗΣ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ 04 Ιουλ 2020 | 20:25

Μητσοτάκης και Φύσσας θυμούνται τον θρίαμβο του Euro 2004 [Βίντεο]

Ο πρωθυπουργός και ο διεθνής ποδοσφαιριστής συναντιούνται στο Καλλιμάρμαρο όπου μια ολόκληρη χώρα υποδέχτηκε τους πρωταθλητές Ευρώπης.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 04 Ιουλ 2020 | 12:53

Μητσοτάκης για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης από τη ΝΔ: Σπάνια έχουν γίνει τόσα πολλά σε τόσο λίγο διάστημα

"Η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς για μας, όπως όλες οι άλλες"

Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ 04 Ιουλ 2020 | 08:05

Ποιοι και γιατί δεν θα πληρώσουν φέτος καθόλου φόρο - Τα νέα μέτρα με αριθμούς και παραδείγματα

Η μείωση της προκαταβολής φόρου - Ο νέος γύρος της επιστρεπτέας προκαταβολής - Οι εργοδοτικές εισφορές

ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 04 Ιουλ 2020 | 08:02

Η σιωπή Μητσοτάκη για τις κασέτες του ΣΥΡΙΖΑ - Τι σημαίνει

Γιατί ο Μητσοτάκης δεν απάντησε στην Γεννηματά για τις κασέτες του ΣΥΡΙΖΑ