Ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί στο σημερινό συλλαλητήριο του ΚΚΕ για το μνημόνιο

Στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ καλεί ο Μίκης Θεοδωράκης και καρφώνει την κυβέρνηση και τη Βουλή της Αριστεράς για τις προδοτικές δεσμεύσεις.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Το σημερινό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΚΚΕ χαιρετίζει ο Μίκης Θεοδωράκης και «καρφώνει» την κυβέρνηση και τη Βουλή της Αριστεράς για...προδοτικές δεσμεύσεις δυο ημέρες μετά τα χαμόγελα στη συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης απέστειλε στον γγ του ΚΚΕ τον χαιρετισμό που θα διαβαστεί εκ μέρους του και ο Δημήτρης Κουτσούμπας τον ευχαρίστησε θερμά με δική του επιστολή.      

Ο χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη   

«Χαιρετίζω την συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στο Σύνταγμα με στόχο την πρόταση Νόμου για την κατάργηση των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.

Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δεν γνωρίζουν ότι αν και πέρασε ένας μήνας από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την πλειοψηφία στη Βουλή της Αριστεράς (γενικά) στη χώρα μας, εξακολουθούν να ισχύουν οι παρακάτω προδοτικές δεσμεύσεις:

Πρώτον: η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους.
Δεύτερον: η καθολική δέσμευση της δημόσιας περιουσίας της χώρας  και
Τρίτον: η απαγόρευση άσκησης εθνικής οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.

Δηλαδή όροι που ταιριάζουν σε λαούς ραγιάδων και δούλων και όχι σε περήφανους και ελεύθερους πολίτες όπως θέλουμε και παλεύουμε να είμαστε ο Λαός και η Πατρίδα μας.

Ως ελεύθερος Έλληνας αισθάνομαι αγανάκτηση και ντροπή γιατί η καινούρια Βουλή ανέχεται ακόμα την ύπαρξη των Μνημονίων που μας ντροπιάζουν και μας εξευτελίζουν διεθνώς και προ παντός απέναντι σ’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε εμείς ελεύθεροι.

Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού μας είπε ένα στεντόρειο ΟΧΙ στους σημερινούς εχθρούς του Λαού μας, ντόπιους και ξένους. 

Χαίρομαι που ο Λαός μάς δείχνει ξανά το δρόμο του παλλαϊκού αγώνα επικεντρώνοντας τα πυρά του ενάντια στο πρώτο και κύριο στόχο - προϋπόθεση για να απαλλαγούμε από τον ξένο ζυγό: την κατάργηση των Μνημονίων μέσα στον ίδιο χώρο στον οποίο ψηφίστηκαν με εντολή των ξένων. Μέσα στη Βουλή των Ελλήνων.
Απευθύνομαι προς πάσαν κατεύθυνση με την προγονική παραίνεση: «Ο τολμών νικά».

Αθήνα, 26.2.2015
Μίκης Θεοδωράκης
 

Η απαντητική επιστολή του Δημήτρη Κουτσούμπα

 

Το χαιρετισμό παρέλαβε ο γγ του ΚΚΕ που απάντησε ως εξής:  

«Αγαπητέ Μίκη,

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη χαιρετιστήρια επιστολή σου για την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα με στόχο να γίνει επιτέλους πράξη και απόφαση της Βουλής η πρόταση Νόμου που έχει καταθέσει από χθες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών Νόμων και δεσμεύσεων που απορρέουν από αυτά» αναφέρει στην απάντησή του προς τον Μίκη Θεοδωράκη, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.