Ο Μητσοτάκης «αδειάζει» τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών

Τέτοιες δηλώσεις δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και δεν βοηθούν μια χώρα και ένα λαό που κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει ένα μείζονος κλίμακας ζήτημα.

o-mitsotakis-adeiazei-ton-austriako-upourgo-ekswterikwn
SHARE THIS
0
SHARES

Στη δήλωση του αυστριακού ΥΠΕΞ Σεμπάστιαν Κουρτς ότι αν κλείσουν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας έστω και για 24 ώρες και εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες τότε θα αλλάξει ραγδαία η στάση της Αθήνας, απάντησε το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στους πρέσβεις των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τους οποίους δήλωσε ότι «Τέτοιες δηλώσεις δεν κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και δεν βοηθούν μια χώρα και ένα λαό που κάνει ό,τι μπορεί για να αντιμετωπίσει ένα μείζονος κλίμακας ζήτημα όπως το προσφυγικό - μεταναστευτικό».

Το πρωινό εργασίας κράτησε 1,5 ώρα και αποτελεί μέρος των πρωτοβουλιών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προβολή στο εξωτερικό και την Ευρώπη των ελληνικών θέσεων για το προσφυγικό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, σχολιάζοντας τη συνάντηση είπε πως «έγινε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα μια πολύ ουσιαστική συζήτηση κατά την οποία δόθηκε έμφαση στο προσφυγικό, αλλά εθίγησαν και άλλα θέματα».

«Οι πρέσβεις έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τις θέσεις του προέδρου της ΝΔ. Έγιναν περίπου 12 ερωτήσεις που κάλυψαν το σύνολο των θεμάτων», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος καταλήγοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε έμφαση στο προσφυγικό, τονίζοντας τα εξής:

  1. Ότι η λογική του κλεισίματος των βορείων συνόρων, που προβάλλεται από ορισμένους στην Ευρώπη, είναι μια λάθος και αντιπαραγωγική προσέγγιση.
  2. Η Τουρκία πρέπει να γίνει πιο συνεργάσιμη, ιδίως σε ό,τι αφορά την καταπολέμηση των δικτύων διακίνησης. Θα πρέπει, επίσης, να αναγνωρίσει και την πολιτική της ελεύθερης βίζας που έχει προς ορισμένα κράτη.
  3. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την αποτελεσματική διαχείριση του όλου ζητήματος, να γίνει σαφής διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και οικονομικών και παράνομων μεταναστών.

Σχετικά με τα εσωτερικά θέματα στους Ευρωπαίους πρέσβεις τονίστηκε ότι «δεν συμμετέχουμε στη συζήτηση περί εκλογών που άλλωστε προκαλείται από στελέχη της συγκυβέρνησης».

Στη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη με τους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών μετείχαν επίσης η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας Ντόρα Μπακογιάννη και ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook