O Mητσοτάκης για τον Τσίπρα,τις εκλογές και την «πολιτική της έντασης»

Νέα δεδομένα, νέα κατάσταση και νέο πολιτικό περιβάλλον δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε το νόμο Παππά

O Mητσοτάκης για τον Τσίπρα,τις εκλογές και την «πολιτική της έντασης»

Νέα δεδομένα, νέα κατάσταση και νέο πολιτικό περιβάλλον δημιουργεί η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε το νόμο Παππά, σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, η ηγεσία της οποίας εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να παραμείνουν όσο περισσότερο μπορούν στην εξουσία. «Είναι αδίστακτοι» λένε στην ηγεσία της Ν.Δ. και σημειώνουν με έμφαση ότι το Μέγαρο Μαξίμου λειτουργεί πολωτικά και διχαστικά, με χυδαίες προσωπικές επιθέσεις κατά των αντιπάλων του.

Ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την ηγεσία της Ν.Δ. είναι να οδηγήσει την πολιτική αντιπαράθεση στα άκρα

Ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την ηγεσία της Ν.Δ. είναι να οδηγήσει την πολιτική αντιπαράθεση στα άκρα, πιστεύοντας ότι έτσι θα συσπειρώσει την εναπομείνασα βάση του και θα πλήξει και τη Ν.Δ. ρίχνοντάς την και αυτήν στη λάσπη, ώστε να μην μπορεί να ξεδιπλώσει τη στρατηγική της.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον κ. Τσίπρα στη "λασπομαχία" και θα επιβάλλει η επόμενη αντιπαράθεση να αφορά την αποτίμηση της πορείας της Κυβέρνησης και το ποιος μπορεί να δώσει προοπτική για την επόμενη μέρα» τονίζουν στο TheTOC.gr στενοί συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ.

Στην ηγετική ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου έχουν δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν τη Ν.Δ. κοντά στο όριο της αυτοδυναμίας, μια εξέλιξη που σημαίνει ότι δεν αποδέχονται όλοι το κόμμα για τις ιδεολογικές του αρχές, αλλά ως τον πολιτικό φορέα που μπορεί και πρέπει κατά μια μεγάλη μερίδα πολιτών να γκρεμίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Στην Πειραιώς πιστεύουν ότι η υπόθεση των αδειών έδωσε ένα καίριο πλήγμα στον Αλ. Τσίπρα

Στην Πειραιώς πιστεύουν ότι η υπόθεση των αδειών έδωσε ένα καίριο πλήγμα στον Αλ. Τσίπρα, ενώ η Ν.Δ. δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, όσο η κυβέρνηση επιμένει να κινείται αντισυνταγματικά και φέρει ένα νέο νόμο που θα κινείται και πάλι στο πνεύμα του προηγούμενου που κρίθηκε ως αντιστυνταγματικός από το ΣτΕ.

Το μείζον όμως στην παρούσα φάση είναι η «κρίση Δημοκρατίας» που περνάει η Ελλάδα και γι’ αυτό ο Κυρ. Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες σε «δημοκρατική εγρήγορση», ενώ θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να θέσει το ζήτημα της παραβίασης του Συντάγματος από την κυβέρνηση και θα ζητήσει από τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα να παρέμβει ώστε να προασπίσει τον καταστατικό χάρτη της χώρας.

Την ίδια στιγμή ο Κυρ. Μητσοτάκης παραμένει σταθερός στη στρατηγική του να αναδείξει ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που μπορεί ενώσει πολύ ευρύτερες δυνάμεις και να βγάλει την χώρα από την κρίση.

Σύμφωνα με την ανάλυση που γίνεται στο επιτελείο του πρόεδρου της Ν.Δ., κάθε μέρα που περνάει γίνεται σαφές ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι εδώ και καιρό μέρος του προβλήματος της χώρας – το μεγαλύτερο πρόβλημα, για την ακρίβεια – καθώς, όπως λένε, έχει σπαταλήσει πλέον το πολιτικό του κεφάλαιο. «Η εικόνα του στα μάτια της πλειονότητας των πρώην ψηφοφόρων του έχει καταρρεύσει οριστικά (όπως επιβεβαίωσε και πρόσφατη έρευνα της Prorata για την «Εφημερίδα των Συντακτών» – εταιρεία και εφημερίδα μάλλον φιλικές στον ΣΥΡΙΖΑ) και επιλογές του αρχίζουν να αμφισβητούνται και εντός ΣΥΡΙΖΑ, κάτι αδιανόητο πριν λίγο καιρό» τονίζουν επιτελικά στελέχη της Ν.Δ.

Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. εκτιμά ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός χωρίς πολιτικό κεφάλαιο και αξιοπιστία

Ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του με διάφορα πρόσωπα της πολιτικής και της οικονομίας, εκτιμά ότι ο Αλ. Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός χωρίς πολιτικό κεφάλαιο και αξιοπιστία και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ηγηθεί μιας δύσκολης εθνικής προσπάθειας. Μάλιστα, τονίζει ότι δεν εκπέμπει σταθερότητα αλλά δίνει συνεχώς την αίσθηση ότι μπορεί να τινάξει τα πάντα στον αέρα και να επαναφέρει στη χώρα τις συνθήκες του 2015 που γύρισαν πίσω την οικονομία. «Αντί να δημιουργεί ένα περιβάλλον πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας που θα διευκόλυναν τις απαιτούμενες αλλαγές και κυρίως επενδύσεις, προκαλεί ανησυχία για την πορεία της χώρας» λένε κεντρικά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά την εκτίμηση της Ν.Δ. η κυβέρνηση θα συνεχίσει την πόλωση και ο Αλ. Τσίπρας θα επενδύει σε ζητήματα που απλώς στηρίζουν το πολιτικό του αφήγημα, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της πολιτικής του στην οικονομία. «Και αυτό την ώρα που η πολιτική του έχει γονατίσει την πραγματική οικονομία από τους φόρους, έχει εκτροχιάσει το ασφαλιστικό και συνθλίβει τους ελάχιστους που έχουν ακόμα απομείνει ενεργοί στην οικονομία» λένε στελέχη της Ν.Δ. και συμπληρώνουν: «Την ώρα που παριστάνει τον αδέκαστο με του φοροφυγάδες και την αδιαφάνεια, τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι πρωταθλήτρια στη φοροεπιδρομή και ουραγός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής».

Στον αντίποδα η Ν.Δ. και ο Κυρ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει στην Πειραιώς θα κινούνται στη λογική της διεύρυνσης της πολιτικής απήχησής τους. «Ο λόγος του Κυρ. Μητσοτάκη εστιάζει ολοένα και περισσότερο στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και θα επιμείνει σε αυτό. Πολύ περισσότερο τώρα που πλησιάζει νέος γύρος οικονομικών επιβαρύνσεων για τα νοικοκυριά» λένε συνεργάτες του και υπογραμμίζουν ότι η Ν.Δ. ακολουθεί στοχευμένη στρατηγική ανοίγματος στα πιο λαϊκά στρώματα, στα οποία στις τελευταίες αναμετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κυριαρχήσει.

Αυτό φαίνεται τόσο στον πολιτικό λόγο του προέδρου της Ν.Δ. (στον οποίο έχουν ενταθεί οι αναφορές στα θύματα της κρίσης) όσο και στο πρόγραμμα επισκέψεών του, όπου προτάσσονται περιοχές με λαϊκά χαρακτηριστικά και αναπτυξιακή σημασία (Περιστέρι, Λαύριο, Αγρίνιο, Ελευσίνα, κ.λπ.). Το επόμενο διάστημα ο Κυρ. Μητσοτάκης θα εντείνει τις επισκέψεις και περιοδείες του προβάλλοντας τις θέσεις της Ν.Δ. και διευρύνοντας τις κοινωνικές της συμμαχίες.

Παράλληλα, η Ν.Δ. ξεδιπλώνει σταδιακά το πρόγραμμά της. Την Τρίτη παρουσιάστηκαν οι θέσεις της Ν.Δ. για το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους («κόκκινα δάνεια») σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, ένα ζήτημα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και επιχειρήσεις. Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι η δική τους πρόταση είναι πολύ πιο αποτελεσματική – πειστική από αυτήν της Κυβέρνησης, η οποία λόγω των πολλών γραφειοκρατικών διαδικασιών που την διέπουν δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Ανάλογες πρωτοβουλίες θα λαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε με τον τρόπο αυτό η Ν.Δ. να ελέγχει την πολιτική ατζέντα και να προβάλλει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 19 Οκτ 2020 | 11:18

Κορονοϊός - Συναγερμός: Ένα βήμα πριν το lockdown η Θεσσαλονίκη - Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη φέρνει νέα μέτρα. Καμπανάκι Τσιόδρα. Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη - Τζιτζικώστα - Ζέρβα.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 19 Οκτ 2020 | 10:54

Τσίπρας: "Δύσκολες στιγμές" για την Κύπρο μετά την εκλογή του Τατάρ στα Κατεχόμενα

"Δύσκολες στιγμές" για την Κύπρο εκτιμά ο Αλέξης Τσίπρας πως θα έρθουν μετά την εκλογή Τατάρ στα Κατεχόμενα.

ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ 19 Οκτ 2020 | 10:35

Κατεχόμενα - Προκλητικός Τατάρ: Ο εκλεκτός του Ερντογάν ζητά Κύπρος και Ελλάδα "να εγκαταλείψουν την αδιάλλακτη στάση"

Προκαλεί με... το "καλημέρα σας", ο εκλεκτός του Ερντογάν, Τατάρ, που κέρδισε τις εκλογές στα Κατεχόμενα.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ 18 Οκτ 2020 | 21:34

Εκλογές στα Κατεχόμενα: Η πρώτη αντίδραση Ερντογάν μετά τη νίκη Τατάρ

"Η Τουρκία και η Κύπρος θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να δείξουν την ανάγκη προστασίας του νόμου", είπε ο Ερντογάν.

ΕΛΑΒΕ ΤΟ 51,7% ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ 18 Οκτ 2020 | 20:07
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ 18 Οκτ 2020 | 20:00

Η Ελλάδα επισπεύδει την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες - Περισσότεροι στα σύνορα

Επισπεύδεται η αύξηση της θητείας στον στρατό στους 12 μήνες.

18 Οκτ 2020 | 15:52

Εκλογές στα Κατεχόμενα: Στο 30% η συμμετοχή - Τι δήλωσαν οι δύο υποψήφιοι

"Πρέπει να εκλέξουμε ένα πρόσωπο που να είναι πρόεδρος για όλους, ένα πρόσωπο που να είναι ενωτικό και συναινετικό", είπε ο Τατάρ.

ΥΜΝΟΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ 18 Οκτ 2020 | 14:36

Politico: Υπό την επιδέξια διοίκηση του Κ. Μητσοτάκη διατηρήθηκε υπό έλεγχο ο κορονοϊός

Το Politico αναφέρει πως υπό την επιδέξια διοίκηση" του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρήθηκε υπό έλεγχο ο κορονοϊός.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ 18 Οκτ 2020 | 10:47

Κύπρος: Μάχη Ακιντζί-Τατάρ στον δεύτερο γύρο "εκλογών" στα Κατεχόμενα

Ο Τουφάν Ερχιουμάν, ηγέτης του κόμματος που έλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 21,68% μετά από συνεδρίαση των μελών του, στήριξε τον Ακιντζί.

ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΥΡΩΣΕΙΣ 17 Οκτ 2020 | 21:16

"Εμπόδιο" στους εισβολείς ο φράχτης στον Έβρο - Η παρουσίαση που έγινε στον Μητσοτάκη [εικόνες]

Εμπόδιο εισβολής και όχι σύνορο είναι ο νέος φράχτης στον Έβρο, σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΙ 17 Οκτ 2020 | 18:49

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη: Αγκαλιά με τον γιο τους στη μονάδα του στον Έβρο

Οι δύο περήφανοι γονείς φωτογραφήθηκαν με τον Κωνσταντίνο ντυμένο με τη στολή παραλλαγής.

17 Οκτ 2020 | 17:34

Μητσοτάκης από Σαμοθράκη: Πρώτο μας μέλημα είναι η φροντίδα της ακριτικής Ελλάδας και ειδικά των νησιών [εικόνες]

Στη Σαμοθράκη ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, καθώς και το Ιερό των Μεγάλων Θεών.

17 Οκτ 2020 | 13:47

Μητσοτάκης από Εβρο: Ο φράχτης θα είναι έτοιμος τον Απρίλιο του 2021

"Η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση για να νιώθουν ασφαλείς οι Έλληνες", είπε ο πρωθυπουργός.