Ο Μητσοτάκης στον Αρναούτογλου για τα late night, τα τατουάζ και τον Τσίπρα

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις επιλογές του παρελθόνοτος και στο κατά όσο θα ήταν διαφορετική η ζωή του,.

o-mitsotakis-ston-arnaoutoglou-gia-ta-late-night-ta-tatouaz-kai-ton-tsipra
SHARE THIS
0
SHARES

«Στην Αμερική δεν νοείται υποψήφιος Πρόεδρος ή και εν ενεργεία Πρόεδρος, να μην περάσει από κάποια  late night εκπομπή και πιστεύω ότι είναι και πολύ χρήσιμο» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Ant1 και στην εκπομπή «The 2night show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις επιλογές του παρελθόνοτος και στο κατά πόσο θα ήταν διαφορετική η ζωή του,. 

«Πολλές φορές σκεφτόμουν και πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μου αν κάποιες επιλογές είχαν γίνει διαφορετικά. Αν είχα μείνει στην Αμερική να δουλέψω, αν είχα πάρει κάποια άλλη δουλειά, ενδεχομένως, αλλά τελικά γύρισα το ΄97, μόλις είχαμε παντρευτεί με τη Μαρέβα, μόλις είχε γεννηθεί η πρώτη μας κόρη η Σοφία. Και πήραμε την απόφαση τότε να γυρίσουμε, γιατί θέλαμε η Σοφία να μεγαλώσει στην Ελλάδα. Γύρισα τότε με αρκετά χαμηλότερο μισθό από αυτόν που κέρδιζα στο εξωτερικό, αλλά επειδή πίστευα ότι η χώρα πήγαινε προς τη σωστή κατεύθυνση και επειδή ήθελα να ξεκινήσω την επαγγελματική μου καριέρα στην Ελλάδα. Λέμε πώς θα γυρίσουν οι νέοι από το εξωτερικό, λέμε για το το brain drain. Βεβαίως είναι σημαντικό να μειώσουμε τη φορολογία, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε δουλειές, αλλά είναι σημαντικό και οι νέοι που έφυγαν στο εξωτερικό να ξέρουν ότι η χώρα έχει μακροπρόθεσμη προοπτική. Ένας άνθρωπος που σηκώθηκε και έφυγε, πήρε την οικογένειά του, έφτιαξε τη ζωή του, δεν ξαναγυρνάει εύκολα. Άρα δεν είναι μόνο τα λεφτά, δεν είναι μόνο η δουλειά. Πρέπει να υπάρχει μια συνολική αισιοδοξία για την πορεία της χώρας».

Αναφερόμενους στους νέους ψηφοφόρους και ειδικά στα νέα παιδιά, είπε πως «μπορούν πρώτα να ψηφίσουν και μετά να πάνε για μπάνιο, μπορεί πρώτα να πάνε για μπάνιο και μετά να ψηφίσουν, μέχρι τις 7 είναι ανοιχτές οι κάλπες, αλλά οφείλουν να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους».

Και πρόσθεσε: «Και να πω και κάτι; Ακούω και εγώ αυτή την κριτική. Σε ένα βαθμό είναι δικαιολογημένη, διότι υπήρχε μια συνολική απογοήτευση από τους πολιτικούς διότι απέτυχαν να διαχειριστούν μια τεράστια κρίση που προκάλεσε πάρα πολύ πόνο σε πάρα πολύ κόσμο. Και νομίζω ότι υπήρχε και μια διπλή απαξίωση σε σχέση με πολλά ψέματα τα οποία ειπώθηκαν. Διότι, σε έναν πολιτικό μπορεί κάποιος να συγχωρέσει ότι δεν κατάφερε να πετύχει αυτό το οποίο ήθελε. Αυτό το οποίο για εμένα, όμως, είναι ασυγχώρητο είναι η έλλειψη θάρρους και πολιτικής ειλικρίνειας. Να λες τα πράγματα όπως τα πιστεύεις, να μην εξαπατάς τους πολίτες και να κρίνεσαι για αυτά τα οποία λες και κάνεις. Είχαμε πολλά παραδείγματα, από όλους θα έλεγα τους πολιτικούς χώρους, πολιτικών που υπερέβαλαν. Νομίζω βέβαια ότι αυτό που ζήσαμε τα τελευταία 4 χρόνια το τελίκιασε, για να χρησιμοποιήσω μια φράση πιο νεανική, με το ψέμα και τον λαϊκισμό. Και θεωρώ ότι έχω μια μεγάλη ευθύνη να βοηθήσω, να συνεισφέρω -δεν είναι δουλειά που μπορώ να την κάνω μόνος μου- στο να ανακτηθεί το κύρος της πολιτικής και η χαμένη αξιοπιστία της. Διότι τελικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μαζί ζούμε σε αυτήν την χώρα και όλοι μαζί θα προχωρήσουμε ή όλοι μαζί θα οπισθοχωρήσουμε».

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το γιό του σε σχέση με τα τατουάζ.

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΑΣ: Του λέω κάνε ό,τι θέλεις. 21 θα γίνει. Για τα τατουάζ πιστεύω ότι, βλέπω πολλά νέα παιδιά που έχουν πολλά τατουάζ και σίγουρα είναι μια μόδα. Αυτό που του είπα απλά, είναι σκέψου καλά τι θα κάνεις, πού θα το κάνεις, και σκέψου τον εαυτό σου σε 30 χρόνια, επειδή δεν βγαίνει το τατουάζ, αν θα θέλεις να το έχεις ή αν θα θέλεις να φαίνεται.  

Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Αντιλαμβάνομαι, γιατί είναι τώρα δύσκολη η θέση σας, αλλά θα σας βγάλω εγώ από τη δύσκολη θέση, γιατί το εννοώ. Εκπροσωπείτε τώρα ένα κόμμα που σας ψηφίζουν πολλά νέα παιδιά με τατουάζ. Ξέρω και το λέω και εγώ, γιατί και εγώ έχω γιο, που σε λίγα χρόνια θα μου πει να κάνει τατουάζ. Θέλω να του πω ότι υπάρχουν ακόμα -που βέβαια καμία σχέση δεν έχει η προσωπικότητα και η καλοσύνη και το πόσο τίμιος είσαι με κάποιο τατουάζ, δεν το συζητάω- κάποια μυαλά που δεν μπορούν να συμβαδίσουν. Δηλαδή έμαθα πρόσφατα ότι αεροσυνοδός δεν μπορείς να γίνεις αν έχεις τατουάζ. Δεν σε παίρνουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ναι, υπάρχει ένα ζήτημα...

Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Αδίκως θα μου πείτε, το ρωτώ, αλλά...

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Αλλά, είναι μια πραγματικότητα. Αν τα τατουάζ φαίνονται, είναι σε σημεία που είναι τελείως εκτεθειμένα, αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να το σκεφτούν τα νέα παιδιά, γιατί μπορεί να τους δημιουργήσει πρόβλημα στη συνέχεια.  

Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Εσείς του είπατε του γιού κάνε ό,τι θέλεις; 

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Εγώ τον συμβούλευσα, αν θέλει να κάνει, να πειραματιστεί σε ένα σημείο που να μην πολυφαίνεται και μετά να δει. Να προχωρήσει από εκεί. 

Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Λογικό. Νομίζω ότι είναι πολύ ωραία πατρική συμβουλή. Αν εσείς ποτέ κάνατε τατουάζ στη ζωή σας, έστω αργότερα, θα κάνατε τα πρόσωπα της οικογένειας;

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Νομίζω θα έκανα κάτι που να έχει σχέση με τα παιδιά μου. 

 

Μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου αναφέρθηκε στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη  αλλά και στην ενασχόλησή του ίδιου με την πολιτική.

«Ο πατέρας μου ποτέ δεν μου είπε να ασχοληθώ με την πολιτική, ποτέ δεν μου είπε να μην ασχοληθώ με την πολιτική. Και πρέπει να σας πω ότι για πολλά χρόνια δεν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, παρότι σπούδασα πολιτικές επιστήμες. Είχα πάντα ένα ενδιαφέρον για τα κοινά, είχα ένα ενδιαφέρον για την πολιτική θεωρία, για την ιστορία, για τις εξελίξεις των γεγονότων, για το πως διαμορφώνονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί. Αλλά όταν ο πατέρας μου έχασε τις εκλογές του ‘93, ήμουν αρκετά θυμωμένος, γιατί θεωρούσα ότι με κάποιον τρόπο έκανε μια μεγάλη προσπάθεια. Αισθάνθηκα ότι δεν δικαιώθηκε και είπα ότι αυτό δεν είναι για μένα. Εξ ου και δούλεψα πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, όχι με σκοπό να προετοιμαστώ να ασχοληθώ με την πολιτική, αλλά με σκοπό να κάνω μια καριέρα στον ιδιωτικό τομέα. Άρα, δεν θεωρώ ότι στη δική μου περίπτωση ήταν νομοτελειακά δεδομένο ότι θα ασχολιόμουν με την πολιτική. Κάποια στιγμή, ζώντας στην Ελλάδα και βλέποντας τον εαυτό μου μονίμως σε συζητήσεις για το πως τα πράγματα πρέπει να γίνουν καλύτερα ή μπορούν να γίνουν καλύτερα, είπα στον εαυτό μου: “Κοίταξε να δεις  έχεις ένα μεγάλο πλεονέκτημα, μπορείς αντικειμενικά να μπεις στην πολιτική σχετικά εύκολα”. Δεν έκρυψα ποτέ ότι το όνομα είναι ένα διαβατήριο αναγνωρισιμότητας στην πρώτη εκλογή. Μετά μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Αλλά στην αρχή είναι πλεονέκτημα. Οπότε είπα στον εαυτό μου: “Κοίταξε να δεις, δεν μπορείς να λες σε άλλους ασχολήσου, πρέπει να ασχοληθείς εσύ πρώτος”. Και πρέπει να πω ότι και τώρα που προσπαθώ να πείσω κόσμο εκτός πολιτικής να ασχοληθεί με τα κοινά -πείσαμε πάρα πολλούς νέους ανθρώπους να είναι υποψήφιοι με τη Νέα Δημοκρατία και μπορεί να χρειαστεί να πείσουμε και άλλους στη συνέχεια- το επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιώ είναι ότι αν έχεις τη δυνατότητα να συμμετέχεις και δεν συμμετέχεις, μετά δεν έχεις και δικαίωμα να ασκείς κριτική. Είναι αυτό που είπες και για αυτούς οι οποίοι μπορούν ή πρέπει ή δεν πρέπει να ψηφίζουν. Και το ίδιο ισχύει, βέβαια, για ανθρώπους που μπορούν να κάνουν μια διαφορά και τελικά επιλέγουν για διάφορους λόγους, που μπορεί να είναι απολύτως σεβαστοί, να μην εμπλακούν με τα κοινά. Και ένας λόγος που δεν εμπλέκονται είναι διότι δεν αντέχουν την τοξικότητα της πολιτικής αντιπαράθεσης ή δεν αντέχουν την προοπτική ότι θα δουν τον εαυτό τους, την οικογένειά τους “κρεμασμένους στα μανταλάκια”. Διότι η αλήθεια είναι ότι, τα τελευταία χρόνια, έχουμε ξεφύγει από τη συνηθισμένη πολιτική κριτική και έχουμε περάσει σε μια άλλη φάση τοξικότητας. Και αυτό πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας. Μακάρι να κλείσει και αυτός ο κύκλος της τοξικότητας στις 7 Ιουλίου».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε αν θα μπορούσε να κάνει παρέα μαζί του.

Γ. ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ: Είσαστε δύο πάρα πολύ νέοι άνθρωποι. Τώρα με πάτε από ερώτηση σε ερώτηση, έχω μια άλλη, θα την κρατήσω όμως αυτή με τον κ. Τσίπρα. Και εδώ θέλω να πω ότι αν δεν ήταν πολιτικός, αν θα μπορούσατε να κάνετε παρέα μαζί του. Αν δεν ήσασταν πολιτικοί και ήσασταν στο Πανεπιστήμιο και δεν σας χώριζαν πολιτικές ιδεολογίες, θα μπορούσατε να πιείτε ένα ποτό μαζί του ή θεωρείτε ότι δεν σας ταιριάζει και σαν παρέα

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Είναι μια θεωρητική ερώτηση στην οποία ειλικρινά δεν μπορώ να απαντήσω διότι είμαστε όλοι προϊόν των βιωμάτων μας. Δεν μπορώ να δω έναν άνθρωπο έξω από το πλαίσιο που τον έκανε αυτό που είναι σήμερα.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς». 

«Εάν δεν είχαμε περάσει από αυτή τη διαδικασία, από αυτή τη διάψευση των προσδοκιών, από αυτήν την απομυθοποίηση του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος, αυτή η καραμέλα ότι κάποιοι, επειδή πιστεύουν σε μια συγκεκριμένη ιδεολογία είναι πιο έντιμοι, πιο καλοί, πιο έξυπνοι, πιο αγνοί, από κάποιους άλλους, -το λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της δήθεν αριστεράς- θα κρατούσε ακόμη.  Διότι δεν θεωρώ ότι αυτό που μας κυβέρνησε ήταν αριστερά, η απομυθοποίηση όλων αυτών νομίζω ότι είναι μια προίκα για την ελληνική κοινωνία για την επόμενη μέρα».    

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτο: Γραφείο Τύπου ΝΔ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook