Την οριστική ρήξη του με τη Νέα Δημοκρατία "υπέγραψε" ο πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και νυν ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Μπογδάνος, σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
Τέσσερις μήνες μετά τη διαγραφή του εμφανίστηκε ακόμη απορημένος με την απόφαση για την απομάκρυνσή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Εκφράζοντας αυτή την απορία είπε: "Αν ήταν για την παρουσία μου στον Γράμμο, θα έπρεπε να είχε διαγραφεί και άλλος βουλευτής. Αν ήταν για την επίθεσή μου στην Αριστερά, αυτά που κάνουν τις τελευταίες ημέρες τα επίσημα επικοινωνιακά κανάλια είναι χειρότερα, είναι οξύτερα".
Όταν ερωτήθηκε στη συνέντευξη στο Kontra24 για την παρουσία του σε συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας με στελέχη της Χρυσής Αυγής όπως ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υποστήριξε ότι έγινε μετά το "πράσινο φως" που του έδωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης και ισχυρίστηκε ότι λίγη ώρα πριν τη συγκέντρωση συναντήθηκε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου, έθεσε το θέμα και ο υπουργός του είπε "Κωνσταντίνε, ναι, κατέβα" στη συγκέντρωση.
Συγκεκριμένα ανέφερε:
"Αυτό είναι που με μπερδεύει περισσότερο από όλα. Διότι στην πλατεία Βικτωρίας έγινε μια συγκέντρωση που διοργάνωσαν κάτοικοι [...] και στην οποία γνωρίζαμε ότι οι πολίτες που τη διοργάνωσαν θα βρεθούν σάντουιτς απέναντι σε αυτό που εγώ θεωρώ "άκρα". Δηλαδή την άκρα Δεξιά και την άκρα Αριστερά. Για τον λόγο αυτό, είχα έρθει σε επαφή με τον υπουργό Επικρατείας, τον κύριο Γεραπετρίτη. Η συγκέντρωση ήταν στις 6 το απόγευμα. Εγώ 4:30 πήγα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και του είπα "κύριε υπουργέ, πιεζόμαστε στην Αθήνα, οι πολίτες αισθάνονται μόνοι τους απέναντι στα άκρα και απέναντι στις επιπτώσεις του λαθρομεταναστευτικού, τις οποίες δεν έχουμε περιορίσει. Τι θα κάνουμε; ''Κωνσταντίνε, ναι, κατέβα. Πρέπει να υπάρχει εκεί και άνθρωπος της κυβέρνησης''".
Δείτε τη δήλωση του Κ. Μπογδάνου για τον Γ. Γεραπετρίτη μετά το 8ο λεπτό:
Διαψεύδει η κυβέρνηση τον Μπογδάνο
Ερωτηθείς σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απάντησε: "Δεν ισχύει αυτό σε καμία περίπτωση, άλλωστε οι βουλευτές είναι υπεύθυνοι να αποφασίζουν που πάτε τι λένε και τι κάνουν. Δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό".
Το ιστορικό της διαγραφής του
Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αιτία της διαγραφής ήταν η δήλωση στη Βουλή για το Βίτσι και τον ρόλο των κομμουνιστών, η οποία και προκάλεσε την "έκρηξη" του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια. "Ο Γρίβας έλεγε έχουμε τρεις εχθρούς. Τους Άγγλους, τους Τούρκους και τους Κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος έλεγε ήταν οι κομμουνιστές" είπε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος και πρόσθεσε:
"Ο αντικομουνισμός είναι μια φιλελεύθερη επιλογή που αποτελεί δικαίωμα μας. Δεν μπορεί κανείς να μας αναγκάσει να λέμε με χαρά Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Γιατί; Γιατί είναι δικαίωμά μας να μιλάμε για το κράτος των Σκοπίων…", ενώ υπεραμύνθηκε της συμμετοχής του στην εκδήλωση στο Βίτσι.
"Εγώ δεν γνωρίζω κύριε συνάδελφε ποιος παρέστη στην εκδήλωση για το Βίτσι. Γνωρίζω ότι ο πατέρας μου παρέστη στο Βίτσι. Λέω λοιπόν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια προβολής στη σύγχρονη πολιτική ζωή των οδυνηρών στιγμών της χώρας στο παρελθόν για αποκόμιση μικροπολιτικού οφέλους είναι απαράδεκτη. Και η συμπαράταξη με τον Κασιδιάρη είναι απαράδεκτη. Και η κατάθεση στεφάνου με την Χρυσή Αυγή είναι επίσης απαράδεκτη και είναι ώρα σοβαρευτούμε γιατί η χώρα αντιμετωπίζει αυτή την ώρα εθνική απειλή. Και όσο εγώ εκπροσωπώ την κυβέρνηση εδώ δεν θα επιτρέψω να ξαναγίνει τέτοια προσπάθεια. Να είμαστε συνεννοημένοι" του είχε απαντήσει ο Νίκος Δένδιας.
Ηλιόπουλος: "Η δήλωση Μπογδάνου αναδεικνύει συνδέσεις της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις"
Για "σύνδεση της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις" έκανε λόγο ο Νάσος Ηλιόπουλος. "Μέσα στη ΝΔ υπάρχει μια δυνατή altright, μία σύγχρονη άκρα δεξιά. Πρόκειται για ένα ιδιότυπο μείγμα αυταρχισμού και ακραίου νεοφιλελευθερισμού", ανέφερε, σχολιάζοντας όσα υποστήριξε ο βουλευτής Κων. Μπόγδανος ότι "με τη συγκατάθεση του κ. Γεραπετρίτη βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας μαζί με τον Η. Κασιδιάρη και μέλη της Χρυσής Αυγής σε συγκέντρωση ακροδεξιών".
Υποστήριξε ότι "η δήλωση αυτή αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι υπάρχουν συνδέσεις της ΝΔ με ακροδεξιές δυνάμεις. Αυτό φάνηκε και με τη Συμφωνία των Πρεσπών και σε μια σειρά από κινητοποιήσεις που βρέθηκαν πλάι-πλάι".