Ο Ν. Κοτζιάς δίνει απαντήσεις από την Κρήτη - Live η ομιλία

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση και ομιλία μετά την παραίτησή του από υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Κρήτη, ο Ν. Κοτζιάς

SHARE THIS
0
SHARES

 Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση και ομιλία μετά την παραίτησή του από υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Κρήτη, ο Πρόεδρος του ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας "για μια δημοκρατική, προοδευτική και πατριωτική Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει".

"Είμαστε μπροστά σε ένα κόσμο που αλλάζει. Πρέπει να απαντήσουμε ποια είναι η θέση της χώρας.  Η χώρα που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας".

Όπως είπε, πάμε σε έναν κόσμο διπολικό.  "Ο τομέας που έχει πλεονεκτήματα η χώρα μας είναι ο Πολιτισμός. Όταν αλλάζουν τα πράγματα υπάρχει αναταραχή, ανασφάλεια και αναρχία. Δεν πρέπει να είμαστε παθητικοί, αλλά να έχουμε ενεργητική εξωτερική πολιτική. Πολυδιάστατη. Που να συμβάλλει στη σταθεροποίηση του Ευρωπαϊκού οράματος, στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο".

Αναφερόμενος στο Κυπριακό μεταξύ άλλων είπε ότι "η Κύπρος έχει αλλάξει θέση στο γεωπολιτικό γίγνεσθαι" 

"Στην ίδια κατεύθυνση δουλέψαμε και στην Αλβανία, είπε και πρόσθεσε ότι "προχωρήσαμε σε συνεννόηση πακέτο με την Αλβανία. Μετά απο 78 χρόνια βρήκαμε αυτά τα λείψανα των ηρώων μας εκεί και τα ενταφιάσαμε επίσημα για να αναπαυθούν οι ψυχές των ηρώων μας".

"Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της ελληνικής αλιείας και άλλων με την αιγιαλίτιδα ζώνη. Είναι έτοιμη επιπλέον η βάση για τη συμφωνία για την ΑΟΖ με Αλβανία και Ιταλία. Κλείνω τους κόλπους και τους ορίζω ως ελληνικούς με την αιγιαλίτιδα ζώνη", είπε χαρακτηριστικά.

 

Mε πληροφορίες από το cretalive

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook