Αποκαλύψεις για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που έπιασε ο "κοριός" της ΕΥΠ- Ηθελε τον διαγωνισμό για το κυλικείο της Βουλής

Πώς ενημερώθηκε ο τότε Πρόεδρος της Βουλής από την ΕΥΠ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ανελ

Αποκαλύψειςγια την δράση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων- την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε μαζί με τους ΑΝΕΛ- σχετικά με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ του κυκλώματος των επίορκων αξιωματικών και νονών της νύχτας, έκανε ό τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και αναφερόμενος στο κομμάτι της ενημέρωσης που είχε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Υπόψιν μου είχε τεθεί μόνο ένα στοιχείο και μου δίνεται η ευκαιρία να το διευκρινίσω, ένα στοιχείο που αφορούσε στην Βουλή και εμπλοκή βουλευτή. Επρόκειτο για το κυλικείο και τα εστιατόρια της Βουλής και για ένα διαγωνισμό ο οποίος έτρεχε και ευτυχώς μας ετέθη υπόψη μας μία πολύ προβληματική συνομιλία ενός βουλευτή των ΑΝΕΛ με ανθρώπους οι οποίοι θέλανε να μπούνε προφανώς για να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους μέσα στα εστιατόρια και το κυλικεία της Βουλής, πράγμα το οποίο αποτρέψαμε απολύτως και εξελίχθηκε ο διαγωνισμός άριστα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας σε ερώτημα εάν ενημερώθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το περιστατικό που αφορούσε τον βουλευτή του ο κ.Βούτσης πρόσθεσε :

"Έγιναν όλα τα δέοντα για να αποτραπεί η είσοδος στην Βουλή ανθρώπων οι οποίοι ήταν πάρα πολύ προβληματικοί ως προς τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα. Η ενημέρωση του πρωθυπουργού ήταν άμεση ως προς αυτό το ζήτημα αυτό ,πάντα είχαμε ανοιχτή επαφή, κανένα άλλο στοιχείο αυτών των ζητημάτων που τώρα βγαίνουν στη δημοσιότητα δεν είχα εγώ και δεν θα μπορούσε να ήταν σε γνώση μου γιατί θα ήταν ζήτημα δημοκρατίας εάν είναι ενήμερος για ζητήματα που δεν αφορούσαν πολύ στενά τη Βουλή

Δεν είχα αρμοδιότητα ως πρόεδρος της Βουλής να τεθεί υπόψη μου όπως έχει κυκλοφορήσει είτε το σύνολο της δικογραφίας και της υποθέσεις είτε και αυτό που αναφέρεται ως 70 σελίδων ενημερωτικό σημείωμα. Δεν θα είχα δικαίωμα να έχω αυτά τα στοιχεία γιατί ήμουν πρόεδρος της Βουλής.”

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή, η ΕΥΠ είχε θέση σε παρακολούθηση ενα μεγάλο κύκλωμα νονών της νύχτας και επίορκων αξιωματικών, και στις ηχογραφημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν εμφανίζεται και ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ που είχε θέση και στο προεδρείο της Βουλής. Το παράδοξο από την έκθεση της ΕΥΠ είναι ότι για τη δράση του κυκλώματος, όπως αναφέρει και ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, είχε ενημερωθεί ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε πρόεδρος της Βουλής. Λίγο καιρό μετά, οι παρακολουθούμενοι ενημερώνουν ο ένας τον άλλο ότι τους παρακολουθούν και γυρίζουν στο viber που δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον κοριό της ΕΥΠ. Πώς έγινε η διαρροή είναι άγνωστο...

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που αφορούν τον Νίκο Παππά και στο αν αυτές πλήττουν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε με νόημα ότι η εξουσία διαμορφώνει και φαινόμενα τα οποία είναι προβληματικά, πρόσθεσε ωστόσο ότι στο μεγάλο κάδρο δεν υπάρχει κανείς που να έχει θέσει εν αμφιβόλω το πως διαχειρίστηκε το οικονομικό επιτελείο και άλλοι υπουργοί τα οικονομικά θέματα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι σαφές πως πάντοτε η εξουσία και η διακυβέρνηση ως δομές διαμορφώνουν προφανώς ένα κλίμα μέσα στο οποίο μπορεί να παρουσιαστούν φαινόμενα τα οποία να είναι προβληματικά, γι' αυτό κι εμείς εδώ και πολλούς μήνες έχουμε κάνει μια αναλυτική αποτίμηση όλης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια την οποία συζητάμε και ενόψει του συνεδρίου μας. Επί της ουσίας θέλω να πω πως αυτό που κληρονομήσαμε από ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε στην χρεοκοπία ήταν αδιαφανές και είχε στοιχεία διαπλοκής, πιστεύω ότι δεν άγγιξε ή ελάχιστα άγγιξε τον ΣΥΡΙΖΑ . Ήταν διαφορετική η περίοδος, διαφορετικό το αποτύπωμα της αριστερής διακυβέρνησης. Δεν υπάρχει ούτε ένας και έχουν περάσει τόσα χρόνια που να θέτει εν αμφιβόλω όλο το οικονομικό επιτελείο και τους υπουργών που είχαν σχέση με την ανάπτυξη , όλους μας που είχαμε ευθύνες για τις οικονομικές διευθετήσεις της χώρας με τα μνημόνια. Δεν έχει υπάρξει κανείς που να πει ότι ένας φάκελος μπήκε κάτω από τον άλλο, ένα ντοσιέ μπήκε κάτω από το άλλο ή ότι υπήρξε οποιοδήποτε ζήτημα διαπλοκής. Αυτό είναι το μεγάλο κάδρο από κει και πέρα προφανώς υπάρχουν και επισημάνσεις ή και επιμέρους ζητήματα τα οποία με πολύ προσοχή και ευαισθησία κι εμείς τα βλέπουμε και παίρνουμε τις αποστάσεις μας και τα μέτρα μας, ή υπάρχει αυτοκριτική τοποθέτηση δημόσια. Αυτό δε γινόταν ποτέ και από κανέναν κόμμα που κυβέρνησε και με αυτή την έννοια αυτό το ηθικό πλεονέκτημα ως μια γενική εντύπωση διαχρονικά διαμορφωμένη κατά τη γνώμη μου παραμένει και παραμένει μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Βούτσης μίλησε με σκληρά λόγια για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και την επιμονή της να μπει στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών ο Αλέξης Τσίπρας.

" Η ηγεσία κάθε πολιτικής δύναμης κρίνεται καθημερινά, εμείς έχουμε κάνει ένα γενναίο και τολμηρό άνοιγμα προς όλα τα κόμματα του προοδευτικού δημοκρατικού τόξου, όλοι κρινόμαστε.

Είναι προφανές ότι δημιουργεί αισθήματα πραγματικά προβληματισμού για να μην πω και κατάπληξης η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με τις αιτιάσεις της περί παραδικαστικών και παρακρατικών μεθόδων που υπήρξαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακρότητες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά δημιουργούν το υπέδαφος γι' αυτό που λέμε νέο αντίΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και σπρώχνουν αυτή τη δύναμη σε μία συναίνεση και σε μία σύγκλιση με τη Νέα Δημοκρατία. Αν δεν μπορούν να το αναλογιστούν αυτό είναι πρόβλημα το οποίο θα κρίνει ο ελληνικός λαός, εμείς δεν αλλάζουμε την γραμμή μας είμαστε πολύ σαφείς ότι χρειάζεται στο νέο κόσμο που δημιουργείται μετά τον κορονοϊό διαμόρφωση προοδευτικών συγκλίσεων με όλους τους χώρους που είναι σε αντινεοφιλελεύθερη πολιτική.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας στο ερώτημά αν αυτό το αντίΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει να κάνει με την παρούσα ηγεσία του ΚΑΝΑΛ ή συνολικά με το χώρο ο τέως πρόεδρος της Βουλής ανέφερε

"Δεν έχω δικαίωμα σε καμία περίπτωση να εισέλθω σε θέματα που αφορούν στην ηγεσία ενός άλλου κόμματος απλώς επειδή η δημόσια ρητορική προφανώς εκπορεύεται από την ηγεσία του ΚΙΑΝΛ ,σε αυτή τη φάση υπάρχει μία πολιτική υπερδιέγερση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που προσφέρει στην τοξικότητα του κλίματος,και μία τοξικότητα εντελώς αναντίστοιχη με τα ζητήματα και τις προτεραιότητες που υπάρχουν σήμερα στη χώρα εκδηλώνω την έκπληξη μου για τους τόνους και την επιλογή που έχει γίνει από την ηγεσία τουΚΙΝΑΛ”

Τέλος ο κ. Βούτσης πήρε αποστάσεις από τη χρησιμοποίηση του όρου επανάληψη του βρώμικο 89

"Δεν έχει χρησιμότητα αυτή τη στιγμή η επανάληψη ανιστορικών σε κάποιον βαθμών περιόδων και φάσεων όπου ο καθένας από μας ανάλογα με τη διαδρομή του και σε ποια πλευρά βρισκόταν έχει βγάλει τα συμπεράσματά του αλλά έχουν βγάλει τα συμπεράσματά και τα κόμματα εκείνης της περιόδου, δημόσια συμπεράσματα από τα συνέδρια τους. Είναι μία υπόθεση πάνω στην οποία μπορεί να διαλογιστεί κάνεις και να συζητήσει δημιουργικά αν υπάρχουν αντιστοιχίες με εκείνη τη φάση, όμως τα προβλήματα σήμερα είναι διαφορετικά, αφορούν νέους ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με εκείνη την περίοδο. Με αυτή την έννοια είναι πιο δημιουργικό να συζητάμε για το σήμερα και το αύριο για τις νέες γενιές, αυτός πρέπει να είναι ο λόγος μας αυτός είναι ο λόγος μας τώρα αυτό προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και σε επαφή με την κοινωνία”

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 15 Αυγ 2020 | 12:42

Γεννηματά: "Η σημερινή γιορτή βρίσκει τον Ελληνισμό να παλεύει σε τόσα μέτωπα, αλλά θα αντέξουμε"

"Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι στους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων και του ΕΣΥ", τονίζει η Φώφη Γεννηματά.

«ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΝ ΔΙΕΘΝΩΣ» 15 Αυγ 2020 | 12:33

Μήνυμα Σακελλαροπούλου σε Άγκυρα: "Η προκλητικότητα και η επιθετικότητα δεν μας πτοούν"

Μήνυμα ότι η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότατα "δεν μας πτοούν", έστειλε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου από τη Μυτιλήνη.

ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΑΙΜΟΦΥΡΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 15 Αυγ 2020 | 12:19

Σοκ στην Ελάτεια: Δολοφονική απόπειρα σε 25χρονο ντελιβερά - Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Ελάτεια και την ευρύτερη περιοχή από την δολοφονική επίθεση σε νεαρό ντελιβερά.

«ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ» 15 Αυγ 2020 | 12:08

Κικίλιας για κορονοϊό: Να μη θα χαθούν άδικα ζωές επειδή κρατάμε τη μάσκα σαν αξεσουάρ στο χέρι

"Δεν είναι δυνατόν να έχουμε από ένα αστυνομικό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας.

«ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ» 15 Αυγ 2020 | 11:59

Αδιάλλακτη η Άγκυρα: Θα υπερασπιστούμε τα νόμιμα δικαιώματα μας, απαντά στην Ευρώπη

"Το κάλεσμα της ΕΕ δεν πρέπει να απευθύνεται σε εμάς αλλά σε αυτούς που λαμβάνουν μονομερή και προκλητικά μέτρα", τονίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ» 15 Αυγ 2020 | 11:41

Μήνυμα Μητσοτάκη από Χανιά για κορονοϊό: "Υπερβαίνουμε τις δυσκολίες - Επιστρέφουμε και προσέχουμε!" [Εικόνες]

"Με πειθαρχία και σοβαρότητα, την μάχη να μείνουμε υγιείς στον δρόμο της προόδου", ανέφερε ο πρωθυπουργός. Θα επισκεφθεί την 115 Πτέρυγα Μάχης.

«ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ» 15 Αυγ 2020 | 10:45

Φίλης στο Spiegel: Εάν η ΕΕ δεν στείλει σαφές μήνυμα, ο Ερντογάν θα μπορούσε να κλιμακώσει την κατάσταση

Συνέντευξη στο περιοδικό Spiegel παραχώρησε ο Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου.

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ 15 Αυγ 2020 | 10:33

Στα Χανιά για τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Θα επισκεφτεί και την 115 Πτέρυγα Μάχης

Στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων στο Ακρωτήρι ο πρωθυπουργό για την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ TWITTER 15 Αυγ 2020 | 09:04

Κατρούγκαλος για Συμβούλιο ΥΠΕΞ της ΕΕ: Ακόμη ένα επεισόδιο δηλωτικό του κενού στρατηγικής και τακτικής της κυβέρνησης

Τη μη έκδοση κοινής δήλωσης από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σχολιάζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ.

15 Αυγ 2020 | 07:51

"Oruc Reis": Άξονας στήριξης Γαλλίας και ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας - "Κλειδί" για την αποκλιμάκωση η αποχώρηση του "Oruc Reis"

Παραφωνία υπήρξε από την πλευρά του Βερολίνου που διαφώνησε με την σύνταξη κοινής δήλωσης των "27".

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK 15 Αυγ 2020 | 07:51

Προειδοποίηση Χαρδαλιά: Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, θα κρίνουν την έκβαση των πραγμάτων

Τα επόμενα 24ωρα, οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες, τόνισε πριν από λίγη ώρα με ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΕΔ 15 Αυγ 2020 | 00:06

Τα πρώτα συμπεράσματα των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ: Αλληλεγγύη, αποκλιμάκωση και διάλογος

Με ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης ανακοίνωσε τα πρώτα συμπεράσματα των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ μετά τη τηλεδιάσκεψη

ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΣΑΛΕΝΜΠΕΡΓΚ 14 Αυγ 2020 | 23:03

ΥΠΕΞ Αυστρίας: Οι μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας παραβιάζουν διεθνείς νόμους

Σαφής στήριξη από τον Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, ΥΠΕΞ της Αυστρίας ο οποίος κατηγόρησε την Τουρκία για μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο