Αποκαλύψεις για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που έπιασε ο "κοριός" της ΕΥΠ- Ηθελε τον διαγωνισμό για το κυλικείο της Βουλής

Πώς ενημερώθηκε ο τότε Πρόεδρος της Βουλής από την ΕΥΠ

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
ανελ

Αποκαλύψειςγια την δράση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων- την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε μαζί με τους ΑΝΕΛ- σχετικά με τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ του κυκλώματος των επίορκων αξιωματικών και νονών της νύχτας, έκανε ό τέως πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Ο κ. Βούτσης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και αναφερόμενος στο κομμάτι της ενημέρωσης που είχε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη ανέφερε χαρακτηριστικά:

"Υπόψιν μου είχε τεθεί μόνο ένα στοιχείο και μου δίνεται η ευκαιρία να το διευκρινίσω, ένα στοιχείο που αφορούσε στην Βουλή και εμπλοκή βουλευτή. Επρόκειτο για το κυλικείο και τα εστιατόρια της Βουλής και για ένα διαγωνισμό ο οποίος έτρεχε και ευτυχώς μας ετέθη υπόψη μας μία πολύ προβληματική συνομιλία ενός βουλευτή των ΑΝΕΛ με ανθρώπους οι οποίοι θέλανε να μπούνε προφανώς για να νομιμοποιήσουν τα χρήματά τους μέσα στα εστιατόρια και το κυλικεία της Βουλής, πράγμα το οποίο αποτρέψαμε απολύτως και εξελίχθηκε ο διαγωνισμός άριστα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας σε ερώτημα εάν ενημερώθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για το περιστατικό που αφορούσε τον βουλευτή του ο κ.Βούτσης πρόσθεσε :

"Έγιναν όλα τα δέοντα για να αποτραπεί η είσοδος στην Βουλή ανθρώπων οι οποίοι ήταν πάρα πολύ προβληματικοί ως προς τα οικονομικά και όχι μόνο δεδομένα. Η ενημέρωση του πρωθυπουργού ήταν άμεση ως προς αυτό το ζήτημα αυτό ,πάντα είχαμε ανοιχτή επαφή, κανένα άλλο στοιχείο αυτών των ζητημάτων που τώρα βγαίνουν στη δημοσιότητα δεν είχα εγώ και δεν θα μπορούσε να ήταν σε γνώση μου γιατί θα ήταν ζήτημα δημοκρατίας εάν είναι ενήμερος για ζητήματα που δεν αφορούσαν πολύ στενά τη Βουλή

Δεν είχα αρμοδιότητα ως πρόεδρος της Βουλής να τεθεί υπόψη μου όπως έχει κυκλοφορήσει είτε το σύνολο της δικογραφίας και της υποθέσεις είτε και αυτό που αναφέρεται ως 70 σελίδων ενημερωτικό σημείωμα. Δεν θα είχα δικαίωμα να έχω αυτά τα στοιχεία γιατί ήμουν πρόεδρος της Βουλής.”

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Καθημερινή, η ΕΥΠ είχε θέση σε παρακολούθηση ενα μεγάλο κύκλωμα νονών της νύχτας και επίορκων αξιωματικών, και στις ηχογραφημένες συνομιλίες που καταγράφηκαν εμφανίζεται και ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ που είχε θέση και στο προεδρείο της Βουλής. Το παράδοξο από την έκθεση της ΕΥΠ είναι ότι για τη δράση του κυκλώματος, όπως αναφέρει και ο τότε Πρόεδρος της Βουλής, είχε ενημερωθεί ο τότε πρωθυπουργός και ο τότε πρόεδρος της Βουλής. Λίγο καιρό μετά, οι παρακολουθούμενοι ενημερώνουν ο ένας τον άλλο ότι τους παρακολουθούν και γυρίζουν στο viber που δεν μπορεί να ελεγχθεί από τον κοριό της ΕΥΠ. Πώς έγινε η διαρροή είναι άγνωστο...

Ο τέως πρόεδρος της Βουλής αναφερόμενος στις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών που αφορούν τον Νίκο Παππά και στο αν αυτές πλήττουν το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε με νόημα ότι η εξουσία διαμορφώνει και φαινόμενα τα οποία είναι προβληματικά, πρόσθεσε ωστόσο ότι στο μεγάλο κάδρο δεν υπάρχει κανείς που να έχει θέσει εν αμφιβόλω το πως διαχειρίστηκε το οικονομικό επιτελείο και άλλοι υπουργοί τα οικονομικά θέματα της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Είναι σαφές πως πάντοτε η εξουσία και η διακυβέρνηση ως δομές διαμορφώνουν προφανώς ένα κλίμα μέσα στο οποίο μπορεί να παρουσιαστούν φαινόμενα τα οποία να είναι προβληματικά, γι' αυτό κι εμείς εδώ και πολλούς μήνες έχουμε κάνει μια αναλυτική αποτίμηση όλης της πορείας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια την οποία συζητάμε και ενόψει του συνεδρίου μας. Επί της ουσίας θέλω να πω πως αυτό που κληρονομήσαμε από ένα πολιτικό σύστημα που οδήγησε στην χρεοκοπία ήταν αδιαφανές και είχε στοιχεία διαπλοκής, πιστεύω ότι δεν άγγιξε ή ελάχιστα άγγιξε τον ΣΥΡΙΖΑ . Ήταν διαφορετική η περίοδος, διαφορετικό το αποτύπωμα της αριστερής διακυβέρνησης. Δεν υπάρχει ούτε ένας και έχουν περάσει τόσα χρόνια που να θέτει εν αμφιβόλω όλο το οικονομικό επιτελείο και τους υπουργών που είχαν σχέση με την ανάπτυξη , όλους μας που είχαμε ευθύνες για τις οικονομικές διευθετήσεις της χώρας με τα μνημόνια. Δεν έχει υπάρξει κανείς που να πει ότι ένας φάκελος μπήκε κάτω από τον άλλο, ένα ντοσιέ μπήκε κάτω από το άλλο ή ότι υπήρξε οποιοδήποτε ζήτημα διαπλοκής. Αυτό είναι το μεγάλο κάδρο από κει και πέρα προφανώς υπάρχουν και επισημάνσεις ή και επιμέρους ζητήματα τα οποία με πολύ προσοχή και ευαισθησία κι εμείς τα βλέπουμε και παίρνουμε τις αποστάσεις μας και τα μέτρα μας, ή υπάρχει αυτοκριτική τοποθέτηση δημόσια. Αυτό δε γινόταν ποτέ και από κανέναν κόμμα που κυβέρνησε και με αυτή την έννοια αυτό το ηθικό πλεονέκτημα ως μια γενική εντύπωση διαχρονικά διαμορφωμένη κατά τη γνώμη μου παραμένει και παραμένει μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Ο κ. Βούτσης μίλησε με σκληρά λόγια για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και την επιμονή της να μπει στο κάδρο των πολιτικών ευθυνών ο Αλέξης Τσίπρας.

" Η ηγεσία κάθε πολιτικής δύναμης κρίνεται καθημερινά, εμείς έχουμε κάνει ένα γενναίο και τολμηρό άνοιγμα προς όλα τα κόμματα του προοδευτικού δημοκρατικού τόξου, όλοι κρινόμαστε.

Είναι προφανές ότι δημιουργεί αισθήματα πραγματικά προβληματισμού για να μην πω και κατάπληξης η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ με τις αιτιάσεις της περί παραδικαστικών και παρακρατικών μεθόδων που υπήρξαν επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ακρότητες που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα αλλά δημιουργούν το υπέδαφος γι' αυτό που λέμε νέο αντίΣΥΡΙΖΑ μέτωπο και σπρώχνουν αυτή τη δύναμη σε μία συναίνεση και σε μία σύγκλιση με τη Νέα Δημοκρατία. Αν δεν μπορούν να το αναλογιστούν αυτό είναι πρόβλημα το οποίο θα κρίνει ο ελληνικός λαός, εμείς δεν αλλάζουμε την γραμμή μας είμαστε πολύ σαφείς ότι χρειάζεται στο νέο κόσμο που δημιουργείται μετά τον κορονοϊό διαμόρφωση προοδευτικών συγκλίσεων με όλους τους χώρους που είναι σε αντινεοφιλελεύθερη πολιτική.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντώντας στο ερώτημά αν αυτό το αντίΣΥΡΙΖΑ μέτωπο έχει να κάνει με την παρούσα ηγεσία του ΚΑΝΑΛ ή συνολικά με το χώρο ο τέως πρόεδρος της Βουλής ανέφερε

"Δεν έχω δικαίωμα σε καμία περίπτωση να εισέλθω σε θέματα που αφορούν στην ηγεσία ενός άλλου κόμματος απλώς επειδή η δημόσια ρητορική προφανώς εκπορεύεται από την ηγεσία του ΚΙΑΝΛ ,σε αυτή τη φάση υπάρχει μία πολιτική υπερδιέγερση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ που προσφέρει στην τοξικότητα του κλίματος,και μία τοξικότητα εντελώς αναντίστοιχη με τα ζητήματα και τις προτεραιότητες που υπάρχουν σήμερα στη χώρα εκδηλώνω την έκπληξη μου για τους τόνους και την επιλογή που έχει γίνει από την ηγεσία τουΚΙΝΑΛ”

Τέλος ο κ. Βούτσης πήρε αποστάσεις από τη χρησιμοποίηση του όρου επανάληψη του βρώμικο 89

"Δεν έχει χρησιμότητα αυτή τη στιγμή η επανάληψη ανιστορικών σε κάποιον βαθμών περιόδων και φάσεων όπου ο καθένας από μας ανάλογα με τη διαδρομή του και σε ποια πλευρά βρισκόταν έχει βγάλει τα συμπεράσματά του αλλά έχουν βγάλει τα συμπεράσματά και τα κόμματα εκείνης της περιόδου, δημόσια συμπεράσματα από τα συνέδρια τους. Είναι μία υπόθεση πάνω στην οποία μπορεί να διαλογιστεί κάνεις και να συζητήσει δημιουργικά αν υπάρχουν αντιστοιχίες με εκείνη τη φάση, όμως τα προβλήματα σήμερα είναι διαφορετικά, αφορούν νέους ανθρώπους που προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με εκείνη την περίοδο. Με αυτή την έννοια είναι πιο δημιουργικό να συζητάμε για το σήμερα και το αύριο για τις νέες γενιές, αυτός πρέπει να είναι ο λόγος μας αυτός είναι ο λόγος μας τώρα αυτό προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και σε επαφή με την κοινωνία”

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 28 Οκτ 2021 | 15:37

Εμπρηστικός ο Τατάρ: Δεν είναι δυνατό να ζήσουμε Έλληνες και Τούρκοι μαζί στην Κύπρο

Τι απάντησε ο Ερσίν Τατάρ στις επικρίσεις που δέχεται ότι είναι "φερέφωνο" της Τουρκίας.

ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 28 Οκτ 2021 | 14:51

Θεοδωρικάκος για Πέραμα: Ικανοποίηση για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι αστυνομικοί

Tην ικανοποίησή του για την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι, χωρίς κανένα περιοριστικό όρο, οι εφτά αστυνομικοί για τα γεγονότα στο Πέραμα εξέφρασε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η ΠΤΔ 28 Οκτ 2021 | 13:05

Σακελλαροπούλου: Το έπος του '40 θυμίζει όλα αυτά που μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι

Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΣΤΟ Π. ΦΑΛΗΡΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 28 Οκτ 2021 | 12:10

Μητσοτάκης: Τιμούμε αυτούς που αγωνίστηκαν κόντρα στο φασισμό και στον κατακτητή [εικόνες]

Την δοξολογία για την επέτειο του "Όχι" της 28ης Οκτωβρίου, παρακολούθησε στο Παλαιό Φάληρο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΠΡΟΣ ΗΠΑ 28 Οκτ 2021 | 11:25

Προκλητική επίθεση Τσαβούσογλου: Ο Δένδιας κλαίγεται σαν μικρό παιδί - Εχει κόμπλεξ κατωτερότητας

Το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα εμφανίζεται εκνευρισμένη για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Αθήνα, καθώς και τις συμμαχίες που αναπτύσσει στην ευρύτερη περιοχή.

ΝΙΚΟΣ ΒΟΣΔΟΓΑΝΗΣ 28 Οκτ 2021 | 10:09

Φώφη Γεννηματά - Συγκινεί ο πιο στενός της συνεργάτης: Ηθελε να μην την λυπηθεί κανείς [βίντεο]

"Ήταν μια γυναίκα δυνατή, έδινε αγάπη, έπαιρνε αγάπη. Ξεκίναγε να δουλεύει όταν κουραζόμασταν εμείς, δεν κουραζόταν ποτέ.", είπε για τη Φώφη Γεννηματά ο κ. Βοσδογάνης.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 28 Οκτ 2021 | 08:36

Στην Αθήνα σήμερα η Ανγκελα Μέρκελ - Ο επίλογος μίας "έντονης" σχέσης

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα και αύριο η Άνγκελα Μέρκελ, για τελευταία φορά ως καγκελάριος της Γερμανίας - Εκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

ΠΑΛΕΨΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ 28 Οκτ 2021 | 08:25

Οι τελευταίες ώρες της Φώφης Γεννηματά στο νοσοκομείο - Οι άνθρωποι που μίλησαν μαζί της

Ποιοι άνθρωποι είδαν και επικοινώνησαν με την Φώφη Γεννηματά τις τελευταίες 14 ημέρες της ζωής της που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό.

ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΕΚΠΛΗΞΗ 28 Οκτ 2021 | 08:14

Τι είναι το πρόγραμμα "Φώφη Γεννηματά" για την πρόληψη του καρκίνου που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Γυναίκες ηλικίας από 50 έως 69 ετών θα ειδοποιούνται μέσω sms προκειμένου να υποβληθούν σε εξετάσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK 27 Οκτ 2021 | 19:40

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 2022 καθιερώνεται ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου με το όνομα "Φώφη Γεννηματά"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι μέσα στο 2022 καθιερώνεται με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, η δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού.

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 27 Οκτ 2021 | 19:27

Γιώργος Κατρούγκαλος: Λιποθύμησε στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία - Αισθάνθηκε δυσφορία και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

27 Οκτ 2021 | 19:14

Η Ελλάδα αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά: Χιλιάδες κόσμου τη συνόδευσαν για να ταφεί δίπλα στον πατέρα της, Γιώργο

Χιλιάδες άνθρωποι φωνάζοντας "Αθάνατη" αποχαιρέτησαν τη Φώφη Γεννηματά στο Α' Νεκροταφείο.

ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ 27 Οκτ 2021 | 18:51

Μαριέττα Γιαννάκου: Βγήκε από τη ΜΕΘ covid του Ευαγγελισμού μετά από σχεδόν έναν μήνα

Η Μαριέττα Γιαννάκου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμός και βρίσκεται στο ίδιο δωμάτιο που ήταν η Φώφη Γεννηματά.