Ο Νίκος Παππάς "προκαλεί" τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής

Η ΝΔ ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη, ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε σκωπτικά ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ο Νίκος Παππάς "προκαλεί" τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής

«Βρισκόμαστε ενώπιων εξελίξεων, για τις οποίες κανείς δεν δικαιούται να πει πως τον εξέπληξαν. Δεν υπάρχει κάποιος στον ελληνικό λαό που δεν είχε ακούσει τη διαφωνία που είχε διατυπώσει ο Πάνος Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μας είμαστε βέβαιοι πως έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει και να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, όσο έχουμε ακόμη χρόνο, θα προσπαθούμε να πείσουμε τόσο τον Πάνο Καμμένο, όσο και άλλους βουλευτές πως πρόκειται για μια συμφωνία επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα».

Παράλληλα σημείωσε ότι «με τους ΑΝΕΛ υπάρχει πολιτική διαφωνία και όταν υπάρχει μια τέτοια διαφωνία διατυπώνονται θέσεις δημόσια που καλό θα ήταν να αποφεύγονται». «Τόσα χρόνια με τους ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν προβλήματα ικανά να μπλοκάρουν το νομοθετικό μας έργο, παρά τις διατυπωμένες διαφωνίες» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς.

Επίσης, αφού χαρακτήρισε κρίσιμες τις εξελίξεις, ανέφερε πως «ωστόσο όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσει από τις θέσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σχετικά με τις εξελίξεις μετά την πιθανή ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, είναι μέρα συνέχισης της προοδευτικής διακυβέρνησης. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτό να συμβεί. Το Σύνταγμά μας είναι σαφές και μου κάνει εντύπωση που η ΝΔ ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Αν είχε τα κότσια, που προφανώς δεν έχει, θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση μομφής για να δούμε ποιος είναι πολιτικά απομονωμένος. Η ΝΔ έχει κλιμακώσει μια αντιπαράθεση, ωστόσο η κυβέρνηση είναι σταθερή, συνεχίζει και θα συνεχίσει». Και πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «υπάρχουν πλειοψηφίες για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Αν η ΝΔ θεωρεί μαζί με τις ακροδεξιές παραφυάδες της τη Συμφωνία των Πρεσπών τόσο επιζήμια για τη χώρα, ας εξαντλήσει τα κοινοβουλευτικά όπλα για να πάρει και τα προβλεπόμενα πολιτικά μηνύματα».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε και στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «είχε παραδοσιακά μια στάση, την οποία έκανε γαργάρα. Δεν έχω ακούσει κανέναν να διαφωνεί ρητά εναντίον της λύσης που προκρίνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προορισμό. Αρχικά είχαν διατυπωθεί θετικές απόψεις για τη Συμφωνία, ωστόσο εν μία νυκτί άλλαξε αυτή η θέση από την κ. Γεννηματά και πορεύονται με μια θέση ασύμβατη με την εθνική θέση».

«Λόγοι αρχής και συνέπειας μας έκαναν να φέρουμε εμείς αυτή τη συμφωνία. Είναι μια ιστορική ευθύνη που δεν υπήρχε περίπτωση να αποστούμε όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Πρόκειται για μια ιστορική ευθύνη από την οποία δεν δραπετεύουμε. Προς το συμφέρον της χώρας, των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουμε αποστάσεις από την προγραμματική μας δέσμευση, να επιλύσουμε δηλαδή αυτό το χρόνιο πρόβλημα» υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Και συνέχισε: «Αν κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ επιλέξουν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση, τότε αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει πως αξιοποιεί τη δυνατότητα συγκρότησης της κυβέρνησης με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση της στήριξης του τόξου των δυνάμεων που στηρίξουν την πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis ο Ν. Παππάς είπε ότι: «στην υπόθεση Novartis έσπασε κακό σπυρί με την ιστορία του κ. Μανιαδάκη, ο οποίος ήθελε να φύγει από την Ελλάδα. Ο κ. Μανιαδάκης έπαιζε το ρόλο που έχει παίξει ως σύμβουλος των υπουργών που πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες ευνόησαν σκανδαλωδώς τη συγκεκριμένη εταιρεία κατά το παρελθόν. Διαβάζω ότι έχει κληθεί να καταθέσει σε αμερικανές Αρχές. Δηλαδή πιέστηκε και από τις Αρχές των ΗΠΑ να καταθέσει;» διερωτήθηκε.

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «θα περίμενα περισσότερη ευαισθησία και από τη ΝΔ και από την Ένωση Δικαστών, όταν εκτοξεύονται απειλές απέναντι στους εισαγγελείς, που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Απειλές για μηνύσεις και φυλακές από στελέχη της ΝΔ. Αναδεικνύεται ένα πέπλο υποκρισίας, ωστόσο ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Καλούμενος να απαντήσει για το σχόλιο του Κ. Σημίτη ότι η χώρα δεν θα βγει στις αγορές ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι:

«ο κ. Σημίτης έκανε μια άστοχη και άκαιρη δήλωση. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ωρίμανση χρέους στην υφήλιο και τις χαμηλότερες χρηματοδοτικές ανάγκες για την επόμενη δεκαετία από όλες τις χώρες της ΕΕ». Και υπογράμμισε: «Γίνεται ένας προγραμματικός και πολιτικός πόλεμος στην Ελλάδα για να επανέλθουν οι πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης και της αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων. Η ανάγκη των Μνημονίων περιφέρεται ως απειλή για να επιβληθεί ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελεύθερου προγράμματος και δυστυχώς ο κ. Σημίτης μπαίνει μπροστά σε αυτό τον αγώνα».

Νωρίτερα ο κ. Παππάς είχε σχολιάσει και μέσω Twitter σχολίασε τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Kανείς δεν δικαιούται να πει ότι εκπλήσσεται από τις εξελίξεις.Κάθε πολίτης ήξερε τη διαφωνία Π. Καμμένου με τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία όμως θα περάσει & μέχρι την τελευταία στιγμή θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να πείσουμε τον Π. Καμμένο & τους βουλευτές του. #1oprogramma», έγραψε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε με δεύτερο tweet:

«Ιστορική ευθύνη από την οποία δεν δραπετεύουμε, η Συμφωνία των Πρεσπών. Προς το συμφέρον της χώρας, των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. #1oprogramma»

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ 06 Ιουλ 2020 | 12:46

Γεωργιάδης για αποκαλύψεις σε βάρος του Παππά: Δημιουργούνται πολιτικά αλλά και ποινικά ζητήματα

Με όλες αυτές τις αποκαλύψεις δημιουργούνται νομικά, ποινικά αλλά και πολιτικά ζητήματα, είπε.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ "ΣΥΝΔΕΤΙΚΟ ΚΡΙΚΟ" ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ 06 Ιουλ 2020 | 12:17

Κεγκέρογλου για Παππά: Ο Τσίπρας όχι απλά γνώριζε, ήταν ο εμπνευστής του σχεδίου χειραγώγησης των ΜΜΕ

"Αποκαλύπτεται όλο το σχέδιο του ελέγχου και της χειραγώγησης των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας", είπε χαρακτηριστικά.

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΑ ΜΜΕ 06 Ιουλ 2020 | 10:56

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ολες οι δραστηριότητες του Παππά ήταν σε γνώση και κατ' εντολή του Τσίπρα

"Η προηγούμενη κυβέρνηση εκβίαζε και έκανε συναλλαγές για τις τηλεοπτικές άδειες", είπε.

«ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ» 06 Ιουλ 2020 | 10:05

Νέες βόμβες προαναγγέλλει ο Μιωνής: Δεν γνώριζε μόνο ο Παππάς, ήξεραν κι άλλοι για το παραδικαστικό

Ο επιχειρηματίας καταγγέλλει απόκρυψη κρίσιμου εγγράφου από την εισαγγελέα Τουλουπάκη και προαναγγέλλει στοιχεία που "θα κάνουν κάποιους να χάσουν τον ύπνο τους".

ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ 06 Ιουλ 2020 | 09:28

Στην αντεπίθεση ο Καλογρίτσας: Προχωρά σε μηνύσεις για το "White House – γκέιτ"

Η εντολή στους δικηγόρους του είναι να ασκηθεί άμεσα.

Η ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΙΤΕΙΝΕΤΑΙ 06 Ιουλ 2020 | 09:20

Πρωινός καφές της ...παρηγοριάς στην Κουμουνδούρου λόγω Παππά - Καλογρίτσα

Στην Κουμουνδούρου, και μετά από τις χθεσινές αποκαλύψεις με τις καταγγελίες Καλογρίτσα που σήκωσαν νέα πολιτική θύελλα, η αμηχανία επιτείνεται.

ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ 06 Ιουλ 2020 | 07:25

Σάλος μετά τις νέες αποκαλύψεις: Ο Καλογρίτσας, ο Νίκος Παππάς, τα 3 εκ. ευρώ και το "μαγαζί" που έγινε "White House"

Ο εκνευρισμός είναι διάχυτος στην Κουμουνδούρου κυρίως για τον Νίκο Παππά, ο οποίος εμπλέκεται τόσο στην υπόθεση Μιωνή και τα ηχητικά ντοκουμέντα, όσο και για τα όσα ανέφερε ο Χρήστος Καλογρίτσας.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ 05 Ιουλ 2020 | 14:10

ΝΔ: "Περιμένουμε απαντήσεις για τα 3 εκατομμύρια ευρώ στο Documento"

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά να δώσουν εξηγήσεις

ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 05 Ιουλ 2020 | 07:32

Νίκος Παππάς: Ο άνθρωπος του Αλέξη πίσω από όλες τις "σκοτεινές υποθέσεις" του ΣΥΡΙΖΑ

Τα έργα και οι ημέρες του Νίκου Παππά – "Βαρίδι" για τον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΝΔ 04 Ιουλ 2020 | 17:17

Νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα για Παππά: Με τις "ευλογίες" του "White House" τα 3 εκατ. ευρώ για το κανάλι

Ο επιχειρηματίας υποστηρίζει ότι η σύμβαση των 3 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε με εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων ήταν εικονική προκειμένου να λάβει το ποσό και να μπορέσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, με τις "ευλογίες" του Νίκου Παππά - Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

"Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΣΕΙΡΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ" 03 Ιουλ 2020 | 10:49
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ 03 Ιουλ 2020 | 09:51
ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ 02 Ιουλ 2020 | 09:28