Ο Νίκος Παππάς "προκαλεί" τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής

Η ΝΔ ξύνεται στην γκλίτσα του τσομπάνη, ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών, σχολίασε σκωπτικά ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ο Νίκος Παππάς "προκαλεί" τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής

«Βρισκόμαστε ενώπιων εξελίξεων, για τις οποίες κανείς δεν δικαιούται να πει πως τον εξέπληξαν. Δεν υπάρχει κάποιος στον ελληνικό λαό που δεν είχε ακούσει τη διαφωνία που είχε διατυπώσει ο Πάνος Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ.

Ο κ. Παππάς πρόσθεσε ότι «από την πλευρά μας είμαστε βέβαιοι πως έχουμε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να προχωρήσει και να επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, όσο έχουμε ακόμη χρόνο, θα προσπαθούμε να πείσουμε τόσο τον Πάνο Καμμένο, όσο και άλλους βουλευτές πως πρόκειται για μια συμφωνία επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα».

Παράλληλα σημείωσε ότι «με τους ΑΝΕΛ υπάρχει πολιτική διαφωνία και όταν υπάρχει μια τέτοια διαφωνία διατυπώνονται θέσεις δημόσια που καλό θα ήταν να αποφεύγονται». «Τόσα χρόνια με τους ΑΝΕΛ δεν υπήρχαν προβλήματα ικανά να μπλοκάρουν το νομοθετικό μας έργο, παρά τις διατυπωμένες διαφωνίες» συμπλήρωσε ο Ν. Παππάς.

Επίσης, αφού χαρακτήρισε κρίσιμες τις εξελίξεις, ανέφερε πως «ωστόσο όπως τόνισε και ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα δεν υπάρχει περίπτωση να υπαναχωρήσει από τις θέσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Σχετικά με τις εξελίξεις μετά την πιθανή ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο Ν. Παππάς είπε ότι «η επόμενη μέρα, μετά την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή, είναι μέρα συνέχισης της προοδευτικής διακυβέρνησης. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτό να συμβεί. Το Σύνταγμά μας είναι σαφές και μου κάνει εντύπωση που η ΝΔ ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Αν είχε τα κότσια, που προφανώς δεν έχει, θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση μομφής για να δούμε ποιος είναι πολιτικά απομονωμένος. Η ΝΔ έχει κλιμακώσει μια αντιπαράθεση, ωστόσο η κυβέρνηση είναι σταθερή, συνεχίζει και θα συνεχίσει». Και πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «υπάρχουν πλειοψηφίες για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Αν η ΝΔ θεωρεί μαζί με τις ακροδεξιές παραφυάδες της τη Συμφωνία των Πρεσπών τόσο επιζήμια για τη χώρα, ας εξαντλήσει τα κοινοβουλευτικά όπλα για να πάρει και τα προβλεπόμενα πολιτικά μηνύματα».

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αναφέρθηκε και στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «είχε παραδοσιακά μια στάση, την οποία έκανε γαργάρα. Δεν έχω ακούσει κανέναν να διαφωνεί ρητά εναντίον της λύσης που προκρίνει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προορισμό. Αρχικά είχαν διατυπωθεί θετικές απόψεις για τη Συμφωνία, ωστόσο εν μία νυκτί άλλαξε αυτή η θέση από την κ. Γεννηματά και πορεύονται με μια θέση ασύμβατη με την εθνική θέση».

«Λόγοι αρχής και συνέπειας μας έκαναν να φέρουμε εμείς αυτή τη συμφωνία. Είναι μια ιστορική ευθύνη που δεν υπήρχε περίπτωση να αποστούμε όπως έκαναν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Πρόκειται για μια ιστορική ευθύνη από την οποία δεν δραπετεύουμε. Προς το συμφέρον της χώρας, των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάρουμε αποστάσεις από την προγραμματική μας δέσμευση, να επιλύσουμε δηλαδή αυτό το χρόνιο πρόβλημα» υπογράμμισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ.

Και συνέχισε: «Αν κάποια στελέχη των ΑΝΕΛ επιλέξουν να απομακρυνθούν από την κυβέρνηση, τότε αυτές οι θέσεις θα καλυφθούν. Ο πρωθυπουργός έχει δείξει πως αξιοποιεί τη δυνατότητα συγκρότησης της κυβέρνησης με γνώμονα την αποτελεσματικότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση της στήριξης του τόξου των δυνάμεων που στηρίξουν την πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης».

Αναφερόμενος στο θέμα της Novartis ο Ν. Παππάς είπε ότι: «στην υπόθεση Novartis έσπασε κακό σπυρί με την ιστορία του κ. Μανιαδάκη, ο οποίος ήθελε να φύγει από την Ελλάδα. Ο κ. Μανιαδάκης έπαιζε το ρόλο που έχει παίξει ως σύμβουλος των υπουργών που πήραν τις κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες ευνόησαν σκανδαλωδώς τη συγκεκριμένη εταιρεία κατά το παρελθόν. Διαβάζω ότι έχει κληθεί να καταθέσει σε αμερικανές Αρχές. Δηλαδή πιέστηκε και από τις Αρχές των ΗΠΑ να καταθέσει;» διερωτήθηκε.

Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «θα περίμενα περισσότερη ευαισθησία και από τη ΝΔ και από την Ένωση Δικαστών, όταν εκτοξεύονται απειλές απέναντι στους εισαγγελείς, που ασχολούνται με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Απειλές για μηνύσεις και φυλακές από στελέχη της ΝΔ. Αναδεικνύεται ένα πέπλο υποκρισίας, ωστόσο ο λαός έχει βγάλει τα συμπεράσματά του».

Καλούμενος να απαντήσει για το σχόλιο του Κ. Σημίτη ότι η χώρα δεν θα βγει στις αγορές ο Ν. Παππάς ανέφερε ότι:

«ο κ. Σημίτης έκανε μια άστοχη και άκαιρη δήλωση. Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη ωρίμανση χρέους στην υφήλιο και τις χαμηλότερες χρηματοδοτικές ανάγκες για την επόμενη δεκαετία από όλες τις χώρες της ΕΕ». Και υπογράμμισε: «Γίνεται ένας προγραμματικός και πολιτικός πόλεμος στην Ελλάδα για να επανέλθουν οι πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης και της αποδιάρθρωσης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων. Η ανάγκη των Μνημονίων περιφέρεται ως απειλή για να επιβληθεί ο σκληρός πυρήνας του νεοφιλελεύθερου προγράμματος και δυστυχώς ο κ. Σημίτης μπαίνει μπροστά σε αυτό τον αγώνα».

Νωρίτερα ο κ. Παππάς είχε σχολιάσει και μέσω Twitter σχολίασε τη διαφωνία του Πάνου Καμμένου ως προς τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Kανείς δεν δικαιούται να πει ότι εκπλήσσεται από τις εξελίξεις.Κάθε πολίτης ήξερε τη διαφωνία Π. Καμμένου με τη Συμφωνία των Πρεσπών η οποία όμως θα περάσει & μέχρι την τελευταία στιγμή θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να πείσουμε τον Π. Καμμένο & τους βουλευτές του. #1oprogramma», έγραψε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε με δεύτερο tweet:

«Ιστορική ευθύνη από την οποία δεν δραπετεύουμε, η Συμφωνία των Πρεσπών. Προς το συμφέρον της χώρας, των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. #1oprogramma»

Φωτό: Ευρωκίνηση

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ TWITTER 11 Οκτ 2021 | 15:10

#με_τον_ταβερνιαρη: Κύμα συμπαράστασης στο twitter για ιδιοκτήτη ταβέρνας που στοχοποιήθηκε από ανεμβολίαστους

"Ψέκια παραπονέθηκαν γιατί έχει κρύο στον εξωτερικό χώρο" έγραψε ο ταβερνιάρης. Σάλος για την ανάρτηση αλλά και κύμα συμπαράστασης.

"ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ" 07 Οκτ 2021 | 14:39

Το tweet του Πάνου Καμμένου γα τη συμφωνία Ελλάδος - Γαλλίας - Τι λεει για το Σαλέχ

Ο Πάνος Καμμένος με ανάρτησή του στο Twitter πήρε θέση για την ελληνογαλλική συμφωνία.

ΣΑΝ ΑΛΛΟΣ... ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ 07 Οκτ 2021 | 13:21

Οταν ο Μητσοτάκης θύμισε στον Τσίπρα το κιτς σόου Καμμένου στη Σαλαμίνα με το χαλί και τις παλέτες στην παραλία [εικόνες]

"Η νέα φρεγάτα θα πλεύσει στον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας μέσα στο 2025. Εκεί που κάποιοι άπλωναν κόκκινα χαλιά και έκαναν τελετές για τους Σαλαμινομάχους", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

06 Οκτ 2021 | 13:54

Κατσίκης (ΑΝΕΛ) για Καμμέν και εξαγορά βουλευτών: Δέχθηκα κι εγώ "προσφορές" για να ψηφίσω την Συμφωνία των Πρεσπών

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο πραγματοποίησε ο πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ, Κώστας Κατσίκης, ορμώμενος από την πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο τέως σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ 06 Οκτ 2021 | 10:42

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δεν κυρώνει τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία υπό τον φόβο κάθε λογής Μπογδάνων της ΝΔ

Ο Αλέξης Τσιπρα σημείωσε ότι και η ΕΕ "οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να διατηρήσει τη δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Οκτ 2021 | 14:23

Μητσοτάκης: Συνεπή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών για ένταξη στην ΕΕ - Πενταρόφσκι: Η Ελλάδα ένθερμος υποστηρικτής μας

Τη σημαντική δυναμική που διαμορφώνεται στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, επιβεβαίωσαν Μητσοτάκης και Πενταρόφσκι

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ 05 Οκτ 2021 | 13:41

Η Σακελλαροπούλου στον Πρόεδρο της Β. Μακεδονίας: Χρειάζεται πλήρης και πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της Β. Μακεδονίας σημειώνοντας πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι κρίσιμη.

ΤΟ ΤWITTER ΠΗΡΕ ΦΩΤΙΑ 05 Οκτ 2021 | 10:21

Το πλήγμα της Βίκυς Καγιά στο GNTM: Η χαμένη τηλεθέαση και η λαϊκή απαίτηση επιστροφής της

Η απουσία της Βίκυς Καγιά από το GNTM γίνεται όλο και πιο αισθητή σε κάθε επεισόδιο - Το twitter πήρε φωτιά ζητώντας την επιστροφή της.

"ΓΛΕΝΤΙ" ΣΤΑ SOCIAL MEDIA 04 Οκτ 2021 | 21:50

Το Twitter τρολάρει το μπλακ άουτ σε Facebook και Instagram: "Δεν πλήρωσε το Ίντερνετ ο Μαρκ;"

Μέχρι και το ίδιο το Twitter σχολίασε το παγκόσμιο μπλακ άουτ σε Facebook και Instagram.

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 04 Οκτ 2021 | 12:05

ΝΔ: Θα απαντήσει ο Τσίπρας στις βαριές καταγγελίες του Πάνου Καμένου περί εξαγοράς βουλευτών;

"Θα απαντήσει ο κ. Τσίπρας; Θα διαψεύσει τον πρώην συγκυβερνήτη του;", ρωτά η Νέα Δημοκρατία τον ΣΥΡΙΖΑ για τον Π. Καμμένο.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 03 Οκτ 2021 | 09:09

Τι απέγιναν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που ο Πάνος Καμμένος αποκαλεί "εξαγορασμένους" - "Είναι κατάντια", του απαντούν

Που βρίσκονται σήμερα οι πάλαι ποτέ βουλευτές του Πάνου Καμμένου και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 01 Οκτ 2021 | 19:13

"Βολές" ΝΔ σε Τσίπρα: "Να απαντήσει στις βαρύτατες καταγγελίες Καμμένου ότι αγοράστηκαν οι βουλευτές του"

"Επιβεβαιώνει τα όσα καταγγέλλει ο κ. Καμμένος ή τον συκοφαντεί ο πρώην συγκυβερνήτης του; Οφείλει να τοποθετηθεί" αναφέρει η ΝΔ

ΠΑΛΑΙΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ 01 Οκτ 2021 | 18:15

"Καρφάρα" Καμμένου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο: Γιαννάκη θυμάσαι; Μη με προκαλείς…

Το καρφί του Πάνου Καμμένου στον κυβερνητικό εκπρόσωπο- Απάντηση στο σχόλιο περί "ακραίας δεξιάς"