Ο Παπαδημούλης ζητά έρευνα για τα 3,5 εκατ. Ευρώ βουλευτών της ΝΔ

Την σύγκληση της Επιτροπής Ελέγχου Πόθεν Εσχες ζητά ο Δ. Παπαδημούλης, μετά από δημοσίευμα για τα 3,5 εκατ. ευρώ που έβγαλαν στο εξωτερικό βουλευτές της ΝΔ- Εστειλε επιστολή στον Καλαντζή

o-papadimoulis-zita-ereuna-gia-ta-35-ekat-eurw-bouleutwn-tis-nd
SHARE THIS
0
SHARES

«Η σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει την συνεδρίαση της επιτροπής αμέσως, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του»

Το πολιτικό «θερμόμετρο» ανεβάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα δημοσιεύματα για μεταφορά 3,5 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό από τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με τον Δημήτρη Παπαδημούλη να ζητά την άμεση σύγκληση της Επιτροπής της Βουλής για το Πόθεν Εσχες προκειμένου να ελεγχθεί το σοβαρό αυτό θέμα.

Σε ανακοίνωση του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον Γιώργο Καλαντζή πρόεδρο της Επιτροπής της Βουλής για το «Πόθεν Εσχες» την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, προκειμένου να ενημερωθεί και να ενεργήσει σύμφωνα με τις αρμοδιότητες της για το θέμα που έχει προκύψει.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαδημούλης αναφέρει: 

«Μετά την δημοσίευση πληροφοριών, ότι από ελέγχους των φορολογικών αρχών διαπιστώθηκε ότι τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έχουν μεταφέρει σε τραπεζικά ιδρύματα εκτός Ελλάδας την περίοδο 2009-2012 συνολικό ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, και με δεδομένο ότι η αρμόδια κατά νόμο επιτροπή μας δεν έχει, εξ' όσων γνωρίζω, την παραμικρή σχετική ενημέρωση, ζητώ να συνεδριάσει αμέσως η επιτροπή μας, προκειμένου να ενημερωθεί και να ασκήσει τις κατά νόμο αρμοδιότητές της.
Η προφανής σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει την συνεδρίαση της επιτροπής αμέσως, με πρωτοβουλία του προέδρου της ή, αν αυτός κωλύεται, του αναπληρωτή του».

φωτογραφία: fosphotos.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook