Απαντήσεις από τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος καταγγέλλει ότι στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης συνεχίζει να χειρουργεί γιατρός ο οποίος έχει συνταξιοδοτηθεί.
"Με ποιο θεσμικό καθεστώς; Με ποιανού την απόφαση και την κάλυψη; Ο Διοικητής και υποδιοικητής τι κάνουν; Είναι ευνομούμενη χώρα αυτή ή παρακράτος που ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει με βάση τις πλάτες που έχει;" αναρωτιέται ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησή του στα social media.
Αναλυτικά η ανάρτηση Πολάκη
Μπορεί να μου εξηγήσει ο Υπουργός Υγείας κύριος Χρυσοχοΐδης, πως ο γιατρός χειρουργός Παίδων κύριος ΤΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στις 25/9/2023 λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας…..(φωτο 1-2) ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙ, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, λέγοντας πως είναι διευθυντής κλπκλπ!!!!!(φωτο από πρόγραμμα χειρουργείου από τις 23 /10 και για αύριο)
Με ποιο θεσμικό καθεστώς; Με ποιανού την απόφαση και την κάλυψη; Ο Διοικητής και υποδιοικητής τι κάνουν;; Είναι ευνομούμενη χώρα αυτή ή παρακράτος που ο καθένας κάνει ο,τι γουστάρει με βάση τις πλάτες που έχει;;;
Ο κύριος Βαρτζόπουλος βουλευτής Θεσσαλονίκης και υφυπουργός Υγείας ξέρει κάτι;;
Ο κύριος Καλαφάτης μήπως;;;
Τι απαντά το νοσοκομείο
Άμεση ήταν η αντίδραση της διοίκησης του νοσοκομείου το οποίο έκανε λόγο για μικροπολιτική και εξήγησε ότι όταν βγήκε το πρόγραμμα των χειρουργείων δεν είχε ακόμη κοινοποιηθεί η συνταξιοδότηση του γιατρού. Μόλις, το Ιπποκράτειο ενημερώθηκε, προχώρησε άμεσα τις ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα.
"Το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό. Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα. Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης" ανέφερε χαρακτηριστικά το νοσοκομείο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η διοίκηση του ΓΝΘ "Ιπποκράτειο" λειτουργεί πάντα με γνώμονα τη διαφάνεια και την αξιοκρατία, σε όλα τα επίπεδα. Εν προκειμένω, το ΦΕΚ με την απόφαση αυτοδίκαιης λύσης της υπαλληλικής σχέσης του ιατρού κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο στις 23/10/2023 και την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε και στον ιατρό. Ταυτόχρονα έγιναν όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες διορισμού προσωρινού προϊσταμένου στο Παιδοχειρουργικό Τμήμα.
Το πρόγραμμα χειρουργείου της εβδομάδας, ετοιμάζεται στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Συνεπώς το όνομα του ιατρού ορθώς ήταν γραμμένο, αφού δεν ήταν ακόμα γνωστή η λύση της υπαλληλικής του σχέσης.
Λυπούμαστε πολύ που ένας ιατρός με εξαιρετική πορεία στην ειδικότητά του εδώ και 34 χρόνια στο Ιπποκράτειο, εν ενεργεία Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων, με πρωτοπόρες τεχνικές στη χειρουργική παίδων, με αμέτρητες διακρίσεις και ευχαριστήριες επιστολές γονιών από όλη την Ελλάδα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου μας από τον Ιούλιο του 2014 έως τον Αύγουστο του 2022 ως αιρετός εκπρόσωπος των ιατρών, γίνεται αντικείμενο αντιπαράθεσης για λόγους μικροπολιτικής.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr