Ο πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ

Η σύγκρουση μαίνεται στο ΠΑΣΟΚ. Η στάση που θα κρατήσει το επίσημο ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η τακτική των Παπανδρεϊκών.

Η ανακοίνωση - μανιφέστο του Γ. Παπανδρέου έπεσε σαν βόμβα λίγες μόνο ημέρες πριν από την πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η σύγκρουση μεταξύ Βενιζέλου και Παπανδρέου, ενόψει της προεδρικής εκλογής αναμένεται να φτάσει στα άκρα, καθώς η ανακοίνωση του Πρώην Πρωθυπουργού αποτελεί ουσιαστικά προαναγγελία νέου κόμματος στην περίπτωση που δεν ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του επίσημου ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να μην ανεβάσουν τους τόνους στην αντιπαράθεση με τον Γ. Παπανδρέου

Από την πλευρά του επίσημου ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν να μην ανεβάσουν τους τόνους στην αντιπαράθεση με τον Γ. Παπανδρέου. Στα ηγετικά κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός δεν έχει μεγάλη εμβέλεια στο εσωτερικό των εναπομεινάντων ψηφοφόρων του κόμματος και αναφέρουν σε συζητήσεις ότι μία προσπάθεια κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου δεν θα ξεπερνούσε το 1%. Υπάρχουν όμως και φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζουν ότι τελικά ο Γ.Παπανδρέου δεν θα επιδιώξει να κάνει κόμμα, όπως δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Π. Κουκουλόπουλος.

Σύμφωνα με κύκλους της Χαριλάου Τρικούπη, το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να κάνει ανοίγματα προκειμένου να αυξήσει τις δυνάμεις του σε κοινοβουλευτικό επίπεδο όπως έκανε με την ανακοίνωση για την συμφωνία θέσεων με τους Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί με τις θέσεις των μεταρρυθμιστών που ζητούν εκλογή του ΠτΔ, συνταγματική αναθεώρηση και αλλαγή του εκλογικού νόμου εκτός από την πρόταση για προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών εντός του 2015. Η ανακοίνωση αυτή δόθηκε στην δημοσιότητα μετά την γνωστοποίηση των θέσεων του Γ. Παπανδρέου που ταυτίζονταν με τις απόψεις των Μεταρρυθμιστών του Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος έχει ζητήσει και κυβέρνηση ειδικού σκοπού από την υπάρχουσα βουλή. Παράλληλα στην Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να ενισχύσουν την προβολή του σήματος που θα τονίζει το ΠΑΣΟΚ και θα αναφέρει την Δημοκρατική Παράταξη, προσπαθώντας να καταδείξουν ότι ο ΓΑΠ ετοιμάζεται να πολιτευθεί κόντρα στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του.

Στο στρατόπεδο του Γ. Παπανδρέου προετοιμάζονται για σκληρή αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου.

Στο στρατόπεδο του Γ. Παπανδρέου προετοιμάζονται για σκληρή αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες όλα τα στελέχη που υποστηρίζουν τον Γ. Παπανδρέου αναμένεται να κοινοποιήσουν τις απόψεις τους στα μέσα ενημέρωσης και να ταχθούν υπερ της εκλογής ΠτΔ και του σχηματισμού κυβέρνησης ειδικού σκοπού από την παρούσα βουλή, ζητώντας την παραίτηση Βενιζέλου και Σαμαρά. Σε κομματικό επίπεδο αναμένεται να αναδειχτούν οι οργανώσεις που θα υποστηρίξουν την κίνηση του Γ. Παπανδρέου αν και ο πρώην πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στα δίκτυα πολιτών και στην αυτοοργάνωση που έχει αναπτυχθεί σε όλες τις πόλεις της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές που υποστηρίζουν τον ΓΑΠ αναμένεται να υπογράψουν το κείμενο των 8 που ετοιμάζεται να παρουσιάσει ο Σπ. Λυκούδης μεταξύ της δεύτερης και τρίτης ψηφοφορίας. 

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ 22 Φεβ 2020 | 12:46

Βενιζέλος για Novartis: Γέμισε πληγές το σώμα της Δικαιοσύνης

Η σκευωρία Novartis είχε μια προφανή πολιτική στόχευση, πρωτίστως έβλαψε και εξακολουθεί να βλάπτει την αξιοπιστία και το κύρος της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου", λέει ο Ε. Βενιζέλος.

ΑΠΡΟΟΠΤΟ 21 Φεβ 2020 | 08:51

Εφαγε τούμπα ο ΓΑΠ μέσα στη Βουλή- Στην αίθουσα K. Tσαλδάρης

Τούμπα έφαγε μέσα στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου αλλά ευτυχώς ήταν ανώδυνη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ 18 Φεβ 2020 | 22:38

Υπέρ της προσφυγής στη Χάγη τάχθηκαν Παπανδρέου & Μπακογιάννη

Η κ. Μπακογιάννη έκανε έκκληση για εθνική ενότητα και σοβαρότητα καθώς τα γεωστρατηγικά δεδομένα έχουν αλλάξει, η Τουρκία έχει αλλάξει

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ» 14 Φεβ 2020 | 10:09

Χαμός στην ΚΟ ΚΙΝΑΛ με τη Νάντια: «Δεν μιλάς σε γίδια, είμαστε βουλευτές»

«Δεν μιλάς σε γίδια, μιλάς σε βουλευτές», φέρεται να είπε η κ. Γιαννακοπούλου, με τον κ. Κεγκέρογλου να «εκρήγνυται».

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. 12 Φεβ 2020 | 07:40

Εξάρχεια: Τέλος τα ΜΑΤ - Στέλνουν δίτροχα, σκύλους και πεζές περιπολίες

Ο νέος σχεδιασμός στηρίζεται στον «τεμαχισμό» της περιοχής σε 6 τομείς, ανάλογα με τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί.

ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ 11 Φεβ 2020 | 08:58

Στα Σκόπια ο Παπανδρέου: Αυστηρή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

«Θετική για τους λαούς των Βαλκανίων, την Ειρήνη και τη Σταθερότητα, η πιθανή έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην ΕΕ της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας».

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΝΔΡΕΣ 10 Φεβ 2020 | 16:10

Συνάντηση Παπανδρέου - Ζάεφ στα Σκόπια- Ναί στη Βόρεια Μακεδονία

Στη συνάντηση σύμφωνα με τοπικά μέσα συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ 07 Φεβ 2020 | 13:37

«Μας συμφέρει η Χάγη;» - Απαντούν ΓΑΠ, Ντόρα, Κατρούγκαλος, Ροζάκης

Το πάνελ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ 05 Φεβ 2020 | 18:15

Δήμητρα Λιάνη για Ανδρέα Παπανδρέου: Ήταν αρσενικό παλιάς κοπής

Η τελευταία σύντροφος της ζωής του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ μίλησε για τις άγνωστες πτυχές της ζωής του

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΧΙΟ 05 Φεβ 2020 | 14:01

Επέτειος 101 χρόνων από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου

Σαν σήμερα ήρθε στη ζωή το 1919 στη Χίο ο Ανδρέας Παπανδρέου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 03 Φεβ 2020 | 11:43

Ημερίδα του e-kyklos για την κλιματική αλλαγή και την ανάπτυξη

«Κλιματική αλλαγή: Επείγουσα παράμετρος του νέου μοντέλου ανάπτυξης».