O Ρουβίκωνας «αδειάζει» το Μαξίμου για την επίθεση στον ΔΟΛ

Mετά το non paper του Μαξίμου ο Ρουβίκωνας ανήρτησε κείμενο σε ιστοσελίδα με το οποίο διέψευδε την κυβέρνηση αποδίδοντας την επίθεση σε άλλους αγωνιστές.

O Ρουβίκωνας «αδειάζει» το Μαξίμου για την επίθεση στον ΔΟΛ

Το Μέγαρο Μαξίμου με non paper, το μεσημέρι του Σαββάτου, «κάρφωσε» την Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας και της απέδωσε την επίθεση στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ, χωρίς να υπάρχει ανάληψη! Το μεσημέρι της Κυριακής, ο Ρουβίκωνας ανήρτησε κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με το οποίο διέψευδε την κυβέρνηση αποδίδοντας την επίθεση σε άλλους αγωνιστές. Η αναρχική συλλογικότητα υποστήριζε ότι αναλαμβάνει άμεσα την ευθύνη των ενεργειών της. Αυτή η ανάρτηση φέρεται να έγινε στις 15:25 το μεσημέρι της Κυριακής με ένα κείμενο 416 λέξεων. Ο Ρουβίκωνας μάλιστα διερωτάται γιατί έγινε αυτή η μετάλλαξη στην προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, αν ήταν μεμονωμένο λάθος, αν ετοιμάζουν κάτι και αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να διεμβολίσει τη ΝΔ στα ταγματασφαλίτικα κοινά. Το παράξενο και περίεργο σε αυτή την διαμάχη είναι το γεγονός ότι η αιχμηρή ανάρτηση προς την κυβέρνηση εξαφανίστηκε λίγα λεπτά αργότερα. Κατέβηκε όπως είχε ανεβεί προκαλώντας πλήθος ερωτημάτων και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ.

Σχεδόν πέντε ώρες αργότερα, στις 20:30 το απόγευμα της Κυριακής, ο Ρουβίκωνας επανέφερε την ανάρτησή του προσθέτοντας την εξής παράγραφο:

«Πριν λίγη ώρα αναρτήσαμε μια ανακοίνωση για το θέμα της επίθεσης στον ΔΟΛ. Διαπιστώσαμε σύντομα ότι είχε τρέξει αρκετό νερό στο αυλάκι. Υπάρχει πάντα κάτι χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον βάλτο της εξουσίας. Είδαμε ότι ο Δ.Ο.Λ. (συνεχίζοντας και με τον Μαρινάκη τον ρόλο που είχε για δεκαετίες στην Ελλάδα) με ανακοίνωσή του έδωσε μια νέα διάσταση στον τραγέλαφο καταγγέλλοντας ότι Σύριζα ήξερε «με εσωτερική πληροφόρηση» τους «πραγματικούς ενόχους» (δηλαδή εμάς) και μάλλον «του ξέφυγε κατά λάθος». Είναι μοναδικός ο τρόπος που τα νούμερα τους κράτους και της δημοσιογραφίας παράγουν λάσπη και fake news από το κενό. Είναι εντυπωσιακό πόσο ο Σύριζα, η ΝΔ και οι κολαούζοι του Τύπου γίνονται ένα αξεδιάλυτο συνονθύλευμα. Η φαιδρότητα τους μέσα στους ανταγωνισμούς τους δεν θα πρέπει να μας αποσπά από το γεγονός ότι αυτός ο εσμός καθορίζει τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους ζούμε...»

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, κυβερνητικές πηγές έλεγαν «Συγνώμη, λάθος» και παραδέχονταν πως στη διαρροή από το Μάξιμου σε σχέση με την επίθεση στα γραφεία του ΔΟΛ έγινε λάθος το οποίο αποδίδεται στην προσπάθεια του συντάκτη, του non paper να περιγράψει τον χώρο από τον οποίο προήλθε η επίθεση. Για αυτό το λόγο χρησιμοποίησε τον «Ρουβίκωνα», καθώς, όπως τόνιζαν, η συγκεκριμένη συλλογικότητα έχει ταυτιστεί με τέτοιου είδους ενέργειες κατά συγκεκριμένων στόχων.

Σημειώνεται ότι μετά την επίθεση, οι εφημερίδες ΝΕΑ και ΒΗΜΑ είχαν απαντήσει αιχμηρά κάνοντας λόγο για υποβολείς και αυτόκλητους αλληλέγγυους μιας παραεξουσίας που υποθάλπει φαινόμενα βίας και τρομοκρατίας. Τότε είχε έρθει το non paper του Μεγάρου Μαξίμου με το οποίο έσπευσε να χρεώσει την επίθεση στην αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, χωρίς να έχει προηγηθεί ανάληψη από αυτή. Κυβερνητικοί κύκλοι είχαν απαντήσει στα κείμενα των εφημερίδων με το παρακάτω non paper: «Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη, με αφορμή μια καταδικαστέα ενέργεια του Ρουβίκωνα ενάντια σε ένα άδειο κτίριο (πρώην γραφεία του ΔΟΛ, άδεια σήμερα), συνεχίζει την προσπάθεια σπίλωσης της κυβέρνησης, με αδιανόητες κατηγορίες –τώρα τη βλέπουν και σε ρόλο… καθοδηγητή! Ούτε μια στοιχειώδη πολιτική ανάλυση δεν μπορούν να κάνουν… Είναι φανερό ότι όταν έχεις μάθει να εκτελείς συμβόλαια δεν έχεις και πολλά περιθώρια για δημοσιογραφία».

Σε κείμενο που είχε αναρτηθεί σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, υποστηρίζεται ότι η επίθεση έγινε ως κίνηση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, με τους συγγραφείς να επιφυλάσσονται για την δημοσιοποίηση βίντεο και κείμενο για την ενέργεια.

Στην ιστοσελίδα των «Νέων» αναρτήθηκε νέο κείμενο, στο οποίο εκφράζεται η απορία: «Πώς γνωρίζουν στο Μαξίμου ότι η επίθεση έγινε από τον Ρουβίκωνα;». Προσθέτουν επίσης πως: «Αίσθηση προκαλεί η σπουδή των συγγραφέων του κυβερνητικού non paper γα την τρομοκρατική επίθεση στον ΔΟΛ καθώς φαίνεται ότι διαθέτουν εσωτερική πληροφόρηση, αφού μας αποκαλύπτουν ότι πρόκειται για τον Ρουβίκωνα, κάτι που δεν έχει προκύψει με άλλον τρόπο. Πέραν των ψεμάτων περί άδειου κτιρίου (από εκεί εκπέμπει ο BHMA FM και υπάρχουν και άλλοι εργαζόμενοι) η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και οι περί αυτού οφείλουν να εξηγήσουν στους πολίτες πώς και από που γνωρίζουν τους δράστες της επίθεσης και γιατί δεν έκαναν κάτι ώστε να απολογηθούν ενώπιον των αρχών. Πρωτοφανής η πρόκληση, προφανής η απάντηση. Το Μέγαρο Μαξίμου σε μια πρωτοφανή επίδειξη αδιαφορίας, ανοχής, αν όχι κάτι χειρότερο, αφού πέρασαν πάνω από 18 ώρες, με τη γνωστή μέθοδο των non paper, όχι μόνο δεν καταδικάζει ξεκάθαρα τη χυδαία, τραμπούκικη και τρομοκρατική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας, αλλά προχωρά ακόμα περισσότερο σε απαράδεκτους συμψηφισμούς».

Η «αόρατη»-ορατή ανάρτηση

Στην πρώτη ανάρτηση του Ρουβίκωνα, που εξαφανίστηκε για κάποιες ώρες, σημείωνε μεταξύ άλλων, πως «είδαμε το πολιτικό όργανο του Σύριζα, τον Left.gr να μας κατηγορεί ότι εμείς επιτεθήκαμε στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ στην Οδό Μιχαλακοπούλου στο Παγκράτι ενώ όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη, αλλά την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia. Για πολλοστή φορά να πούμε ότι ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο».

Καταλήγει μάλιστα με μια σκωπτική παραίνεση:

«Το μόνο ίσως που θα είχαμε να προτείνουμε στο Σύριζα είναι να κάνει μα επερώτηση στη βουλή, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του Ρουβίκωνα... Δεν πειράζει που κυβέρνηση θα κάνει επερώτηση σε αντιπολίτευση. Για τα μάτια του κόσμου είναι άλλωστε όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί».

Δήλωση Μ. Χαρακόπουλου

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος δήλωσε σχετικά: «Οι συντάκτες του χθεσινού non paper του Μεγάρου Μαξίμου εκτέθηκαν για άλλη μια φορά. Απέδωσαν την καταδικαστέα επίθεση κατά του κτιρίου του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου, στο Ρουβίκωνα, ο οποίος όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη. Άραγε πως το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Ρουβίκωνας; Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις.»

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΝ 28 Απρ 2021 | 09:19

Συνάντηση Σακελλαροπούλου - Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο

Συνάντηση Μητσοτάκη - Σακελλαροπούλου στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ 27 Απρ 2021 | 14:16

Παρέμβαση του "φεμινιστικού τομέα Ρουβίκωνα" στο σπίτι του Γιώργου Μπαμπινιώτη [Βίντεο]

Παρέμβαση με τρικάκια και συνθήματα πραγματοποίησαν μέλη του ΦεμινιστικούΤομέα Ρουβίκωνα έξω από το σπίτι του καθηγητή Γιώργου Μπαμπινιώτη.

ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ "ΕΝΟΙΚΟ" ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ 24 Απρ 2021 | 17:36

H επίσκεψη Μητσοτάκη στην Θεσσαλονίκη και το αναπάντεχο δώρο για τον... Peanut

Ο κ. Μητσοτάκης στην βόλτα του στη Θεσσαλονίκη δέχτηκε ένα απρόσμενο δώρο για τον Peanut, το αδέσποτο σκυλί που υιοθέτησε.

Ο ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΜΕΝΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΣΚΥΛΟΣ 21 Απρ 2021 | 13:16

Η πρώτη guest εμφάνιση του πρωθυπουργικού Πίνατ: Στη συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη [εικόνες]

Ο σκυλάκος Peanut που υιοθετήθηκε από το Μαξίμου έκανε την πρώτη του guest εμφάνιση στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Νίκο Αναστασιάδη.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 21 Απρ 2021 | 10:44

Κυπριακό - Συνάντηση Μητσοτάκη με Αναστασιάδη: Λύση μόνο στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας

Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΛΕΞΑ ΕΓΩ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙΝΟΣ" 18 Απρ 2021 | 12:32

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει πλέον τετράποδο ένοικο: Δείτε τον Πίνατ, το σκυλάκι από το καταφύγιο [Εικόνες]

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθέτησε σκυλάκι από το καταφύγιο της Φιλοζωικής Ένωσης Ηλιούπολης και το Μαξίμου απέκτησε νέο ένοικο

ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΡΙΚΑΚΙΑ 18 Απρ 2021 | 09:54

Πέτρος Φιλιππίδης: "Παρέμβαση" του Ρουβίκωνα στο σπίτι του ηθοποιού

"Παρέμβαση" στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη έκανε ο Ρουβίκωνας γράφοντας συνθήματα στους τοίχους

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ 13 Απρ 2021 | 13:04

Συνάντηση Μητσοτάκη - Δένδια: Για το ταξίδι του ΥΠΕΞ στην Τουρκία και το ραντεβού με Τσαβούσογλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Δένδια στο Μέγαρο Μαξίμου

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 11 Μαϊ 2021 | 07:37

Απόβαση της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο για το καλοκαίρι: 40 κάμερες, 15 drones και 100 αστυνομικοί στο νησί

Ειδικό σχέδιο για να αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα στη Μύκονο με τη χρήση καμερών, drones και την επιστράτευση 100 αστυνομικών ετοίμασε η ΕΛΑΣ.

ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΣΑΝΤΑΚΙ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ 10 Μαϊ 2021 | 12:14

Εδειραν άγρια και λήστεψαν οδηγό λεωφορείου στη Βουλιαγμένης- Επειδή σταματούσε στις στάσεις...

Πέντα άτομα χτύπησαν άγρια και λήστεψαν οδηγό λεωφορείου στη Βουλιαγμένης.

ΤΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 10 Μαϊ 2021 | 07:50

Δολοφονία 54χρονου στη Ζάκυνθο: Ποιους "έδειξε" με τη μήνυσή του πριν 11 μήνες - Οι δύο πρώην αστυνομικοί και ο αμαξάς

Ανάμεσα σε αυτούς που είχε μηνύσει ο επιχειρηματίας ήταν ένας συνοδός ασφαλείας, ένας σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, και δύο πρώην αστυνομικοί.

ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 08 Μαϊ 2021 | 09:51

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Η μαφία, η εκτέλεση "βασίλισσας" οίκων ανοχής και μια ληστεία μαμούθ 550.000 ευρώ

Οι υποθέσεις για τις οποίες είχε κατηγορηθεί, αθωωθεί, εμπλακεί, σχετιστεί το 54χρονο θύμα της χθεσινής μαφιόζικης εκτέλεσης στη Ζάκυνθο.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 06 Μαϊ 2021 | 20:18

Μένιος Φουρθιώτης: Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Η στιγμή που οι συγκατηγορούμενοί του φεύγουν μετά τους πυροβολισμούς

Το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι δράστες για να προσεγγίσουν και να διαφύγουν πεζή από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, μετά τους πυροβολισμούς με πολεμικό καλάσνικοφ