Ο Ρουμελιώτης άναψε φωτιές και τώρα... τα ξέχασε όλα

Δεν ξέρω, δεν άκουσα από τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Π. Ρουμελιώτη μετά τις φωτιές που άναψε για «σκοτεινές» σχέσεις δημοσιογράφων με τον οργανισμό.

o-roumeliwtis-anapse-fwties-kai-twra-ta-ksexase-ola
SHARE THIS
0
SHARES

Αδύναμη... μνήμη φαίνεται ότι έχει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης. Μετά τις φωτιές που άναψε για τις «σκοτεινές» σχέσεις του ΔΝΤ με Ελληνες δημοσιογράφους, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό, μιλώντας στο Mega, τα ξέχασε όλα και μάλιστα ξαφνικά.

Ο ίδιος είπε μεταξύ άλλων «δεν θυμάμαι ποιους είδα, έχει περάσει καιρός» ενώ, όταν ο δημοσιογράφος τον κάλεσε να πει ονόματα περιορίστηκε να πει ότι «αυτή είναι μια συνήθης πρακτική του ΔΝΤ». Δεν θυμάμαι καν ποιους συνάντησα στον δρόμο. Εναν ή δύο δημοσιογράφους, αλλά δεν θυμάμαι». «Δεν είπα κάτι τέτοιο και δεν μπορούσα να το πω γιατί δεν συμμετείχα σε αυτά τα σεμινάρια, δεν γνωρίζω πως οργανώνονται και τι λέγονται σε αυτά τα σεμινάρια(...)Δεν θυμάμαι, πραγματικά δεν θυμάμαι καν ποιους συνάντησα στον δρόμο. Είναι 1-2 δημοσιογράφοι που ούτε καν θυμάμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το εάν είναι πιθανό να υπήρχε κάποια οικονομική συναλλαγή απάντησε ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο κάτι τέτοιο να συμβεί στον βαθμό που το ΔΝΤ λειτουργεί με διαφάνεια και σίγουρα θα είχε υποπέσει στην αντίληψη των μελών του ΔΣ αν υπόκρυπταν τα σεμινάρια αυτά και οι εκδηλώσεις αυτές του Ταμείου ένα είδος συναλλαγής» ενώ σχετικά με τους δημοσιογράφους του MEGA ονόματα των οποίων γράφτηκαν στο διαδίκτυο είπε ότι «ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο, ουδέποτε συνάντησα τον κ. Καμπουράκη και τον κ. Οικονομέα στην Ουάσινγκτον».

Σχετικά με το εάν θεωρεί πως υπάρχει κάτι μεμπτό στη διαδικασία απάντησε ότι «είναι η συνηθισμένη πρακτική του ΔΝΤ να καλεί δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Τίποτα άλλο δεν μπορώ να πω. Τώρα αν η πολιτική αυτή είναι σωστή ή όχι δεν το γνωρίζω». Δεν γνωρίζω  απάντησε και στην ερώτηση εάν  υπάρχει λίστα με φιλικά προσκείμενους στο ΔΝΤ δημοσιογράφους. 

Οι δηλώσεις Ρουμελιώτη έχουν προκαλέσει την αντίδραση των δημοσιογραφικών ενώσεων και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ ζήτησε διευκρινίσεις από τον πρώην εκπρόσωπο της χώρας στο ΔΝΤ.


 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook