ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 διαμαρτύρονται για την απαγόρευση των συναθροίσεων - Αν και η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε χαλάρωση των μέτρων...

Οργή στον ΣΥΡΙΖΑ για την κυβερνητική απόφαση περι συναθροίσεων- Επιτρέπονται πλέον οι συναθροίσεις έως και 100 άτομα

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Πολυτεχενείο ΜΑΤ 2

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση της ΕΛΑΣ να απαγορευθεί κάθε δημόσια συνάθροιση άνω των 100 ατόμων στην ελληνική επικράτεια ως την πρώτη Φεβρουαρίου. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το μέτρο όπως επιβεβαίωσε ο λοιμωξιολόγος κ. Γώγος είναι εισήγηση της Επιτροπής, ενώ συνιστά χαλάρωση των μέτρων, αφού μέχρι σήμερα απαγορεύονταν κάθε είδους συναθροίσεις, είτε πάνω είτε κάτω από 100 άτομα.

"Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αποδίδει σε δήθεν εισηγήσεις της Επιτροπής τη δική της πολιτική απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων", αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι "για πολλοστή φορά διαψεύδεται, αφού ο κ. Βατόπουλος ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η Επιτροπή εισηγήθηκε κάτι τέτοιο".

Σημειώνεται πάντως ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων πάνω από 100 άτομα είναι χαλάρωση των μέτρων που ίσχυαν μέχρι σήμερα, αφού πλέον επιτρέπονται οι συναθροίσεις έως 100 άτομα, που μέχρι χθές απαγορεύονταν. Ενώ ο λοιμωξιολόγος κ. Γώγος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων είναι εισήγηση της επιτροπής.

Στην ανακοίνωσή του του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι "η αυτονόητη τήρηση μέτρων προστασίας και αποφυγής συνωστισμού δεν μπορεί να αποτελεί πρόσχημα της κυβέρνησης για αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις". Την κατηγορεί ότι "αντιμετωπίζει την πανδημία όχι ως θέμα δημόσιας υγείας αλλά ως ευκαιρία καταστολής" και ότι "συνεχίζει με κινήσεις πανικού να κρύβεται με ψέματα πίσω από την Επιτροπή, την ώρα που αρνείται τα αυτονόητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας". Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι αυτά είναι τα εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- να λάβει μέτρα για τα ΜΜΜ και τους χώρους εργασίας, εκεί δηλαδή που συμβαίνουν οι περισσότερες μολύνσεις με βάση τον πρόεδρο του παγκόσμιου ιατρικού συλλόγου

- να ενισχύσει τη δημόσια υγεία και να στηρίξει οικονομικά εργαζόμενους και επιχειρήσεις.

- να προσλάβει γιατρούς αντί για ειδικούς φρουρούς.

"Όσο ο κ. Μητσοτάκης αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής επιβεβαιώνει πως λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της", υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Παρέμβαση Ραγκούση: Είναι μία αποτρόπαιη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση

Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Ραγκούσης, προχώρησε σε παρέμβαση ως προς την απαγόρευση της κυβέρνησης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ένας περιορισμός που συνδέεται ευθέως με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι "προφανώς λένε ψέματα (ότι δήθεν υπήρχε ήδη αυστηρότερη απαγόρευση). Απόδειξη το γεγονός ότι σειρά κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα που υπερέβαιναν κατά πολύ τα 100 άτομα και δεν ετέθη ποτέ και από κανέναν αρμόδιο κρατικό φορέα, όπως η Ελληνική Αστυνομία, ζήτημα παράνομης διεξαγωγής ή επιβολής προστίμων στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι πριν απο λίγες μέρες.

Αρα είναι ένας περιορισμός που ευθέως συνδέεται με την κατάθεση στο Κοινοβούλιο του Νομοσχεδίου για την Αστυνομία στα Πανεπιστήμια.
Και αυτό δεν το λέω σαν εκτίμηση μόνο, το λέω και με βάση την επίσημη πληροφόρηση που έχουμε από την περασμένη βδομάδα στο προεδρείο της Βουλής ότι το Νομοσχέδιο αυτό μαζί με άλλα δύο θα κατατεθουν απο την Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες."

Στη συνέχεια, ο κ. Ραγκούσης χαρακτήρισε την απόφαση όχι απλώς μία πράξη αυταρχισμού, "αλλά μία αποτρόπαιη αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση. Στην πραγματικότητα με έναν εντελώς αντισυνταγματικό και αντιδημοκρατικό τρόπο περιστέλλουν τη λειτουργία της Δημοκρατίας και του Συντάγματος.
Περί αυτού πρόκειται."

Για να συνεχίσει:

"Θέλουν να απαγορέψουν συνταγματικά προβλεπόμενες συγκεντρώσεις που θα γίνουν για να για να περιορίσουν το θυμό, την αγανάκτηση, την πάνδημη αντίδραση γιι' αυτό το νομοσχέδιο, έχοντας απέναντί της το σύνολο όχι μόνον της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά και το σύνολο της αστυνομίας.

Υπάρχει μείζον ζήτημα αντίδρασης όλου του πνευματικού, όλου του πολιτικού, όλης της κοινωνίας. Το ζήτημα της δημοκρατίας που τίθεται, είναι ότι επιχειρούν να μην επιτρέψουν στους πολίτες να εκφράσουν την αντίθετη γνώμη τους.
Αυτό δεν είναι δυνατόν το 2021 να το ανεχτεί κανείς στην Ελλάδα .
Να σου απαγορεύουν δηλαδή να έχεις αντίθετη γνώμη από τη γνώμη που έχει ο Μητσοτάκης και ο Χρυσοχοϊδης. Πρόκειται για περιστολή της συνταγματικής δυνατότητας των πολιτών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους."

Ο Γιάννης Ραγκούσης υποστήριξε πως ο κορονοϊός είναι απλώς το πρόσχημα και αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, ότι δηλαδή επικαλούνται ψευδώς τον κορονοιό και μάλιστα ψευδώς, όπως τόνισε, καθώς "ενημερώθηκα σήμερα το πρωί οτι έχουν υπάρξει δημόσιες τοποθετήσεις μελών της Επιτροπής λοιμωξιολόγων που δηλώνουν παντελή άγνοια για την απαγόρευση αυτή."

Και κατέληξε:

"Υπάρχουν δύο δρόμοι για την κυβέρνηση. Κάνω μία μικρή πρόβλεψη:
ή θα το πάρουν πίσω, γιατί οφείλουν να το πάρουν πίσω, γιατί κυριολεκτικά επαναλαμβάνω κακοποιούν το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία με αυτήν την απόφαση ή αυτή η απόφαση θα τσαλακωθεί από την ίδια την αντίδραση των πολιτών.
Η απόφαση αυτή θα ξεσηκώσει τεράστια αντίδραση αυτή ,δεν μπορεί κανείς να ανεχτεί-ακόμη κι αν συμφωνεί με το νομοσχέδιο για την Αστυνομία-αυτήν την αποτρόπαιη ,αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική απόφαση της Κυβέρνηση του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοίδη.

Αντίδραση και από το ΚΚΕ: Παραμύθια τα περί προστασίας της δημόσιας υγείας

"Η αστυνομική απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων, σε μια περίοδο μάλιστα που η κυβέρνηση υλοποιεί σωρηδόν μέτρα που προκαλούν δικαιολογημένες αντιδράσεις, όπως το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, είναι πολιτική επιλογή και ομολογία ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή είναι μόνιμο συστατικό στοιχείο της πολιτικής της" τονίζει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

"Όλα τα υπόλοιπα περί προστασίας της δημόσιας υγείας είναι παραμύθια, όταν η κυβέρνηση με δική της ευθύνη δεν έχει εξασφαλίσει τα μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς, εκπαίδευσης, μέσα μεταφοράς κ.α και όταν πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι συγκεντρώσεις δεν ευθύνονται για τη διάδοση του ιού, αφού οι πρώτοι που τηρούν τα μέτρα προστασίας είναι αυτοί που τα διεκδικούν, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι φοιτητές, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους" καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

ΜεΡΑ25: Αποφασίζομεν και διατάσσομεν

Τα μέτρα απαγόρευσης των συναθροίσεων κατήγγειλε ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Γ. Λογιάδης, μιλώντας στη Βουλή. "Καταδικάζουμε τα μέτρα απαγόρευσης των συναθροίσεων και θεωρούμε ότι πίσω από την απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ, κρύβεται ο αρμόδιος υπουργός. Προσωπικά μου θυμίζει- ήμουν 16 ετών τότε- το αποφασίζομεν και διατάσσομεν", είπε ο κ. Λογιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΑΠΟ ΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ 05 Μαρ 2021 | 14:32

Συναγερμός στον Βόλο - Αποκλεισμένη περιοχή του κέντρου εξαιτίας ύποπτων αντικειμένων [βίντεο]

Από τις 11.30 το πρωί έχει εκκενωθεί το κεντρικό ταχυδρομείο του Βόλου καθώς εντοπίστηκαν δύο ύποπτα αντικείμενα.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ 05 Μαρ 2021 | 14:05

Κέρκυρα - Μήνυμα Χρυσοχοΐδη: "Σας παρακαλώ πολύ κάντε υπομονή. Εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και προσέχετε"

Έκτακτη, ευρεία σύσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Κέρκυρα - Το μήνυμά του προς τους πολίτες για τα μέτρα και τον εμβολιασμό.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 05 Μαρ 2021 | 13:52

Τσίπρας στο Θριάσιο: Ξανά δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία μετά το αποτυχημένο lockdown [εικόνες]

Eπίθεση για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίζεται την πανδημία η Κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Η ΕΡΤ ΖΗΤΗΣΕ ΣΥΓΓΝΩΜΗ 05 Μαρ 2021 | 12:39

Έξαλλοι πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ με το Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ- Χρέωσαν το πανό υπέρ Κουφοντίνα στη νεολαία του κόμματος

Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ΕΡΤ με αφορμή ρεπορτάζ για το πανό που σηκώθηκε στην πορεία για το Δημήτρη Κουφοντίνα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ 05 Μαρ 2021 | 12:23

Μητσοτάκης σε Σχοινά: Να πιέσουμε τις φαρμακευτικές εταιρείες να τηρήσουν τα χρονοδιαγράμματα

Για το μείζον ζήτημα του εμβολιασμού αλλά και το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου συζήτησαν ο κ. Μητσοτάκης με τον Μαργαρίτη Σχοινά.

"ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ" 05 Μαρ 2021 | 11:54

Η Πελώνη "καρφώνει" τον Τσίπρα: Αφού πήρε θέση υπέρ του Κουφοντίνα τώρα σιωπά

"Πυρά" προς τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα εξαπέλυση η Αριστοτελία Πελώνη.

Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ 05 Μαρ 2021 | 11:22

Επιχείρηση... "αποκουφοντινοποίησης": Πώς ο Τσίπρας προσπαθεί να απεμπλακεί μετά τη γκάφα Δρίτσα

Χθες, ο κ. Τσίπρας παρεμβαίνοντας στην ολομέλεια για το νομοσχέδιο των απευθείας συμβάσεων, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά στο θέμα της απεργίας πείνας Κουφοντίνα.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ 05 Μαρ 2021 | 09:47

Θεσσαλονίκη: Νέο κορονοπάρτι σε σπίτι - Χειροπέδες σε 24χρονο

Ένας 24χρονος συνελήφθη για τη διοργάνωση κορονοπάρτι στην Τούμπα.

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 05 Μαρ 2021 | 08:15

Θοδωρής Δρίτσας: Από το αντάρτικο στους Κινέζους, στη γκάφα μεγατόνων για τον Κουφοντίνα

Δεν είναι η πρώτη φορά που δήλωση του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων.

ΝΕΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ 05 Μαρ 2021 | 07:43

Εμβολιασμοί: Το δυνατό χαρτί του Μητσοτάκη – Θα ξεπεράσουν το 1,7 εκ τον Μάρτιο – Τον Απρίλιο το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Θα ξεπεράσουν το ένα εκατ. οι δόσεις που θα έρθουν τον επόμενο μήνα στην χώρα από τον επόμενο μήνα.

Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ 04 Μαρ 2021 | 20:58

Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 13,1% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Παγιώνεται η κυριαρχία Μητσοτάκη επί Τσίπρα

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης με διαφορά 14,2% - Στην κορυφή της δημοφιλίας Νίκος Δένδιας, Βασίλης Κικίλιας

ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 04 Μαρ 2021 | 19:09

Παρατηρητήριο ΝΔ: Fake news Τσίπρα στη Βουλή για το lockdown και τη διαχείριση της πανδημίας

Τι αναφέρει το παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τη πανδημία στη χωρα

ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ FACEBOOK 04 Μαρ 2021 | 15:59

Ο γιος του Κυριάκου Μητσοτάκη εύχεται στον πατέρα του για τα γενέθλιά του: "Χρόνια πολλά Ironman"

Η ξεχωριστή ευχή του γιου του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα γενέθλια του πατέρα του