
Ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει τις πιέσεις προς το Μαξίμου και το μπρα ντε φερ με τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις.
"Ποιοι ήταν οι λόγοι παρακολούθησης του Κωστή Χατζηδάκη;", ρωτά τον πρωθυπουργό με νέα του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε προηγηθεί το σχόλιο της κυβέρνησης πως "ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει "πνεύμα και ηθική" .
ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης να απαντήσει ποιοι ήταν οι λόγοι για τουλάχιστον έξι διατάξεις παρακολούθησης Χατζηδάκη από την ΕΥΠ
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του αναφέρει: "Μετά και τα αδιάσειστα στοιχεία για την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, ο κ. Μητσοτάκης άφησε πια τις φαιδρές δικαιολογίες πως οι αποκαλύψεις τόσων μηνών ήταν μυθεύματα και πέρασε στην αυτογελοιοποίηση: Δεν γνώριζε ο ίδιος που είχε την ευθύνη της ΕΥΠ ότι η υπηρεσία παρακολουθεί τον υπουργό του…".
Ακολούθως ρωτά ότι: "Επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να τον πιστεύει, περιμένουμε μία ξεκάθαρη απάντηση: Ποιοι είναι οι λόγοι εθνικής ασφαλείας που οδήγησαν την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, κα Βλάχου να υπογράψει τουλάχιστον έξι διατάξεις για την παρακολούθηση του κ. Χατζηδάκη, δεδομένου ότι αυτή συνεχιζόταν για τουλάχιστον έναν χρόνο. Μετά την πρώτη δηλαδή δίμηνη παρακολούθησή του, υπήρχε εμπεδωμένη πεποίθηση πως συνέτρεχαν λόγοι παράτασης των υποκλοπών. Ποιοι ήταν αυτοί οι λόγοι; Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει".
Απευθύνεται και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου ρωτώντας: "περιμένουμε να μας πει συγκεκριμένα, ποιοι είναι τα "ρυπαρά δίκτυα που δίνουν στοιχεία και διοχετεύουν υλικό"; Ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ, κ. Κοντολέων; Ο πρώην ΓΓ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης; H Εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου; Κάποιος άλλος, και αν ναι, ποιος;".
Η ανακοίνωση κλείνει με ένα υστερόγραφο: "ΥΓ. Οι αστειότητες που σερβίρουν για φτηνό αντιπερισπασμό αφότου πιάστηκαν με τους κοριούς στα αυτιά, είναι ανάξιες οποιουδήποτε σχολιασμού. Τι να απαντήσει κανείς στο επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δήθεν μετέτρεψε το κακούργημα σε πλημμέλημα για να πέσουν στα μαλακά οι συνεργάτες του κου Μητσοτάκη που έστησαν κατ' εντολήν του το παρακράτος των παρακολουθήσεων; Ήμαρτον …".
"Ο Ρουμπάτης, εν γνώσει του Τσίπρα, δοκίμασε το Pegasus σε ελληνικά τηλέφωνα"
"Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει "πνεύμα και ηθική", ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποίος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων", δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
"Συνεργάζονταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr