Ο ΣΥΡΙΖΑ, τα fake news με την Siemens και τα self test: Ομολογία Ζαχαριάδη για το μεγάλο φάουλ

Για εργαστήριο fake news, για χονδροειδή ψεύδη και για "συμπεριφορά, σαν να μην θέλει να τελειώσει η πανδημία του κορονοιού", κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός κ. Σκέρτσος.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κώστας Ζαχαριάδης Βουλή

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση των self test και η δήθεν εμπλοκή της εταιρείας Siemens, καθώς το φοβερό σκάνδαλο που κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά απεδείχθη fake news.

Σημειώνεται ότι για τον διαγωνισμό για τα self test κατατέθηκαν 30 προσφορές από ισάριθμες εταιρείες, διαψεύδοντας τα περί φωτογραφικού διαγωνισμού, ενώ σε αντίθεση με τις ακραίες ανακοινώσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης- που ανήμερα της εθνικής επετείου κατηγορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως "πιστό πλασιέ της Siemens" - η εταιρεία Siemens δεν κατέβηκε καν στον διαγωνισμό, αφού δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ομολόγησε το φάουλ κάνοντας λόγο για αστοχίa, ενώ έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι αυτό το θέμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δηλώσεις Ζαχαριάδη

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης παραδέχθηκε πως υπήρξε "αστοχία" από την αξιωματική αντιπολίτευση στο θέμα των self – test και την εμπλοκή της Siemen, που ποτέ δεν υπήρξε. "Υπήρχαν δύο ζητήματα, το ένα ήταν η αποτελεσματικότητα των τεστ και το άλλο ποιος θα πάρει την ανάθεση. Η εταιρεία δεν κατέβηκε και αυτό κρίνεται κατά πόσο αυτό ήταν εύστοχο ή όχι, αλλά δεν ήταν αυτό το μείζον θέμα. Οκ έκανε μια αστοχία ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό, αλλάζει η ζωή των ανθρώπων που αναμένουν να μπουν στην εντατική και δεν έχουν, αλλάζει η πανδημία;" είπε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος. Ωστόσο ο Κώστας Ζαχαριάδης απέφυγε να πει το παραμικρό για την προσωπική επίθεση που δέχθηκε ο πρωθυπουργός τα τελευταία 24ωρα από τον ΣΥΡΙΖΑ που ανήμερα της 25ης Μαρτίου εξέδιδε ανακοινώσεις για φωτογραφικό διαγωνισμό και για συμμετοχή της Siemens. Τελικά όπως είναι ήδη γνωστό τίποτα από τα δύο δεν συνέβη καθώς στόχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να πλήξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Σκέρτσος καρφώνει τον ΣΥΡΙΖΑ

Για εργαστήριο fake news, για χονδροειδή ψεύδη και για "συμπεριφορά σαν να μην θέλει να τελειώσει η πανδημία του κορονοιού" κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος προβαίνει και σε μία χρονική καταγραφή τόσο των κυβερνητικών αποφάσεων, όσο και των αντιδράσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχετικά με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα self tests, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η "γερμανική εταιρεία για την οποία στήθηκε μια ολόκληρη εκστρατεία λάσπης επί 4 ημέρες δεν συμμετείχε ποτέ στον διαγωνισμό, διότι δεν μπορούσε βάσει των τεχνικών προδιαγραφών, που τέθηκαν εξαρχής να συμμετάσχει".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτικά η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου:

"Πώς κατασκευάζεται ένα "ψευδές γεγονός"; Ένα

χρονικό του εργαστηρίου fake news που στήθηκε γύρω από τα δωρεάν self test την περασμένη εβδομάδα.

Παρασκευή, 19.3.2021: η κυβέρνηση ανακοινώνει την απόφασή της να εντάξει άμεσα στην εθνική στρατηγική ανίχνευσης θετικών κρουσμάτων του κορονοϊού και τη συμπληρωματική δυνατότητα των οικιακών τεστ αυτοδιάγνωσης, παρέχοντας 4 δωρεάν τεστ το μήνα σε κάθε πολίτη. Η απόφαση έρχεται να υλοποιήσει σχετική εισήγηση της εθνικής επιτροπής δημόσιας υγείας για την ανάγκη διενέργειας μαζικών τεστ προκειμένου να υποστηριχθεί η οργανωμένη και πιο ασφαλής επαναλειτουργία κρίσιμων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. Αντίστοιχες πολιτικές εφαρμόζονται ήδη τον τελευταίο μήνα με παραλλαγές σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Τετάρτη, 24.3.2021: η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας αναρτά στην ιστοσελίδα της πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπερεπείγουσα προμήθεια 10 εκ. οικιακών αυτοδιαγνωστικών τεστ με τριήμερη προθεσμία υποβολής τεχνικών και οικονομικών προσφορών. Στη σελίδα 18 της πρόσκλησης αναφέρονται ρητά οι τεχνικές προδιαγραφές που έχει ορίσει η αρμόδια επιστημονική επιτροπή του υπουργείου υγείας, οι οποίες δεν ταυτίζονται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά συγκεκριμένης γερμανικής εταιρίας που παράγει self test.

Πέμπτη, 25.3.2021: η αξιωματική αντιπολίτευση, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, προβαίνει σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία που κάνει δυο πράγματα. Πρώτον, αμφισβητεί τη χρησιμότητα των αυτοδιαγνωστικών τεστ, άρα και την αξιοπιστία της επιστημονικής επιτροπής που τα εισηγήθηκε. Και δεύτερον, αποκαλεί φωτογραφική την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΓΓΠΠ και τον Πρωθυπουργό της χώρας "πλασιέ" της εταιρίας (που δεν πληροί καν τις τεχνικές προδιαγραφές της πρόσκλησης). Η κυβέρνηση σεβόμενη την επέτειο για τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας, αλλά και την ανάγκη για εθνική ενότητα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, επιλέγει να μην απαντήσει στις ανυπόστατες κατηγορίες.

Παρασκευή, 26.3.2021: η αξιωματική αντιπολίτευση επανέρχεται με νέα δήλωση και με περίσσιο θράσος κάνει λόγο για "ένοχη σιωπή Μητσοτάκη για τα self test", ενώ ταυτόχρονα αραδιάζει εκ νέου μια σειρά άλλα ψέματα που είχαν ήδη διαψευστεί σχετικά με την εγκυρότητα των τεστ, τη δωρεάν διάθεση, την καταγραφή και την επιβεβαίωσή τους. Η κυβέρνηση την καλεί να σοβαρευτεί και να μην εκτοξεύει λάσπη στον ανεμιστήρα όμως εκείνη επιμένει μιλώντας για "πρωθυπουργό που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη". Ταυτόχρονα, τα στελέχη της προεξοφλούν τη "φωτογραφική" ανάθεση στην εταιρία που δεν πληροί τις προδιαγραφές του διαγωνισμού διασπείροντας συνειδητά ψεύδη και πριονίζοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στο νέο εργαλείο οικιακής αυτοδιάγνωσης.

Κυριακή, 28.3.2021: η προθεσμία των τριών ημερών λήγει και τριάντα (30) εταιρίες καταθέτουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές, χωρίς να συγκαταλέγεται σε αυτές η συγκεκριμένη εταιρία. Καταρρίπτονται έτσι πανηγυρικά τα fake news περί φωτογραφικής πρόσκλησης. Περιττό να ειπωθεί πως πρώτη από όλους η "αγορά" γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πότε ένας διαγωνισμός είναι φωτογραφικός ή όχι και γι' αυτό φροντίζει να απέχει από "στημένες" άνευ νοήματος διαδικασίες. Η τεχνική και οικονομική αξιολόγηση από τριμελή επιστημονική επιτροπή καταλήγει τελικά σε 5 εταιρίες που πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές της πρόσκλησης και τους κηρύσσει προσωρινούς αναδόχους.

Δευτέρα, 29.3.2021: όπως προβλέπει η νομοθεσία και επιβάλλει η διαφάνεια, ο φάκελος του διαγωνισμού αποστέλλεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για την διενέργεια προσυμβατικού ελέγχου ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν έχει καταστρατηγηθεί κανένας κανόνας ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων με έκτακτες διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εταιρία για την οποία στήθηκε μια ολόκληρη εκστρατεία λάσπης επί 4 ημέρες δεν συμμετείχε ποτέ στον διαγωνισμό, διότι δεν μπορούσε βάσει των τεχνικών προδιαγραφών που τέθηκαν εξαρχής να συμμετάσχει.

Κάπως έτσι παράγεται η πολιτική ή καλύτερα η αντι-πολιτική στην Ελλάδα. Με χονδροειδή ψεύδη που φανατίζουν και παραπληροφορούν μια μερίδα των πολιτών. Με ένα κλίμα τοξικότητας και εχθροπάθειας που ροκανίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών και υπονομεύει τον ένα και μόνο εθνικό στόχο που έχουμε αυτή τη στιγμή: να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με την πανδημία. Έγινε πολλές φορές με την εθνική εμβολιαστική εκστρατεία, συνεχίστηκε με το κάλεσμα στις πορείες των "νέων αγανακτισμένων-διασωληνωμένων" και τώρα στρέφεται κατά μιας πολιτικής που έρχεται να υποστηρίξει την ελεγχόμενη επαναλειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας μετά από ένα μακρύ και επίπονο lockdown.

Τελικά μήπως η αξιωματική αντιπολίτευση συμπεριφέρεται σαν να μη θέλει να τελειώσει η πανδημία;

Αν ερωτηθεί θα το διαψεύσει κατηγορηματικά. Όμως οι πράξεις της αυτό δείχνουν. Κι αυτό που, αν μη τι άλλο, μπορούμε να κάνουμε σαν ύστατη γραμμή άμυνας είναι να γνωρίζουμε τουλάχιστον τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζει ψευδή γεγονότα, τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιεί εντελώς ανεύθυνα την κοινωνική κόπωση από τα περιοριστικά μέτρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πετύχει το σκοπό της. Διότι πλέον γνωρίζουμε καλά τι κάνει και πως το κάνει. Και, δυστυχώς για την ίδια αλλά ευτυχώς για την πλειονότητα των πολιτών, το 2021 δεν είναι ούτε το 2010 ούτε το 2015. Οι καιροί άλλαξαν, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι".

Πελώνη: Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν

"Ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωσή του έσπευσε να εκτοξεύσει λάσπη και ψέματα στον ανεμιστήρα καταγγέλλοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό για φωτογραφική απευθείας ανάθεση στην εταιρεία Siemens για την προμήθεια των self-test" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη υπογραμμίζοντας ότι "κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία, αποδεικνύοντας ότι δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να πλήξει την διαχείριση της πανδημίας και την προσπάθεια για ελεγχόμενη επανεκκίνηση και άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας".

"Κατασκεύασε μια ψεύτικη ιστορία όπως μόνο αυτός ξέρει. Σήμερα που τα fake news του κατέρρευσαν, οι λασπολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ σιωπούν" τονίζει η κ. Πελώνη.

Επισημαίνει ότι 31 εταιρείες υπέβαλαν προσφορές στον διαγωνισμό και ο φάκελος κατατίθεται σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον προσυμβατικό έλεγχο. "Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν υπέβαλε προσφορά ούτε άμεσα ούτε έμμεσα. Προκύπτει ότι δεν πληρούσε καν τις προδιαγραφές που τέθηκαν από τους ειδικούς" σημειώνει.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι η σιωπή του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχη και τον καλεί να απαντήσει αν συμφωνεί να προμηθευτεί η χώρα άμεσα οικιακά τεστ, πρώτα από όλη την Ευρώπη και πριν η προμήθειά τους καταστεί εξαιρετικά δύσκολη λόγω του αυξανόμενου ανταγωνισμού και αν συμφωνεί να ανοίξουν δραστηριότητες με τη χρήση των νέων εργαλείων που παρέχει η επιστήμη. "Ή θα επιμείνει να εύχεται την καταστροφή για να βρει αντιπολιτευτικό αφήγημα;" αναφέρει η κ. Πελώνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΥΦΥΠ. ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 20 Απρ 2021 | 12:03

Lockdown: Πότε θα σταματήσει η αποστολή SMS στο 13033

Τι είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, για την υποχρεωτική αποστολή SMS στο 13033.

"Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ" 20 Απρ 2021 | 12:02

Γκάγκα: Καλύτερα να ανοίξει η εστίαση με μέτρα - "Ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να φύγουμε το Πάσχα"

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε πως είναι πολλοί οι νέοι νοσηλευόμενοι, σημειώνοντας πως πιθανότατα θα ναι αυξημένος ο αριθμός τους σήμερα Τρίτη.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ 20 Απρ 2021 | 11:54

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Οι αρχές των ΗΠΑ ψάχνουν παρενέργειες και πέραν των θρομβώσεων

Στις ΗΠΑ μελετάται εάν το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει περαιτέρω σοβαρές παρενέργειες, πέραν των θρομβώσεων.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 20 Απρ 2021 | 11:46

Συναγερμός για αύξηση του ιικού φορτίου στην Αττική μετά τα κορονοπάρτι - Ανεμβολίαστο το 40% των ηλικιωμένων

Σταθερά υψηλός παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού - Αυξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ 20 Απρ 2021 | 11:29

Θεσσαλονίκη: Ο μαθητής που αρνείται να κάνει self test επανήλθε στο σχολείο και τίναξε τα μαθήματα στον αέρα

Είναι η δεύτερη φορά που ένας μαθητής της Β΄ Λυκείου στο 1ο ΓΕΛ Θέρμης, αρνείται να κάνει self test- Στο σχολείο και ο πατέρας του μαθητή, έβριζε χυδαία τον διευθυντή. Του ασκήθηκε ποινικη δίωξη και αφέθηκε ελεύθερος.

ΜΕΛΕΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ 20 Απρ 2021 | 11:11

Κορονοϊός: Είναι απαραίτητες οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους; - Οι ειδικοί αναρωτιούνται

Πολλοί περιπατητές ή ποδηλάτες διασχίζουν τις πόλεις φορώντας μάσκα ακόμη και όταν βρίσκονται μακριά ο ένας από τον άλλο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 20 Απρ 2021 | 11:00

Ψαλτοπούλου - Μανωλόπουλος: Αύξηση στα λύματα στην Αττική - To 40% των ηλικιωμένων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν

Μιλώντας για τα εμβόλια, ο κ. Μανωλόπουλος είπε πως το 40% των ηλικιωμένων δεν έχουν πάει να εμβολιαστούν. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο για ποιους κάνει το κάθε εμβόλιο, ανέφερε.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ 20 Απρ 2021 | 10:53

Nάντια Γιαννακοπούλου: Συντετριμμένη η βουλευτής από τον θάνατο 39χρονου φίλου της λόγω κορονοϊού

Η Νάντια Γιαννακοπούλου με ανάρτησή της στο Facebook έκανε γνωστή τη δυσάρεστη είδηση με τον θάνατο του αγαπημενου της προσώπου.

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 20 Απρ 2021 | 10:48

Ανησυχία στην Πάτρα: 60χρονη έπαθε εγκεφαλικό μετά τον εμβολιασμό της - Το περιστατικό ερευνά ο ΕΟΦ

Εγκεφαλικό υπέστη μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca μια 60χρονη γυναίκα, με τον ΕΟΦ να διερευνά το περιστατικό.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΕΡΑ25 20 Απρ 2021 | 10:47

Βαρουφάκης: Οι εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ μου θυμίζουν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης - Ανοησία και έγκλημα τα self test

Ο Γιάνης Βαρουφάκης θεωρεί φιάσκο τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 20 ΕΚΑΤ. ΚΑΤΟΙΚΩΝ 20 Απρ 2021 | 09:32

Η Χιλή έχει εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού αλλά η πανδημία καλπάζει: 100 νεκροί, 6.600 κρούσματα σε 24 ώρες

Ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας του κορονοϊού στη Χιλή έχει φθάσει τους 25.277 νεκρούς. Εκατο θάνατοι σε 24 ώρες.

ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑΣ 20 Απρ 2021 | 08:56

Λινού: Ναι στο Πάσχα στο χωριό - Να πάρουμε μέτρα προληπτικά που δεν έχουν σχέση με εγκλεισμό

"Είναι μια δύσκολη περίοδος και δύσκολα μπορούν να ληφθούν αποφάσεις", δήλωσε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

32,93 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ 20 Απρ 2021 | 08:35

Παράδειγμα η Βρετανία: Μόλις τέσσερις θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο - Κάτω από 3.000 κρούσματα την ημέρα

Η Βρετανία ανακοίνωσε μόλις τέσσερις θανάτους εξαιτίας της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες.