«Ο Τσίπρας δεν είναι χαζός να βγάλει την Ελλάδα από το ευρώ»

Τι δηλώνει ο Χανς Χιουμς στο TheTOC για την περίπτωση μη συμφωνίας με τους εταίρους. Η συμβουλή του προς τον Αλέξη Τσίπρα, η εκτίμηση του για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

o-tsipras-den-einai-xazos-na-bgalei-tin-ellada-apo-to-eurw
SHARE THIS
0
SHARES

​O Χανς Χιουμς είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά hedge funds στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Η GreyLock Capital Management εξακολουθεί μέχρι σήμερα να διατηρεί στα χέρια της ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα τα στελέχη της να παρακολουθούν πολύ στενά τους τελευταίες μήνες τις εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Φοβισμένοι από τη διαχείριση του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας στο The TOC, ο Χανς Χιουμς υποστηρίζει ότι «οι άνθρωποι των αγορών εξακολουθούν να είναι πολύ φοβισμένοι από την διαχείριση που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση στην Ελλάδα. Εμείς θεωρούμε ότι η ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ και η μη συμφωνία με τους εταίρους της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρώπη, θα οδηγήσει σε αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη». Και προσθέτει: «Σε τελική ανάλυση όμως πιστεύω ότι ο Τσίπρας δεν είναι χαζός, και θα κάνει αυτό που πρέπει για να μην βγει η Ελλάδα από εκτός ευρώ». 

Στελέχη ΣΥΡΙΖΑ: Δυναμικοί, χαοτικοί

Στο ερώτημα για το πώς βλέπει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση λέει πως «τους βλέπουμε σαν δυναμικούς ανθρώπους αλλά κάπως... χαοτικούς. Και από την στιγμή που βρίσκονται στην εξουσία, ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουν να είναι πιο συνειδητοποιημένοι σε κάποια θέματα».

Συμβουλή προς Τσίπρα

Στο ερώτημα ποια είναι η συμβουλή που δίνει στον Τσίπρα απαντά: «Θα του έλεγα να προσπαθήσει να μιμηθεί περισσότερο τον Λούλα στην Βραζιλία και να μην έχει τόσο σαν σημείο αναφοράς τον Μαδούρο στην Βενεζουέλα!». 

 


 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook